Ya lütfen soruma bakabilir misiniz? Ben çok istiyorum pilot olmayı lakin gözlerim bozuldu canlı dersler, ders çalışma, telefon, kitap okuma gibi etkenlerden e birazda genetik diyelim her neyse sizce çizdirsem bu bana hava harp okulunda sıkıntı olur mu? Mülakattan elenir miyim?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhabalar ben de hava harp okulu düşünüyorum. Diğer harp okulları ve hho için göz derecesinin 1in üstünde olmaması gerekiyor ve bu harp okulunda çok daha ciddi bir seviyede inceleniyor. Göz çizdirme olayını askeriye önceden harp okullarında kabul ediyordu eğer göz sağlamsa ve derecesi düşmüşse. Fakat hava harp okulunda göz çizdirme olayı yok diye biliyorum. Gözünüz çok mu bozuk kaç numara
En son (1 yıl önce) ikiside 1,5 miyoptu da şimdi 2 olmuştur bayağıdır gitmiyorum kontrole de çok üzüldüm şu an ya kazanmak sıkıntı değil de gözlerim sıkıntı bugün okulumuzda eski mezun yeni pilot bir kişi geldi lakin bizim sınıfa girmedi ona soracaktım göremedim de
Senin gözünde problem var mı peki (bu arada umarım olursun)
Anlıyorum, maalesef askeri pilotaj sıkıntı olabilir sizin için. Fakat pilotluğu çok istiyorsanız sivil pilotaj düşünebilirsiniz. Sivilde göz bozukluğunuz çok aşırı değilse çok önemsemiyorlar genellikle 2 üzerini almıyorlar diye biliyorum ama tabii ki bu kısıtlama daha esnek sivil pilotajda
Umarım olurum teşekkür ederim iyi dileklerin için. 0.25 e 0 astigmatım var dikkat ediyorum göz sağlığıma ekran başında ışık kırıcı gözlük kullanıyorum
Askeri çok daha havalı geliyor, sivil olabilirim zaten iki göz numaram 6 yı geçmiyordur ama ben hava harp zorlayacağım ne pahasına olursa olsun
Çok dikkat et ben etmedim 😥 hala etmiyorum 😑 sadece tahtaya bakarken ve telefon, bilgisayar vb aletlere bakarken takıyorum bu nedenle ilk başta 0,50 numaram vardı en son bu kadar yükseldi
Ya çok özür diliyorum senden ama eğer gözün bu seviyedeyse gerçekten sorun çıkartabilirler sağlıkta özellikle de hava harp okulunda gerçekten umudunu kırmak istemem ama sana tavsiyem her zaman ikinci bir hedef belirle kendine sadece hava harp diye düşünme çünkü ne kadar sapa sağlam bile olsan askeriyenin işi belli olmuyor eleyebiliyorlar direkt ama inşallah istediğin yere gelirsin
Hayır ne özür dilemesi realist olman benim için çok daha faydalı teşekkür ediyorum. Zaten ailemde çok istemiyor (galiba mülakatta eleneceğimi düşündükleri ya da diş hekimi, doktor olmam konusunda ısrarcı oldukları için) pilotluk çok güzel bir meslek ama düşünce benim açımdan riskli de bir meslek ikinci hedefim var ama ben bu hava harp işini biraz daha kurcalayacağım.
hahah benimkiler de aynı 7/24 ah oğlum bir tıp yazsan da doktor olsan asker olup da ne yapacaksın diyorlar ama ben çok dinlemiyorum
Bende dinlemeyeceğim tıp ne ya 6 yıl dayanamam ben, pilot olabilirsem (çokta olamıyorum daa bir mucize oldu Allahın hikmeti gözüm düzeldi desek) paşalar gibi pilot olurum ha baktım olmadı yazılım mühendisliği seçerim ilgim var sonuç olarak.
