Erkekler neden kadınlar kadar evde kalma korkusu yaşamıyor?

Erkekler neden kadınlar kadar evde kalma korkusu yaşamıyor?
Öncelikle "Bir erkek neden evde kalır" sorusundan başlayarak yukarıdaki sorunun cevabına gelelim.
*Bir erkek, ""Ne iş olsa çalışırım, nefes alsın yeter yine de evlenirim."" kafasında olmadığı için evde kalmıştır. Sermayenin egemenliğindeki ideolojik baskı ve bedensel/zihinsel emek sömürüsünün yoğun ve yaygın bir biçimde işlediği bir üretim sisteminin parçası olmayı reddettiği için evde kalmıştır. Çünkü bu sistemin çarkları arasına girmeyen/giremeyen hiçbir erkek evlenemez. Evlendiği zaman da bu çarkların içinde öğütülmeye mahkumdur. Yoksa yuvası yıkılır ve kadına ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalır.
*Bir erkek, evleneceği kadında hem güven, hem de arzu bulmak zorunda. Aynı arzu ve güveni kadından da görmesi gerekiyor tabi. Çok arzu duyduğum ama güven duyamadığım bir kadınla evlenmem. Yeryüzünde erkeklerin dörtte üçü, kadınların da üçte biri seksüel anlamda çok eşli. Yani ben dünyanın en mükemmel erkeği olsam bile bu üçte birlik kategorideki bir kadına denk gelirsem beni her türlü aldatır. Ben bir kadına güven duysam ama arzu duymasam o kadınla yine mutlu olamam. Çünkü bu sefer aldatan ya ben olurum ya da bu evlilik mahkeme salonunda noktalanır.(Genellikle annelerin bulduğu kızlar böyledir. Güvenilirdir, sadıktır ama 6/10 bir kızdır.)
*Bir erkek, görsel/davranışsal her anlamda belki de hayat boyu muadilini bulamayacağı bir kadını sevmiştir ama ya onun tarafından reddedilmiştir ya da ilişkisi ayrılıkla sonuçlanmıştır. Böyle bir erkek onun standardında, onun karakterinde başka bir kadına rastlamadığı sürece hayatı boyunca yapacağı hiçbir evliliğin onu mutlu etmeyeceğini bildiği için ömür boyu bekar olarak yaşamayı tercih etmiştir.
Şimdi tüm bunlardan sonra gelelim yukarıdaki sorunun cevabına.
Erkekler, kadınlar gibi evde kalma korkusu duymuyor. Bunun biyolojik ve sosyolojik sebeplerini değerli KS üyelerinden @Annunaki16 aşağıdaki yorumunda detaylı olarak belirtmiş. Kaliteli yorumundan dolayı Yakup Devran olarak kendisini tebrik ediyorum.
Erkekler evde kalmayı ya tercih etmiştir ya da kabullenmiştir. Bu konuda kafalarında herhangi bir belirsizlik yaşamadıkları için korku duymaları da söz konusu değildir.
Ayrıca son olarak şunu belirteyim. Erkekler, doğaları gereği sevinçlerini ve başarılarını dışa vurur ama hüzünlerini hezimetlerini ise içinde yaşar.
Yani erkeklerin İÇERİSİ YANAR AMA DIŞARISI SERİNDİR.
Her hesapta da çsg seçliyorsun 😏
Abla biraz önce arşiv taraması yaptım. Görüşü Bİ BOT seçilen bir tane kıza d da aynısını demişsin. Sonra kız sana ses kaydı atmış. 'Umarım bunu da erkek sesine benzetmezsin.' demiş.
Yazı dili falan demişsin ki burada çok sayıda insanın özellikle benzer konularda ele aldığı yazılar birbirine benziyor. Bu bir karine değil ama.
Gizli üye olarak yorum da yapmıyorum hiçbir zaman. Her Bİ BOT seçilen kişi birilerinin yan hesabı falan değil.
Bu sitede ezber bozan fikirler üreten ve farkındalık oluşturan yazıları olan onlarca/yüzlerce üye var.
