Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Mantıklı bir cevap arıyorsunuz değil mi? O halde cevap zorunuza gitmez umarım. Allah diye bir varlık yok, dünyayı yaratmadı, bir sınavda değiliz, cevaplar bu şekilde. Olmayan varlıkların olmayan sınavında değiliz yani.
022 Yorumla
Soran+1 yılSen kendi hayal dünyanda yaşamaya devam et o zaman
Soran+1 yılDünya bok mu var diye oluştu? Tabi ki bir yaratan var.
- +1 yıl
4300 uydurma dinin 20 binden fazla Tanrısı var mal, senin Tanrının yaratma ihtimali varsa 20,000 de 1 ihtimal, deist argümanları ile bodoslama dalma mevzuya bir sk bilmeden, bende Agnostiğim bir Tanrı olabilir diyorum zaten embesilcim, sen özellikle kendi dinin hususi Tanrısının yarattığını ispatlayabiliyor musun? Hayır ispatlayamazsın, sadece yaratıldı diyebilirsin en iyi ihtimalle, bu ise bir Tanrının mutlak olduğunu iddia eden deizm argümanıdır sadece, 1 dinin 1 Tanrısını özel olarak ispatlamak değildir, geçti mi süzgeçten? Ben %100 olarak senin inandığın kitabın Tanrı sözü olamayacağını ispatlamışım, bir Tanrıdan çıkamayacak saçmalıkta, bilim dışılıkta sınır tanımayan, 4 işlemi beceremeyen bir kitaptan bahsediyoruz, bu kitaba Tanrı sözü demek bile o ima ettiğin Tanrıya büyük hakarettir, anlıyor musun? Kendini geliştir, cehaletin dibini sıyırma, akıllı ol biraz.
Soran+1 yılÖncelikle düzgün konuş. Sana hiçbir şekilde hakaret etmememe rağmen bana saydirmissin. Yazdığın yazıdan karakterin çok belli oluyor zaten. Öncelikle gidip cümle kurmayı öğren sonra gidip İslamiyet'i düzgünce araştır ve Kur'an'ı düzgün oku. Kur'an'ın tanrı sözü olmadığını ispatladim demişsin. Bana da ispatla o zaman. Gerçekten merak ediyorum ne saçmalayacağını. 20 bin tane fazla tanrı uydurmalari beni ilgilendirmiyor. Hepsinin uydurma olduğu zaten belli. Benim tanrımın yaratmasi bir ihtimal değil, gerçektir. Bunu kabul etmek istemiyorsun belli ki. Sadece gidip İslamiyet'i düzgünce araştırmani öneriyorum. Dinimizin bize öğrettiği şeyler akla ve mantığa uygun. Sadece konuşacağına gidip ARAŞTIR!
- +1 yıl
Beyin fukarası, sence araştırmadan mı konuşuyorum? Sen ne mal birisin ki karşındakinin araştırmamış olma ihtimali üzerine boş yorum yapıyorsun, böyle embesilce beyin kullanmadan yorum mu yapılır? Sana saydırmayalım da kime saydıralım, insan gibi düzgünce yorum yaparak başladım ters yaptın, hak ettiğini vermişim 2-3 kelime ile ama görüyorum ki az bile söylemişim, grizekalı ve aptlın bayrak taşıyanı demeyi unutmuşum, sen kimsin ki benim kaç kere ne okuduğumu kaç yılımı verdiğimi bileceksin? Eminim dediysem eminimdir, oturup senin gibi cahilleri eğitemem, ispat edecekmişim anguta bak sen, ben hayvan terbiyecisi miyim? Git kendin araştırıp gör, seninle vakit kaybedeceğimi mi düşündün gerçekten? Kendi hayali Tanrın hariç 1 tane daha Tanrı bile bilmezsin ama sanki 20 bin Tanrıyı birden teker teker araştırıp sahte olduklarını görmüş gibi konuşuyorsun, sen saygı duyulmayı hak eden biri misin şimdi? Sözlerine değer verip anlayış mı gösterelim? Senin gibiler için cümle kurup parmak yorduğumuza yazık, ihtimal değil gerçeklikmiş, ispatlandı haberimiz yok o zaman ama tüm dünya inanmamış, böyle ispatlı teyitli bir bilgi ile herkesin inanması gerekirdi demek kçından uydurmuşsun öyle değil mi? Ağzının payını aldıysan daha fazla saçmalamayı kes, bilmediğin konular hakkında da boş konuşma bundan sonra, abi tavsiyesi. Biri gelir rezil eder yoksa bu hadsizliklerine devam edersen, anladın mı?