Uçak mühendisliği de düşünebilirsin havacılığa ilgin varsa
Evet zaten bir yerlerde duruyor o ama üzülürüm sanki pilotları falan görünce olamadığım için
Bir de askeriye diyelim ki oldu kendine ayıracak hiç ama hiç vaktin kalmayacak nöbetlerin olacak her gün uçuşların olacak çok yorucu bir tempo olacak yıllar boyu mesela bir tanıdığım var şu an türk hava kuvvetlerinde aktif olarak muharebe jet pilotluğu yapıyor adamın haftanın belli günleri 24 saat nöbeti oluyor bir de nöbet üstüne uçuşa çıkıyor. Kendime hiç vakit ayıramıyorum diyor adam
Ya alsında realist olmak gerekirse sen git gözlüğünü süs için takma, sorumsuz davran sonrada askeriyeye girmeye çalış 🙄 ben olsam bende almam beni kendi sağlığını önemsemeyen, sorumsuz birisinin askeriyede ne işi var derim o yüzden en iyisi uçak mühendisi olayım
Pilotluk gelsin de makyajımı uçakta da yapardım ben ne olacak sanki neyse uçak mühendisi olurum bende
hahah ol ol uçak mühendisliği de iyidir benim de ikinci hedefim o zaten. Sivil pilotajı biraz zor tuttururum ben, hatta direk burslu üni sıralamalarına bakarsak sınava girmeden obp den eleniyorum direkt :D
Bende çok olamam şu an bile elendim sınıf grubundan soru çözümü yapıyorlar arkadaşlarım 😳 aslında yapılır ya yapan nasıl yapıyor mesela tek sıkıntı mülakat vs
İngilizcen nasıl bu arada o da çok önemli
Ay o yok aslına önem versem olur da sayısal dersler dururken çalışasım gelmiyor hazırlığa bırakıyorum İngilizceyi direkt senin nasıl?
Lisede de okumadım hazırlık onun yerine mezuna bırakıp daha fazla matematik, fizik, kimya, biyoloji çalışmak daha mantıklı geldi ha yine eski mezunlardan hem lisede hem üniversitede hazırlık okuyan botlar vardı onların yanında bir kötü hissediyorsun da düşünce üniversitede hazırlık okumak daha mantıklı geliyor
Benimki mi ne öldürür ne güldürür derdimi anlatacak kadar biliyorum ama böyle sular seller gibi asla konuşamam konuşurken de zaten grammer felan hiç dikkat etmem direk yardırırım yoksa grammermiş tense miş onları düşününce cümle felan kuramıyorum mal gibi kalıyorum :D şimdi de dersler biraz yoğun olunca çok çalışamıyorum ingilizceye dedğin gibi sayısal derslerden başımı kaldıracak vaktim olmuyor
Bizim İngilizce öğretmeni mükemmel bir kadın çok harika anlatıyor zaten odtülü ve oradan bize kaynak falan getiriyor grammer 10. sınıftan o kadının kursuna gittiğim için iyiydi ama şu an tek hatırladığım wish falan nfkfkvflh illa unutuluyor o yüzden ben komple 1 yılımı üniversitede hazırlıkta İngilizce'ye ayırmak istiyorum hemde üniversite sınavı yorgunluğunu atmış olurum hazırlıkta
Valla ben ing hocalarımdan hiçbir yarar görmedim bize girenler genelde konuşmayı bilmiyordu en çok izledğim dizi filmler ve zamanında oynadığım oyunlar sayesinde geliştirdim ingilizcemi bir de lisedeyken bir tane erasmus öğrencisi almıştım 1 hafta felan bende kalmıştı o aralar çok iyiydi türkçe konuşmayı unutuyordum yanlışlıkla evdekilere çok ingilizce konuşmuşluğum var :D ama tabii o gittikten sonra da normal yaşantına dönüyorsun ing hiçbir şekilde konuşmuyorsun ve pratik yapmayınca da şu ana kadar baya paslandım paslanmaya da devam edşyorum artık hazırlığa mı bırakırım naparım bilmiyotum Allah Kerim :)
Halledilir ya şu derece bir gelsin yeterki yapılır her şey ayrıca biz arkadaşlarla geçen onun dalgasını geçtik ya en azından I'm hungry diyebiliyoruz ileride aç kalmayız yurt dışında boşverin İngilizceyi falan geyiği yapmıştık. Bu arada Türkçeyi unutman da iyiymiş 😂
Ah o derece yok mu o derece bazen kitapları kaldırıp atasım geliyor ama yapcak bir şey yok çalışacağız
Ama o sınavdan sonraki günün rahatlığını yaşamayı o kadar çok istiyorum ki şimdiden hayalini kuruyorum :D
Gerçek anlamda önüm, arkam, sağım, solum test kitabı acil, 345, analitik, özdebir, geometri gibi yazılar üstüme üstüme geliyor neyse bence çalışmaya başlayalım yoksa hayal olarak kalacak onlar cnkgkflgkh
Bu arada ben şimdi saat 24.00 a kadar ayt biyoloji çalışacağım sen ne yapacaksın?
