İstanbul'da yaşayan birisi olarak çok fazla farklı konuları öne sürerek dilencilik yapan insanları görüyorum ben şahsen yardımda bulunmuyorum çünkü pek inanmıyorum, kimisi çocuklarını kullanır, kimisi hastalık konularını kullanır doğrusunu, yanlışını Allah bilir tabi ki ama bana pek inandırıcı gelmemesinin yanı sıra birde arsızlar yardım ediyorsun ertesi gün dilendiği muhitten geçtiğin sırada yine sana yapışıyorlar, para vermeyince küfür edeni bile görmüştüm ama saçma buluyorum bana göre dilenci sorunun çözümü şöyle ki temizlik yaparım bir şirkette ya da evlere temizliğe giderim ama dilenmem, dilenmenin mantıklı bir açıklamasıda yok bana göre. Sizce bu konun çözümü nasıl olmalıdır ve siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Dilencilere para yardımı ya da yemek yardımı yaparmısınız?
Bazı insanlar, dilencilere para vermenin onlara yardımcı olduğunu düşünürken, bazıları ise bu durumun dilencilik yapmayı teşvik edebileceğini düşünmektedir.
Bir alternatif olarak, dilencilere doğrudan para vermek yerine, yerel hayır kurumlarına veya sosyal hizmetlere bağış yapmayı düşünebilirsiniz. Bu tür kuruluşlar genellikle dilencilere yardımcı olmak için çeşitli programlar ve hizmetler sunarlar. Ancak son karar her zaman sizindir. Kendi değerlerinize ve inançlarınıza göre hareket etmek önemlidir.
Doğru diyorsunda mantıklı olarak olaya bakıldığında, ana babası kenarlarda saklanıp bekliyorlar çocuklarını sokaklara salıyorlar, paraları alıp alkol sigaraya gidiyor, çocukların ihtiyaçlarına değil, çocuklara yemek alıp veriyorsun yemiyorlar yere atıyorlar, kıyafet yardımı yapıncada aynı şeyi yapıyor o zaman bunu yapacaksan parada kolay kazanılmıyor, kusura bakmasınlar hayat kolay değil öyle onlar içinde zor ayrıca temizlik yaparak geçimlerini sağlasalar onlar adınada daha iyi olabilir.
Aynı yüzleri pek görmüyorum, bir kaç kişi var zaten, arada sırada çocuğun hastalığını kullanarak dilenenlerde oluyor tamam üzülüyorum ama şunuda düşünüyorum ya yalansa diye.
Okadar çok yardım edip pişman oldum ki başka zamanlarda daha iyi bir biçimde onları görmek adama koyuyor böyle böyle gerçekten ihtiyacı olan birisine denk geldiğinde vermiyorsun
Anladım, güzel söylüyorsunda, dilencilerin, dilenmemelerini nasıl sağlayabiliriz sence? Bana göre bir açıklaması yok, temizlik yapsın daha iyi bir çoğu sağır, dilsiz tabelası ya da kafede otururken ışıklı hediyelik eşyalar bırakıp yanında kart bırakıyor bana yardımcı olmak istermisiniz diye arkasındada o hediyelik eşyanın etmeyeceği fiyatı istiyor, bunu şu yüzden anlatıyorum, tam kafenin çıkışında o adamı gördüm adam başka kişilerle konuşuyordu hani sen sağır dilsizdin bunun gibi niceleri böyle yapıyorlar ve bence artık bu dilenmekten, nasıl daha rahat ve daha fazla para kazanabilirimin çakalca yolları o zaman gir bir şirkete temizlikçilik yap, çayçısı ol asgeri ücrete çalış hem temiz iş hemde alın terinle paranı kazanıyoruz ben açıkçası bu şekilde düşünmeyi tercih ediyorum ve bu yüzdende maddi yardımda bulunmak hiç içimden gelmiyor.
Haklısın tabi ama ben yardımımı ediyorum Allah görüyor ben sağırım dedi sağır değil ya da dilsizim dedi ama dilsiz değil o zmn o paranın iki mislisini çıkartır çünkü sen iyi niyetle sağır, dilsiz diye veriyorsun ya Allah onu biliyor boş ver
En İyi Cevaplar