Soran+1 yılÖncelikle boş konuşma. Bana nutuk at demedim. Aptalca bütün şeyleri saydırdın. İzzetsiz ve terbiyesizsin. Bende zaten 20 bin tane tanrının olmadığına inanıyorum. Tek Allah var. İnanıp inanmamak sana kalmış ben kendi irademle inaniyorum. Ettiğin tüm hakaretlerin hesabını diğer tarafta Allah'ın huzurunda vereceksin. O zaman anlarsın. Aynı fikirde olmadığımız için seninle tartışmak istemiyorum. Benimle bu şekilde seviyesiz bir şekilde muhattap olma. Konu hakkında fikrin yoksa yorum yapma. Ben müslüman olmayanin fikrini sormadım. Cevap verme seninle muhattap olup konuyu saçma sapan şeylerle uzatmak istemiyorum.
- +1 yıl
En azından bel altı yorum yapmıyorum başkaları gibi, sen benim yorumuma kurban ol bu cahilliğinle sana yorum yazmaya tenezzül ettiğim için elimi öpmen lazım, azıcık saygın olsun büyüklerine hadsiz. Hayali olan Allah ismi 20,000 Tanrıdan birinin adıdır, El-İlah isimli Ay putundan gelme bir isimdir zamanla Ellah'a, oradan dilimize Allah olarak geçmiştir hala Kuzey Afrika ülkelerinde Ellah derler, aydınlandın mı biraz cehalet ehli? 20 bin uydurma Tanrı var dedik, tamamı gerçek demedik oturma organınla okuma şunları, azıcık ciddiyet be, muhatap olmak istemiyormuş, ben sana bayılıyordum çünkü anguta bak ya küçücük beyni ile bilgili büyüklerine kafa tutar olmuş yeni kuşak çok hadsiz gerçekten (: Seninki masalsı Tanrın varsa lütfen beni çarpsın, yamru yumru olmak istiyorum o kadar söyledim beni dinlemedi belki seni dinler hani inanıyorsun ya, bir kıyak yapar belki sana ha gayret hadi yamulmak istiyorum lütfen, yayık ayranı gibi çalkalasın beni, çiğnenmiş ekinlere falan çevirsin lütfen yapsın bunu da görelim varlığını. Yoksa da boş yapma, duvara konuş belki daha fazla faydası olur en azından duvarın altında durursam üzerime devrilme ihtimali falan olur. Sen nutuk hak etmiyorsun merak etme atmam sana nutuk falan, hak edene hak ettiği kadar muamele etmeyi tercih ederim (:
Soran+1 yılKendini cok zeki ve bilgili görüyorsun muhtemelen. Sana acı gerçeği söyleyeyim. Bu yazdıklarını okuyunca tam bir aptal olduğunu anladım. Düşüncelerini tekrardan gözden geçir. Hayata bakış açını değiştir biraz. Sana hakaret etmiyorum. Sen ısrarla yapıyorsun ama ben yapmayacagim. Büyüklerime saygim her zaman vardır ama senin gibi birisinin hak ettiği muamele bu. Allah hakkında o kadar şey söylemişsin xd. Sana cevap verdiğim ilk yorumda Kur'an'ın tanrı sözü olmadığını ve bunu ispatladını söylemiştin. Sana bunu bana da ispatla dediğimde sen kimsinki sana ispat edeyim tarzı şeyler yazıp geçiştirdin. İspatlamamak için bir sürü hakaret ettin. Zaten yaptığını söylediğin ama yapamadigin şeyin üstünü ancak böyle alçakça hareketlerle kapatabilirdin. Beyinsizliginizi tebrik ediyorum. Hasta düşüncelerinizi kendinize saklayin. İsterseniz sayfalarca yazı yazın. Yazdıklarınızın hiçbir anlamı yok. Zorunuza gidecek belli ki ama hepsi aptalca düşüncelerden ibaret. Mademki zorunuza gidiyor diye o kadar şey yazıyorsunuz bari biraz düzgün şeyler yazın. Beyninizi düzgün şeylerle doldurun ve zamanınızı boktan şeylere harcamayın. Bu da benden size bir İNSAN tavsiyesi. Belli ki sizde insani özellikler yok. Sadece dinime ve bana hakaret ederek bir yere gelemeyeceksiniz. Tekrar zorunuza gidecek belki ama Allah herkese hak ettiği muameleyi verecek zaten. Boş konusmayin. Beyninizi kullanın. Müslümanlara sorduğum soruyu kendi üzerinize alınıp aptalca yorumlar yapmak yerine gidip biraz araştırma yapın. Yerinizi bilin. Akıllı olun biraz. Artık sizinle tartismaya bile girmeyeceğim. Sizin için Allah'tan akıl ve mantık diliyorum. İstediğiniz kadar hakaret edin. Artık sizin gibi bir şahısa harcayacağım zamanım yok. Sizin gibi saygısızlara harcadigim zamana yazık.