Başla başla ben de çıtırdan bir geçeyim derse yarın 3D'nin denemesi var zaten baya tedirginim :/
Aaa bizimde pazar günü var eyvah eyvah büyük rezillik yaşanacak bu arada ne çalışacaksın
Ben ilk 20 paragraf çözerim (limit kronometre)
Zaman kalırsa 20 problem sabah çözemedim çünkü geri kalan tüm zamanda da ayt biyoloji inşallah
Galiba gece 01.30da anca bitecek
Fonksiyonda biraz eksiğim var onları tamamlarım üstüne de tatlı niyetine bir paragraf sonra da yatışş. Sen?
Saat 1.30a kadar uyuyakalmazsam 20 problem, 20 paragraf (gidişata göre 15e de inebilir) geri kalan zamanda full ayt biyoloji
AYT biyoloji mi bayılırım :D ama sistemlere sadece
TYT biyoloji kadar olmasa da bende severim AYT biyolojiyi
Tyt si çok gıcık ya nefret ediyorum her şey çok karışık
Bu arada arkadaş ekle istiyorsan ordan konuşalım
ama sen derse geçiceksin galiba
Ekleyeyim haberleşiriz çalışıp çalışmadığımızı kontrol ederiz
Ekledim
Pilot veya pilot tanıdığı değilim ama pilotların doğru dürüst dinlenme ve hafta tatili olmuyor, bunu bilerek kabul et bu mesleği olacaksan eğer. Olan bir adamdan duydum çünkü. Hayatın sadece havada geçiyor. Zamanla sıkılabilirsin
Sıkılmam severim de olamıyorum yüksek ihtimal zaten ikinci bir hedefim daha var ama çok istiyorum bu mesleği de
Emin misin sıkılmayacağına? Sadede gökyüzünde bulut görüyorsun yani sonuçta ve arkadaşlarınla sevgilin veya eşinle bile doğru dürüst görüşemiyorsun. Bence maaşı iyi olsada kötü bir meslek
Ben zaten boş zamanlarımda bulutları izliyorum yani çok sıkıntı olmaz hem sevdiklerimle görüşememem birbirimizin kıymetini daha çok bilmenizi sağlar, özlem duygusu daha belirgin olur diğer ailelere nazaran. Maaş problem değil ben zaten ticarete kafası basan bir tipim up work yapar yine çıkarırım ekmeğimi taştan ben bu mesleği çocukluktan beri istiyorum.
Tamamda upwork yapacak zamanın bile kalmayabilir doğru dürüst. Eğer ben yine deneyim, zamanla bıraksamda sorun olmaz dersen yapabilirsin bu mesleği
Özelden yazar mısın, bir soru sormak istiyorum
Ticaretle ilgili sormam gereken merak ettiğim bazı şeyler var, özelden yazar mısın o yüzden
Tabiki
3xper yetmiyor diyor
Gözlerin bozuksa pilot olamazsın tatlım üzgünüm…
Çizdirsem bile mi bazen görüyorum gözlüklü pilotlar var
Yok kuzenim de pilot olmak istiyordu ama gözlük taktığı için bölümü yazamadı bile ama istersen sen yine bi araştır tabi…
Ah ya en çok istediğim meslekti oysaki hem ben pilot olmak için bozdum gözümü adalet bu mu yani sen günde 10-15 saat çalış didin pilot olmak için günün sonunda gözün bozulsun pilot olama 😥
Ya benim bildiğim o ama sen yine araştır bi yani benim dediğimle de vazgeçme hemen…🥺
Pilot olma şartları illa yazıyordur internette…
Her biri farklı söylüyor internete güven olmuyor teşekkürler yorumun için ✨💗
Rica ederim yine de sen bir bilene sor…
Bilen kişi bugün gözümün önünden geçti gidip soramadım çekindim şu an pişmanlık duyuyorum 😥
Kötü olmuş bir daha denk gelirsen sor hemen…