simdi uzun uzun okuyun tamammi? bu dunyada birisini sevmediniz (cirkin, sizinle uyusmuyo, denginiz degil, ikinizin birlikte olmasi cok sacma ve cidden istemiyosun) sevmediniz ve o sizi cok sevdi diyelim. bu dunyadaki nefret duygulari bize ait degil ve obur dunyada nefretin yerini sevgi doldurucaksa eger, sevmedigin kisiyi orada sevmen mumkun mu? onu sevmedin ama hayatinda baska bi adama asik oldun evlendiniz ama asik oldugun adam obur dunyada seni istemezse bu dunyada sevmedigin adamla mi birlikte olucaksin? ama bu dunyada onunla hic bir sey yasamadiniz ve onun aski tek tarafliydi. yani boyle bi durumun icindeyim sevmiyorum ve o kisiye cirkin dedikce belkide gunahini cekiyorum aklimdan cikmiyo. ama ona karsi besledigim bi duygu yok. yani hayatim boyunca birine asik olamazsam diye cok korkuyorum. ya da yakisikli biri bana asik olursa ama ben ona asik olamazsam diye korkuyorum. yani her turlu o adamla obur dunyada olmak istemiyorum ve bu sevmeme durumum obur dunyada tersine donerse nolucak? gercekten istemiyorum obur dunyada da sevdigim bi insanla birlikte olmak istiyorum. bu durum cok karisik cidden bilgisi olan varsa yazabilir mi? ve ben neden bu konunun ustunde bu kadar duruyorum bilmiyorum, onun kaderim olmasindan korkuyorum cunku sevmiyorum ve onu bayadir gormedim ama nedense hala zorla onun olucakmisim gibi hissediyorum. bu kaderim diye degil dimi? kafam cok karisik yardimci olun haftalardir agliyorum aynaya bakamiyorum, o cirkin cocuga benzetiyorum her seyi. kendime bakamiyorum artik, cevremdeki herkes guzel oldugumu kimseye benzemedigimi soyluyolar. ama hareketlerim bile o sevmedigim cocukmus gibi geliyo kendime gicik oluyorum yardimm
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Zorunda değilsiniz.
bu kadar net mi? rahatlamali miyim?
Senin öteki dünyadaki güzellik algın böyle olmayacak. Bu dünyaya her birimiz farklı bir aile hayatıyla, farklı ebeveynlerle, farklı bir dış görünüşte geldik. Bu gördüğün şeyler sadece imtihanının bir parçası. Senin burada güzel-çirkin-yetim-öksüz gibi ayırdığın şeyler öteki dünyada olmayacak. Senin belki asıl formun da bu değil. Bir oyunda rastgele oluşturulmuş karakterler olduğumuzu, her birimizin birbirinden farklı sınava tabi tutulduğumuzu düşün. Sistem bu. Her birimizin sınavımızdaki başarımıza göre de mükafatlandırılacağını unutma.
Dinden başımsı şöyle bir örnek vereyim. Dünyanın çoğu yerinde güzellik algısı farklıdır. Türkiyedeki kızlar Koreli erkekleri, türkiyedeki erkekler rus kızlarını nasıl çekici buluyorsa farklı coğrafyalarda da ona göre insan beğeniliyor. Ahirettede bu farklı olacak.
cok net anladim, tesekkur ederim ve o cocugu bi kenara birakirsak birini tipi icin degil herseyiyle sevdigimde asik oldugumda ve karsilikli asik oldugumuzda o sevmedigim cocukla obur dunyada birlikte olmam dimi? yani bi yerde okudum, bu dunyada evlenen esler ahirette de birlikte olurlarmis ve sevmeme durumu olmazmis ortadan kalkarmis. yani bu dunyada sirf tipi icin degil gercekten sevdigim biriyle evlendigimde ve onun beni sevio sevmedigine emin degiliz ama evlenmeyi kabul ederse ahirette sevmeme durumu ortadan kalkacagi icin beni sevecek mi? yani demek istedigim bu dunyada baskasiyla olmak istiyorum o sevmedigim insanla degil. obur hayattada onunla olmak istemiyorum. bu istememe durumu tam tersine donusur diye korkuyorum cunku gercekten duygusal bag kurdugum biriyle mutlu olmak istiyorum. kafam cok karisik tam soruyu anlatamadim ama
şu an tipini de karakterini de sevdiğib iyi biriyle evlen ki öteki dünyada ayrı düşmeyin. Hem isterseniz öteki dünyada başkasıyla da evlenebiliyorsunuz diye biliyorum ama fetva vermek doğru olmaz. Kafana takma. Yarın ölecekmiş gibi ahiret için, hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için çalış. Cennete gidersen zaten istediğin her şey olacak. O yüzden aklını bunlarla meşgul etme kafayı yersin yoksa.
daha fazla kafami yormayacagim tesekkur ederim. ilerdeki esimle umarim cok mutlu oluruz ve obur dunyadada. umarim seninde hayatinda her sey yolunda gider icimi rahatlattin cok tesekkur ederim iyi aksamlar
Amin, iyi akşamlar
Hayır. Tabi ölümden sonra hayata inanmam