- +1 yıl
Sadece hakaret ederek ve hadsizlik yaparak bu kadar uzun ama içi bomboş yazmayı nasıl başarabildin? Beyin kullanmadan bu kadar beyin kelimesi nasıl kullanabildin? Bak bunlar yetenektir azıcık pırıltı var diyecektim ama vazgeçtim, aşırı cahilsin çünkü. Sen kim oluyorsun ki oturup sana ispatlama zorunluluğum olsun? Her hadi diyene tabi bak şu şöyle bu böyle diye anlatmaya başlarsam sabahlar olmaz dengesiz, beyin beyin diyorsun azıcık kullan da sen araştır, büyüklerinden hazır bekleme. allah mallah ben takmıyorum, var mı bir derdin? Bana akıl mantık verebilecek bir varlık değil, olmayan şeylerden benim namına bir şeyler istemek sana mı düştü? Soruyu müslümanlara sormuş, ayyy gtüm, öyle bir şey yoktu insan sanıp cevap verdik ama hayvan çıktı. En zeki, süper zeka olduğumu hiçbir yerde belirtmedim ama senin gibilerden zeki olduğum bir gerçeklik ve tartışmaya kapalı. Çok embesil gördüm senin gibi, daha sonradan sen haklıymışsın diye özür dileyen çok kişi oldu forumlarda, ben alışığım senin gibi hakaret ile saçma inancını kurtarmaya çalışan ama sonra kabullenip özür dilemek zorunda kalan, sen onu bile beceremezsin gerçi, o insanlık bulunmaz sende. Bit kadar boyunla bana hakaret ediyorsun, nasıl olsa gizli üyesin kimse bir şey yapamaz, kim olduğunu göremez kafasındasın, ben açık açık istediğimi yazıyorum, ortadayım, gizlenmiyorum saklanmıyorum, anladın mı grizekalı ufaklık. O kadar aptlsın ki benim yazdığım sana yazdığıma değmez yorumumun aynısını beyin kullanmadan bana yazmışsın, hakaretin biraz özgün olsun bari be, o kadar mı çaresiz ve beyin yoksunusun? Benim yazdığımın aynısını bana yazacak kadar mı bilgisiz bir beyin fukarasısın gerçekten? Üreteceğin en ufak argüman yok mu? Bu nasıl bir çaresizlik? Bu nasıl bir zavallılık? Bugün de senin adına utandık.
- 1 yıl
@betahouse. Allahin. Varliginin en buyuk. Kaniti. ". Milyonlarca isik yili buyuklugundeki kainati. " OL" deyip. Bir saniye icinde yaratmistir. Ben bunu ogrendigimde icim. Titremisti. islam. Hosgoru ve Merhamet dinidir
- 1 yıl
Peki. ikinci. inanmak. icin buyuk. bir sebep. Allahin. Teala. Mikroskopla bile goremeyecegin. Mikroba. Hayat verdi. Dusunebiliyor musun. Mikroskopla zor gordugun Mikrobun. bile. yuzu var. agzi var beslenmek icin. Bu. Ne buyuk bir. Yaradan. Gordun. mu. insanin icin titriyor bu buyukluk karsisinda
- 1 yıl
@ooylesinebirix. Kuranda. Cok bilinmeyen aciklanmistir. Ornegin. Tatli su. ile. Tuzlu suyun karismadigi. Kuranda. Yaziyor. Kaptan. Kusto. Bunu. Yillar sonra buldu ( ve bunun. Kuranda. Yazdigini. Ogrenince. Sahadet getirip Musluman olmustur. Allah. Rahmet. Eylesin. O buyuk insani Amin
- 1 yıl
@betahouse Shelby. Ney? insanlari kiskirtan sensin. Seni. inancsiz. Seni? Ben Sana. iki ornek. Verdim. 1- hic. Yoktan. Tum. Kainati. " OL". Diyerek. Yaratmistir. 2- Mikroskopla. Zor. Gorulen. Viruslere bile. Yasam. Vermis! Anladin mi? Sana. Titreyecegin. iki. Delil. Allah, in. Var. Olduguna. Dair. inshallah. bu. iki. Ornek. sende. biraz. etki. yapmistir. Dogruyu gormussundur.. Ben. Agrili. bir. Kurt. Olarak. bu. Tavsiyemi. bu. bilgilerimi. insanlik Adina. Sana. veriyorum. cunku. islamiyet. Sevgi. ve. Hosgoru. Dinidir
- 1 yıl
Gordugun gibi. Sen "Aptal. V. S. kaba. Yorumlar. Yapmissin". ona. Ragmen. Ben Sana. inanman. icin. iki. Buyuk delil sundum.. Cunku. islam. Hosgoru. Ve. Sevkat dinidir. O yuzden. O. Terbiyesiz. Kelimelerine. Ragmen. Belki. Gercekleri ogrenirsin. Diyerek. Cok degerli iki. bilgi sundum. Saglicakla. kal. Emi
- 1 yıl
Yukarida. Cok guzel bir. Ornek. Verdim. Degerli bilim adami. Kaptan. Kusto. iki denizin. Karismadigini. Buluyor. Ve Tum bu. Arastirma. Sonucunun aslinda. Kuranda. Zaten yazdigini. Ogreniyor. ve. Sahadet getirip. islamiyeti. Kabul editor. Cok buyuk ornek ve. ders var. bu olayda. Dogubayazit, a. yolun duserse. konusuruz. kendine. iyi bak. olur mu. ( aslinda. okuyup. arastirmayi. seven biri oldugundan eminim. iyi. hayirli. gunler seninle olsun)
- 1 yıl
@Kotan6 sen bana bir şey sunacak zeka seviyesine çıkabileceğini mi sanıyorsun seni minik ucube, senin bildiklerini ben unutalı çok oldu, bu gereksiz özgüven nereden geliyor embesil herif? Mikroskopla görülen varlıkları ben yarattım, var mı ispatın? Canım istedi yarattım, hadi ispatlasana? Deist argümanları ile saçma sapan inancını ispatlayabileceğini sanan senin gibi yaratıklara çok ders verdim burada, ol demiş olmuş lafa bak lafa, o sırada Allahçığınla tavla atıyordun oradaydın gördün herhalde. Zeus ol dedi oldu ben şahidim, var mı itirazın? Tevrat'da bile 6 günde yarattı yazıyor bu zavallı ucube ol dedi diyor hala aklımı çıldıracağım cahillik paçalarından akan ezikler ilim irfan sahiplerine ders vermeye kalkıyorlar şu kibre bak yahu, pespayeliğin bu kadarı da pes artık. İnanmam için delil vermiş zavallıcık, vaaauv okur okumaz ufkum açıldı, dna ve parmak izi kadar kesin olan bu tartışmasız kanıtlar beni benden aldı. Ian yarım akıllı, putunu yıldızını vs. saysak 100 binin üzerinde Tanrı var, hepsi de ben yarattım diyor senin uyduruk Arap Tanrının diğerlerinden farkı ne ki diye de mi düşünmeye aklın ermiyor? Deistler herhangi bir Tanrı olduğunu savunmak için o saçma şeyleri savunur 100 binde bir ihtimali değil, o kalın kafana yaz bunları. Şimdi basıyorum engeli senin gibi cahile, başka yerde karşıma çıkıp vaktimi harcama. Daha yazmayı bilmeyen bana ders vermeye kalkıyor bu kendini beğenmişlik Oxford da tez konusu olacak cinsten, seni gidi zavallı.
