AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Euro için değil insanlar samimi ve German Karen'ler hariç insanlar genel olarak mutlu ve disiplinli.
İnsana saygı var ve iki yüzlülük yok genel olarak.
insanları samimimi? buz kesiyor. orada diğer yabancılarla konuştuğunda samimiyet görürsün :) sadece disiplin konusuna katılıyorum
Babam, dedem ve amcam 1990'lardan beri Almanya'da çalışan insanlar olmasa dediklerine inanırdım.
Irkçı olanlar var tabi, türkleri sevmeyenler çoğunluk genel olarak hatta ev, iş vermeyenler bile var türklere.
bende orada doğdum ve büyüdüm o yüzden burdakilerin o gereksiz merakını merak ettim :)
İnsanlar disiplinli, üçkağıtçı insan yok orada bizim milletimiz gibi.
Varda azınlık, bizimkiler gibi çoğunluğu oluşturmuyor.
Almanlar domuz eti yer, kul hakkı yemez.
Türkler ise domuz eti yemez, kul hakkı yer.
bu konuda katılıyorum burdada eğitim sistemi yamuk. yamuk eğitim sisteminde büyüyen çocukların çocukları onlar.. mesela biz daha ilk okulda her tenefüste 2şer kişi olarak her sınıftan çöpleri toplamak ZORUNDAYDIK bahçede ya da okulun içinde ki sonradan temiz olsun ülke.. burada ebeveyler öğretmenlere şu şekilde çıkışır kesin “sen kimsinde çocuğuma çöp topatıyorsun okumaya yolluyorum.” halbuki eğitim böyle olur!! biz almanyadan türkiyeye yerleştik suyumuz bitti diye o elimizdeki pet şişeyi kaç metre elimizde taşıdık çöp bulana kadar.. tarih dersi. hitleri olsun almanyanın kurucusu olsun her neyse her türlü tarihide 12-13 yaşında öğrendik.. ilk önce çocuk olmayı öğrenirsin kreşte ilk okulda çevreye duyarlılık lisedede genel bilgiler.. ve almanyadaki arkadaşlarım ya kiliseye giderdi ilk okula ya da camiye (ben dahil) ordan öğrenirsin ahlakı.
eğitim okuldan ahlak aileden ve dini yerden.
Hayat kalitesi insanca muamele ve tabiki finansal özgürlük...
insanca muamele derken? gittin yaşadın gördünmü? 😆
İnsan olana insanca muamele ediyorlar tabiki gördüm... ama insan olmayanlarada af yok önemli olan bu nokta zaten... burada tam tersi dolandırıcı sahtekar hırsız katil dışarda geziyor... okuyan eleştiren hapiste...
şunuda görmüşsündür o zaman orada hiç bir olay televizyonda gösterilmiyor haber edilmiyor ama burada gösteriliyor ;)
almanyada hukuk bürosunda çalıştım senelerde ve işlenen suçların haddi hesabı yok..
Suç işlenmiyor demiyorum ben suç tabiki her ülkede olduğu gibi Almaynadada var Norveçtede var... benim insanca muameleden kastım işle alakalıydı.. çalıştığın yerlerde çalışma saati olsun aldığın para olsun bu yani ama Türkiyede devlet memuru değilsen ayvayı yedin.. sadece sürünüyorsun...
Millet cahil orayı güzel zannediyor
Dünyanın en iyi ülkesi Türkiye 🇹🇷
İnsan olduğunu hissetmek ve insan gibi yaşamak için
orada kölesin. :)
Burada köleden de aşağı bir şeysin. Orada en azından hakkını alabiliyorsun, burada köleden daha kötü şartlarda çalışıyorsun ve hakkını da alamıyorsun
ekonomik olarak rahata ermek vb bisürü neden için olmasın
Yok. Buradaki kadını kandırıp onu bilet olarak kullanıcam. sonra oradaki zengin Almanları ayarticam 🖕
Paradan başka bir nedeni yok
Mark zamanında kimse sîklemiyordu
Türkiye her geçen gün yasanalamayacak bir yere dönüştüğü için knk
ekonomi anlamindami ya da baska bir sey yüzündenmi? beb her iki tarafinda tecrübesini edindigim icin soruyorum ve anlamlandiramiyorum bu gereksiz meraki ya da sonradan görmüslügü
Yaşam standartları yüksek.
o pandemiden önceydi😅
Sizin orası öyle ise burayı birde düşün. Ülkede ortalama maaş 14-15 bin lira bir 2010 model aile arabası 500 bin tl. Ev fiyatlarını söylemiyorum bile. Millet ailesini alıp yemeğe gidemiyor
sizin orası değil. bende türkiyede yaşıyorum. ama almanyayıda gördüm yaşadım ve asla anlayamıyorum o merakı ya da sonradan görmüşlüğü. ki bizim türkiyede diğerleri gibi kendi evimiz yok kirada oturuyoruz.. almanyadada farksızdı bir kişi 1600€ asgari ücret alıyor 1200€dan başlıypr kiralar..
