Çok çocuk çok el öpen demek değil mi?

Çok çocuk çok el öpen demek değil mi?
Ben olsam öpmem Eğer ki bu kadın ev kadınıysa öpmeli. Çünkü evli olduğu erkek onun efendisidir. Dinimizde erkek kadının maddi ihtiyaçlarını karşılığından dolayı kadın erkeğin emri altındadır yani erkek kadının efendisidir. Nisa suresinin 34. ayetindeki ba’l kelimesi efendi anlamına gelir ve yine aynı ayette erkekler kadınların parasal ihtiyaçlarını karşıladıkları için kadınların efendileri olduklarını, kadınların kocalarının emirlerini yerine getirmek yani itaat etmek zorunda oldukları yazar. Emreden emredilenden üstündür. Efendi de köleden üstündür. Efendi kölesinin, ev sahibi temizlikçisinin, patron işçisinin elini öpmez. Ast üstün elini öper. Çünkü el öpmek üste duyulan saygının göstergesi anlamına gelir. Kısaca kadın ev kadınıysa kocasının astı olduğu için elini kesinlikle öpmelidir. Sanki onunla denkmiş gibi yanaktan öpüp sarılmak olmaz. Önce zaruri olarak el öpülmeli, sonra isteğe bağlı olarak yanak öpülebilir. Çalışan kadın kendi parasını kendi kazandığından dolayı kocasına itaat etmek mecburiyetinde değil ve kocasıyla aynı konumdadır bu yüzden kocasının elini öpmemesi gerekir. Onunla denk olduğundan dolayı elini öpmesini normal kılan bir durum yok, anormal kılan bir durum var. Özet; ev kadını kocasının astı olduğu için kocasının elini öpmeli ama çalışan kadın kocasının dengi olduğu için elini öpmemeli. Herkes yerini, sınırını bilmeli. Kimse çizgiyi aşmamalı. Ev kadını kocasının elini öpmeden kocasıyla bayramlaşacaksa hiç bayramlaşmasın daha iyi. Maalesef zamane ev kadınları bu duruma hassasiyet göstermiyolar. Kocalarının üst, kendilerinin ast olduğunun farkında değiller kendilerinin kocalarıyla denk sanıyolar. Kocaları onların yöneticileri olduğundan dolayı kocalarından izinsiz dışarı bile çıkamazlar, anne-babalarını hafta 1’den fazla ziyaret edemezler. Kocalarının izni olmadan sadece camiye gidebilirler o kadarcık. Artık kadınlar kendilerini kocalarıyla denk görüp onlara hükmediyolar, hesap soruyolar, isimleriyle hitap ediyolar, evlerine kocalarından izinsiz anne-babalarını bile alamayacakken herkesi alıyolar, izinsiz dışarı çıkıyolar, tartışmaya giriyolar, daha neler neler yapıyolar. Bunları bir işçi patronuna yapamazken kadın efendisine kesinlikle yapamaz. Allah akıl fikir versin bu kadınlara.
Bayramlarda küçük büyüğün elini öper. Evliliklerde genel olarak erkekler büyük.
Bir insanın daha büyük olması üstün olduğu anlamına gelmez. Ben 50 yaşındaki 25’ten önce evlenmiş, eğitimsiz, bakımsız, ev hanımlarından üstünüm mesela. Kadın küçük diye değil, kocasına saygısından dolayı el öper. Sen çok yanlış anlamışsın. Yaşlıların eli saygıdan, kocanın eli de saygıdan öpülür. Koca diye saygıdan öpülür büyük diye değil. Her kadının kocasının elini öpmesi adet sadece kocasından küçük olanların değil. Küçük büyüğün elini büyük diye öpüyosa küçük kardeş ablanın/abinin elini neden öpmüyor? Büyük diye değil saygıdan öpülür. Kadın kocasının elini kocası olduğu için saygıdan öper. İnsanlar kendilerinden çok büyük olanların ellerini tecrübeli oldukları için duydukları saygıdan öperler ama koca için tam tersi.
Hangi kadın saygı duymadığı bir erkekle evleniyor?
Çok var evlenen. Sırf parası için evlenenler saygı mı duyuyor? Karısına saygı duyan erkekler neden karısının elini öpmesin?
Toz pembe dünyanda yaşamayı çok isterdim😄
Para peşinde koşan kızlara duyurulur ali ağaoğlunun hareminde yer açılmış =))
Toz pembe dünyama girebilmek için belli bir yaşın üstünde olmak gerekir ikincisi bana saygı duymayan kişileri dünyama kabul etmiyorum.
Evet, para peşinde koşan kızlara söylemek lazım Ali Ağaoğlu’nun haremini. Ben o kızlardan olmadığım için umurumda değil. Toz pembe dünyaya 13 yaş üstü giremiyor. Aslında sana saygısızlık yapmadım. Her kadının saygı duyduğu erkekle evlendiğini sanmak toz pembe dünyada yaşamak değil de ne? Ben de saçmalayan ve hayal dünyasında yaşayanları dünyama kabul etmiyorum. İyi günler.
Aşık olduğun bir kocan olurda günde 5 vakit el öptürürse şaşırma.
Aşık olduğum kocam bana aşıksa günde 5 vakit el öptürmez. Çünkü bu ego tatmin eder ve aşık biri egosunu tatmin için böyle bir şey istemez. Ayrıca, ben günde 5 vakit el öptürecek erkeği istemem.
Şaşırma diyosun ama çok şaşırırım böyle bir adama nasıl aşık oldum diye ve bana aşıksa nasıl böyle davranıyor diye
Aşık olunca sen 15 vakit el öpmek ayak yıkamak istersen şaşırma.