- 1 yıl
@betahouse. Tum. Evreni. Sadece. ". OL". Diyerek. Yaratmis. Olan. Allahtir. ( Bu bilgiyi aldin. insan. titriyor bu. Guc. Karsisinda. Ve. O. Herseyi. Gorur ve. isitir. Senin. Bildigin. digger dinlerin tanrilari. Sadece. Put, tur. iste Gordun! Gercekler bunlar. O. Ona siginani. Affeder. O yuzden. Tovbe. de! O. Affedicidir. ( Su. an bu. degerli. bilgileri. ogrendin artik. yol senin. Kendine. iyi bak inancli gunler seninle. Olsun
- 1 yıl
@betahouse. Gordun. inanc yolu ne Kadar guzel. O Kadar. kotu. yorumuna. ragmen. seni. inanmanin yoluna. Davet. ediyorum. bunu. sadece. Allah. icin. Allah rizasi. icin yaptim.. simdi. bu yolun. degerini anlamissindir. O. isik yolu. aydinlik. yolu. seninle. olsun insallah
- 1 yıl
@KemalKotan02 ruh hastası, multi üyeliklerle başıma bela mı oluyorsun utanmadan? Cevabını aldın sağdan sağdan ikilesene ucube herif? Bak işte gördün öğrendin diyor akılsıza bak sen, ol demiş olmuş saçmalıkları hala, ulan tüm dinlerin tüm Tanrıları aynı haltı iddia ediyor seni gidi embesil, sadece senin inancın mı onu bunu şunu yarattığını söylüyor sanıyorsun? Tüm dinler aynı şeyi söylüyor, sen bu zıkkıma inanıyorsun fark o. Delil olmayan şeylere inanmaya bayılır senin gibi çeyrek akıllılar, Türkçe konuşmayı bilmeyen bir zırzop benim fikrimi etkileyebilir mi bunu da mı düşünemiyorsun? Cevap verdiğime yat kalk teşekkür et, hakaret olsa bile insan yerine koymuş de en azından hayvan yerine koymadığıma teşekkür etmesini bil. Put ne demek onu da araştır, Kabe puttur mesela öğren bunları. Put tapılan taş anlamına gelmez, bilmem kaç yaşından sonra ilkokul bilgisi anlatıyoruz akılsıza yahu, put tapılan Tanrıyı temsil eden şeydir bunu o kalın kafana sok. Tekrar engelliyorum başka multi den yazma haddini bil, edebinle otur.
- 5 ay
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılöyle bir şey yok knk ya, hepsi insan uydurması. insanlar bu dünyada yaptıklarının mükâfatlandırılmasını istediklerini düşündükleri için zamanında toplumu kontrol etme amacıyla uydurulmuş yalanlardır bunlar. suç işleme günah, yardım yap sevap. kitle kontrolü.
010 Yorumla
Soran+1 yılYalan olduğunu nereden biliyorsun? Bana her şeyin yalan olduğunu kanıtlayabilir misin?
Cevap sahibi+1 yılgerçek olduğunu da bilmiyorum. insanın mantığına kalmış bir şey. ister inan ister inanma. inanç sonuçta.
Cevap sahibi+1 yılsonsuz kudret sahibi birisinin, bu kadar basit bir şekilde sınav yapacağını düşünmüyorum. sınavın amacı ne ki?
Soran+1 yılBasit olduğunu nereden çıkardın? İnsan hayatı basit mi sence? Allah bize dosdoğru olun diyor. Sence dosdoğru olmak basit bir şey mi? Sınavın amacı aslında Allah'ın bizi sınaması. Allah bizi bir sınava koydu. Hepimizi özgür bıraktı. İnananlar onun yolundan devam edecek. Allah'ın test etmek istediği şey de bu aslında. Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım umarım doğru anlatabilmisimdir
- 1 yıl
Ve. Neden. Sadece. Tapsinlar diye. Milyarlarca insani. Kontrol ediyor? (. Ornek.". O herseyi. Gorur? Herseyi isitir? Milyarlarca insani izle ve. duy? Cok dusundurucu? Ama inanilacak. Tanrinin. Boyle. Ozellikleri olmasi. Sarttir.
- 1 yıl
Yaradan. Allah. Var. Dogru
- 1 yıl
Şimdi günah sevap bir kısmını bir kenara bırakıp düşünelim, bir tanrı olsaydınız neden böyle bir şey yapardınız, bence itaat edenleri ve etmeyenleri görmek onları ödüllendirip cezalandırmak için olabilir
05 Yorumla- 1 yıl
Evet. Neden. Ugrasiyor? Milyonlarca isik yillardir buyunlugundeki. Kainati. Yarat? ( Ol... deyip. Yaratmis? bilim adamlarida yoktan hic birsey var. Olmazla. Ugrassin dursunlar?