Hı hı🤥 😄
İnanıp inanmamak sana kalmış abla. O dediğin adam her kimse en azından kız hesabı açmadığı net. Çünkü ses kaydındaki ses, orjinal bir kız sesi. Dönme bir erkek sesi falan değil.
O kız seni çok kayırdığı için acaba mı dedim ama senden eminim 😏
Doğrudur. Taklidi yapılamayacak kadar orijinal ve özgün birisi. Bİ BOT oranı itibariyle rekabet edilemeyecek kadar fikir ve ruh dünyası geniş bir insan
Teşekkür ederim, sende öylesin
Yok senin için demedim onun için dedim.
Ya pofff çığlık atiyorum şu an sinirden hahaha
Ben sinirden çığlık atmam, üzüntümden feryat ederim o da içimden. Tamam daha fazla sinir etmeyeyim gidiyorum.
Çünkü erkekler 70 yaşında da olsa baba olabilirler ve ömür boyu sperm üretirler. Ama kadinlar için öyle değil 45 ten sonra menopoz zamanı annelik durumu finish. Bu sadece sizin bakış açınızdan değil biyolojik olarak ta siz kadınların bir yaş sınırı var annelik için. Yani tabi ki sizin acele etmeniz gerekiyor. İsterseniz umursamayin geç kaldığınizda anne olma şansınız yok. Elinizde bir yumurta kotaniz var her ay biri eksiliyor. Yani krediniz sınırlı. O krediyi zamanında kullandınız kullandınız kullanmadiniz bye. O yüzden erkeklerle sidik yarışına girip erkekler niye böyle biz niye böyleyiz yok efendim erkekler bunu yapıyor biz bunu yapamıyoruz modundan çıkınız. Yarayilis gereği aynı değiliz. Bunu kabullenip artık. Sizlerin düşüncesi sevdiğim adama karşı daha nasıl iyi olabilirim birbirimizi daha nasıl çok severiz. Hayati nasıl birlikte güzel yaparız bunları düşünün. Kalkmissiniz erkekler niye böyle, erkekler şöyle ya kizlar bir bitmediniz. Erkekler sizinle aynı olamaz. Siz bir kere de 1 bebek dogurursunuz. ya da 2 ya da 3.---9 ay içinde bir erkek bir çok kadını hamile bırakabilir. Erkekler üremeye programlidir. Neslini devam ettirmeye. Biz neden evde kaldım diyelim ki çünkü biz 50 de de evlensek sağlıklı isek baba olabiliriz. Ama sizlerin bir sınırı var belirli yaştan sonra size verilen yumurta kotası bitiyor. Yani krediniz. O yüzden de erkekler ile ayni degilsiniz. Bunu sormaktan vazgeçip kabullenin. Ve Size verilen zaman içinde anne olmaya bakın.
Evet bende böyle düşünüyorum, kadının anne olmak için biyolojik bir yaş sınırı var ve bu yüzden evlilik konusunda yaş aldıkça toplumsal baskıya daha fazla maruz kalıyor
Evet öyle ama sadece baskı değil anne olmak için zamanınız sınırlı bunu unutmayın.
Her kadın bunun bilincinde zaten. Fakat doğru kişi çıkmamışsa karşısına sırf anne olmak için ve baskılardan bunaldığı için bir kadının sağlıksız evlilik yapması toplumun faydasına bir durum değil, çünkü psikolojik güçlü olmayan bir kadın sağlıklı bir birey yetiştiremez
Tamam sende kendince haklı olabilirsin ama hayat yaşam zaman senin düşüncelerini önemsemez. Bir biyolojik saatiniz var. O zaman içinde size verilen kredileri kullandınız kullandınız kullanmadiniz güle güle. Zaman, yaşam sizi umursamaz doğru kişiyi bulup bulmadiginizi. Bir zamanınız var o zaman içinde bulun diye söylüyor size zaten
Kadınlara nazaran daha az olsa da erkeklerde de bu baskı var.
Kadının doğurganlık yaşı gibi benzeri hormonel konular bu durumu etkiliyor.
Erkeğin yaşça büyük bir durumdayken evlilik yapması toplum nazarında ve kadınlarda da kabul görmesi de etkili.
