Babam annemi aldatıyo sanırım anneme söylemeli miyim?

Geçen sene bu zamanlar instagramdan bi hesap açtım önerilen kişilerde bi hesap çıktı. Babamın fotoğrafı vardı ama isim farklıydı bin küsür kişiyi takip ediyodu 150 falan da post atılmıştı. İlk başta emin olamadım ama başkasının babamın fotoğrafını kullanıp hesap açması ve de önerilenlerde çıkması saçma. Getcontact adlı uygulamadan baktım *numarası olan bi kişinin başkalarında nasıl kayıtlı olduğunu gösteriyor* ve orada instagramdaki kullandığı isimle kaydedilmişti yani birisi numarasını öyle kaydetmiş. Annemin instagram hesabından baktım annemi engellemiş yani babam olduğu kesin. Babam oldum olası dengesiz bi insandı bazen bize it gibi davranır bazen de çok iyi davranır ne yaptığı belli değil. Ben bunu kendini iyi hissetmek için yaptığını düşünüyorum vicdanını rahatlatmak için. Ne zaman maaş alsa aylık borçlar ödenir kalan para hesaplanır ama ne hikmetse bi hafta bile geçmeden parası bitiyo kendimi bildim bileli böyle ve sorun şu ki nereye harcadığını da açıklamıyo kem küm ediyo. Anneme durduk yere yatırım yapıyoruz adı altında altın kolye almalar falan. Aşırı stresliyim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Şu yaşıma kadar babamı sevemedim bi baba olarak şu an insan olarak da iğreniyorum. Bu olayı teyzemle konuşmayı düşündüm ama ne tepki verir bilmiyorum. Anneannemin instagram hesabını engellemiş mi diye bakıp ordan gördüm bahanesi uydurmayı düşünüyorum çünkü instagram kullandığımı bilmiyolar ama şüphe ediyolar ve hesabımı bilmiyolar. Fake hesap açıp ordan ekleyip attığı postlara ve takip ettiklerine bakmayı düşünüyorum. Böyle bi durumda olması aldattığını göstermez belki ama düşünüyorum ben böyle bişey yaşasam boşanırdım kesinlikle. Çok karışık oldu ama nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Fikrinize çok ihtiyacım var lütfen yardım edin.

Babam annemi aldatıyo sanırım anneme söylemeli miyim?