- 1 yıl
- 1 yıl
Sarki olarak bile olsa gunah? Soze. Bak? " Sen Tanri misin? ( Tovbe. Tovbe). beni oldurdun. diyor sarkida bu sarkiyi dinlemek. Allah, a. Sirk kosmaktir
- 5 ay
@ShelbyCobra1 Allah herseyi. Yoktan yaratmistir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılYaratılışın bir hikmeti var. Bir imtihan sırrı var. Bu dünyaya geliş, boş yere değil. Onun bir sebebi var. O da imtihan.
Bu dünya ve üzerindekileri, Cenâb-ı Allah süs olarak tarif ediyor. Geçici bir süs. Fakat insanın gönlü süslere takılıp kalabiliyor.
“Biz; yeryüzünde olan şeyleri, yer halkına bir süs yaptık ki, insanların hangisinin daha güzel bir amelde bulunacağını imtihan edelim.” (el-Kehf, 7)
İnsanlık imtihanında, dünya ve nimetleri insan için;
Ya âhireti kazanma malzemesi olur.
Ya insanı imtihanda başarısızlığa uğratan bir tuzak olur.
Rabbim, kimisine hastalık verir, kimisine âzâ noksanlığı, kimisine maddî zayıflık verir. Sabretmesini; Allâh’ın verdiğine isyan ve şikâyet etmeyip râzı olmasını ister.
Kısaca gelmeseydik bu dünyaya hatasız noksansız var olmasaydık ne olurdu? Düşünsene hiçbir derdimiz yok ot gibi yaşıyoruz bizi sınava sokuyor ki diğer dünya için bu dünyada imtihan ediyor
113 Yorumla- +1 yıl
Uzun uzun yazmışsın ne güzel anlayan olmamış, bilgilendirme için teşekkürler 🌸
- +1 yıl
Ne demek hiç önemli değil tek sen görmüş olsan bile yeter
- +1 yıl
Soran da hangi amaçla sormuş acaba 🤔
- +1 yıl
Düşünsene var olma amacımız yok. Dert yok tasa yok sınav yok. Ne anlarız bu dünyadan yiyip içip duygusuzca hovarda yaşarız. burada sınanıyoruz ki puan aliyo gibi mukafatlandiriliyoruz. Bak bende bu hayatta çok sınanıyorum çok ama başım gözüm üstüne acı çekmeye de geldiysem
- +1 yıl
Demi yaa, valla ortada bir amaç var.
- +1 yıl
İnsan bazen böyle boşluğa düşebiliyo bu bile imtihan günah değil eğer güzel sonuç alıp ders çıkarırsan
- +1 yıl
Her şey güzel gidince ee heyecan verici bir şey yok mu sorgulaması peki 😅
Soran+1 yılYorumun için çok teşekkür ederim. Yorumlarda o kadar saçma şeyler var ki çıldıracaktım. Bu arada soruyu sorma amacım aklımla ve kalbimle konuyu anlayabilmek ve içimde bir şüphe kalmamasını sağlamak. Tekrardan teşekkür ediyorum ve iyi günler diliyorum😊
- +1 yıl
Hepsine yorum yapmak zorunda değilsin bu arada görmezden gel.
- +1 yıl
O yorumlar ne kadar da boş ama. Delilleri kanıtları yok sadece kulaktan dolma boş fikirleri. Bilmeyen ayet hadis kanıtlı şeyleri olmayan fikir sahibi olmasın. sen kendin kuranı oku ayetleri inan faydalı. Banabile inanma aç kuranı ona bak dediklerim zaten hep kuran
- 1 yıl
iste soru burada. Hic. Ugrasmayip. Imtihan yapmasa ne olurdu? Cenneti yap. Milyarlarca insanla. ugras? Bir cok. Melek lazim? Heleki. Cehennemde gorev. Yapacak. Meleklerin isi. zor. olmalidir?
- 1 yıl
@ShelbyCobra1 Sana buyuk bir delil. Milyonlarca isik yili buyuklugundeki. Kainati " OL" deyip. Saniyede yaratmistir.. bunu bilmek bile insani. Titretiyor
- 1 yıl
Sagol. Bilgileri icin. Uc kez okudum. Dusundum
Canı sıkılmıştır zaman geçsin diye yapmıştır hobi olarak yani
01 Yorumla
Soran+1 yılDüzgün bir cevap ariyorum dalga geçmiyorum
Bence de bu, omnipotent tanrı kavramına uymayan mantıksız bir durum
01 Yorumla
Soran+1 yılMantıksız değil sadece neden olduğunu soruyorum. Allah hiçbir şeyi nedensiz yapmaz. Bunun nedeni ne diye öğrenmek istedim.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan olmayı deneyimlemek isteyenler için oluşturuldu
00 Yorumla O, hanginizin daha güzel işler yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.
Bir ayetle cevap verdim ama sormak istediğini istersen detaylandırabilirim.
