psikolojik destek alıyorum. Sosyal fobi ve sosyal anksiyete teşhisi konuldu. Terapistimi dinliyorum ama ne yaparsam yapayım engel olamıyorum. Markete gidiyorum kasiyer bakıyor, sokakta yürüyorum biri durup bakıyor, kütüphane de ders çalışıyorum bir bakıyorum biri dikkat kesilmiş beni izliyor. Cinsiyet farketmeksizin yaşıyorum bu durumu. Arkadaşlarımlayken de arkadaşlarım da farkediyor. Neden insanlar sana bu kadar bakıyor diyorlar. Geriliyorum. Sosyal fobimi de tetikliyor bu durum. Çok rahatsız oluyorum. Sosyal fobi beni belki tuhaf biri gibi gösteriyor bu yüzden dikkatlerini çekiyorum. Mesele güzellik vs asla olamaz. Çok daha güzel kızlar oluyor yanımda ve esamem okunmaz onlar varken ama yine insanlar bana bakıyor. Belki de normal biri olsam sosyal fobim olmasa dikkat çekmeyeceğim ve insanlar bakmayacak. Hani ters ilişki kuramı gibi. Belki istesem bakmayacaklar istemediğim için çekiyorum bu durumu
- Gizli Üye(45 üstü)1 yıl
Tetikte gibi görünürsen öyle bakarlar bende normal markete gidiyorum diyelim tanıdığım birisi beni gördüğünde ne oldu diye soruyor aslında bir sorunum yok. Dışardan öyle görünüyor
02 Yorumla- Soran1 yıl
Aslında rahat olmaya çalışıyorum. Tetkikte değilde işime odak oluyorum bir bakıyorum kasiyer dikkatle beni izliyor
- Cevap sahibi1 yıl
Tetikte dediğim durumda tam olarak bu insanların sana baktığına bakmak için onlara bakmak 😹
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
sosyal anksiyetenin en karakteristik özelligi birilerini sana bakıyor gibi hissetmek ve bundan rahatsız olmaktır. hatta bazı kişiler sürekli zihninde dönüp durur. seni küçümsüyorlarmış gibi düşünürsün sürekli. bu tamamen hastalıgınla ilgili. ilaçlar epey işe yarar. geçmiş olsun.
12 Yorumla- Soran1 yıl
Evet sadece küçümsenmek değil bir çok kurgu geçiyor kafamdan. Ama sadece zannetmiyorum. Gerçekten de bakıyorlar. Arkadaşlarım bile farkediyor bazen. Hanim uzaylı görürsün bakarsın ya da tuhaf bir şey olur bakarsın ya onun gibi. Sanki garip biri olduğumu anlayıp bakıyorlar. Belki de bu hastalık yüzünden bakışlarım bile tuhaf karşılanıyor ve ondan farkediyorlar. Sonuçta normallik dikkat çekmez ama anormal olan her şey dikkat çeker
- 1 yıl
yazdıgın yazının tamamı sosyal anksiyete belirtisi dostum. emin ol sana öyle geliyor. bir insan çok anormal bile görünse insanlar tuhaf tuhaf ona bakmazlar durmadan. zaten hastalıgın temelinde çok tuhaf göründügünü düşünmen yer alıyor. herkese bazen bakılıyor bana da bakarlar bazen. sen bunu kafana taktıgın için sürekli böyle oluyor gibi hissediyorsun olay bu emin olabilirsin.
- 1 yıl
Auran ışıklıdır
bana da bakıyor aynı şekilde
03 Yorumla- Soran1 yıl
Evet güzel miyim bilmiyorum ama hep güzel buluyorlar. Bense o kadar güzel bulmuyorum yani hep kusurlarıma odaklıyım
- 1 yıl
Ya bilmiyorum aura yani enerji yüksek diye düşünebilirsin
Hayvanlar ve bebekler çocuklar da sever bakar
Bir yere girince orası dolar dalan ben bunları okudum
Doğru mu bilmiyorum :D - Soran1 yıl
Evet aynı dediğin gibi oluyor. Bebekler nadiren gelmemezlik yapıyor ama kediler köpekler hemen gelir yanıma. Dükkana girerim bomboştur ama hep kasada uzun kuyruktan sonra çıkarken bulurum kendimi. Küçükken de sınıfta en az üç sevenim vardı. Ama gerçekten sınıfta güzellik olarak daha güzel Kızlar vardı ortalamanın bile altında olabilirim hatta
- 1 yıl
Bende de var sanırım bu durum bende öyleyim
00 Yorumla Dikkat çekici bir detayın olmasa o kadar bakacaklarini sanmiyorum ama
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Evet sırf o yüzden dershaneye kutupahne gitmiyom
00 Yorumla - 1 yıl
Hayır
00 Yorumla
Detaylı bilgi