Hem bilimsel hem toplumsal sebepleri var yani.🙂
İnsanlar gitgide evlilikten uzaklaşıyorlar sebebi her ne olursa olsun bu iyiye bir işaret değil bir bekar olarak tespitim bu şekilde.
Ağız tadıyla bi gizli yorum yazayım dedim bi bot'un bile beni seçmiş.🙂
Evrenden bir mesaj daha😃pofff diyeyim de bir karışıklık olmasın.
Aa ben görmemişim bu yorumu evren bak dedi bana o zaman 😄
Evren'e kulak vermeyenler eski bir inanişa göre meteor çarpmasına ugruyormuş.
Can güvenliğimiz için yazmak zorundaydım.😃
Bana kalırsa herkes evlenmek zorunda değil kadının tek görevi evlenip çocuk sahibi olmak değil. Evde kaldı demesinler diye yanlış evlilik yapan dolu. Bizim toplum okulu bitirdim çalış sonra evlen çocuk sahibi ol ikinci çocuğun olsun bu beklentide
Aile kavramına önem veren bir toplum olduğumuz için, maalesef bu baskı oluşuyor
Cevap
71Cevap
Erkekler ve kadınlar için zaman biyolojik ve sosyal olarak farklı işler de ondan canım benim. 😁
Kadınlar yumurtalar omlet olacak diye korkmaya başlar. Bir çoğu 20li yaşlarında her haltı yiyor sonra da koca bulamıyor.
Mutlaka Yaptıklarınızın sonuçlarına katlanacaksınız bu da bir gerçek (böyle olanlara sesleniyorum.
İdeal bir Erkek ise kendini 30 yaşına kadar mesela inşaa etti diyelim, onun değeri bir anda cinsel anlamda yükselir, adam zaten evde kaldım diye düşünmez çünkü işi gücü gayet yerindedir ve kendini geliştiriyordur. Bir çok kadınında radarına takılır.
Erkeklerin üzerinde toplum baskısı olmadığı konusundaki algı aslında tamamen yanlıştır, bu algının oluşma nedeni erkeklerin yaşadığı zorlukları pek fazla kimseye dile getirmemesidir.
Erkekler çocukluklarından itibaren iş baskısı görmeye başlar ve belirli yaşa geldiğinde birikimi yoksa sürekli başının etini yiyen ailesiyle uğraşmak zorunda kalıyor. Tabi sonrasında da aile kurma baskısıyla karşılaşıyorlar ama burada fark eğer erkeğin eli iş tutuyor ve kazancı iyiyse evini ayırıp bu baskıdan sıyrılmaya çalışıyor.
Yani erkekler çocukluktan bu yana bir sürü baskıya maruz kalıyorlar.
Bu, toplumun cinsiyetlere yönelik farklı beklentileri ve normları ile ilgili olabilir. Geleneksel olarak, kadınların genç yaşta evlenmesi ve çocuk sahibi olması beklenirken, erkeklerin kariyerlerine odaklanmaları ve maddi güvence sağlamaları daha çok teşvik edilmiştir. Bu nedenle, erkekler genellikle "evde kaldım" korkusu yaşamazlar çünkü toplum onlardan bu tür bir beklenti içinde değildir.
Ancak, bu durum toplumdan topluma değişiklik gösterebilir ve her bireyin deneyimi farklı olabilir. Son yıllarda, cinsiyet rolleri ve beklentileri hızla değişmekte ve daha esnek hale gelmektedir. Bu nedenle, bu tür genelleştirmeler her zaman doğru olmayabilir. Her bireyin kendi yaşam hedefleri, beklentileri ve korkuları vardır.
Erkekler yaş aldıkça ve tecrübelendikçe değeri artar. 35 yaşında evde kalmış bir kadın için artık zaman bitmiştir evlenmesi ve talip bulması zordur fakat 35 inde statü sahibi bir erkek istediği an birisini bulup evlenebilir hatta 40 45 e bile uzar bu.
birinci olarak kadınlar daha çabuk olgunlaşır daha çabuk yaşlanır.. o yüzden erkekler için geç değil diğer bir konuda kadınlar 40 45 yaşından sonra hamilelik durumu çok zor ihtimale giriyor.. ERkeklerde ise 65 yaşında bile olunuyor emekli olsakta spremler emekli olmuyor :D
Erkeklerin çocuk sahibi olmak icin kısıtlı bir zamanı yok, ek olarak erkekler yalnız da yaşayabilen bunu dert etmeyen varlıklar. Kadınların 35ten sonra çocuk doğurması riskli oluyor, ee güzellik de azalmaya başlıyor. Kadınlar erkeklere göre daha sosyal varlık olunca da kaygı şiddetli oluyor.