05 Yorumla
Soran+1 yılDetaylandirirsan çok iyi olur. İyice kavramak istiyorum ve senin yorumunu gören herkes de doğru olanı iyice öğrensin.
- +1 yıl
Memnuniyetle. biraz uzun yazmak zorundayım, bu nedenle tek bir yoruma sığmiyor. Art arda paylaştığım yorumları okuyunuz lütfen :)) Umuyorum ki sonuna kadar sabırla okursunuz. Öncelikle belirteyim ki insan her bilgiyi elde etmek ister ancak her bilgiye ulaşamaz, her bilginin sahibi olamaz. iki türlü bilgi vardır " bilinen ve henüz bilinmeyen". Biz su dolu bir bardağı ters çevirdiğimizde döküldüğünü görerek, sıvıların dökülme özelliği olduğunu mantıken anlıyoruz. Bu nedenle bilim insanları "mantığı'' ,"bilinenden, bilinmeyenin elde edilmesini sağlayan bir araç" olarak açıklamışlardır. Yani her şeyi ayrı ayrı tecrübe edip öğrenmemize gerek kalmadan, bir çok şeyi hemen anlıyoruz ve biliyoruz-tıpkı su ve zeytinyağı örneğindeki gibi-. Ancak kimi bilgi vardır ki su gibi elimize alamadığımız , göremediğimiz yani duyu organlarımizla algilayamadığımız bilgiler bizim için erişilmesi mümkün olmayan bilgilerdir. Mesela biz Allahın neden bizi yarattığinı bilmeden önce Allahı bilmemiz gerekmez mi? Hani biz Allahı görebiliyor muyuz, dokunabilir muyuz? Duyabiliyor muyuz? Hayır, bunların hiçbirini yapamıyoruz. Ama Allaha iman ediyoruz, Onun varlığına ve bir tek yaratıcı olduğuna inanıyoruz.
- +1 yıl
şu an yapay zekayla ilgili çok ilgi çekici bir şekilde ilerlemeler var. Bundan Bi kaç yıl önce sadece arama yapan ve mesaj atan telefonlarımız varken, bugün yapay zeka teknolojisiyle adeta bir insanın düşünme ve üretme kapasitesinin zirvesi olabilecek seviyede bir gelişim söz konusu. Yapay zeka tıpkı tam donanımlı ve aynı zamanda hafızasına kaydettiği hiçbir şeyi unutmayan ve senin ihtiyaçlarına anında cevap verebilecek şekilde "oluşturulmuş". İnsan, yapay zekanın mucidi (bir nevi yaratıcısı) olduğuna göre; yapay zeka ancak kendisine yüklenen bilgilerle cevap verebiliyor. Yani bu kadar olağanüstü olmasına rağmen, onu tasarlayan ve ortaya çıkaran bir insandır. Ve yapay zeka da ancak o insanın kendisine verdiği bilgileri kullanarak , bir nevi geliştirilmiş mantık çerçevesinde sana cevaplar veriyor. Dolayısıyla senin ona yüklemediğin bir bilgiyi bilmesi mümkün değil. Şayet öyle olmasaydı; yapay zekanın, bizim bilmediğimiz veya bilemeyeceğimiz bilgileri de bize veriyor olması gerekirdi. Biz insan olarak akıl sahibi olduğumuz için her zaman daha çok bilgiye ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü sorgulayan bir aklımız var ve kafamizda tam anlamıyla oturmamış şeyleri aklımız bir an önce çözmek istiyor ve tabiri caizse bir sonraki levele atlamak istiyor. Ama bilmeliyiz ki biz yapay zekaya bu yönüyle benziyoruz. Yani bize verilmemiş bir bilgiyi bilemeyiz. Yapay zekadan farklı olarak bu bilgiyi keşfetme gücüne sahibiz. Ama elimizde bu bilgiyi elde etmemizi sağlayacak bir vasıta yok. Biz dünyadan aya baktığımızda sadece onu görüyoruz ve var olduğunu biliyoruz. Ancak Ay hakkında , yakın bir gözlem veya keşif yapmadan onunla ilgili bir bilgiyi nasıl ve nereden öğrenebiliriz ki. Demek ki her şeyin bilgisi kendisinde saklı. Onu elde etmenin yolu onu keşfetmekle mümkün.
