Biz 5.000 yıllık bir medeniyetiz... hangi araştırma, arkeolojik kazı yapılsa Mutlaka Türk ibaresi bulunur... 5.000 kelime ile konuşan bizleri tarzanca ile yok ettiler uyanın
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Peki basit bir soru soracağım.
Türk alfabesinin yerini farsça ve arapça nasıl aldı ve osmanlıda padişah eşlerinin etnik kökenlerinin neler olduğunu biliyor musun
İslamiyeti kabul ettikten sonra yazdı dili olarak arap ve Farsça konuşma dili olarak Türkçe Mustafa Kemal Paşa’nın konuşma dilindeki muazzamlık Osmanlı Türkçesi özetle dogru anla ne söylemeye çalıştıgımı...
O şekilde yetişseydin Çeviri Emevi islamı ile istedikleri dini sana empoze edemiyceklerdi... En basit örneği Türk milletini Peygamberin islamından uzaklaştırdılar... Ortadoğuda ilk İşgal Türk milletine olmuştur 100 yıl önce israil ne zaman kuruldu?
Dinlere inanmıyorum çünkü dinler toplumları kontrol altına almak için uydurulmuş şeyler
Bu gün sen ve senin gibi inananları dini inancınızı kullanarak kontrol altında tutup her şekilde sömürüyorlar bunun farkında değilsiniz
Ben kültürel anlamda sordum sen işi dine bağladın o yüzden seninle sohbet etmenin bir anlamı yok.
Sizin gibiler 2. Mahmut'a da gavur diyordu. Yüzyıl geçti ama hala paçalarınızdan cehalet akıyor.
Cehalet nedir sana izah ediyim şapka takmadığı için asılan bir millet.. Bilgin olsun Medeniyet islam’la gelmiştir. Fransız Rönesans’ı islam’dan alarak yapıyor. Sen Fransız’a özenip Anayasana fransız kanunları ekliyorsun 😉 ilk ayet Namaz kıl degil.. ilk Ayet oku...
Ulan tek bildğiniz ayet bu zaten :) Kuran'ı Kerim'i kaçınız acaba kendi dilinizde anlayarak okudu ve hayatına tatbik ediyor. Anca şov yapıyorsunuz. Sen adamların gerisinde kalmışsın hemde yüzyıllarca ve hem alanda. Askeri alanda bile. Sadece bir girit adası bile 24 senede fethedilmiş. Daha önce bizim gerimizde olan batı aydınlanma yaşayarak bilim başta olmak üzere pek çok alanda senin önüne geçmiş. Fransa bu konuda en iyilerden biri olduğu için örnek alınmış ama sizin gibiler bunu anlayamadı anlayamaz. Ayrıca o zaman asılıp kesilenler senin gibi bu devlete düşman olanlardı. Dua et ki şu an asılmıyorsunuz
Dilin degilmese sana emevi islamını dayatamazlar. İlk hamle bu gelelim ikinci kısma Dünyaya Hükmetmişsin senin Tarihin 5.000 yıllık be en iyi fransız diyorsun. Sen Terörle ugrasırken adamlar üretiyordu.. gelelim ulan kısmına önce edebine takın
Fransa örnek alınmış kişisel temizligini bilmeyen Fransa mı? Benim örnegim. Türkler Dünya Medeniyetidir... Bir tarih oku sen neler yapmışsın Mimari’den savunma sanayisine kadar , egitim nasılmış Kadın haklarını dünyada kim öne çıkarmış oku evladım...
İbni sina duydunmu? Saglık sistemi o şekilde ilerlese sen Rocfeller saglık sistemi ile ölerek para veriyor olmuycaktın mesela.. Seni özünden soyutlamak en büyük sömürgedir... Selanikten gelen hareket ordusunun içerigine bak terakki partisininin Enver paşa dışında Hepsi mason evladım Cumhuriyeti Masonlar kurdu...
Senin Atan Sultan Mehmed dönemin en büyük entelektüeli 7 dil biliyor Ve Dünyanın en önemli üç merkezinden birini sana vatan topragı yapmış. Vasiyetini okudunmu? Nasıl öldügünü biliyormusun? 31 Mart vakasını biliyormusun
Oku diyor evladım sen işte o Fransa'nın gerisinde kaldın haberin yok. Okumamışsın oku. diyorsun Osmanlı, Düvel-i Muazzama ülkeleri arasında Fransa'yı da gösteriyordu haberin var mı? Yok. Sen ne zaman ki pozitif ilimlerden uzaklaştın liyakat bozuldu işte o zaman gerilemeye başladın. Kişisel temizliğini bilmeyen dediğin Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri ise senin bilim teknoloji ve askeri alan olmak üzere pekçok alanda geçti. İşin içinde bir de hem isyanlar hem darbeler girince bu fark zamanla açıldı. Bu fark açılmasaydı niye padişahlar ıslahat yapma gereği duysun? Pek çoğu ıslahatlar yaptı bazıları sizin gibi gericiler yüzünden tahtından bile oldu. 2. Mahmut'a senin dedelerin gavur derdi. Cumhuriyetin yolunu da açan Cumhuriyet'in ilk yıllarında yapılanların temelini atan da o. Hadi ona da laf etsene. Hatta dur Fransa diyip duruyorsun ya. Fransızcayı Osmanlı'da kim yabancı dil yaptı? Islahatları yaparken Fransayı kim örnek aldı? Sen şimdi bilmezsin "malum çok okumuşsun ya kdkdkdk" 3. Selim hadi ona laf etsene ha çakma Osmanlı torunu seni. Senin gibiler işte Osmanlı'nın çökmesine sebep oldu ama Tükiye Cumhuriyetini çökertmenize asla izin vermeyeceğiz. Cehaletinde boğul.
Cehalet benim olsun en azından bişeyleri ögrenmeye başlamana vesile olmak bile güzel.. Ben çakma kalıyım sen dogruyu ögren çok önemi yok. Birde bilgin olsun kagıt üstünde sadece yönetim şekli cumhuriyet oldu. Meclis vardı , devlet vardı inkilapları sana ingilizler diretti şimdi oldu dedi gittiler... Abdülhamiti tahtan indiren 5 kişiye bak bakalım kim? Kafayı yedirtirsiniz... Ya laiksindir ya Müslüman bunu unutma İnaçsız bunu söyledi inanıyırum diyen bundan kaçıyor...
Öğrenmeye başlamama mı sebep oldun puahahah hem cahil hem yüzsüz. Olum siz Keşke Yunan galip gelseydi diyecek kadar alçak varlıklarsınız lan siz Müslüman olsanız ne yazar? İngilizlerin kayığına binen de sizdiniz onların dayattığı sevri imzalayıp İngiliz mandası altında yaşamaya razı olan da. Şimdi İngiliz gelse yine dinle sizi aldatır. Ha burada Atatürk'ün astıkları senin İngilizlerle işbirliği yapan dedelerindi.
Sen tarihi kıçından okuyorsun evladım... İsmet’in yunanistandan neden savaş tazminatını almadıgını bir anlat bana.. Hatay Türk topragı olmadan ezan nasıl okunuyordu? Türk topragı olduktan sonra nasıl okundu? Bu Millet’e bunların yaptıgını evet Fransızı yapmadı? Sebatayist köpekler..
Ahahahaha tarihi Türk düşmanlarından öğrenen kanıbozuk y*nan artığına bak sen. y*nan gelse enişte diye boynuna sarılırsınız. Nerde Türk düşmanı varsa kucağında bitiyorsunuz.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!