Tamamen toplum yapısı. Bir erkeğin evde kalması, ailesi tarafından hor görülmez ve erkeği “ bahtsız, basiretsiz vs. “ diye laf yemez.
Ayrıca erkek, kadın gibi yaş aldıkça çekiciliğini kaybetmez. Erkeklerin yaş alması , onları daha da çekici kılıyor. Herkes bilir bunu.
Ayrıca erkekler geç olgunlaşır genelde. Kadınlar da olgun biriyle evlenmek isterler.
Ben böyle olduğunu düşünüyorum. 😅
Maddi olarak kendine yeten insanın kadın olsun erkek olsun evde kaldım diye düşüneceğini sanmıyorum. Daha çok ev kızı diye tabir edilen düzgün işi gücü eğitimi olmayan kadınlar evde kalma korkusu yaşar. Çünkü belli bi yaşa kadar babası sonra da kocası ona bakacak diye şartlanmış küçüklükten beri.
@Siyahkadife sen öyle san yorumunun altına yazacaktım ama kapatmışsın. Her akşam evlilik konusu evde muhhakkak geçer. Sadece evde bitmiyor işyerindekiler, arkadaş çevresi hatta asker arkadaşların ile yapılan sohbetlerde bile ne zaman evleneceksin. Sana birini bulduk evlen artık diye baskı yapılıyor
En azından yapılıyormuş senden öğrenmiş oldum. Ben pek göremediğim için kendi düşüncemi söyledim. Dile getirmen güzel olmuş.
Çok basit, kadınlar neden işsiz kaldım , kalacağım korkusu yaşamıyor. Çünkü eninde sonunda zaten iyi işi olan ya da kötü işte çalışan bir adamla evlenecekler. Erkeğin korkusu evde kalmak değil, işsiz kalmaktır. Kadının korkusu genelde işi değil, evde kalmaktır. Asırlardır bu böyle. İyi veya orta İşi olmayan adama güzel, hamarat kadın verilmez. “Modernize olmak” çatısı altında kimi kadınlar buna itiraz etse de, ya da bu şekilde dile getirmese de. İçgüdüsel olarak bu şekilde düşünür.
Çünkü onlara baskı yapan yok. Hadi evladım evlen yuvanı kur. Bana torun getir diyen ana yok. Her yarım saatte başının etini yiyen ana yok. Varsa yoksa paşa oğlum, aslan oğlum, kaplan oğlum böyle şımartan analar ana kuzu cular çoğaldıkça erkeklerde yaş kaç olursa olsun evde kaldım korkusu hiç olmaz.
Erkekler için evlenmek için önemli degildir. Erkeklerin duyguları yok. ve Aileleri evlenmeyi, yuva kurmak gibi konuları onlara anlatmadıgı ve teşvik etmedigi için evlilik erkekler için önemli degildir. Kadınlara evlilik güzel bir şey gibi gösteriyorlar çünkü kadınlar çok duygusaldır. erkekler duygusal degildir.
Vel Vel Vel
@sözümyokartık_ haklıyım
Bilmem bence haklı değilsin çünkü genelleme yapıyorsun
@sözümyokartık_ Hepsi öyle annene en son nezaman çicek aldın?
