Olm atalarını bu topraklardan sürmüşüz napicaklar osmanli süper iyi ki fethetti istanbulu mu diyecekler bu yara 1453 ten beri açılmış geniş bir yara kendilerine türk dediklerinr bakmayın değiller az buçuk soy sop baktirin bizle alakalari yok bazı şeyleri yediremiyorlar osmanliya olan kinleri ne araptan ne dinden kaynaklaniyor
Güncellemeler
+1 yıl
ne cabuk unuttunuz keşke fethedilise engel olunabilseydi de İstanbul konstantin olarak kalsaydı diyenleri
Güncellemeler
+1 yıl
soru güncelleme ( yeni arkadaşlar görsün )
Osmanlı'nın fethettiği topraklarda Osmanlı karşıtları normal değil mi?
Sorudan apt*llik akiyo resmen. Insanlar neden bi devlete kinlenmis olsun? Sonucta Turkiye Cumhuriyeti kurulmadan once ismi buydu. Senin gibi bi avelin boyle bi cikarimda bulunmasi sasilasi degil aslinda ahahaha. Osmanlidan once de Turkler vardi. Yani kendini "Turk olan biziz" diyerek ayristiriyosun ya senin atan sadece Osmanli donemindekiler degil. Tarih Osmanliyla baslamadi hayatim. Bizim ofkelendigimiz sey guya milliyetci olan Osmanli hayranlarinin Turkiye Cumhuriyetine olan dusmanligi. Cunku gercekten milliyetci oldugunu iddia eden biri kendi ulkesine ve ulkesinin kurucusuna bu sekilde davranip nankorluk yapmaz. Bu insanlar bi hayal dunyasinda yasiyo ve bunun farkinda degiller acinasi ve komik.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
benim atam osmanlıyla başlamadı hunlara, Göktürklere kadar gider
fark şu ben ne hunları reddederim ne Göktürkleri
sizin gibileri Osmanlı'nın fethettiği topraklarda ötüp osmanliya hakaretler eden hatta red noktasina gelen varliklarsiniz
Osmanlı toprakları dağıldı. İşgal edildi. Toprakların az bir bölümünü zar zor kurtardık. Minnet duymak yerine hâlâ şikayet ediyorsunuz.
İnsanlar Osmanlı'ya son dönemleri yüzünden düşman yoksa Fatih Sultan Mehmet ve ya Osman ile hiç kimsenin sorunu yok. Vahdettin gibiler yüzünden düşman. Yabancıları Türklerden daha üstün tuttuğu için düşman.
1
19 Yorumla
Soran
+1 yıl
Osmanlı'nın son demleri çöküş dönemleridir çöküş dönemleri tabi ki eleştirilebilir adı üstünde çöküş dönemleri düzgün olsaydı zaten çökmezdi
Bunu bahane edip Türk tarihinin en güçlü devletlerinden Osmanlı İmparatorluğunun fethettiği topraklarda yine bu toprakların korunmasını sağlayan bıraktığı kültürün ve kuvai milliye ruhunun izlerine dil uzatmak soysuzluktur, tarih bilmezliktir.
Mustafa kemal başarılı bir lider fakat güçlü, asla vazgeçmeyen, çalışkan, inançlı, ruhu benimsemiş bir topluluğu yani Osmanlı Ordusunu yönlendirdi
Seyid onbaşı o top mermisini kaldırabilecek dini ve milli inancı taşımasa görürdüm seni
Osmanlı ordusu demek doğru olmaz. Oradan buradan halk orduya katıldı. Türk ordusu. Geriye kalan yazdıkların ise doğru.
