Sözleri öğretileri hayatiniza yön veren birileri var mı?
Fark etmenizi sağlayan sizi düşündüren birileri?
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAkıllı insan herkesin aklından ibret ve ilham alandır..🍀🗝️
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler..🌺🙏☕
Soran+1 yılRica ederim 💚🙏🏼
En İyi Cevaplar
+1 yılvar ama çoğu ölü
1144 Yorumla
Soran+1 yılBaşınız sağolsun 🙏
Soran+1 yılBenimde akıl hicam binlerce yıl önce ölmüş 🙂
- +1 yıl
antik yunandan mı, ortadoğudan mı?
Soran+1 yılAntik Yunan
Soran+1 yılFilozof sokretes
Soran+1 yılSokrates-
- +1 yıl
savunmasını okudun mu?
Soran+1 yılOkudum evet sokratesin öğretmeye çalıştıgi şey çok farklıydı, ondan başka kimsenin bu sırrı bilmediğini biliyordu.
Soran+1 yılSokrates neyi bildiğinin farkındaydı fakat bunu insanlara anlatabilecek kadar ilim sahibi olan bir insan çıkmadı hiç sadece yaşayan ve görenler buna şahitlik eder
Soran+1 yılEvet biliyorum artık benden nefret ediyorsun
- +1 yıl
yok okumamıştım, sen yazınca biraz araştırdım. önyargım varmış, felsefeye marx dan giriş yaparak kitabı ortasından açmışım ama temel kısımlar da farklı geldi. sokrates’in bir nevi peygamberlik yaptığını düşündüğüm için önyargım var
Soran+1 yılOn yargı ile yaklaşmayın lütfen ya, sırf sokratesi seviyorum diye yemedigim küfür yemedigim hakaret kalmadı evet bir nevi peygamber gibi fakat insanların iç dünyasına özüne olan yolculuklarında bir harita gibi onun bize aktardığı bilgiler sır gibidir insan bilgiyi dışarıdan alamaz sadece farkına vardığında farkeder.
- +1 yıl
orası öyle tabii, felsefeye erdem ve ahlak gibi yeni bakış açısı kazandırması güzel ama sistematik olmaması gözümde eksi. önyargımı aşıp, araştırmaya başlayacağım. teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim
Soran+1 yılAslına bakarsanız Sokrates belirli bir sistem üzerinden ilerliyordu fakat bilenen tüm sistemlerin bilinmeyen bir temeli bahsini açtığı şey buydu kolaylıklar diliyorum tekrardan ogrencisi plotonun da öğretilerine göz atabilirsiniz 🙏
- +1 yıl
teşekkür ederim, felsefe mi okuyorsun yoksa bu bilgi birikimi ilgiden mi?
Soran+1 yılHukuk için çalışıyorum, felsefe ilgi alanim daha doğrusu hayatimin ta kendisi sjjs
- +1 yıl
hukuk da karşına istemediğin kadar çıkacak: D başarılar
Soran+1 yılTeşekkür ederim jsksksk sabit bir sistem üzerinden yaşam sürdüğüm için çoğu görüş beni çok zorlar nsjsjw
- +1 yıl
bunu otoriter rejim destekçisi bir insana söylüyorsun, sistemlerden şaşma. sen de bizden ol : D
Soran+1 yılÖncelikle senin neye hizmet ettiğini bilmem gerekiyor, benimde hayatımı adadigim bir sistem var,
Bizden ol demek kolay tabi...
Soran+1 yılƪ(˘⌣˘)ʃ
Soran+1 yılSoruyu yanlış anlamışım UBHGYBJGGG
- +1 yıl
hangi soruyu abhshshs
Soran+1 yılSen dedin ya sistemden şaşma falan diye, gerçi o soru değil hdjsjsjsbsjsj o konuyu işte
- +1 yıl
niye sen ne anladın ki : d
Soran+1 yılŞimdi söylesem m@l çıktı bu kadın dersin, o yuden susma hakkımı kullanıyorum jss
- +1 yıl
mal olursan iki mal oluruz, işime gelir mal çıkman ahahahah sen söyle söyle
Soran+1 yılSende su gibi her kaba uygun şekil alıyorsun demek vay ndjsjsj
Soran+1 yılTuzlu musun tatlı mı jsjsjs
- +1 yıl
şimdi o hakaret miydi iltifat mıydı ahshshhs tuzlu diyelim, arıtırsan bir tık daha tatlı olabilirim : d. sen hangi taraftasın?
