Depresyondaki insanları kimse anlamıyor?

Herkes "İyi görünüyorsun, bir derdin yok" diyor. Gerçekten sadece rol yaptığımı mı düşünüyorsun? Bileğimi kesmenin ve bilincim açıkken bu kadar acıyı hissetmemin gerçekten şımarıklık olduğunu mu düşünüyorsun? Bana "Başkalarının senden daha kötü acı çektiğini" söylüyorsun. Yani başka bir deyişle susmamı istiyorsun, değil mi? O insanlar bir sebepten dolayı yaşamak istedikleri için hayatla mücadele ediyorlar. Ben kendim yaşamaktan tiksiniyorum. Uğruna yaşamaya değer olduğunu düşündüğüm herkesin (ailem, kız arkadaşım) boşa gittiği ortaya çıktı. Bekleyip Tanrı için dua etmemi ister misin? Tamam, dua ettim... Bekliyorum... bir saniye, ne kadar beklemeliyim? Bilmiyor musun? ah hatta öbür dünyaya ertelenebilir mi? Ben sana hikayemi anlatmaya çalışıyorum, bana "küçük detayları aş" demeden 10 dakika bile dinleyemezsin. Bana bir ilaç verdin. İlacı her gün alıyorum ve su içmek gibi. Başka ilaçlar da alıyorum. Daha fazla su. Kız arkadaşıma tüm hafta boyunca onunla tek bir randevuya gidersem beni mutlu edebileceğini söylüyorum. Ama yine de beni terk ediyor. Anneme, iki yıllık ayrılığın ardından babamla tekrar konuşmasını söylüyorum. Ancak o bunu istemiyor. Bütün bir aileyi yok eden feminist olmaktan gurur duyuyor.

Aynı şeyleri hisseden var mı? Merhaba? Alo?

Depresyondaki insanları kimse anlamıyor?