Babam sürekli ben çok bağırıp çağırdığımda evde bunu diyor
ve artık acaba : online üzeri öğrenciyim yaş 26 bekarım çalışmıyorum, kilom da 95
göze mi batıyorum?
Babam sürekli ben çok bağırıp çağırdığımda evde bunu diyor
ve artık acaba : online üzeri öğrenciyim yaş 26 bekarım çalışmıyorum, kilom da 95
göze mi batıyorum?
"Kendini bul" derken aslında kastettiği "Kendine bir koca bul" değil kesinlikle. Kendini bul! Kişiliğini, karakterini, yaşam gayeni. Kendini bulmak demek, aynı zamanda KENDİNİ BİLMEK demektir. Yunus Emre diyor ya,
İlim ilim bilmektir,
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsen
Ya nice okumaktır!
Delphi'deki Dandera tapınağının girişinde bir söz vardı, şöyle diyordu: "Gnothi seauton" Yani "Kendini bil." Peygamberimizinbir hadisi de şöyledir: "Men arafe nefseh fekad arafe rabbeh" Yani "Nefsini bilen, Rabbini bilir."
O zaman önce kendini bul. Dışındaki kavgaların tek sebebi, içindeki kavga yüzündendir. İçindeki kavgayı bitirirsen dıştaki de biter. Simyacı'nın dediği gibi, yüreğinin sesini dinle. Yürek, insanla konuşur. Onu dinlemeyi bıraktığımızda o da artık konuşmaktan vazgeçer.
Kendine bu kadar yüklenme... Başkalarına gösterdiğin merhameti biraz da ona göster.
Woww çok güzel bir yorum teşekkür ederim
Peki insan kendini nasıl bulur, ne zaman bulduğu bilir?
Cevap
4Cevap
evlat olsa sevilmez portresi çizmişsin. üzüldüm adamcağıza. ev işi de yapmıyorsundur. neyse adamın imtihanı da bu demek ki.
Aşk olsun
Benim bile battın okurken.
O ne demek ki
yok yaa, neden göze batasın ki
Kaçar mısın peki kaç ya gel?
Neden ki anlamadim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?