Soran
+1 yıl
Osmanlı Ordusu doğrusu bu, Türkiye Cumhuriyeti kurulması Osmanlı ordusu olmadığını göstermiyor artık Osmanlı değil Türkiye'nin ordusu olarak sıfat kazanıyor sadece Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler, Lazlar, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler,
Sen bu kadar milleti ve kültürü Türklük adı altında asla toplayamazdın Bunu başaran Osmanlı idi Osmanlı'nın ordusu Başarılı lider eşliğinde yenilmesi güç hale geldi. İmparatorluğun ekmeğini yüzyıllarca yiyip Osmanlıyı ve gücünü gerileme dönemini göstererek inkâr etmek apaçık cehalettir
Türkiye Cumhuriyetini kuran Osmanlı ordusu değil, Türk ordusudur. Bizim Kuvayi Milliyemiz varken, Vahdettin Kuvayi İnzibatiyesi vardı. Kaç tane Arap, Çerkes, Ermeni, Rum ve Yahudi orduya katıldı?
Soran
+1 yıl
Osmanlı ordusu denince aklına ne geliyor? Her yerden toplama yapılan bir ordu mu? Hanımefendi aklınızı başınıza devşirin, Osmanlı bir Türk devleti, Ordusu da yönetenleri de daima Türk olmuştur,
O Kuvai Milliye ruhunu oluşturan zaten Osmanlı İmparatorluğuydu. İyi misiniz siz?
nedir bu Osmanlı bizden değil algısının merakı? bugün bu topraklarda var isen, Osmanlının aktardığı ruh sayesinde, toplumu sayesinde oldu Atatürk olmasaydık olmazdık biz hiçtik bitmiştik kafasındaysan baştan söyle Türk ordusunu küçümseyen biriyle fazla vakit kaybetmeyeyim.
Son Osmanlı için Osmanlı ordusu diyecek halimiz yok. Vahdettin kendine ayrı bir ordu, Türk milleti kendine ayrı bir ördü kurdu. Soruma da cevap veremedin. Senin hobilerin amacı çoklu milletli bir ülke oluşturarak o ülkeyi çökertmek. Osmanlı'da son dönemlerini mutlu ve refah içinde yaşayan yabancıların döneminin geri gelmesini istiyorsunuz sadece.
Soran
+1 yıl
açıkçası pek ne dediğini anlamıyorum ama yeterince vakit kaybettim seninle ezber konuşuyorsun sadece
-> Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı İmparatorluğunun ordularını ve gücünü yönetmiştir. -> Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı topraklarında kurulmuştur. -> Türkiye Cumhuriyetini Kuran Ordu, Osmanlı Ordusudur. -> Osmanlı Ordusu, Kuvai Milliye ruhuyla donatılmış, dini ve milli inancı yüksek, vatanına düşkün çeşitli milletlerin de desteği olan bir Türk ordusudur. -> Osmanlı Ordusunu çok güçlü hale getiren yüzyıllarca aktarılmış ve geliştirilmiş kültürüdür. -> Osmanlı İmparatorluğu gibi bir gücü tekrar kurmak, Türkler'in hayalidir. -> Türkler Turan birliğini hayata geçirmek için kültüründen kopmayarak çalışmalarına devam etmektedir.
Osmanlı Turan denilebilecek bir imparatorluk değildi. Osmanlı'nın tekrar kurulmasını isteyen de akılsızdır. Saçma sapan monarşiyle ya da çoklu milletlerle kim yönetilmek ister? Türkiye Cumhuriyetini kuran Osmanlı ordusu değil, Türk ordusudur. Atatürk ne diyor, Türk milletine taaruz eden düşman, önce Türk subayını aşağılamak ister. Atatürk Türk subayı diyor, Atatürk Osmanlı subayı demiyor. Bunu kabul edeceksiniz.
Soran
+1 yıl
Bak cidden söylüyorum süzme canım hakaret diye söylemiyorum samimi şekilde söylüyorum canım kızım benim Türk ordusu zaten Osmanlının ordusu, iyi misin sen? neyi kabul edeyim mk :D
Türk ordusu artık Osmanlı'nın ordusu olmaktan çıkmıştır. Osmanlı padişahı Vahdettin kendine ayrı bir ordu kurmuştur. Halk ise kendini kurtarmaya çalışmıştır. Halk mendine ayrı bir ordu kurmuştur. Bir kaç tecrübeli asker Osmanlı ordusunda görev aldı diye o ordu Osmanlı ordusu olmuyor. Boşuna birilerinin ordusunun adı Kuvayı Milliye, diğerinin ise Kuvayı İnzibatiye olmadı.
Soran
+1 yıl
Doğru olan:
-> Kurtuluş Savaşı döneminde Osmanlı ordusu ile Kuva-yi Milliye birbirinden ayrı birlikler haline gelmiştir. -> Vahdettin önderliğindeki İstanbul Hükümeti'nin emrindeki orduya "Kuvay-ı İnzibatiye" adı verilmiştir. -> Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu'da örgütlenen güçlere Kuva-yi Milliye (Milli Kuvvetler) adı verilmeye başlanmıştır.
Eksik/yanlış olan:
->Kuva-yi Milliye salt bir halk ordusu değildi. İçinde Osmanlı ordusundan gelen ve tecrübeli subaylar da çok sayıda vardı. -> Bu iki ordu Osmanlı ordusunun bölünmesi ile ortaya çıkmıştır. Yani köken bakımından Osmanlı ordusunun devamı niteliğindedirler.
Osmanlı Ordusundan Türk ordusu kurunca Türk ordusu artık Osmanlı ordusu olmuyor demek kadar absürt bir tutum yok,
Soran
+1 yıl
(Şeye benziyor bu , Bizansı yıktım artık ordusu Bizans ordusu değil, bizansın gelenekleri kültürü, anlayışı, disiplini, inancı hepsi o orduda mk asdjasdj)
cidden diyorum süzme s*alaksın git bi tedavi ol ya
"Bir kaç tecrübeli asker var diye o ordu Osmanlı ordusu olmuyor." yazmışım zaten. Tekrar tecrübeli subaylar yazma sebebin ne? Cevabın hazır olarak bir yerden alınmış gibi geldi bana. İstediğin kadar kendini yırt. Bu ordu Türk ordusudur. Osmanlı ordusu değil.
Soran
+1 yıl
Evet cevabı yapay zekaya analiz ettirdim ve bir yanlışım var mı diye tüm bilgilerimi ve cevaplarımı gpt 4 (aylık 20 dolar ödüyorum) ' e gönderiyorum, eksik hata yanlış vs var ise orada görüyorum buna uygun savunmalarımı yapıyorum böylece kimsenin de hakkına hukukuna girmemiş oluyorum
bir kaç subay var diye olmaz yıkılan ve birliklenen halk zaten osmanlı etkisi altındaki halk, güç Osmanlının, kültür osmanlının, inanç osmanlının , Osmanlının yıkılması o orduyu osmanlı ordusundan ayırmıyor
Osmanlı ordusu olarak nitelendirmek yanlıştır. Vahdettin Kuvayı İnzibatiyeyi Kuvayı Milliyeyi bozguna uğratmak için kurmuştur. Osmanlı ordusu olan Vahdettin'in ki'dir. Vatan toprağını kurtarmaya çalışan ise Türk ordusudur, halktan katılan insanlar ile birlikte. İstediğin kadar kabul etme bu gerçeği, Osmanlı bu milleti sahipsiz bıraktı. Askere silah bırakma emrini verdi. Kadınların tecavüze uğramasına razı oldu. Toprakların işgal edilmesine razı oldu. Sırf tahtta kalabilmek için Milli Mücadeleyi baltalamaya çalıştı. Türk ordusu ve Türk milleti kendi kaderini kendi yazdı.
Soran
+1 yıl
bu olayları konu alman ancak osmanlı yönetiminin yanlış yönetiminin sonuçlarını gösterir, ordunun osmanlı olmadığını göstermez kabul etmemen gerçeği değiştirmeyecek ki zaten gerçeği osmanlının birliği inancının baskın olan Türkiye de her gün görüyoruz, neyse dediğim gibi uzatmayın belli ki bazı şeyleri görmeniz zaman alacak.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sorudan apt*llik akiyo resmen. Insanlar neden bi devlete kinlenmis olsun? Sonucta Turkiye Cumhuriyeti kurulmadan once ismi buydu. Senin gibi bi avelin boyle bi cikarimda bulunmasi sasilasi degil aslinda ahahaha. Osmanlidan once de Turkler vardi. Yani kendini "Turk olan biziz" diyerek ayristiriyosun ya senin atan sadece Osmanli donemindekiler degil. Tarih Osmanliyla baslamadi hayatim. Bizim ofkelendigimiz sey guya milliyetci olan Osmanli hayranlarinin Turkiye Cumhuriyetine olan dusmanligi. Cunku gercekten milliyetci oldugunu iddia eden biri kendi ulkesine ve ulkesinin kurucusuna bu sekilde davranip nankorluk yapmaz. Bu insanlar bi hayal dunyasinda yasiyo ve bunun farkinda degiller acinasi ve komik.
benim atam osmanlıyla başlamadı
hunlara, Göktürklere kadar gider
fark şu ben ne hunları reddederim ne Göktürkleri
sizin gibileri Osmanlı'nın fethettiği topraklarda ötüp osmanliya hakaretler eden hatta red noktasina gelen varliklarsiniz
@kadjdaks @leptin
Osmanlı toprakları dağıldı. İşgal edildi. Toprakların az bir bölümünü zar zor kurtardık. Minnet duymak yerine hâlâ şikayet ediyorsunuz.
İnsanlar Osmanlı'ya son dönemleri yüzünden düşman yoksa Fatih Sultan Mehmet ve ya Osman ile hiç kimsenin sorunu yok. Vahdettin gibiler yüzünden düşman. Yabancıları Türklerden daha üstün tuttuğu için düşman.
Osmanlı'nın son demleri çöküş dönemleridir
çöküş dönemleri tabi ki eleştirilebilir adı üstünde çöküş dönemleri
düzgün olsaydı zaten çökmezdi
Bunu bahane edip Türk tarihinin en güçlü devletlerinden Osmanlı İmparatorluğunun fethettiği topraklarda yine bu toprakların korunmasını sağlayan bıraktığı kültürün ve kuvai milliye ruhunun izlerine dil uzatmak
soysuzluktur, tarih bilmezliktir.
Mustafa kemal başarılı bir lider fakat güçlü, asla vazgeçmeyen, çalışkan, inançlı, ruhu benimsemiş bir topluluğu yani Osmanlı Ordusunu yönlendirdi
Seyid onbaşı o top mermisini kaldırabilecek dini ve milli inancı taşımasa görürdüm seni
Osmanlı ordusu demek doğru olmaz. Oradan buradan halk orduya katıldı. Türk ordusu. Geriye kalan yazdıkların ise doğru.
Osmanlı Ordusu doğrusu bu, Türkiye Cumhuriyeti kurulması Osmanlı ordusu olmadığını göstermiyor
artık Osmanlı değil Türkiye'nin ordusu olarak sıfat kazanıyor sadece
Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler, Lazlar, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler,
Sen bu kadar milleti ve kültürü Türklük adı altında asla toplayamazdın
Bunu başaran Osmanlı idi
Osmanlı'nın ordusu Başarılı lider eşliğinde yenilmesi güç hale geldi.
İmparatorluğun ekmeğini yüzyıllarca yiyip Osmanlıyı ve gücünü gerileme dönemini göstererek inkâr etmek apaçık cehalettir
Türkiye Cumhuriyetini kuran Osmanlı ordusu değil, Türk ordusudur. Bizim Kuvayi Milliyemiz varken, Vahdettin Kuvayi İnzibatiyesi vardı. Kaç tane Arap, Çerkes, Ermeni, Rum ve Yahudi orduya katıldı?
Osmanlı ordusu denince aklına ne geliyor? Her yerden toplama yapılan bir ordu mu?
Hanımefendi aklınızı başınıza devşirin, Osmanlı bir Türk devleti, Ordusu da yönetenleri de daima Türk olmuştur,
O Kuvai Milliye ruhunu oluşturan zaten Osmanlı İmparatorluğuydu. İyi misiniz siz?
nedir bu Osmanlı bizden değil algısının merakı? bugün bu topraklarda var isen, Osmanlının aktardığı ruh sayesinde, toplumu sayesinde oldu
Atatürk olmasaydık olmazdık biz hiçtik bitmiştik kafasındaysan baştan söyle Türk ordusunu küçümseyen biriyle fazla vakit kaybetmeyeyim.
Son Osmanlı için Osmanlı ordusu diyecek halimiz yok. Vahdettin kendine ayrı bir ordu, Türk milleti kendine ayrı bir ördü kurdu. Soruma da cevap veremedin. Senin hobilerin amacı çoklu milletli bir ülke oluşturarak o ülkeyi çökertmek. Osmanlı'da son dönemlerini mutlu ve refah içinde yaşayan yabancıların döneminin geri gelmesini istiyorsunuz sadece.
açıkçası pek ne dediğini anlamıyorum ama yeterince vakit kaybettim seninle ezber konuşuyorsun sadece
-> Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı İmparatorluğunun ordularını ve gücünü yönetmiştir.
-> Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı topraklarında kurulmuştur.
-> Türkiye Cumhuriyetini Kuran Ordu, Osmanlı Ordusudur.
-> Osmanlı Ordusu, Kuvai Milliye ruhuyla donatılmış, dini ve milli inancı yüksek, vatanına düşkün çeşitli milletlerin de desteği olan bir Türk ordusudur.
-> Osmanlı Ordusunu çok güçlü hale getiren yüzyıllarca aktarılmış ve geliştirilmiş kültürüdür.
-> Osmanlı İmparatorluğu gibi bir gücü tekrar kurmak, Türkler'in hayalidir.
-> Türkler Turan birliğini hayata geçirmek için kültüründen kopmayarak çalışmalarına devam etmektedir.
rastgele.
Osmanlı Turan denilebilecek bir imparatorluk değildi. Osmanlı'nın tekrar kurulmasını isteyen de akılsızdır. Saçma sapan monarşiyle ya da çoklu milletlerle kim yönetilmek ister? Türkiye Cumhuriyetini kuran Osmanlı ordusu değil, Türk ordusudur. Atatürk ne diyor, Türk milletine taaruz eden düşman, önce Türk subayını aşağılamak ister. Atatürk Türk subayı diyor, Atatürk Osmanlı subayı demiyor. Bunu kabul edeceksiniz.
Bak cidden söylüyorum süzme canım hakaret diye söylemiyorum samimi şekilde söylüyorum
canım kızım benim Türk ordusu zaten Osmanlının ordusu, iyi misin sen?
neyi kabul edeyim mk :D
*canım değil süzme s*alaksın dedim sana.
Türk ordusu artık Osmanlı'nın ordusu olmaktan çıkmıştır. Osmanlı padişahı Vahdettin kendine ayrı bir ordu kurmuştur. Halk ise kendini kurtarmaya çalışmıştır. Halk mendine ayrı bir ordu kurmuştur. Bir kaç tecrübeli asker Osmanlı ordusunda görev aldı diye o ordu Osmanlı ordusu olmuyor. Boşuna birilerinin ordusunun adı Kuvayı Milliye, diğerinin ise Kuvayı İnzibatiye olmadı.