Anneme çiçek almadım en son ama iki hafta önce ona beğendiğim çay bardağı takımı aldım
@sözümyokartık_ Bak nasıl haklı çıktım
Hajaja çicek almadığım için mi haklı çıktın
@sözümyokartık_ evrt
mdlflf
Aman sende her şey çicek değil
@sözümyokartık_ önemli olan çiçek almak degil önemli olan birisnin kalbini ruhunu anlayabilmek deger verdigini göstermek sevdigini hissettirmek bunu bile yapamayan insanlar konuşmasın lütfen
Zalım diyorum ya iki hafta önce aldım
@sözümyokartık_ o sayılmaz eve alındı o
Ee ne alabilirim ki başka
@sözümyokartık_ Haklıyım kaybol
Çünkü ben kendime yeterim. Yemek temizlik, tamir vs. elimden gelir o yüzden. :-)
Bravo. Kendini geliştirmiş kendine yetebilen bir erkeksin 👌
Ne yapalım ülkenin nüfüsunu arttıracak olan sizlersiniz bizlik ne var
Mitoz bölünme mi yaşıyoruz biz 😄
erkekler yalnız kalmaktan korkmaz çünkü ondan dolayı öyle dertlerimiz olmaz
Bence erkekler yalnızlıktan daha çok çekiniyor çünkü çoğu erkek tek başına yaşayabilecek beceriye sahip değil, mesela yemek yapmak, ev işleri yapmak gibi..
Evlenmek kolay değil çünkü erkekler için, kadınlar istediği anda evlenebilir işi gücü olmasına ya da çok güzel olmasına gerek yok, kadın olması yeterli
Ben 32 yaşında bekarım dün kız arkadaşım tanışmak için gelin dedi sinirlerim bozuldu şimdi zor durumdayım. Para transferi bile yaptık yine bize güvenmiyor.
Toplum baskı dışında illaki erkekler de bu korkuyu yaşıyor ama çok dile getirmek istemezler , rahat tavır takınmayı yeğliyorlar.
aslında oluyor. benim şu an var. 28 oluyorum. 30 yolda. hep bir şeylere geç kaldım hissi.
ama erkekler için hayatta özellikle türkiye'de daha ağır korkular var.
nasıl bakarım. nasıl daha çok kazanırım. el kızını babasından al. ev almam lazım. borçlar. işten atılırmıyım. banka. aile. koruma iç güdüsü. kadın olmak erkeğe göre nispeten daha kolay inan bana
Bana göre kadınlarda yormadan hele bu rkonomik kriz dönemlerinde. Bir ev kirası olmuş 20 bin arkadaş asgari ücretle bu çark dönermiş. Memleketi mahvettiler
Anneleri olduklari icin olabilir tek dayanak modeli olarak ta gorebilirler.. Veya erkekler kadinlara gore daha rahattir. Maalesef ulkemizde dayatma var kadinlarimiz icin.
Onlarda toplum baskısı olmuyor pek ama kadınlara oldukça yükleniliyor bu konuda.
Evde kaldın baskısını sadece torun sevmek isteyen anneleri yapıyordur muhtemelen. .
Kadınlarda yaşamasın. Belkide kadınlar daha meraklıdır evlenmeye. Kendi ayakları üstünde duran kendini yetiştiren insanların öyle bir derdi olmuyor.
Erkekler evlenmesemde olur kafasında kendi ayakları üstünde durabilen canlılardır aileye muhtaç değildir kadınlar öyle değil bir aile olsun veya bir eş olsun ihtiyacı duyar.
Cunku erkekler guclu kadinalar yalnizda kalamiyo kadinda guclu olsa takmaz
Ben sadece çoğu kadın için konuştum ama tanıdığım öyle güçlü kadınlar varki anlatamam bu sitede bile var tanıdıklarımın arasindakilerden birileri.
Yoo her an tecavize ugrayabilirler ama gercu onlar seve seve veriyordur guc yok demek istedim bende gucsuzum
Çünkü biz enayiyiz bunların bakıcısı olmaya can atıyoruz. Evlenmek isteyenler evine kedi köpek falan alsa evlenmek istemez aslında aynı şeyler
One minute ! One minute!!😁
your opinion is completely wrong😏
@BlackDeacker yo gayette doğru
everyone needs each other
@BlackDeacker ihtiyaç duyanlara söyle
you are a feminist girl😅
@BlackDeacker yo değilim, sadece siz erkolardan uzak duruyorum
your heart is broken. you are worn out🥺
@BlackDeacker kendimi yorabileceğim henüz birini tanımadım, yormaya da gönlüm yok gibii gibi
People who talk like that always get married first😂
@BlackDeacker biz o yollardan geçtik 😂
sense of aging😂 Yesss you are 27 years old and you are old
@BlackDeacker aynen turşumu kendim kurcam🫡
We eat it, we love pickles😅
@BlackDeacker olur olur yeriz hocam
I hope you find the one you want😁
@BlackDeacker hayırlısı..
