Mesela yemek yapmayacagimi söylüyorum. Yemek yapmayi sevmedigimi, bunu isterse kendisinin ustlenebilecegini istemezse ikimizde nasil olsa calisiyoruz. Ucreti dahilinde bu yemek işini halledebiliriz. Ben Şu an da ev yemekleri yapan bir yerle anlasmam var. Ucreti dahilinde her gun yemek isini hallediyorum.
Hem daha tasarruflu, ocakta dogalgaz gitmiyor, elektrik fazla harcanmiyor. Yani evlilikte de bu boyle olur muhtemelen. Yani bazen girer beraber yapariz istersen ama çoğunlukla özellikle çalıştığımız dönemler bu sekilde halletmeyi uygun buluyorum diye anlatiyorum.
Temizlikte destegini mutlaka beklerim. Iş bolumu yaparak ilerleriz vs diyorum. Iste maddiyat konusunda tek maas gibi geçinelim derim. Ya senin kazancin ya da benim kazancim cogunlukla birikime gitsin. Cocuk olunca tabi yine baba olarak sorumlulugunu beklerim vs vs diye konusuyorum.
Yani hayat kurmak istedigim erkege benden ne bekleyip ne beklememesi gerektigini anlatıyorum. Ve aslinda erkegin yapması gerekenleri soyluyorum. Yani turk erkegi var karsimda yani aslinda bunlarin konu bile olmamasi lazim ama beni maasli hizmetci gibi gorsun ve bu mantikla evlilik yapsin istemiyorum.
Tabi sonra daha aranmiyorum. Bir sonraki buluşmayı hic yapmayan oluyor. Tekrar bulusmak isteyenlerde emin olamiyorlar ciddi mi vs diye galiba. Gozleri korkuyor galiba. Yani benden yemek bekleme, sen bu konuda iyiysen sen yaparsin yeriz, sende yapamazsan boyle, bu sekilde halledebiliriz diyorum. Sen evi süpürürsun ben silerim diyorum bir sey dedigimde yok yani beklentilerimi anlatiyorum ve en bastan konusmayi uygun buluyorum.
yani boyle gozleri korkuyorsa calisan kadinla niye bulusma isteyip, evlenmek istiyorlar onu da anlamiyorum. Bunlar gozunu korkutuyorsa git ev hanimi dolu kiz var onlarla tanış, kaynas benimle ne işin var o zaman diyesim geliyor. Bunlari soylemem hata mi? Maskeye bürünüp o imzayi attiktan sonra mi bunlari boyle boyle beklentim var diye soylemem gerekiyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yemek yapmayacaksa çalışıp bize de yemek ismarlasin
Boyle olacak zaten. Ben suanda bir yerle anlasmam var ve ucreti dahilinde her gun ordan yemek yiyorum her ay ödüyorum ve ayni yerden yedigim icinde indirim oluyor. Evlenince de ikimiz bu ucreti ortak olarak verecegiz ve ikimize de isten sonra onumuze hazir yemek gelecek. Kadinda oturup dinlenebilecek ve yemek kaygisi olmayacak. Diger turlu erkek destek olmuyorsa erkegin iceri gecip dinlenmesi ama kadinin yemekle ugrasmasi vicdansizlik oluyor. Ikisi de yoruldu sonucta.
Turk toplumunda bu kafa da erkek bulman cok zor bi yere kadar olumlu bi bakis
Zira hayat pahaliligi gibi bi durum ortada kadin hamile kalinca da iş yeri yemek verecek degil ya o yuzden kadinin yemek yapma olasiligi yuksek olanlarin evde kalma olasiligi cok dusuk
Sahsen bana baksin Ben yemek yapmaYa da raziyim miss gibi butyn gun ev ortami
Komsularla altin gunu bile yapilir😂
Erkek maddiyati dusunup, evi tek gecindiremem diyerek calisan kadin istiyorsa ve yemeklere de para vermeyecekse o zaman o pamuk ellerini yemek yapmak kullanacak. Yani mutfaga girip beraber bir seyler yapacagiz diger turlusu benim kabul edebilecegim bir sey degil.
Elber kabul eden birileri vardir. Vicdanli olan biri bunu kabul eder cunku. Gubumuzde cogu calisan ve bekar erkek hazir yemek yiyor. Yapabilse bile isten sonra enerjisi kalmadigi icin yapacak mecali olmuyor. Kadin insan degil mi ki ondan bu isleri yapmasi icin isten sonra yemek bekleniyor? Kadin da istemez mi her gun onune aicak, hazir yemekler gelsin ve yesin. Kadinin buna hakki yok mu? Siz erkekler onune sicak, guzel hazir yemekler bekliyorsunuz ama kadin da bekliyor belki. Hic bu acidan baktin mi? Hangi kadinin onune hazir sicak yemekler yapilip konuluyor? Calisma durumunda da erkek kadindan yemek vs tazi seyler beklemesin acikcasi. Yoksa o zaman kadin icin evlilik yukten baska bir sey olmuyor. Ya mutfaga girip erkekte bir seyler yapacak ya da karninin doymasi icin o parayi verecek ya da ev kizi alacak. Bir ipte iki cambaz oynamaz, bir kadin her seye yetisemez. Ulkemizdeki calisma saatleri cok uzun. Erkek nasil yoruluyorsa kadinda yoruluyor. Vicdani ve merhameti olan bir erkekte bunu gorur ve bunun çözümü icin bir seyler yapar. Tabi evlendigi kadini insan olarak gorup parali hizmetci gibi gormuyorsa.
