Erkekleri koruma derneği başkanı Bahri İnceler: psikolojisi bozuk bir kadın bindiğiniz dolmuşta bu beni taciz etti iftira atıp hayatınızla oynayabilir. Sonradan haklı çıkabilirsiniz ama iş işten geçmiş olur dedi.
Konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erkekleri Koruma Derneği Başkanı konuştu! Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık mı var?
O yüzden blaşmıyorum. İşime odaklanıyorum. Kadınlara daha fahiş fiyat çekiyorum çünkü toplum da pozitif ayrımcılık yapılıyor. O kadın maaş bağlıyalım o kadın babasının aylığını alsın... O kadın olduğu için ne iddaa ediyor ise doğrudur... Onlar kadın onlar sınavsız ünüversite bölümlerine girebilmeli...
Ulan madem öyle biz erkekler niye vergi veriyoruz. Madem biz bir insan ya da vatandaş değiliz. Erkekler vergiden muaf olsun kadınlar vergi versin tamam pozitif ayrımcılık yapın o zaman. Bizim vergimizle kadınlara absürt miktarda pozitif haklar-fırsatlar verilmekte. Bu ileride Negatif ayrımcılık yapılan cinsiyetin ayaklanmasına neden olur. Erkekler ayaklanırsa devlette bir şey yapamaz. Erkekler bu toprakları nasıl savunduysa aynı şekilde dümdüz de edebilir. Kuzey koreye döner ülke denmiyor. Erkeklerin düğmesine basılırsa ne geri dönüşü olur ne de acıma duygumuz kalır. Eskisi gibi değiliz. Daha da kolektif bir yapıdayız erkekler olarak. Bu ilerleyişle ilerde bir anlık kolektif bir öfkeyle ortalık bir anda milattan öncelere dönebilir. yeter ki erkeklerin içinde ki "yeter!" çağrısı tetiklensin.
Pozitif ayrımcılık adı üstünde dezavantajlı kesimi geri kalan sınıfa karşı eşitlemeye yöneliktir. Ancak bahse konu durumlarda psikolojik olarak sağlıklı olan bir kişi dahi bunu yapabilir ve geçmiş bunun örnekleriyle dolu. Önemli olan iki taraf içinde haklı adımlar atılması. Mesela kadın beyanı yeterli olması yerine kanıt sunması zorunluluğu erkek için adil bir yaklaşım olurken buna karşın tacizin ispatı için izin almaksızın, bildirmeksizin kayıt alma hakkının olması da kadın için adil bir yaklaşım olur ve iki tarafta hak kaybına uğramaz.
Tabiki ayrımcılık var. Sadece bugün değil, onbinlerce yıldır var. Hep erkekler savaşmış ölmüş, hep erkekler çalışmış, ağır işlerde köle gibi kullanılmış. NEDEN? Kadınlar daha rahat yaşasınlar diye. Bugün de feministler çıkmış erkekler şöyle çirkin böyle çirkin diyorlar. Eee hayvan yerine kullanmışsın. Bir katırdan eşekten at'tan farkı yokmuş erkeğin. Halen böyle. Kadınlarsa onbinlerce yıldır yatmışlar. Prenses gibi yaşamışlar. Kadınlar güzel olmayacak da kim olacak? Daha çok şey var da hangisini söylicem. Kadınlar yıllarca "biz de çalışacağız" dediler, baktılar ki eşitlik geliyo hemen bundan vazgeçtiler. Bugün feministler artık "kadınım çalışmak zorunda değilim" diyorlar. Erkeklerin çok minicik bir azınlık kesimi insanca yaşıyo, kadınlar onları gördükçe çıldırıyorlar. Böyle erkek mi olur diyorlar. Erkekler dişil enerjili diyorlar. Trans kadınlar apayrı bir konu zaten. Transları gördükçe akıllarını kaybedecek gibi oluyorlar. Aşağılık olarak doğan erkek nasıl bizim gibi konforlu yaşar diye çıldırıyorlar. Saatlerce konuşulur da neyse. Kadınlar kötü canlılardır.
İftiraya uğrayan erkekler var evet ama bu kadınlara bazı yasal hakların verilmesinin önüne geçemez. Çünkü fiziki güce sahip olan erkek güçsüz olan kadına zulüm ediyor ve bunun sayısı azımsanmayacak kadar çok. Daha bu hafta arkadaşımın 7 yaşındaki kız yiyeninin iğrenç bir şekilde tacize uğradığını öğrendim! Adam 60 yaşında ve 9yil 2 ay hapis cezası aldı. İnşallah içerde gebertirler. Bazı erkekler zihniyet olarak yaş farketmeksizin kadınlara karşı çok iğrenç yaklaşımlar yapıyor. Duygusal, fiziksel şiddette cabası..
Mağdur edilen erkekler bunu yasal haklar ile kanıtlamaya baksınlar,, illa bazı kanıtlara sahiptirler. Dövülen, taciz edilen kadın görünce susan erkekler söz konusu kendi hakları olunca avaz avaz bağırıyorlar
İstanbul Üni'de okurken bir kızın m4llığından dolayı arkadaşı olarak gördüğü bir erkeğin adını tacizciye çıkarmıştı. Böyle olunca okuluna da devam edemedi, bırakmak zorunda kaldı. Adam, açtığı davayı kazandı, ama giden zamanı geri getiremeyecekleri için kazanması fayda etmez.
Buna benzer bir olayı Johnny Depp ve Amber Heard davasında da gördük. Amber, Johhny'nin kariyerini bitirmem, tek cümleme bakar demişti.
Liseli bir kız, hocasına aşık oluyor. Hocası, ona karşı bir şey hissetmediği için hocasının adını tacizciye çıkarıyor. Uzaklaştırma, soruşturma ve ailesi dağıldı derken adamın hayatı bir anda bitiyor. Bunun üzerine intihar ediyor.
"Pozitif ayrımcılık" kelimesi, günümüzde çok tehlikeli bir boyutta ve olmamalı. Herkes, neyi, ne kadar hak ediyorsa onu yapsın.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu adamın dediği söze gram katılmıyorum. Zira daha erkekler sevgili iken bile doğru bulmasak cinsel ilişkiyi üstümüze çok gelebiliyor. Gram anlayışları yok. Bir de bunun sahiden tecavüze uğrayıp üstü örtülmeye çalışanları var. Bu söz resmen istediğim kadar taciz / tecavüz ederim ve sen sessiz kal demekle eş değer.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Genelleme yapmamak lazım ama ben bi dönem özel sektör de çalışırken ruh hastası dul bir hanım, yeni evli kendine göre hoş bir genci kafaya takmıştı sürekli peşindeydi ve bütün fabrika biliyordu hatta şaka karışık ondan uzak durun Merve'nin o diyenler bile oluyordu sırf bu saçmalık hastalıklı takıntılı kadın yüzünden çocuk işi bıraktı ne yapsa olmadı.. Şahidim..
Doğru söylemiş. Bu derneğin kurulması çok iyi oldu. Geç bile kalındı. Erkekler mağdur olduğunda haklarını savunabilecekleri hiçbir mecra yoktu. Şimdi 1 tane de olsa dernek var. Her erkek üye olmalı bence bu derneğe.
Doğru söylüyor ne yazık ki. Bazıları sırf taciz diye bağırdı diye hiç bişey yapmayan garip, mındar, saf oğlan hayatından oluyor. Cinsiyeti bahane esip suistimal eden, pislik yapan çok.
Yerden göğe kadar haklı sayısız olayla karşılaştım çoğu olayda sirf yasal hakkı diye kadın hep haklı modunda takılıyor olan erkeğe oluyor evdne uzaklaştırma kararı VS