Doğru olan:
-> Kurtuluş Savaşı döneminde Osmanlı ordusu ile Kuva-yi Milliye birbirinden ayrı birlikler haline gelmiştir.
-> Vahdettin önderliğindeki İstanbul Hükümeti'nin emrindeki orduya "Kuvay-ı İnzibatiye" adı verilmiştir.
-> Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu'da örgütlenen güçlere Kuva-yi Milliye (Milli Kuvvetler) adı verilmeye başlanmıştır.
Eksik/yanlış olan:
->Kuva-yi Milliye salt bir halk ordusu değildi. İçinde Osmanlı ordusundan gelen ve tecrübeli subaylar da çok sayıda vardı.
-> Bu iki ordu Osmanlı ordusunun bölünmesi ile ortaya çıkmıştır. Yani köken bakımından Osmanlı ordusunun devamı niteliğindedirler.
Osmanlı Ordusundan Türk ordusu kurunca Türk ordusu artık Osmanlı ordusu olmuyor demek kadar absürt bir tutum yok,
(Şeye benziyor bu , Bizansı yıktım artık ordusu Bizans ordusu değil, bizansın gelenekleri kültürü, anlayışı, disiplini, inancı hepsi o orduda mk asdjasdj)
cidden diyorum süzme s*alaksın
git bi tedavi ol ya
"Bir kaç tecrübeli asker var diye o ordu Osmanlı ordusu olmuyor." yazmışım zaten. Tekrar tecrübeli subaylar yazma sebebin ne? Cevabın hazır olarak bir yerden alınmış gibi geldi bana. İstediğin kadar kendini yırt. Bu ordu Türk ordusudur. Osmanlı ordusu değil.
Evet cevabı yapay zekaya analiz ettirdim ve bir yanlışım var mı diye tüm bilgilerimi ve cevaplarımı gpt 4 (aylık 20 dolar ödüyorum) ' e gönderiyorum,
eksik hata yanlış vs var ise orada görüyorum buna uygun savunmalarımı yapıyorum
böylece kimsenin de hakkına hukukuna girmemiş oluyorum
bir kaç subay var diye olmaz yıkılan ve birliklenen halk zaten osmanlı etkisi altındaki halk, güç Osmanlının, kültür osmanlının, inanç osmanlının ,
Osmanlının yıkılması o orduyu osmanlı ordusundan ayırmıyor
(bu arada örnek gpt 4 analizi)
https://i.vgy.me/pLtECO.png
Osmanlı ordusu olarak nitelendirmek yanlıştır. Vahdettin Kuvayı İnzibatiyeyi Kuvayı Milliyeyi bozguna uğratmak için kurmuştur. Osmanlı ordusu olan Vahdettin'in ki'dir. Vatan toprağını kurtarmaya çalışan ise Türk ordusudur, halktan katılan insanlar ile birlikte. İstediğin kadar kabul etme bu gerçeği, Osmanlı bu milleti sahipsiz bıraktı. Askere silah bırakma emrini verdi. Kadınların tecavüze uğramasına razı oldu. Toprakların işgal edilmesine razı oldu. Sırf tahtta kalabilmek için Milli Mücadeleyi baltalamaya çalıştı. Türk ordusu ve Türk milleti kendi kaderini kendi yazdı.
bu olayları konu alman ancak osmanlı yönetiminin yanlış yönetiminin sonuçlarını gösterir,
ordunun osmanlı olmadığını göstermez
kabul etmemen gerçeği değiştirmeyecek
ki zaten gerçeği osmanlının birliği inancının baskın olan Türkiye de her gün görüyoruz,
neyse dediğim gibi uzatmayın belli ki bazı şeyleri görmeniz zaman alacak.
Osmanlı ordusu karma bir ordudur. Eğer Atatürkte senin gibi düşünseydi Osmanlı subayı derdi, Türk subayı demezdi.
Hızır idi yunus idi Hızır idi yunus idi Hızır idi yunus idi