- +1 yıl
Şimdi gelelim asıl konumuza: Allah bizi yarattı ve bize birtakım güçler ve bilgiler verdi. Biz Allah hakkında ancak onun bize verdiği kadar bilgi bilebiliriz. Daha fazlasını aklımız bilmek istese de bu mümkün değildir. Dedik ya hani keşfetmenin lazım. Allah, Kur'anı Kerim'de bize yeryüzünü ve gökyüzünü keşfetmemizi ve bu keşiflerle aklimızın bir tek yaratıcının var olduğu kanısına varacağını söylüyor. Nitekim öyle de , evrende hicbirseyin kendi kendine olması, bu denli bir ahenk ve uyum içerisinde devam etmesi, herseyin ölçülü ve milimetrik olması, yaşamsal fonksiyonların hayret verici şekilde gerçekleşmesi bize bir tek Allahı hatırlatıyor. Ve o Allah bizlere ben sizi ancak bana kulluk etmeniz için yarattım diye buyuruyor. Bakın diğer canlılara! Her canlı ona yüklediğim sorumluluğu aksatmadan yerine getirip buyruğuma uyuyor. Nasıl ki insan değil de bir arı olarak yaratılmış olsaydık, şu an bal yapmakla meşgul olacaktık. Üstelik niçin yaratıldığımızı keşfetmek yerine , çiçekleri ve polenleri keşfedip bal yapıyor olacaktık. Buradan anlamalıyız ki arıdan veya yapay zekadan farklı olarak , düşünme ve idrak etme yeteneğimiz var, mantığımız var. Öyleyse aklımızı kullanıp diyelim ki biz sadece Allahın bize öğrettiğini bilebiliriz. Biz insan olarak Rabimize kullugumuzu yerine getirmekle sorumlu tutulduk. Bunun neticesinde herkesin karşılığını almakla uyarıldık. İyi işler yapanlar Allaha ve ahiret gününe iman edenler bunun karşılığında cennetle vadolundu. Kötülük yapan, Allaha ve ahiret gününe inanmayanlar ise inkarlarından ve kötülüklerinden dolayı cehennemle vadolundular. Neden bunu istedi Allah bunu bilemeyiz ama şunu biliyoruz ki biz varız ve yaşıyoruz, yaratıldık ve Allahı biliyor ve tanıyoruz. Her şeyi insanın hizmetine verdi ve insanı sınamak istedi. Akıl ve hikmet verdi, peygamberler ve kitaplar gönderip yol gösterdi. Her ne olursa olsun artık geri dönüşü mümkün olmayan bir yoldayız.
- +1 yıl
İsyan etmekle ne kazanılabilir. Yerlerin ve göklerin Rabbine karşı gelsen ne elde edebilirsin ki. Sana bu ölüm ve hayat arasında bir görev veriyorum, sen sana verdiğim ilimle bu görevini ifa et ve senin için hazırladığım cennete gir diyor Rabbimiz. İyi düşünelim, her şeyi bilen sadece Allahtır. Ve birgün her soru muhakkak cevabını alacaktır.
Hükümranlık elinde olan Allah, yücedir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir. ﴾1﴿
O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır. ﴾2﴿
O, yedi göğü tabaka tabaka yaratandır. Rahmân'ın yaratışında hiçbir uyumsuzluk göremezsin. Bir kere daha bak! Hiçbir çatlak (ve düzensizlik) görüyor musun? ﴾3﴿
Sonra tekrar tekrar bak; bakışların (aradığı çatlak ve düzensizliği bulamayıp) âciz ve bitkin halde sana dönecektir. ﴾4﴿
Gizli Üye(18-24)+1 yılSeven sevdiğini sınar misali. Kızlar sevgilisine sorular sorar dener ya. Bunu da bir nebze öyle düşünebiliriz.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir şey bilseydin, nedenini okur araşrırdın. burada sorup işine geleni kabul etmezdin 👍🏻 Başka soru? 😂
+1 yılÇok düşünme kafayı yersin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılNeden icin yasayan biziz o degil
00 Yorumla Ulan. Konusmaktan. Acil. Zavallisin sen
00 Yorumla
+1 yılSen sor diye.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu sana kim söylediyse ona sor
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026