Soran+1 yılBen stabil tuzluyum ya değişmez pek aşırı goy goy beynimi bulandirir
Soran+1 yılBence güzel bir şey çok yönlü olmak ama ben sevmiyorum jsjsjs
- +1 yıl
arada kompanze etmek lazım sanki, uzun vadede yormaz mı ya
Soran+1 yılArada iyi elbette, fakat sadece arada olsun lütfen...
- +1 yıl
bence hayatı biraz fazla ciddi alıyoruz galiba, ikisinin dengesi de fena değil, öneririm)
Soran+1 yılDenge neyin uzerine kurulmalı işte.. benim yaşamım normal insanlardan farklı biraz bayağı farklı hemde o yüzden normal insanların denge olarak adlandırdıkları pek çok konu benim gözümde dengesizliğin daniskasi
Soran+1 yılDaniska yazdım yanlışlıkla
Soran+1 yılBenim gözümde dengesizliğin babası- olacaktı son cümle 🤦🏽♀️
- +1 yıl
insanlardan uzaksın biraz sanırım, bu duygu bende de vardı ama şunu fark ettim özellikle son birkaç yılda oldu bu, insanların ve hayatın içine girmeye başladığımızda çoğu insanın yaşantısının ve sorunlarının çoğu hep aynı ve aynı yollardan geçiyor. tabii bu durum çok ekstrem durumlar hariç. sende ekstrem durumlar var gibi sanki
Soran+1 yılAslında konu tam olarak o değil, ben insanlara yakınım fakat beni sabit olan özümden uzaklaştıran duygulara kapılmamak için egitiyorum kendimi yıllardır zaten ileriye dönük en büyük isteklerimden bir tanesi bir rahibe olarak hayatıma devam etmek, arınmaya çalışıyorum şükür olsun ki şu anda bir çok duyguyu en üst düzeyde olsa bile kontrol etmeyi ve bastırmadan dönüştürmeyi öğrendim şükür olsun, bakalım zaman önümüze ne koyacak
Soran+1 yılSadece duygu değil, düşünce, his gibi meselelerde aynı kefenin içerisinde benim işim stabil bir yaşam için sabit bir hale ulaşmak
- +1 yıl
rahibe? aslında duygularını ve fikirlerini özgürleştirmek yerine kendini sınırlamak değil midir bu? bilgi eksikliğim var belki beni düzeltmek istersin
Soran+1 yılEstağfurullah
Soran+1 yılİlmin atası Sokratesin öğretisi, insan bilgiyi dışarıdan alamaz bilgi insanın içindedir bizler perdeler ile doğarız ve bu perdeler kalktikca da fark eder öğreniriz ha dersiniz ki butun bunları okuyarak ogrendin onu okuyarak tanidin evet öyle fakat eğer perdeleri kaldıracak yeterli bilgiye sahipsen tüm perdeleri kaldırmak tüm bir ömrünu alabilir insanlara ihtiyaç duymazsin, ben bir kaçını kaldırdım şükür olsun şimdi daha uzun bir yolculuk için hazırlık yapıyorum.
Soran+1 yılHerkesin rotası farklıdır sokrates herşeyi bildiğini söylüyordu çunki o perdeleri kaldirmayi biliyor dışarıdan ezber yapmıyordu o bunun ve bu yolculuğun nereye gittiğini de biliyordu eğer idam edilmemiş olsaydı belki bizlere daha çok şey ogretecekti
Soran+1 yılBasit bir ön yargı hepmizin yolunu kesti işte onu yok ettiler
Soran+1 yılİnsanlar o kadar acımasız ki sinirden ellerim titriyor
- +1 yıl
aslında tüm bilginin insanın içinde olduğuna yani var olduğuna inanmıyorum, evet insanın kendisi bir bilgidir ve kainat da buna dahildir ama bunu gün yüzüne çıkarmak için zamana ve deneyim den daha çok fenni bilimlere başvurulmalı. sadece düşünerek ve benzeri şeyler yapılarak yol kat edilemez
- +1 yıl
bir de şu konu var, rahibe dedin ama islami terminoloji kullanıyorsun :d kafam karıştı
Soran+1 yılHepsinin belirli bir sırası var elbette, konu düşünmek değil çok farklı bir şey, bilmiyorum sadece ibadetler beni tatmin ediyor sadece rabbe tüm bedenimi adayarak yaşamak istiyorum herşeyi bilmem gerekiyor mu yoksa gerekmiyormu bilmiyorum
Soran+1 yılBir rahibe olmak için doğmuş gibiydim hep
Soran+1 yılAhahaha karışmasın lütfen
Soran+1 yılTüm kitaplar birbirini tasdik ediyor onlar arasında çelişki yok
- +1 yıl
şimdi soruma tam cevap alamadım :D tanrıya isanın yolundan mı yoksa muhammedin yolundan mı gidiyorsun?
Soran+1 yılMeshepler gibi diğer dinlerde kendi kurallarini din adı altında kullanıp yaşıyorlar gerçekler çok farklı
Soran+1 yılRab tekdir daima
Soran+1 yılİsanin rabbide muhammedin rabbide Musa'nın rabbi de tektir
Soran+1 yılİnsanların ayetlerden uzak yaşantısına aldanma lütfen
- +1 yıl
ibadet bir zorunluluk eğer inancın varsa, insanın yaradılışından gelen bir şey bunu da kabul ediyorum ama ibadetle kendini tanrıya adıyatak geçireceksen tüm zamanını bu dünyada yaşamanın ve çevrendeki tüm kainatın sebebini es geçmiş oluyorsun bence, kainatı anlamak da , tanrının faziletlerini de keşfetmek bir ibadet olabilir
Soran+1 yılBen İbrahimin yolundan gidiyorum bu arada
Soran+1 yılHatta sokretesin öğretmeye çalıştıgi ilim ibrahimin öğretisi
Soran+1 yılBirbirleriyle bağlantıli hep
Soran+1 yılHaklısın evet ben hiç böyle düşünmemiştim dedim kendimi kurban edeyim ksks
Soran+1 yılHata mı sence bu düşüncem? Yani bir rahibe olmak icin çok mu gencim?
- +1 yıl
yani ironi olmadığını var sayarak ciddi cevaplayacağım, insan bedenen kendini adamadan da rabbine yönelebilir. kapalı kutuya girip, dünyadan bir haber yaşamak bana çok mantıklı gelmiyor ve rahibe olabileceğin bir kurum ve mekan da hayal edemiyorum. kaldı ki anlattıklarının rahibelikle pek bağlantısını da bulamadım
Soran+1 yılHayır ironi değil di aslında sadece kendimi yeterince iyi aciklayamadim
Soran+1 yılBirbiri ile birleşmeyen parçalar var bu da kendimi anlatmamı zorlaştırıyor
Soran+1 yılBenim dini inancım bilenenden biraz farklı çunki bu da günümüzdeki yaşam biçimi ile birbirine zıt işliyor muhtemelen saçma gelmiştir ama sorun değil çunki haklısın
- +1 yıl
anlatmana da gerek yok aslında az çok tahmin edebiliyorum, içinde bir aşk var ve bunu karşı tarafa aktarmak için elinden geleni yapıp doğru yolu arıyorsun, saygı duyuyorum
Soran+1 yılİncili okuduğum zaman ayetlerin Kur'an'ın bir kısmı olduğuna şahitlik ettim
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
- +1 yıl
öyle zaten çünkü aynı yerden köken alıyor
Soran+1 yılYani 4 büyük kutsal kitaptaki ayetler birbirinin devamı bilinen en son kitap Kuran'da hepsinin apaçık toplamı
Soran+1 yılEvet evet öyle günümüzde bizlere diğer kitaplar değiştirildi eğitimi veriliyor fakat hayır onları değiştirmeye kimsenin Gücu yetemez sadece insanları yanlış bilgilendirler
Soran+1 yılAtamiz İbrahim bir yola çıkmış ve insanlar eğitmiş bir çok öğrencisi var ve fizlozof Sokrates o öğrencilerden bir tanesinin öğrencisi onu bu yüzden çok seviyorum cunki aynı yolda ilerliyoruz ben sadece rabbe ulaşmak istiyorum ve yoluma çıkan beni surukleyebilecek aklımı bulandıran herşeyden arınmaya çalışıyorum kendimi sabit bir rota üzerine sapasağlam yerleştirmek istiyorum bu yüzden çok fazla goy goy bile yapmam bu şekilde ilerledim hep ve inanılmaz saflasmis gibiyim en önemlisi fitne, fesat gibi en basit ama sinsi duyguları yok ettim ve önüme yeni yollar acildi arastirmayi öğrenmeyi keşfetmeyi çok seviyorum hayatı da öyle ama bilemedim sonra ailemle konuştum ve kendilerini belirli bir yere kapattıp tüm kadınların arınmış olduğu bir yerde bir süre kalmak istedim
Soran+1 yılKusura bakma seninde kafanı sisirdim
- +1 yıl
bence özgürleşmeye çalışırken kendini hapsediyorsun, en azından üniversite eğitimi alırsan ve biraz daha gerçek hayata entegre olursan bu fikirlerin biraz daha güncellenebilir
Soran+1 yılEvet haklısın çok acele ettim galiba, teşekkür ederim bu arada rahatladım biraz ne çok şey birikmiş içimde viiii isjskskw
- +1 yıl
rica ederim, uzun süredir bu konulara girmemiştim bana da iyi oldu
Soran+1 yılYa ne güzel, kalimba çalıyorum bende sjjsjs fazla rahatsız etmek istemem, çok sağol tekrardan iyi bak kendine 🙏
- +1 yıl
kalimba? ilginçmiş. kolay gelsin👋
Soran+1 yılBenim yaptığım ne normal ki İNJBUBJNJNUV
- +1 yıl
tamamen ucube moduna girme ya ahshshhshs ilahi de söylüyor musun
Soran+1 yılHiç söylemedim nsjsjsjs küçükken ses tonum kulağa hoş geliyor diye soyletiyorlardi ama bir 10 yıl önce nsjsjs
Ucube değil de başka bir şey gibi hissettim djdjjeje
Soran+1 yıl"Duman-dibine kadar"adli bir parçası var dhjd
- +1 yıl
hayret duman dinleyecek kadar da gençliğimizi korumuşuz ahahhshsh
- +1 yıl
open.spotify.com/.../2OAt5u4jbxjoOPshOSOa7g
bu da benden olsun
Soran+1 yılNe kuruması ya okadar da değil ben çok enerji doluyum normalde sadece içimde dehşet bir huzur var kaynağına ulaşmak istiyorum snkks
Soran+1 yılAçtım şimdi djnsjjw
- +1 yıl
ya bırak enerjik kal, geceleri huzurunu ararsın ahahhsh
- +1 yıl
bu gece yi es geç ama abshshhs
Soran+1 yılBir karar ver lütfen bsjsjsjw
Soran+1 yılSen bu şarkıyı dinleyecek ne yaşadın
- +1 yıl
bu hayat bizi yordu diye klişe atayım mı ahahshhshs
Soran+1 yılYorulmayan da ne bilim jdjsjsjwj
Soran+1 yılAt farketmez nsjsjw
Soran+1 yılDostum bu arada bir kaç yorum akabinde yorum kısmı kapanır muhtemelen spam yeriz jdjsjsjsjw
Soran+1 yılAfied bal sugar şimdiden hdjsjwjw
- +1 yıl
yiyene kadar devam o zaman sorun yok ahhshshdhs
Soran+1 yılJNUGYGTGUHY bir bardak soğuk su? Ne dersin djdnej
- +1 yıl
daha yeni içtim, bana eşlik et sen ahah
Soran+1 yılBende zaten sıvı eksikliği var iyi olur ya nsnsjwj
- +1 yıl
aman dehidrasyona girme düştüğün yerden kaldıramayız ahshsh
Soran+1 yılDüşersem eğer tekme vurmadiğin sürece sorun yok jsnsjjss
Ben kalkarım her türlü nsnsn- +1 yıl
valla 46 giyiyorum, dua et düştüğünde iyi günümde olayım abshsmhs
Soran+1 yıl🗿🗿
Soran+1 yılBen 37,5 giyiyorum nsjsnsnsnsns
- +1 yıl
o ne öyle çok küçük :d
Soran+1 yılİdeal değil mi ya
Soran+1 yılBenim uykum geldi de biraz
Soran+1 yılNdjsjsjs
- +1 yıl
bilemem idealini, millete göre idealmiş ama ahahhshs, o zaman uyku o zamanı, iyi geceler, iyi uykular🌓
Soran+1 yılDkdkdkdk
Soran+1 yılİyi geceler
- +1 yıl
ismini sorayım mı
Soran+1 yılBeyza ben
Soran+1 yılRahibe Beyza vhbfdv
- +1 yıl
rahibe beyza ne ahshshhdhdndk
Soran+1 yılİçimden geldi bsjsjsj
Soran+1 yılHer yaptığımda bir mantık ararsak ilerleyemeyiz dostum nsjsjs
- +1 yıl
ilerlememize pek gerek yok gibi yolun sonuna gelmişiz gibi gözüküyor :d
Soran+1 yılGeldik evet jsjjs
Ya sen ya ben spam yiyeceğiz az kaldı bu kadar 👌🏼
Soran+1 yılBen uyanamam bu gün artık ya bu saate kadar uyuyan olsaydım eğer olurdu ama olmadı jsajaja
- +1 yıl
o zaman sabahlamaya yol gözüküyor ben de uyumayındüşünmüyorum şu an ahsh
Soran+1 yılŞafak sokecek bir kaç saat sonra hdjsjs keşke dolunay gecesi olsaydı ya sende o huzuru tatmış olurdun hem
Soran+1 yılNeden uyumuyorsun ki
- +1 yıl
dışarıdayım ve nedense pek uyumak istemiyorum, arkadaşlarımlayım şu an
Soran+1 yılAnladım iyi eğlenceler o halde
- +1 yıl
kaçıyor musun hocam
Soran+1 yılTek bir an ve sadece oraya odaklan...
Arkadaş tavsiyesi bsjsjs- +1 yıl
film izliyorlar sarmadı, burası okey bana
Soran+1 yılBu arada ben 04:45 te uyanıyorum dbjsjjw
Soran+1 yılSeher vakti ayakta olan olurum hep jdjsj
Soran+1 yılBende sokak lambasinin ışığında uçuşan sinekleri izliyorum çok tatlılar djbdjdne aşırı jdjdj
- +1 yıl
4.45 esprisi ne? kuşluk/sabah namazı mı
Soran+1 yılYok hayır öyle alışkanlık oldu öyle sürdürüyorum, daha verimli şafagin sokmesini izlemek falan o saatte ayakta olmak hayata ayrı bir tat katıyor
- +1 yıl
ilginç hem de iyi, ders çalışma verimini arttırır
Soran+1 yılEvet kesinlikle derslerim üzerinde çok etkisi var, severim çalışmayı ama gece daha hoş oluyor.
Soran+1 yılŞarkı çok güzel
- +1 yıl
bizden kötü parçalar çıkmaz hocam
Soran+1 yılFarkindayim
- +1 yıl
ben kaçtım, iyi geceler
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım