Bosandim, cocuk var. Tekrar evlenebilir miyim?

Bosandim. Kucuk cocugum var. Erkek evlense de, bosansa da bir sey olmuyor hayatina devam ediyor ama kadin ne yazik ki oyle degil. Cocuk anne olarak sizde kaliyor. Tekrar evlenmenizde zor oluyor vs vs. Her konuda kadin olmak cok sıkıntı.

Nafaka almiyorum.(mahkeme vermedi.) Ailemin yaninda kaldim biraz ama bu da olmuyor. Tekrar aile evine gelince buraya ait hissedemiyorsunuz.

Annem cocuga bakarken biraz calistim orada burada ama ozel sektor cok zor. Kimi iş vermedi, cocuk falan var, sen birakirsin yakinda diye. Diger islerde kadin icin bence agir isler, fitrata ters.

Dayanmaya calissam da isten sonra yorgunluk, stres, bunu cocuga yansittigimi vs görünce kazandigiminda bu ulkede kendi yasamimizi kurmaya yetmedigini gorunce geri biraktim. Cocukta beni istiyordu, ariyordu. Sabahtan cikip aksama kadar olmuyordum cogunlukla.

Okudum ama atanamadim. Kpss deneyecegim, calismalara basladim baska da carem yok zaten. Uzun sureli nafaka alma dusuncem yoktu zaten birkac ay ya da 1 yıl kadar nafaka olsa cok iyi olacakti. Biraz mağdur oldum bu konuda. Yani kimler kimler nafaka aliyor hemde bilmem kac bin liralar ama 3 kr verilmedi ve karsi tarafta vermemek icin cok cabaladi zaten. Mahkeme de vermedi, savciliga falanda basvurdum kabul edilmedi.

Ters bir seyde yoktu bu arada. Hani evlilik birligini sarsan ben degilim, boyle seyler yok ama her kadina nafaka verilmiyormus. En azindan bu sene kpss yi deneyene kadar biraz maddi olarak destek olmus olurdu o nafaka bana ama olmadi.

Kpss deniyorum ama bolumum fazla almiyor. Atama garanti de degil. Evlenmeden once de sinava girdim, evlendigim sirada da girdim. Yani bosluk verdigim bir zamani hatirlamiyorum bu sinavla ilgili. Yine deneyecegim tabi ama boyle de olmuyor.

Ailemde kalmak olmuyor. Gelen giden misafir falan soruyor. Rahat edemiyorum. Kendimize hayat kuracak kazancta olmadi disarda. Cok calisip, az kazaniyorsunuz eger memur falan degilseniz. Isinizin garantisi de yok. Hayat kursan bile seni isten cikariyorum deseler kaldin oylece. Kamudaki gibi bir garantinde yok.

Kpss yani atanmam garanti de degil. Nereye kadar ailemin yaninda kalacagim onu da bilmiyorum. Iyi ki varlar yoksa ortada kalmistim. Tekrar evlensem diye düşünüyorum biraz da maddiyat vs icin. Kim kabul edecek cocukla falan beni bilmiyorum. Ne yapacagim bilmiyorum.

Bosandim, cocuk var. Tekrar evlenebilir miyim?