Aile baskısına karşı ne yapmalıyım?

Merhaba 19 yaşındayım ve ailem bana bir çok konuda baskı yapıyor özellikle gelecek konusunda, içimden ders çalışma isteği geliyor derse geçeyim diyorum sonra birden kalk ders çalış dedikleri zaman sinirime gidiyor sırf inat olsun diye çalışasım gelmiyor tüm motivasyonumu kaybediyorum böyle yaptıkları için onlara bu durumu daha önce güzelce izâh ettim bakım tüm motivasyonumu kaçırıyorsunuz diye ama benim çalıştığıma inanmıyorlarmış sorun şu ki ben gerçekten çalışıyorum onlar işe gittiği için benim çalıştığımı görmüyorlar dersten yoruluyorum bilgisayar oynayım birazda diyorum odama girip gene şunun başına geçtin diyorlar. benim kendime göre bi programım var spor, ders ve oyun bunu gün içine dagıtıyorum spor ve ders gördükleri zaman dikkat çekmiyor ama oyuna girince hemen surat asıyorlar demediklerini bırakmıyorlar yok dersleri geçemeyeceksin seneye eger bütlere kalırsan üniversite yok sana diyorlar ve özellikle bilgisayar başında diyorlar bunu, kyk da çok rahattım karısan yoktu ama yurtlara depremzedelere geldiği için eve gelmek zorunda kaldım, kendi başıma odamda kendi kendime eğlenmek istiyorum ama yalnız kalıyom içeri gel ya da bizle otur içeri gel diyolar ben ama sadece hep beraber dışarı çıkarken yanlarına gitmek istiyorum birde yemekte sohbet ediyoruz onun dışında oturma odasına geçmek istemiyorum kafa yapılarımız uyusmuyor çünkü sıkılıyorum içerde otururken sadece yinede annem babam olduğu için yemekte ve dışarı çıkarken sohbet etmeyi tercih ediyorum bakın ailemi seviyorum onlar için canımı veririm ama beni çok bunaltıyorlar bunları yaparak ne yapmalıyım gelecek kaygısı yaşıyorum onlar yüzünden

Aile baskısına karşı ne yapmalıyım?