Telaffuz, tonlama çok kötü geliyor
Irkçı sayılırsın
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Telaffuz, tonlama çok kötü geliyor
Irkçı olmanın ötesinde cahil de sayılabilirsin.
Doğu'daki derken, Kürtlerden bahsediyorsan, bu insanların ana dilinin Türkçe olmadığını bilmen gerekir. Kürtçe İrnid dillerdendir. İranid diller de Hin-avrupa dil ailesindendir. Yani Hintöe'den Almancaya kadar akraba dillerdir. Türkçe ise Altay dil ailesine dahildir. Çok farklıdır bunların cümle yapıları. O yğzden tonlamaları ve bazı sesleri farklılaşır.
İç Anadolu ağzı da, askında eski Türkçe'ye en yakın ağızdır. Yani orijinal Türkçe de nazal n, kh sesi vardır. Google trabslate'te Kazakça. Kırgızca dillerşne bakın. İç Anadoku esintilerini hissedersiniz.
Standardize edilmiş İstanbul türkçesi, aslında Tğrköenin "Balkan ağzı"dır. Muhtemelen Rum ve Ermenilerin Türkçesiyle karışmış olabilir. Bu tamamen benim yorumum.
Yani, sizin şive diye küçümsediğiniz ağzılar, aslında temel Tğrkkçenin değişik kültürlerle etkileşimi sonucudur ya da orijinal Orta Asya Türkçesinin uzantısıdır.
Altay dil teorisi çöktü Türkçe başlı başına bir dil ailesi. Bu şive Kürtlerin anadilinin farklı olmasından kaynaklanmıyor, öyle olsaydı buna ağız ya da şive değil aksan denirdi.
Ek olarak Rumcadan en çok etkilenen Trabzon ağzıdır. İstanbul Türkçesi manav ağzına yakındır ama biraz yapaydır. Kaldı ki ben Orta Asyacı da değilim bu bilgiyi niye verdin anlamadım
Kaldı ki Kırgızca ya ve Kazakçaya bakan biri bi b. k anlamaz onu da söyleyeyim.
Özbekçe bir miktar anlaşır fakat o dil de yoğun miktarda Farsi etkiye maruz kalmış.
Ben işe estetik olarak baktım sadece
Altay dil teorisi çökmedi. Sallama. Ural-Altay deniyordu, ayırdılar.
Trabzon-Rize biraz farklı. Rumca'dan ziyade laz-megrel dillerine yakın bir ağız. Kafkas kökenli yani.
Elazığlı Türklerin de ağzı, Kürtlerin Türkçesine benzer. Coğrafyaya bağlı biraz da.
Yani, dillerin farklılaşması, standardize edilmesi her yerde var. Bunda yanlış, eksik bir şey yok. Konuşmadan ziyade, özellikle okuna yazma önemli olmalı. İyi eğitim almış bir Kürt basıl konulursa konuşsun, yazarken düzgün yazmasıyla öne çıkar. Myle de olmalı
sadece doğu değil ki iç anadolu da şivede kötü yemek yedin mi yerine yemek yidin mi derler her şeye kendilerince kısaltma eklerler e yerine i derler felan yani şivelerin bir çoğu feci itici
Kastamonu tatlı ama bir yerden sonra kafa ütülüyor, yeter diyorsun.
Doğunun gırtlak k leri, ğ yi g diye okuması, çekimlerden alakasız şekilde misal onu diyeceğine oni demesi
çorumda iğrenç her konuşmanın peşine ellam ekliyorlar felan
Cevap
1Cevap
Yapmaz. Ben de öyle bakıyorum. Konuşma tarzları kaba geliyor.
Sen nerelisin peki aslen
Kastamonu Karabük şivesi iyi yine
Yapmaz ama her yerin şivesi farklıdır ben seviyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?