+1 yılOlunmaz. Kaç kişi burada pişmanlığını yazdı. Gerek yok aynı kaderi paylaşmaya. Hem neden bir insanın boyunduruğu altına girip ona muhtaç kalasınız? Olduğunuz yerde durun ve ailenizle olan sorunu çözün. Dürüst, sakin, anlayışlı ve pişman olamaya bakın. Sonuçta yalan söylemiş ve gönüllerini kırmışsınız. Hem kaç kaç nereye kadar? Başka yerde kalsanız da ne vicdanınız, ne kalbiniz sizi uyutmaz. İnsan sevdiğinin gönlünü etmeden su bile içemez..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocaya gitmek okumuş birine de yaraşmıyor. Sen elbette evlenebilirsin. Öncelikle bir sakin ol. Bak benim bir arkadaşım yıllarca sınıfta kaldı. Lisede burs almış başarılıydı. Ancak üniversitede öyle değildi. Sonrasında yaz okulu falan derken okulunu uzattı. Ailesi anlattığına göre çok sertmiş. Annesi kaldığını (derslerden kalıyor sanıyor) öğrense de bir şey yapmadı. Ben verdiği tepkiyi az bularak şaşırmıştım. Ailesi bir şey demedi ancak ekonomik baskı yaptılar. Okul uzayınca parayı da kestiler. O saatten sonra bizimkinde şartel attı. Biriyle tanıştı ve çok ciddi ilerletti. Sonrasında evlendiler. Çok kolay olmadı. Ancak ailesi başta işinin olmasını, o da olmayınca yuvasının olmasına razı oldu. Zaten ne yapabilirler ki. İnan senin iyiliğini isterler her durumda. Sen de kendini hemen ateşe atma. Okul başlayalı 2-3 ay olmuştur. 2. Yarıda kayıt yenilersin. Sonrası nasip kısmet. Okul bitmeden de evlilik olabilir. Okulun uzak bir bölümü varsa orada okusaydın keske. Uzakta olmak iyidir. Hakkında hayırlısı
10 Yorumla
+1 yılGenelde sıkıntılar çıkıyor. Hem sana bakmış, büyütmüş insanlar. Evlendiğini görmek, ve evliliğinden razı olmak isterler. Hakları ödenmez, kaçarsan çok üzülürler. Yani belki sen mutlu olursun ama annen ve baban mutsuz olur. Söylediğin yalan ortaya çıktı mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenim kuzenim 18 yasında kocaya kaçtı hamile kaldı sonra da dayak yiye yiye öldürüldü tutukladılar kocasını ziyaret etmek istedim ailesi engel oldu gidemedim bile telefonda en son yardım et bana diye ağlıyodu poliside aradım ama engel olamaladılar öldü
211 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@beyt_16 sağol :(
- +1 yıl
Allah rahmet eylesin ben dün gece anlattım anneme
Cevap sahibi+1 yılsağol annen ne dedi umarım ders olmuştur sana da
- +1 yıl
Hiç kızmadı biliyo musun ama hayal kırıklığına uğradı ama asla başka bişey yapmıştır falan demedi hala bana güveniyo Büyük ders oldu üsütümden kocaman bi yük kalktı bide benim yanımda olması bana kendimi çok iyi hissettirdi
Cevap sahibi+1 yılikiniz bir orta yol bulursunuz böyle kocaya kaçmak gibi saçma sapan şeyler sakın düşünme önce mesleğin olsun gerisi gelir inşallah
- +1 yıl
Öyle valla ama o kadar kötü hissetmiştim ki kendimi sanki söylersem ölçekmişim gibiydi o an
Cevap sahibi+1 yılaileler ilk başta ters teper ama sonra anlayışla karşılar söylemekle doğru olanı yaptın
- +1 yıl
Çok şükür yapabildim sadece babama nasıl deriz oda bilmiyo
Cevap sahibi+1 yılne yaptın ki tam olarak
- +1 yıl
Hani cesaret edip söyleyebildim anneme
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u +1 yılOlunmaz
00 Yorumla Kesinlikle ama kesinlikle mutlu olamazsın.
Birini sevsen, sevildiğine inansan, tüm zorluklara beraber göğüs gerebileceğinizi düşünsen, hayatında aradığın adamı bulduğunu düşünsen, onunla ilgili şüphen, endişen, garip hislerin olmasa, mutlu olursun derdim. Ancak direk olarak kocaya kaçsam dediğin saniye, bu bir evlilik, aile kurmak okarak tanımlanmaz, kaçış yolu olarak tanımlanır.
İnsan bir şeyden kaçarken, hangi yola girdiğini umursamaz. Önünde çıkmaz sokak tabelası bulunsa, farkına varmaz. Sen sadece kaçıyorsun... Halbu ki varmak istediğin bir yer ve hedefin olsa, işte o zaman hangi yola girdiğini bilir, hedefinin hangi adreste olduğunu bilir ve bilinçli, emin şekilde oraya koşardın.
Çıkmaz sokak tabelası tam önünde, dikkatli ol...
20 Yorumla
+1 yılOlunmaz tabi. Sevdiğin kişiyle evlenmek aile evinden gitmek istiyorsun ama aynı eve girince o adam değişebilir. Belki çok kötü bir insan çıkacak. Normal şartlarda evlenirsen ailen boşanma durumunda destekler ama kaçarsan onlar da sana sırtını dönerler. Ne yalanı olursa olsun aile bir kızar iki kızar sarılır affeder evladını ama el oğlu acımaz üzgünüm.
20 Yorumla
+1 yılKocaya kacmak cozum degil, bence baban ile ozel olarak gorus tabi soylemeden once bir bardak su ver oturmasini sagla, sonra bunu soyle, sonrada adam gibi dayagini ye hak ediyorsun cunku. ondan sonra bir kac yila iliskiniz duzelir ailenle. sakin ailenden kacmak icin evlenme.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben çok korkuyorum dayak yemekten nasıl anlatıyım çok fena korkuyorum sanki şu an yazarken bile bayılcak gibiyim kalbim patlıcak gibi
+1 yılSakın Sakın hiç bir şey senin onurundan önemli değil git arkadaşlarına uzaklaş ama kocaya kaçma gibi bir şey düşünme
02 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım yok ki evine gidebileceğim hem kocaya gidicem çocuk da kötü biri değil ki
- +1 yıl
Sen ne yapmak istiyorsan onu yap ama ilerde pişman olmayacağın şeyleri yap :)
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır... önce sakin ol biraz kendini dinle mantıklı düşün doğru hareket et. Hayatın boyunca çekersin cezasini
00 Yorumla Baldızım kaçtı eşi olacak adam sinir hastası yaptı bisanamadi bir hafta önce öldü menarjitten aklını başına al
00 Yorumla
+1 yılKonu nedir ne söyledinde bu kadar korkuyorsun?
08 Yorumla- +1 yıl
Ailem benim üniversiteye gittiğimi zannediyo ama ben gitmiyorum
- +1 yıl
Tamam bu halledilir üniversite yerine nereye gidiyorsun ne yapıyorsun?
- +1 yıl
Kaç yıllık diye biliniyor sana sahte diploma veya her türlü yardımı yapacağım
- +1 yıl
Yeterki kocaya kaçma hatasını yapma yanarsın
- +1 yıl
Eve dönüyorum eğer kimse yoksa ya da kütüphaneye gidiyorum
- +1 yıl
Tamam ben yarın gireceğim işlerim var sana yazacağım gündüz çözümü basit merak etme içini ferah tut
- +1 yıl
Ben yurt dışındayım ama
- +1 yıl
Olsun kolay orası bende yurtdışında sürekli gelen biriyim belkçika Hollanda
olmadılar, benim kardeşim kaçtı ve aldattı şer*fsiz
10 YorumlaKaçtığın gecenin sabahı başlar mutsuzluk. Bu hayatta ailen yoksa eksik kalacağını unutma.
10 YorumlaAilen her zaman daha önemlidir biri aile biri el insanı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılolunmaz. her şey yolunda gitse bile ailenin gazabı üstünde olur :D ne gerek var?
