Tabi bu hak bazılarına tanınıyor. Cinayetler olsun kazalar olsun ama asla bizim seçimimiz değil. İntihar etmek istesek günah mesela.
Neden dünyaya geldik?
Tabi bu hak bazılarına tanınıyor. Cinayetler olsun kazalar olsun ama asla bizim seçimimiz değil. İntihar etmek istesek günah mesela.
Neden dünyaya geldik?
Bu konuyu seninle saatlerce konuşabilirim dünyaya gelirken sorulmadı demişsin ya bizler nasıl bir oluşum içerisinde dünyaya geldi acaba önce bunun cevabını vermemiz lazım bir sperm sıvısı yumurtalıklarla birleşerek ondan ortaya bir cenin Ve sonunda insan dünyaya geliyor aslında her şey yaradanın elinde. Bunu düşününce İnsan bir hayli şekilde derin soruları analize ölürken de sorun olması insanın bir yazısı kaderi var herkese her zaman insan değiştiremez Ama ayetlerde hep şöyle der sizi biz dünyaya getiriyoruz bizim size verdiğiniz mühlet kadar yaşarsınız diyor Kuran"da
Hayır köle değiliz. Hayatın oluşum süreci bir evrim. Bizlerden önce ne kadar çok uygarlıklar doğmuş bu topraklarda. Milattan önce ve Milattan sonra. Bilemiyoruz belki biz bundan evvel ki hayatta ne idik? Nasıldik? Nerede ve hangi statüde idik? Çok soru var. Ama köle değiliz kuluz , insanız. Evreni yaratan bir unsur var. Güneşin doğudan doğup , batıdan batması. Gece ve gündüz olayları. Güneş ve Ay"in farklı yorungelerde olması.
Müslüman isen, Allah'ın bunu sormayacağını biliyorsun zaten.
Dünya'ya gelme sebebimiz ise ;
"Ben cinleri ve insanları yalnız beni tanıyıp kulluk etsinler diye yarattım."(Zariyat, 51/56)
Bilimsel sebep ise ;
Şanslı milyonlarca emriyodan biriydin.
Bende mesela bana sorulsa ben yaşamayı seçmezdim hiç bir şekilde.. bu yüzden de çoğu insan zaten doğmak bile istemezdi eminim. bence amaç bulmak için geldik
Buna hangi açıdan baktığına bağlı, kimine göre imtihan kimine göre doğanın dengesi akışı v. s. sen seç beğen al.
Cevap
13Cevap
ya bu kadar dusunulecek birsey yok mutlu yasamayi secsene
hayatin amaci mutluluk
Ruhun daralmıştı tutulduğu yerde ve bir bedene girip dünyevi zevkleri tatmak istemişti
Ne kadar aciz insanoglu hic bisey elinde degil iste
Hayat bir piyangodur mutlu olanlar kazanır mutsuz olanlar ise tanrının unutulan çocuklarıdır
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni
sen sor diye geldik. yaradan yaratış kader yazmış göndermiş. iyimi kötümü olacağın sana kalmış işte.
Dünya'da iyi bir insan olmak ve temiz dunya birakmak beden ile.
Zaten sorulsa çoğu gelmezdi bana ibadet edin diye yarattım canlıları diyor
Sorulsaydi gelmezdjm zaten
Dünyaya yaşamak için geldik yaşıyoruz
Madem geldik dünyaya çalış fizik kimyaya
Sorulsaydı gelmezdim ben
Dünya bir sınav salonu
Külli ve cüzzi irade nedir öğren önce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?