AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Pek sorgulamiyorum
Biz büyütüyoruz olayları kafamızda
Sonuçta hepimiz yaşayıp öleceğiz ha erken ha geç
Öyle ya da böyle zaman geçiyor çokta umursamamak gerek hayatı ve dünyayı o zaman daha da azaliyor
Biz büyütüyoruz, öyle mi? Madem bizler büyütüyoruz neden savaşlar var? neden insanlar bir şeyler için kurşunluyor bombalıyor birilerini? Neden güçlü güçsüzün üzerine basarak yükselme derdinde? Neden uyandığımızda işe gidiyoruz madem biz büyütyoruz her şeyi kafada? Doğum yaşayıp ölmek neden o zaman bu kadar zorlaştırıcı, çetrefilli? Dümdüz basit olması gerekmez miydi?
Bakış acılarımız farklı seninle. Zor anlaşırız. Zaten basit ama biz başka bakıyoruz olaylara. Para hırsı güç. hirsi dünyayı yönetmeye çalışanların hirslari sebebiyle böyle.
Bir parça toprak ve emelleri için dünyayı yakıyorlar ama. herkes hesap verecek eninde sonunda
Anlaşmak zorunda olduğumuzu kim söyledi? +Neden bakış açım seninkine benzemk zorunda olsun?
Hülya aleminden bir an önce çıkabilirsin umarım. Kimsenin hesap vereceği bir düzlem yok. Herkes burada ne yediyse onunla kâra geçti (kendi deyimiyle). Geri kalanı da bu acıyı çekti.
Benzemek zorunda diyen olmadi. Hülya aleminde değilim hesap verme günü gelince bakacağız bu durumlara.
Soruluyorum herdaim, sorgulamadigim zaman hic bir isimi yapamiyorum. Genel olarakta bir insan'a faydam oldugu taktirde bu benim aci seklimi bicimlendiriyor.
Elbette düşünüyorum. Allah kalbinde iyilik olan herkesin acısına katlanma sabrı versin.
Neden katlanma da acı vermeme değil?
Teodise gerçekliği bağlamında bir cevap verdim. Neden böyle dediğimi anlatabilmem için öncelikle beni, inancımı, dünya görüşümü ve tanrı tasavvurumu bilmeniz gerekir. Malum bunları anlatmak da saatler sürer. Ezcümle ilk yazdığım şeyin semantik alanı muhatabına göre oldukça olumlu bir niyaz.
Ben kötü demedim. Sizi sorgulamaya itmek istedim. Kestirmeden düşünmemeyi tercih ettiniz.
Yoo bilakis tam 27 yıldır düşündüğüm ve akademik olarak içinde olduğum bir alan.
Acı mı?
Teoloji
Sevmem. Ben acıdan bahsediyorum, teolojiden değil ki.
Sevmediğiniz için söylediklerim ile ilgili haklı olarak sorunuz arasında bir bağ kuramadınız. Kusura bakmayın cevap yazdığım için.
Neden kusur olsun ki yazmanız ve neden sevmek durumunda olayım?
Bir insan tanrı kavramını neden sevmek ZORUNDA olsun?
Kim belirliyor neyi sevip sevmeyeceğimizi? Madem neyi seveceğimiz neyi sevmeyeceğimiz bizden ötede bir durum, ne önemi var varlığımızın?
Size bir şeye zorlandığımı ya da sevmeniz gerektiğini düşündüren nedir? Böyle bir şey mi ima ettim sizce?
Zorlanan değil, kendim için dedim, neden bu kavramı sevmek zorunda olayım diye. Çünkü, bunu siz yazdınız:
Sevmediğiniz için söylediklerim ile ilgili haklı olarak sorunuz arasında bir bağ kuramadınız. Kusura bakmayın cevap yazdığım için.
Sizi, sizin yazdığınızı anlayabilmem için sevmem gerekiyormuş. Yazdığınızla bağ kuramamışım sevmediğim için (size göre).
Sevgiyi ilgi bağlamlı düşünün orada. Daha anlamlı olur.
Öyle düşündüm zaten. İlgilenmiyorum hiçbir şekilde.
Yooo tamamen yanlış anlamışsınız. Beni sevmenizden bahsetmedim ben. Siz teolojiyi sevmem dediniz. Ben de sevmediğiniz için yazdıklarım anlaşılamadı dedim.
Sanırım anlaşılamıyorum. Sizi sevmekten nerede bahsettim. Baştan beri teolojiden bahsediyoruz sanıyorum.
Akademisyen olduğunuza emi misiniz? (üzülerek soruyorum.)
Ben tanrı sevmem. Ve bu neden benim sizinle konuşmama engel bir durum oluştursun?
Sizi, sizin yazdığınızı anlayabilmem için sevmem gerekiyormuş.
Bunu yanlış mı okuyorum?
Hanımefendi meseleye engel bir durum yok. Acıyı kendince tanımlayıp çözüme kavuşturmak için uğraşan iki ayrı disiplindir din ve felsefe. Din bu konuda bence yetersiz kalır ve bireyi tatmin etmez. Felsefe ise tanımını yapar fakat çözüm önerirken kaçamak cevaplar verir. Sonuç olarak herkesin seçim yapma hakkı bağlamında ben iki disiplinin sunduğu tanım ve önerileri kısmen makul bulurum. İlk başta verdiydim cevap tamamen bu anlayış üzerine idi. Mevzu kimlik, zorunluluk, normatif münazara şu bu değil. Bir soru sordunuz ve ben de benceyi söyledim. Bu kadar.
Evet yanlış okumuşsunuz nerede sizi sevmem gerekiyormuş yazıyor burada?
Siz bunu yazdınız: Sevmediğiniz için söylediklerim ile ilgili haklı olarak sorunuz arasında bir bağ kuramadınız. Kusura bakmayın cevap yazdığım için.
Ben de: Sizi, sizin yazdığınızı anlayabilmem için sevmem gerekiyormuş. Yazdığınızla bağ kuramamışım sevmediğim için (size göre) , yazdım.
"Sizi , sizin yazdığınızı anlayabilmem için..." yazıyor cümlemde. En başından beri de teoloji dediğiniz için, sevmem gerekiyormuş diye devam ettim.
Bu kadar zor olmamalı iletişim.
Haklısınız bu kadar zor olmamalı.
Felefe acıyı nasıl tanımlar ve sizce neden çözüm önerirken kaçamak cevaplar verir?