“Birgün gibi sanki, geçti seneler.
Ümidim kayboldu, perişanım ben”
Sizce dünya neden, bir yalandan ibarettir?
“Birgün gibi sanki, geçti seneler.
Ümidim kayboldu, perişanım ben”
Sizce dünya neden, bir yalandan ibarettir?
Dünya, yaşadığımız bireysel deneyimler, toplumsal etkileşimler, duygusal tepkiler ve zorluklarla dolu karmaşık bir yerdir. "Her şey bomboş" hissi genellikle kaygı, umutsuzluk veya yaşanan zorluklardan kaynaklanan bir duygu olabilir. Bu tür duyguları deneyimlemek son derece doğal ve insan olmanın bir parçasıdır.
Dünya hakkındaki olumsuz düşüncelerinizi anlıyorum, ancak yaşamda anlam aramak ve pozitif bir bakış açısı geliştirmek için yapabileceğiniz şeyler de vardır. İnsanlık tarihinde, insanlar zorluklarla karşılaşmış, acı çekmiş ve umutsuzluğa kapılmış olsalar da, içlerindeki güç ve dayanıklılıkla başa çıkmışlardır. Bu, insanın doğasında var olan bir özelliktir.
Dünya, zorluklarla dolu olsa da, yaşamda anlam bulabileceğiniz, sevinçli anılar yaşayabileceğiniz ve kişisel gelişim için fırsatlar bulabileceğiniz bir yerdir. Yaşadığınız duygusal zorluklar normaldir, ancak bu zorlukların üstesinden gelebileceğinizi unutmamalısınız. Her günün, yeni bir fırsat ve yeni bir başlangıç olduğunu hatırlayarak, olumlu bir bakış açısıyla ilerlemeye çalışabilirsiniz. Üstelik dünya ahiret hayatının tarlası olduğunu unutmamak gerekir. ☺️
Rica ediyorum kardeşim
Dünyanın yalan olduğunu veya her şeyin bomboş olduğunu düşünmek, genellikle hayal kırıklığı, üzüntü veya hayata karşı genel bir memnuniyetsizlik hissiyle ilişkilendirilir. Ancak, bu tür duygular genellikle geçicidir ve zamanla değişebilir. Hayatın anlamı ve değeri, her bireyin kişisel deneyimlerine, inançlarına ve değerlerine bağlıdır. Bazıları için, hayatın anlamı aile, arkadaşlar, iş veya hobi gibi belirli şeylerde bulunabilir. Diğerleri için, hayatın anlamı daha geniş bir bakış açısında, örneğin insanlığa hizmet etmek, bilgi edinmek veya kişisel büyüme ve gelişme gibi alanlarda bulunabilir. Kendinize zaman ayırın, kendinizi dinleyin ve belki de bir uzmana danışmayı düşünün. Unutmayın, her zaman yardım alabileceğiniz birileri vardır. Kendinize iyi bakın. 😊
Çünkü burası sadece sınav yerimiz , her şey gelip geçici bu dünyada. Aslında hiç bir şeye sahip değiliz. Mesela çocuk sahibi oluyorsun varını yoğunu geceni gündüzünü yoluna seriyorsun sonra bir gün bir trafik kazası sonrası hayatını kaybediyorsun.. gözün gibi baktığın, üzerine titredigin evladını da bu dünyada bırakıp gidiyorsun. Koskoca bir yalan bu dünya. Ayette de dendiği gibi; Bu dünya hayatı oyundan ve eğlenceden başka bir şey değildir
Mükemmel açıkladın gerçekten, teşekkür ederim. Kaza dedin de aklıma bu sene, önceleri Doğu'da görev yapıp Trabzon'a taşınan ve memlekete gelirken kaza yapıp eşi ve kızıyla vefat eden, çocukluk arkadaşım olan akrabam geldi. Ansızın gelen ölümler ile daha da iyi anlıyor insan.
Başın sağolsun. Bende çocukluk arkadaşımı trafik kazasında kaybetmiştim, 17 yaşındaydı o zamanlar
Dostlar sağolsun. Senin de başın sağolsun 😥 Çok dayanılmaz bir acı maalesef.
🙏
İnsanar yalancı iki yüzlü ammıına koyayım böyle tip insanarın
Pardon reis ama sinir geldi yaw
Nere baksa insan yalancılar doğlu
Teşekkürler abim
Cevap
7Cevap
Çünkü insanlar yalanı sever. gerçekler de her zaman acı olur
Muhteşem 🙌😊
Dünya neden yalan olsun, hangi meyve ağacı bilindiğinin dışında meyve veriyor mesela, hiç kaysı ağacı şaka lan şaka aslında ben kaysı değilim bu sene karpuz verecem dedi, bizler kendimiz yapıyoruz ne yapıyorsak
Bu dünya yalan değil geçici imtihan alemi burada yaptığımız sevap günahlarla kalıcı hayatımızı belirlicez dünyayı kötü yapan yalancı sahtekar vicdansızlarin varlığı kötülerin varlığı yani dünya da dünyalık olan zevkler boştur ibadet gerekir
"İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer. Sonra her şeyi bırakıp Hiçbir şeyle geri döner.”
Dunya hayati ahiretin tarlasidir.
Muhteşem açıkladınız, teşekkürler. Profil resminiz de bu görüşü temsilen seçilmiş gibi 😊
"Benim icin hayatta daima bir ihtimal daha vardir. Her sorun cozulebilir oyle ya da boyle. Herkesin gittigi yoldan gitmek zorunda degilsin." Gorsel bu demek benim icin.
Anladım, en doğrusu odur tabi ama benim zihnimde de “dünya bir tarla, orada hep kazandığını zannedersin ama hiçbir şey alamadan o tarladan geçer gidersin” gibi bir çağrışım oluştu.
Böyle düşünmemiştim, teşekkür ederim, çok daha anlamlıymış sizin pencereden bakınca.
Estağfurullah efendim, ben teşekkür ederim 😊
Efkar moduna hiç girmek istemiyorum neyse ki 😂
ahs yakarız ya olmadı 🚬😂
Normal olan bu değil mi zaten. Bizler sadece aktörüz bu sahnede. Gelip geçiciyiz o kadar.
Gelip geçiyor olduğu için yalan denilmiş.
Hakikat ise, beklediğimiz son.
Müthiş bir hızla geçiyor.
Bende bilmiyorum🤧🤧🤧 psikolojim zaten çookk bozuk hiç şu an hayatı sorgulamaya gerek yok
Şarkı çok güzel birader ya, eyvallah yine dinledim sayende : )
Boş insanlar var yüzünden.
Kesinlikle hemşo. Hayırdır bir sorun mu var?
Hiç can sıkmaya değmez boş ver hemşo
Senden de hemşo iyi geceler 😌
Bu sorunun cevabını bugüne kadar bende çok düşündüm ama bir türlü bulamadım ibonun dediği gibi...
çünkü bazı insanlar kötü olduğu için
Her sey yapay bir similasyon cünkü
Hayat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?