Aşık olanlar değil hayran olan mazoşistler onu yapıyor. İnsan aşık olunca tuhaflaşmaz. Aşık olunan kişi için elbet fedakarlık yapılır ve sevgi dolu olunur ama aşık olan ayak yıkamaz ve el öpmez eğer bunu doğru bulmuyosa. Aşık olmak aptl olmak değil. Aşık olduğumda 15 vakit el öper, ayak yıkarsam gayet şaşırırım aşık olmadığıma. Çünkü bunu aşık olan yapmaz, ataerkil ve akılsz olan yapar. Toz pembe dünyadasın hâlâ. Her şey dizilerde ve masallardaki gibi değil
Hiç kimse aşık olunca el öpmüyor ve ayak yıkamıyor
Kişiliğine uygun olmayan yapmaz
Aşka inanmıyor musun?
İnanıyorum. İnandığım için aşktan ve aşık olanın nasıl olduğundan bahsettim. Etrafımda bir sürü aşık var. Hiçbiri kocasına kölelik yapmıyor. Ki zaten düşündüğümüzde ayak yıkamak ve el öpmek özsaygısızlık. Aşk aşırı sevgi demek aptllaşmak değil
Erkeğin el öpmesi neden bu kadar kötü?
Aşağıda birine “ Senin öpmen bir yerden öpmeye başlamak babında =))
Elini öpüp başına koymayacaksın sonuçta.” demişsin. Nerden biliyorsun başına koymayacağını? Aşık olunca başa koyuluyorsa erkek neden koymasın? Erkek aşık olamaz mı? Senin sorduğun anlamda cevapladığı apaçık anlaşılıyor. Sen istediğin gibi anlamışsın ama öyle değil.
Kocasının elini öpen ev hanımları özsaygısız mı?
Hayal dünyasında yaşadığını iyice ispatlamışsın Barış’a yazdığın yorumla😂 Ne alaka başka şey için el öptüğü? Eli öpüp başa koymak erkeğin egosunu tatmin eder. Sen de zaten bu yüzden savunuyosun bunu. Tam tersini savunmuyosun çünkü erkek eziliyor.
Ev hanımları kocasının elini öpmese de özsaygısız çünkü ev hanımlığı özsaygısızlıktır. Evet, onlar özsaygısız.
Yazdığım tüm yorumları okuyor musun?
En yukarıda ast üst diyordun şimdi özsaygı mı oldu?
Bana yazdıklarını okuyorum ama herkese yazdığını okumuyorum. Gözüme çarptı o yorum. O yüzden okudum.
Benim yorumumdan sonra o yorum geldiği için görmem normal. Başkalarını okumadım.
Ast üst özsaygıyla alakasız değil. Ev hanımının ast olması özsaygısız olduğu anlamına gelir çünkü ev hanımlığını seçenin özüne saygısı olmaz bu yüzden el öpebilir çünkü zaten özsaygısızdır.
Ev hanımı değersiz olduğundan dolayı özsaygısızlık yapıp kocasının elini öpmeli yani. Değersiz olduğu için özsaygısızlığı hakediyor
Ast üst özsaygı olmadı. Sana diyorum ki ev hanımı ast olduğu için özsaygısızlık yapabilir.
Ev hanımına değersiz diyorsan dahada sana bir şey yazmıyorum.
Neden değerliler? Ev işlerini çalışanlar da yapıyor. Tek suçları evde olmamaları mı? Ev hanımı ev işi yapan değil boş yaşayandır. Ev hanımına değersiz dediğim ilk yorumumdan belli zaten. Bunu geç anlaman tuhaf. Çalışanlar hem ev işi yapar, hem işe gider. Ev hanımları gününü gün eder. Acı ama gerçek. Toz pembe dünyanda mutluluklar.
Sen atom altı parçacıklarıyla çalışıyorsunda biz Türk halkı olarak bundan haberdar değil miyiz acaba?
Cevabın saçmalığına ve alakasızlığına bak😃 Hiçbir soruma cevap verememişsin. Eee, hani daha yazmıyodun. Dayanamamışsın yine. Evet, Türk halkı olarak bundan haberdar değilsiniz tıpkı ev hanımlarının çalışmadıklarından, keyif yaptıklarından ve neden değersiz olduklarından haberdar olmadığınız gibi.
O kadar çok ve o kadar boş yazıyorsun ki o yüzden okumadan ilk gördüğüm şeye cvp yazıyorum =)) ama yazmam tamam =))
Okumadıysan boş olduğunu nerden biliyorsun? Yazmayacağını söyleyip de yazan aylak biri okumadan duramaz. Okumasan dediklerimle ilgili yazmazdın. Saçma kişiliğinden ve diyecek bir şey bulamamandan dolayı alakasız bir şey yazdın. İlk gördüğüne cevap yazıyosan neden her dediğimle ilgili yazdın son yorum hariç! Son yorumda alakasız yazmanın tek sebebi saçma, tuhaf kişiliğin ve konuşmak için konuşman. Okumuyorsun ama boş yazdığımı biliyosun🤣🤣🤣 Evet, yazma lütfen. Çok rahatsız ettin 4 saattir.
Tamam yaw yazıp durma artık.
Cevap
3Cevap
Buralardadır.. ben sevdiğim kadının elini öperim hanımcıyım.. :D
Senin öpmen bir yerden öpmeye başlamak babında =))
Elini öpüp başına koymayacaksın sonuçta.
Eski halim öperdi de şimdi öpmem o öpsün elimi kendi kendine para versin kurban olsun bana.
bayramaq daha çok var
Mezarda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?