aaa sen öyle san shshs bunca 35+ erkek neden dönüp dolaşıp evlenmeyen eski sevgililerinden biriyle evlendi
Kadınlarda görsellik ön planda. Güzelşiğinin kaybolması korkusu. Birde 36 37 yaşlarından dolayı doğurganlığının azalması endişesi.
Cevap basit, evlilik sorumluluktur ve erkelerin cogu kacinir bundan. Cinsel dürtüleri tavan yaptimi evlenirler dogal olarakta.
Basit, bir şeyi çok düşünme huyu sadece kadınlara has. Ben kahvaltıda ne yediğimi unutuyorum, bir de onu mu düşüneceğim 😀
erkeklerde gerileme 33 ten sonra kadında 22 den sonra başlıyor o yüzden kafada eşdeğer karşılaştırınca öyle geliyor.
Ataerkil yapı onlara yaşları kaç olursa olsun belirli kriterlere sahip olduktan sonra evlenmenin yaşının önemi olmadığını öğütlüyor.
Bunun en büyük nedeni toplumun erkekler üzerinde öyle bir baskısı yok. Bir de erkekler ne kadar geç evlensek o kadar kardır diye düşünüyor.
Evde kalkmak diye bişi olmadığının farkında oldukları için>>>
Baskıyı kadınlar daha yoğunlukta görüyor. Birde üreme durumu var ne kadar erken o kadar iyi algısı.
Cunku neden korksunhayat bekarkenede güzel gittigi yere kadar
Aydınlanma yaşadım resmen. Gerçekten niye böyle ya…
Çünkü kadınlardaki gibi aileden ve çevreden evde kaldın baskısı yok
Ben geçimsiz birisiyim. Yalnızlığa alıştım. Seven sayan yok ben de öyle kimseyi sevmem
Çünkü biz yanlızlığı daha dayanıklıyız ve sizin gibi hemen güvenemiyoruz
İlla kör topal biri bizi alıyor da o yüzden assjdk
Öyle bir takıntımız yok 50 yaşında evlenen erkekler var
Ben zaten evde kaldığımı düşünüyorum ama yaşlandıkça evde kalma düşüncesi beni daha da korkutuyor
beni sokakta kalmak korkutur. o yüzden evde kalmaktan rahatsız değilim.
Çünkü erkekler umursamaz her şey olur yine gider kahveye okeyini atar
İşi gücü var yalnız yaşıyor ve öyle dertleri olmuyor pek.
Erkekler yaşlanmiyor da ondan. Kadınlar erkekleri yaşlandırıyor
Şuanda Yaş 29 23 yaşında başladı o korku 25 acayip arttı Şuanda daha kötü evde kaldım artık hiç umudum kalmadı
E erkek olduğu için kanka 😂
🙄
Ama kızlarda evde kalmaz o yalan yaşı büyük olan bir kıza öyle diyorlar evlilik yaşla alakalı değil knk Allah ne zaman nasip ederse ozaman
Kanka yoksa sen evde kalmaktanmi korkuyorsun? 😅
Erkek adam evde mi kalır :))
Evet kalır
Kalmaz
Erkeğin yıllar geçtikçe kaybı kadınlar kadar olmuyor bu yüzden
30 yaşındayım olursa olur olmazsa olmaz modundayim😄
Niye kalsin mi? Siz neden her erkek kizlar gibi cinsellige ulasamiyor diye sorun bence
Kaldık, kaldık bizde evde kaldık 😊
🤭 dur daha 60da falan söylersin bunu
Gözü açılmıştır
Korkunun iyi birsey olmadigini bilirler
Çünkü erkekler evde kalmaz nedense 😂
Bazen ev daha güvenlidir
Erkekler yaş aldıkça cinsel değerleri artar
Kadınlar için evlilik bir başarıdır.
Ben simdiden yasiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?