Aile baskısına ne yapabilirim?

23 yaşındayım. Yıllardır ailem tarafından psikolojik şiddet görüyorum. Benden 2 yaş büyük abim var ve evde sadece onun sözü geçer onun sözü dinlenilir. O daha değerlidir. Yaptığı yanlışlar asla görünmez. Abim varken bana söz hakkı düşmez. Üniversiteyi başka şehirde okudum. Sonra aile evine geri döndüm. Bir iş buldum 5 ay kadar çalıştım ve işten bazı sebepler yüzünden yeni ayrıldım. Yine evdeyim. Dışarı çıkmama ya da arkadaşlarımla buluşmaya izin yok. Özellikle annem bu konuda beni çok bunaltıyor. Zaten öyle hep dışarı çıkan bir tip değilim. Doğru düzgün arkadaşım bile yok. En fazla 5’e kadar dışarda olabilirim o bile fazla anneme fazla geliyor beni çok azarlıyor ve hatta çok pis konuşuyor öz kızının namusuna laf ediyor. Bu yaşıma kadar aileme evime kötü söz getirmedim. Erkek arkadaşım bile olmamıştı. Okuldan eve evden okula giden bir çocuk oldum. Evin her işine yetişmeye çalışıyorum ama artık yoruldum. Abimin baskısı olsun annemin olsun. Bu insanların gerçekten ağızları çok pis ettikleri küfürleri söylemeye ben utanıyorum. Çok kırıldım. Psikolojim bozuldu bu yaşta sinir hastası oldum. 3 ay boyunca psikolojik tedavi gördüm ama işe yaramıyor bu evde olduğum sürece işe yaramıyor. Şimdi bir erkek arkadaşım var o bire bir bunlara şahit olduğu için buralardan gidelim diyor ama ben yine de aileme kıyamıyorum kendimi bile düşünmüyorum. Ben gidersem eve kim bakacak kim yemek yapacak, abim işe giderken kim uyandıracak, kim ona yemek ısıtacak gibi gibi şeyler kafamdan çıkmıyor.

Aile baskısına ne yapabilirim?