Olmazsa da sıkıntı degil. Gidip calisan ama yemegini de yapan kizlarla evlenebilir erkekler. Ben bekar kalsam da olur. Boyle sorumlulugun altina girmektense bekarligi zaten tercih ederim. Erkek hem kadinin yaptiklarini yiyecek, hem paradmsini yiyecek, hem tenizledigi ortamda oturacak ama kadin hayat yoldaşım dedigi erkekten destek görmeyip hicbir sekilde faydanalamayacak. Bu tarz bir evlilikte uzun surmez. Gunumuz bosanmalarinin bir sebebi de bu zaten. Kadin her seyi ben yapiyorum, bakiyorum yanımdaki dama. ne gerek var, ne işe yariyor bana yuk olmaktan baska diyerek boşanıyorlar. Benim calistigim yerdeki 3 kadin bu sebeple bosandi. Yani bu durun surdurebilir degil her kadin da cekmez bunu. Cekmemeli de zaten. Bir kere geldigimiz dunyada ordan oraya kosturup hayatin guzelliklerini kaçıramayız. Biz kadinlarinda vakte ve bu hayati yasama ihtiyaci var. Yemek yaptigim icin falan bir erkek beni secmesin zaten. Bu cikar evliligi oluyor hayat yoldasligi degil. Herkes önüne hazir yemek, temiz bir ortam ister dedigim gibi ama kadinlar bunlari goremiyor. Bari birakinda kazandigi parayla erkekle beraber bu kazanci ortaya koyup bu haklara sahip olsun.
Ben calismaktansa ev islerine raziyim
Çok iyi yapıyosunuz dürüst olarak. Her şeyi en başından söylemezseniz evlenince sorunlar olur.
Muhtemelen alıcıların sınırlı olur belki evde bile kalırsın
Sorun degil. Bu isler nasip kısmet. Takdiri ilahi bana evlilik nasip etmediyse boynumuz kildan ince... ben karsima gelen erkeklere durust oluyorum sadece ama bunu hakediyorlar mi bilemiyorum
Bir arkadaşım var 7 yıldır evli geçen gün konuştuk biraz 7 yılda bir defa bile yemek yapmamış kendim için iyi bir şey yapacaksam bu öncelikle boşanmak olacaktır diyor malum erkekler boğazına düşkündür biraz şahsen bende aynı şekilde düşünüyorum yemek yapmıyorsan seninle neden evleneyim ömür boyu dışarıdan mi yiyeceğiz dürüst olmanı ayrıca takdir ettim ama en azından kartlarını açık oynuyorsun
Kadin sadece yemek yaptigi zaman mi evlenilecek biri oluyor? Bende calistigim icin isten geldikten sonra yemek yapacak enerjim olmuyor. Bende isterim önüme hazir yemek ama ben kadinim diye kimse onume yemek getirmiyor bir de bu açıdan bak. Bende isterim ev yemekleri, anne gibi yemekler yemek ama buna gunumuz dunyasinda ve calisma saatleri acisindan zaman yok. Boyle istekleri olan erkekte calisan kadin istemeyecek o zaman kendi maddi yukunu dusunup. Midesini dusunup ev kizi alacak. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Kadin hem calisip hem her işe koşturamaz. Dunyaya bir kere geliyoruz ve ben ordan oraya suruklenmek istemiyorum. Esim de mutfaga girerse gider yardim ederim. Bazi erkekler iyi yemek yapiyor ve kadina da ogretiyorlar. Boyle bir durumda isten sonra ikimizde o mutfaga gireceksek olur, bana teknikler ogretecekse olur ama ayni işten cikip ayni yorgunluga sahip iki insanin biri iceri gecip dinlenip tv izlemesiyoe digerinin hala ayakta bir seylerle uğraşmasi vicdansizliktan baska bir sey degil. Erkek bu ortaklik durumuna yanasmiyorsa her gun disardan yiyeceğiz yapacak bir sey yok. Ben acikcasi Şu an isten yorgun eve geldigim zaman önüme sicak, hazir yemek gelmesi asiri hosuma gidiyor. Ama bu hazzi cogunlukla siz erkekler yasiyor ve bunu bekliyorsunuz. Kadinin da bu hakki yok mu? Herkes istemez mi önüne guzel guzel sicak, hazir yapilmis yemek gelsin. Siz istiyorsunuz da kadinlar isteyince mi sorun oluyor? Yani ya bu işi beraber yapariz buna yanasmiyorsa da ortak parayla her gun hazir yemek gelir ve yeriz. Benim bu konuda yapacak bir seyim yok. Erkekte buna gore evlensin. Sonradan bu konuda sıkıntı cikarma ve boşanma hakki yok kusura bakmayin
Neysen o olmali en basta yalanla baslarsan öyle devam edersin
Dürüstlük iyidir sonradan ortaya çıkmadı daha kötü