00 Yorumla
+1 yılkocaya kaçıp mutlu olmak mesele değil sevdiğin adama kaçıp onun yanında her kötü şeye rağmen mutlu olabilmektir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen sana kaçim sen kimseye kaçma niye kaçmak istiyorsun napıyor ailen
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAilen filandamı yurt dışında hayatın güzel değilmi niye kaçmak istiyorsun? Kendine yazık edersin ailelerin haberi olsun öyle daha güzel olur
+1 yılKocaya kaçabilirsin de kendinden kaçamıyorsun ki. Asıl sorun içinde aslında kendimizle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Tam tersi oluyor genelde yani pişmanlık
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılAile rızasıyla evlenmeyen pek nadir mutlu olmuslar
013 Yorumla- +1 yıl
Oda doğru
- +1 yıl
O zaman doğrusunu yap
- +1 yıl
Kafam çok karışık bilmiyorum galiba söyleyemediğim için kaçıcam
- +1 yıl
Yol gösterecebilirim
- +1 yıl
Gerçekten mi? Nasıl
- +1 yıl
Özelden bekliyurum
- +1 yıl
Mesaj gönderemiyorum
- +1 yıl
Ben gönderdim
- +1 yıl
Ben geri dönemiyom xper 3 olman lazım diyo
- +1 yıl
Soru sor
Cevap ver
Yurum yap
Bol - +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Burdamısıniz
- +1 yıl
Kaçtın mi kız
+1 yılKocaya kacmak ne ya hangi devirdeyiz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılSacmalama daha yasn kac
00 Yorumla
+1 yılHerkes adam değil kullanıp atabilirde
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kocaya kaçınca her şey duzelicek mi
00 Yorumla
+1 yılOlunur bence shshhs aileden iyidir
00 Yorumla
+1 yılOlunur ama %1 mutsuz olursun
00 YorumlaDaha mutlu olanı görmedim fakat umarım olursun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılOlunmaz gelsin istesin adam gibi
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYalan ne ki, bunun için kacilir mi
00 Yorumla
+1 yılOlamazsin pisman olursun
00 YorumlaKaçmadim ve çevremde kim kaçtıysa mutsuz oldu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Ben daha hiç kaçıp da mutlu olanı görmedim
00 Yorumlaaile rızası olmadığı sürece sen o mutluluğu unut!
00 Yorumla
+1 yılyapmadan iyi olur
01 Yorumla- +1 yıl
Ama işin içinden çıkamıyorum
+1 yılNe yalanı
021 Yorumla- +1 yıl
2 yıldır okula gidiyorum diye yalan söyledim ama okula kayıt bile yaptırmadım şimdide eve kâğıt gelmiş kızınız okumuyo diye bende bi yanlışlık olmuştur dedim ben hallederim dedim ama halledememiş şimdi bidaha kâğıt giderde öğrenirlerse ben napıcam
- +1 yıl
Ne kağıdı gelmiş okumuyor diye ne alaka
- +1 yıl
İşte her sene gelen bi kâğıt okul yardım parası yurt dışında öyle bi sistem var şimdide okula kaydı yok para ödeyemiyoruz diye bi kâğıt
- +1 yıl
Nerelisin ki? Türkiye de hangi okulda var öyle bir şey
- +1 yıl
Belçika dayım
- +1 yıl
Haa bende diyorum ne alaka e kocaya kaçma talip olan biri var de orada yaşayın ailen de size destek olur hem diğer türlü hayatın zora girer bence herkesin memnun olduğu bir şey olsun. Türkiye'den kaç tane insan var bir tane gurbetçi kız ile evlenmek isteyen
- +1 yıl
Ama izin vermezler ki evlenmeme okul bitmeden
- +1 yıl
Biri var mı kaçacsgin
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
O da istiyor mu kaçmanı
- +1 yıl
Bilmiyorum sormadım daha ama ister sıkıntı çıkarmaz
- +1 yıl
Oda orada mı yaşıyor
- +1 yıl
Evet burada
- +1 yıl
Onzamam şöyle gelsin istesin ablana anlat
- +1 yıl
Ablam yok ki
- +1 yıl
Hmm üzüldüm evlen gitsin boş ver
- +1 yıl
Öyle olcak gibi
- +1 yıl
Bana da yapın bir Belçikalı bende geleyimm hüüüüü
- +1 yıl
Sen kaç yaşındasın
- +1 yıl
Neden ki buldun mu yoksa birini fjdjs
- +1 yıl
Özele gel
+1 yılİtiraf etnelisi ya da cozmelisin ama kaçma.
