Bir anne kızını neden sevmez?

Annem beni sevmiyor ve bunu kendisi de dile getiriyor, neden beni sevmediğini sorduğumda "başarısızsın özgüvensizsin asosyalsin" Falan diyor sürekli insanlara karşı beni aşağılıyor, beni kıyaslıyor. Hiç "benim kızım çok güzel yazılar yazar, benim kızımın çok gür uzun saçları var, benim kızımın gözleri iri, burnu güzel, saygılı benim kızım zeki hemen anlar bir şeyi, demiyor. Hep bi açığımı yakalayıp suratıma vurma peşinde. Özgüvenimi düşürüp özgüvensiz olmamdan şikayet ediyor. Geçmişinin intikamını alıyor sanki, anne olan o değilde benmişim gibi davranıyor en ufak hatamı büyütüyor hata yapmaktan korktuğum için artık hiç bir şey yapamıyorum ve bunun benim suçum olduğunu söylüyor oturup beni dinlemiyor, her seferinde üste çıkacak bir şey buluyor, dertleşmeye çalıştığım zaman sonu hep bağırışmamızla bitiyor, ikinci eşiyle bir aile olduğunu ve benim sadece fazlalık olduğumu söylüyor sadece bu değil ağzına gelen en ağır şeyi direk vuruyor yüzüme ben aşık olmaktan korkuyorum çevre edinmekten korkuyorum hislerimi yaşamaktan çekiniyorum ve bunun sorumlusu her seferinde her şeyden beni sorumlu tutuyor. Bununla nasıl baş edilir?
Bir anne kızını neden sevmez?