Orada karı koca çalışıp mutlu bir şekilde yaşayabiliyorlar. Aynı standarlarda yaşamak için eve 40 k para girmesi lazım Türkiye' de ve sadece para değil olay. Sosyal güvenlik, gelecek kaygısı çocukların için eğitim bunlar bize göre çok çok dahabiyi durumda. Benim oturduğum semtte ara sokakta yol vermedi diye taksiciyi çekip vuruyorlar ve bunun karşılığında şahıs hapse girmiyor
şöyle söyleyim ben o güvenliği görmediğim için türkiyeye yerleştim :)
ve o taksi olayı vs almanyada ya da amerikada her hangi bir batıdadada oluyor tek fark ordakiler normal görüyor ve habere yansıtmıyorlar burdakiler her haltı habere verdikleri için millette gelecek kaygısı oluşuyor.. mesela burada zam yapılınca anında haberlere duyuruyorlar bunu almanyada göremezsin. sana özel seni ilgilendiren bölümü mektupla gönderirler ve böylece piyasayı etkilemiyorsun.. burada daha maaş haberi duyulduğu vakit fırsatçılar arttırıyor fiyatı buda serbest piyasadan kaynaklı.. gerçi almanyadada serbest piyasa var ama market sahipleri derki “ahlaksız olur bu kadar yükseltmem, dışarıya pahalıya satayım ülkemdekilet ucuz yesin.” bu MİLLİYETÇİLİKtir ve türkiyedekiler milliyetçiliği bu 5 sene içinde unuttu pandemşyle birlikte.. bu serbest piyasayada devlet bir şey yapması lazım şart çünkü ahlak dışı davranılıyor
5 sene değil 15 senidir böyle. Bu arada Türkiye de haber yok. O senin gördüklerin filtreden geçmiş haberler. Haberlerin çoğu tv yansımıyor bile.
yok yok yoook 15 senedir öyle olsaydı türkiyede yaşayan akrabalarım “para yok” diyip 3-4 daire sahibi ve 2-3 araba sahibi olamazdı.. o ev bizde bile yok türkiyede kirada oturuyoruz :) şu son 3 senedir o ev sahipleri almanyaya gitmeyi düşünüyor:)
Valla ben yaşadığım hayatı anlatıyorum. Benim ailemde bir bende araba var. Onuda canla başla çalışarak aldım ( 2012 model) 2 sene borcu var.
eee ne zaman aldın?
benim dediklerimde bi de tek kişi çalışıyordu düşün.
ha kötü alışkanlıklaro yok sigara alkol vs ama gereksiz harcamalarıda hiç olmadı
Geçen yaz aldım. Bende öyle yaşıyorum işten eve, evden işe
işte great reset zaman dilimi içinde almışsın normal pahalı olması ve çok ödemen.. bi kaç ay ya da sene daha süründürcekler milleti :)
Gençliğim bitiyor daha ne süreneceğim
bu great reset olayı tüm dünyada uygulanıyor şu an. dijital parada normalleşene kadar bitmicek sürünmek bizde sürünüyoruz.
Hiç gelmesinler merak edecek bir şey yok
Bak bak bak sen niye oradasın ozaman? Kurulu düzeniniz var dimi gelemiyosun tr ye 😃 iki yüzlü alçák námussuz. Kimse bu káhpê evladına inanmasın insan gibi yaşamak isteyen herkes kaçak gocek bir şekilde Türkiye cehennemini terk edip herhangi bir Avrupa veya ABD ye gidebilirse gitsin bu gibi akpli álágávátlarada asla inanmasın.
ben şahsen istiyorum bu görgüsüzlerin almanyaya gitmesini ama bşrdaha türkiyeye dönmeme şartıyla.. köle gibi tuvalet temizlesinler çalışsınlar. bende almanyada doğdum büyüdğm ve türkiyeye yerleştim.
@xfederall sanada gelecek olursak bencede yerin yurt dışı bu konuşma tarzını onlarada yap gör gününü..
seninde türk olmadığın konuşmandan belli zaten kim bilir hangi örgüt mensubusun ;) türkiyeye cehennem diye hitap eden biri türk olamaz çünkü.
Kes lan sesini dangalak ben sana küfür ettin mi de bana küfür ediyorsun ben ne oy verdim nede başka bir şey siz almanyayi ne sanıyorsun mülteci kampı mi gelen bellisiz giden bellisiz kim oy verdiğise gitsin o zaman o o ağzını yırtarım görürsün AKP li olan sensin ben senin gibi ak koyun değilm kim yaptığıds hak ediyordur %52 kısım Erdoğanı seçti tek Avrupa da olan mı Türkiye dekiler aynı şekilde biliyor musunuz her şeyi hak ediyorsunuz zerre kadar üzülmüyorum sizlere neyi ekersen onu biçersin diye boşuna dememişler haddi yallah senin gibi zihniyet bozuklara konuşmamak gerek
ayda 2000 euru 1000 ye 1000 gönder
kim bulmuşda yemis?
asgari ücreti 1600€
kiran 1200€dan basliyor 😆
mercedes , bmv resmi atan ağalar nasıl yapıyor
aynen mesela 4 pizza 200 euro :D :D :D
o ağalar ya iş sahibidir ya da borç ama havaları 1500 :) en basit örneği eniştem. kuzenimi pasaport içşn kullandı evlendi gitti almanyaya şimdi spor bmwyle türkiyeye geliyor hava atmak için millete ama nasıl yaşadığının iç yüzünü hepimiz biliyoruz zavallılar 😅
Yani hepsi bizim buradaki gibi asgari ücretlki aç sefil yaşıyorlar
şöyle söyleyim orada doğup büyüyenlerden bahsediyorum şimdi
ordakiler ayağını yorganına göre uzatmayı biliyorlar gerekirse sigara lüksü varsa onu bile bırakıyorlar.. burada kimse ayağına göre uzatmıyor.. hergün dışarda insanlar ben bile çıkmıyorum almanyada doğup büyüdüm türkiyeye yerleştim euroda kazanmıyorum ama hiç bir lüksüm yok 2-3 ayda bir dışardan yemek yemek hariç.
BİM türkiyede borçdan korkmyan bir toplum var kazandığından çok harçıyor kendini zengin gösterme merakı var. Bu nasıl bir zihniyet bilemiyorum olmayan parayı harçıyoruz
Evet eurosu çok tatlı geliyor
sana gelmiyor mu?
bana genel olarak para tatli geliyor cinsi önemli degil 😅
adamsın
para para para