024 Yorumla- +1 yıl
Ama beni öldürürler çok korkuyorum iki yıldır yalan söyledim
- +1 yıl
Ne olduğu bilmeden bişey diyemem
- +1 yıl
İşte ben üniversiteye başladım ilk sene sınıfta kaldım sonraki sene ara verdim bunu annem biliyo ama bu sene okula başladım diye anneme de yalan söyledim herhangi okula gidiyom diye evden çıkıyom ama gitmiyorum ben bunu anneme nasıl anlatıcam babam desen beni üni 3. sınıfa gidiyorum zannediyo böyle Allah bullak oldu her şey
- +1 yıl
Sen bari ders çalış dışarda napiyosun sen hergun ben analamdim sen çok sacmalamissin resmen sana bu aklı kim verdir
- +1 yıl
Kimse vermedi ben ilk yıl sınıfta kalınca çöktüm bidaha gitmek istemedim ama kimseye söyleyemedim şimdi iyice kötü oldu dışarda değildim herkes gidince eve dönüyodum ya da kütüphaneye gidiyodum onların gelmesine yakın da evden çıkıp eski okuluma gidip eve öyle geliyordum
- +1 yıl
Tama da bari ders çalışıp bölümü degisseydin ya da okulu devam et bari evde cikiyosan okula gi dersler gir yani kaldıysa kaldın soyleri yav okulu falan halledersin bence bu dönem dahil çalışmaya basla
- +1 yıl
Onu yapması sorun değil kaydım yok eve de kâğıt geliyo okumuyorum diye ikidir ben halletcem diyom e para da yatmayınca hesaba arayıp öğrencekler okumadığımı
- +1 yıl
Yav tamamda yani niye gitmiyorsun oku hafi onu geçtim okuyamiyoru de git bı ide çalış bari bo durma
- +1 yıl
Çalışmak istiyorum zaten ama nasıl yapayım onu bilmiyom bana kızcaklar yalan söyledim diye belki en başta deseydim böyle olmazdı okumak istemiyorum çalışmak istiyorum diye ozaman mecbur kabul ederlerdi ama şimdi ben baya baya 2 yıldır babama 3 aydır da anneme yalan söylüyorum hemfe hergün yok şu dersteydim yok şöyle geçti böyle geçti diye
- +1 yıl
Düzgünce konuş ailedine yalan söyleyen insanın işi rasgitmez
- +1 yıl
Odffff bi yapabilsem ben nasıl bu hale geldim onuda anlamadım yine de sağol en çok sen yardımcı oldun
- +1 yıl
Git onece annenle sonra babanla konuş okulu birakicam okuyamiyoru bı ise girip calisicam de eğer okumak istyordsanda 2 ci dönem okula başla ve ders çalış köpek gibi yaz okulu falan filan hallet
- +1 yıl
Teşekkür ederim inş konuşabilirim
- +1 yıl
İnşallah hiç biseyr saklam kötü şeyler yapma zorunda kalma yalan yalanı doğrur dikkat et
- +1 yıl
Aynen öyle oldu şu halime bak iki yıldır herkese yalan söylüyorum herkes beni akıllı zeki biliyo şimdi herkes öğrencek herkes hayal kırıklığı bide üstüne kim ne kadar kızcaklar otffff
- +1 yıl
Kizsinalr yalan herşeyden kötüdür ama ders calisicaksa anne anlat devam et babanada yalan söyle kixlarini babay yalam söylemedi kalpleri i kirar🫡
- +1 yıl
Devam etçem de annem nasıl anlatırım onu bilmiyom bide kağıtlar babamın evine gidiyo
- +1 yıl
Düzgünce analt çalış devam etmemi nasilii yok ders calisicaksa kaydını yaptiricakdim devam ediceksin
- +1 yıl
Yandım ben yaaa
- +1 yıl
Yanmasın yalan söyle her şey düzelir gülersin bilee
- +1 yıl
Niye öyle dedin ki
- +1 yıl
yalaka söyleme her şey düzelir gülersin bile dedim
- +1 yıl
Üstte farklı çıkmış tamam
- +1 yıl
Tamama
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır olunmaz
10 Yorumla
+1 yılMutlun olan da var ama pişman olan daha çok sanki
00 Yorumla
+1 yılYağmurdan kaçıp doluya tutunmak olur yapmamalısın
00 Yorumla
+1 yılOlunmaz
00 Yorumla
+1 yılMutlu olanı görmedim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.
+1 yılOlunabilir
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılHer an deneyebilirim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Ne yalanı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Olamazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen yoksa zor oluyor diyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe yalani soyledin ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılOlamayan cok
00 Yorumla
+1 yılYoktur
01 Yorumla- +1 yıl
Vardır ya neden olmasın ki
+1 yılYalanın neydi?
00 YorumlaOlmaz
00 Yorumla
+1 yılOlummaz kaçma
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır
00 Yorumla