Allah in bize ihtiyaci olmadigi halde bizi neden yaratti?
Sonucta bizim ibadetimize ihtiyaci yok ama bizi ibadetle siniyor?
Sonucta bizim ibadetimize ihtiyaci yok ama bizi ibadetle siniyor?
bir yerde şöyle okumuştum; ALLAH tük kullarının ruhlarını karşısına alır herkesin bildiği gibi ilk yaratığı ruhHz. Muhammed (s. a. v) dir. Bize bormuş dünya oluştursam dünyada bu şekilde olsa bana kulluk edicekmisiniz, insanlar üç gruba ayrılmış 1. grup hayır etmeyiz demiş 2. grup belki edebiliriz demiş 3. grup ise sen birsin muhammed ise senin elçindir biz sana inanır ve kulluk ederiz işte biz ona aslında söz verdik ve şimdi bizim sözümüzü tutup tutmıyacağımızla ilgili bizi sınıyor. Ayrıca namazıda orucuda kendin için yapıyorsun dediğid gibi onun senin hiçbirşeyine ihtiyacı o kimseye muhtaç değildir. Asıl olan biz ona muhtacız. Ben sana bildiklerimi anlattım inanıp inanmamak sana kalmış. Ailem dindar olduğu için böyle şeyleri bilir okur ve araştırırız tekrar sölüyorum inanıp inanmamak sana kalmış. (anlattıklarıma)
Bir nevi efsane
Ne anlatıyorsun sen?
O senin olaya bakış açın
Bildiklerimi anlatıyorum bak benim babam diyanetten emekli ve benim bu tarz şeyler bilmem normal istediğim şeyleride istediğim kişiye anlatırım seni enterese etmez.
çünkü seni dünyaya göndermeden direk cehenneme atsaydı hemen itiraz edecektin belki de dünyada ibadet edecektim iyilikler yapacaktım nereden biliyorsun diyecektin bunu deme diye yapıyor ahiret gününde bahanen kalmayacak yaptığın iyiliklerin ödülünü alacak yaptığın kötülüklerin cezasını çekeceksin allah sana dünyada yaptığın herşeyi gösterecek inkar edemeyeceksin
İyiymis. d
EİG için teşekkürler
''Bilinmek istedim..'' Diyor bir Hadisi Kutside.. Bu söz bile büyüklüğünü gösteriyor (Anlayana). 1 puan için öğretmene yalakalık, bir lira için patrona yalakalık yapar bu insan ama onu yaratan Rabbisine kulluk yapamaz. Yapamıyoruz..
bilinmek istedim en mantikli cevap gibi duruyo
Benim değil, O'nun cevabı.
Mötü yiyen itiraz etsin :D
Aynen. d
Allah'a sor bize niye soruyorsun :) bari iki rekat namaz kılar haz yaşar ve sorunun cevabını alırsın dua ederek. Bu konulara fazla girme contayı yakarsın
bu sorulari sormam namaz kilmadigimi gostermez
Cevap
10Cevap
Kafanızı farklı şeylere harcayın bunları düşünerek dinden çıkabilme ihtimaliniz var
Öbür dünyada öğreneceğiz boşver. Ben ilk önce onu soracam zaten. Soru çok bende de.
İhtiyacı olmadığı halde cenneti de yarattı değil mi? Cenneti yaratmasaydı kendisi için daha iyi olmaz mıydı? Cennet için Müslümanlık yapanlar ayıklanırdı güzel güzel (gerçi Allah biliyor ya kimin ne diye inanıp ibadet ettğini)...
Alkollü bir gece sonucu gaza gelip bizi yaratmışda seni niye yaratmış işte tüm mesele sorunların kilitlendiği nokta bu neden.
Allah ıslah eylesin.
Biz kendi bu soruya insan zekasıyla cevap vermeye kalktığımızda birtek neden bulabiliriz ancak. ''Ego tatmini''
Ama unutmayalım ki bizim sahip olduğumuz zeka ve bilebildiğimiz ve bilebileceğimiz bilgi gerçekten çok çok yetersiz
Bu soruya zaman harcayacağına sadece dua et ve Rabbim bizi razı olduğu kullarından eylesin🙏
neden okul okuyor sinavlara giriyorsun... ?
İleride daha iyi bir gelecege sahip olmak icin. tamam ibadet edersen cennetle odullendiriliyosun i ama niye bizi imtihana sokmak gibi bir eylemde bulunuyo Tanri nin eline gecen bisey yok bizim ibadetimiz onu yuceltmiyo
ayni seyden bahsediyoruz Allah in ycelmeye ihtiyaci yok ve bizimibadetlerimiz Allah yuceltmiyo
Bu daha iyi bir ornek oldu
Allahi sorguluyamazsin.
Aynen her sey sacma geliyor bana da
Dusununce neredeyse her seye bicevap buluyorum ama bu konuya...
İmtihan olalım diye
Bizi imtihan edince eline ne geciyo?
Gidince sorarsın dostum senin derdin ne dersin
gidek düvek allahı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar