Gizli Üye(30-35)+1 yılHazirim. Bir tek atamam kaldi. Onu da eger evlenecegim kisi sorun etmezse hazırım. Zaten kpss ye hazirlaniyorum insallah olur da hadi diyelim olmadi ve evlenmeye karar verdim. Karsi taraf bu durumu sorun etmezse sorun yok benim icin. Ehliyet tamam, araba surebiliyorum, ceyizi yavas yavas diziyorum elimden geldiğince. Ama ben erkeklerin evlilige genel olarak hazir olmadiklarini dusunuyorum. Artik evlilik sorumlulugunu alacak erkekler goremiyorum. Baba olacak vasifta erkekler goremiyorum. Yani ben hazirim ama beni endiselendiren sey karsi cins. Temiz erkek istiyorum yok gibi, kalmamis gibi. Yasi buyuk kendisi hala ergen ergen davrananlar var. Siddete meyiliisi, ofke sorunlusu, agresifi bu ulkede dolu. Egolusu dolu. Erkek olarak oasa gibi yetistirileni dolu. Eş ve anne kavramini ayirt edemeyen buyuk bir erkek grubu turk erkekleri. Evliligi cinsellik, hizmetcilik icin yaoanlar dolu. Acikcasi kimse cikar icin evlenilmek istemez ama kizlarla cikar icin evlenen cok erkek var. Kizlarda da var da erkekler daha fazla. Hani ben yemek yapamiyorum yemegimi yaoannbiri olsun vs diye. Kadin erkegi cikar olarak ne icin kullanabilir maddiyat ya da aile evinden bunaliyorum diye. Onun disinda da kadin icin pek cikar secenegi yok. Yani ben hazirimda evlilige hazir, koca olabilecek, evin reisi olabilecek, baba olabilecek, cocuklarima baba yapabilegim bir ahlakta erkek göremiyorum ve bulamiyorum. Bir de simdiki erkeklerin cok fazla iliski yasamasi midemi bulandiriyor
07 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın bu zamanda evlenmek zor şu an her iki taraf içinde ilişki sadece cinsellik için başka bir şey için değil tanıştikları hafta ilişki yaşıyorlar o yüzden anlamsız her iki tarafta çorap değiştirir gibi sevgili değiştiriyor
- +1 yıl
Erkeklerin çıkar için evlenmesi den bahsetmişsin aslında genellikle kadınlar evliliği bir fırsat olarak görür
Cevap sahibi+1 yıl@Muratyavuz1 onu da yazdım. Ama bence erkekler daha cikar uzerine evlilik yapiyor. Sevmek, bu hayati bu kadinla yasabilir miyim yerine maddeye cok takiliyor erkekler. Iste erkeklerin sordugu genel sorudur yemek yapabiliyor musun? Erkekler ac kalacagim diye korkuyor. Ya da cinsellik. Cogu erkek seks icin evleniyor. Ev toparlansin, bir duzen halinde olsun, cocuklarim olsun ama onlara bakmayayim hanim baksin, her ihtiyaclarini kadin gorsun. Ben sadece calisayim eve para getireyim. Hatta artik bu evin gecimi de bende olmasin sadece. Ustume bu yuku de almak isremiyorum diyerek calisan kadinla evlenen de cok erkek var. Bakin artik maddiyat konusunda sorumlulugu bile almak istemeyen cok hemcinsin var. Kadinla sirf maasi icin evlenenler var. Benim bir kadin akrabama kocasi laf arasinda memur olmasaydin seni almazdim demis. Kadin cok agirima gitri demisti ve boşandı. Yani kadinin karakteri, kocasina adadigi omur, hastaliginda sağlığında yaninda olmasi onemli degil, sevmesi onemli degil ama calismasi, memur olmadi onemli. Iste bu cikarlar hos olmuyor.
Kizlar en fazla maddiyat, baba evinden kurtulmak icin bir de kimisi icin koca sahibi olmak bir basari gibi gordugu icin. Onun dışında da baska cikari yok kiz icin. Zengin erkegi de kac kiz bulacak, elde edecekte firsat olacak? Bu ulkede kac erkek gerçekten zengin? Buyuk kismi asgari ucretli, sonraki buyuk kismi devlet memuru. Gercekten zengin olan kesim az. Zenginlikte firsat degil bu arada. Parasıyla ezerse görürsün zenginligin fırsatını.
Cevap sahibi+1 yıl@Muratyavuz1 Ama erkegin cikarlari daha fazla oldugu gibi daha can acıtıcı bence. Yani kadinla benim gunluk ihtiyaclarimi karsilasin diye evlenmek bana cok adice geliyor. Bir erkegin benimle yemek, temizlik, cocuk, cinsellik, maas icin evlensin istemem. Beni sevdigi icin, huyumu suyumu begendigi icin, karakterimi begendigi icin ben bu kadina ömrümü adarim, ben bu kadinla bu yuvayi kurarim diye dusundugu icin evlenmek isterim. Bana belki de kadin olarak erkeklerin cikarlari daha fazla geliyor. Zaten cogunlugunuz da annenizdeki performansi eşinizden bekliyorsunuz
Soran+1 yılBu durumun erkeği kadını yokki karakter meselesi temiz karakteri güzel evlenecek olgunluğa sahip birini bulmak çok zor artık çok zor yok yani artık herkes gençliğini yaşama peşinde tabiri caizse zevklerinin peşinde herkesin menfaati var artık insanlar ben evlenmek istiyorum deyince gülüyorlar ben temizim deyince gülüyorlar iyi niyetli samimi duyguları olan insanlara gülüyorlar evet bak durum bu işte insanlar nankörleşti
Cevap sahibi+1 yılBir de ne oluyor biliyor musun ben bunu sosyal medyada cok goruyorum. Kadin evli ve kocasina yemek yapiyor. Yorumlarda yaziyorlar ki kocanin eli ayagi yok mu kendisi yapsin. Tamam iyi guzel. Belki haklilarda ama isin rengi surada degisiyor. Yine baska bir video gordum. Bir kiz var. Biraz da acik giyimliydi. Video şu sevgilime kek hazirliyorum. Yorumlari gormen lazim cok guzel, cok sansli sevgilin, bizimde sevgilimiz olsa da yapsak, benimde sevgilim olsa da bana da yapsa... tarzi yorumlar.
Tam tersi de yapiliyor bu. Kadin kocasinin parasini yiyor. Islam buna izin vermis kime neyse. Kocasi telefon aliyor, kocasi altin kolye aliyor, kocasi bilmem ne aliyor. Yorumlar şöyle koca parasi sahsen yemem, bacım senin kazancin yok mu bunlari calisip kendin alsana, erkekler diyor ki hani esittik sen kocana ne vereceksin... sonra yine baska bir video sevgilililer bu sefer. Sevgilisi kiza son model telefon aliyor. Sevgilisi pandora bileklik aliyor. Yorumlarda ses yok. Yani kocanin, karisina aldigi seyler kadar yorumlar agir degil. Yorumlardan biri şu siz nasil bu kadar sevilebiliyorsunuz yaa. Yani koca alinca sevgi degil kocayi sömurmek ama sevgili alinca aşk, sevgi, ilgi, düşünülmek... Yani kisacasi bizim milletin "helal" olana alerjisi var.
Helal olan kocanin parasini yersen suc. Helal olan karina maddi harcama yapsan suc. (Ki dinen maddi harcamalar, kadinin gecimi erkege aittir) Helal olan kocana yemek hazirlasan suc. Helal olan kocana/karina kendine saklasan suc. Helal olan karinla/kocanla sevissen suc. Bu ulkenin helal olana lafi sozu, derdi bitmiyor, ciddi bir alerji var bu konuda. Ben bunu bilir bunu soylerim.- +1 yıl
Bence yazdıkların doğru degil senin dogrun olabilir ama herkes öyle degil
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır asgari ücretle geçinip aile kurmak zor ve evlenip bir kızın hayatını mahvetme ihtimali var huzursuzluk olur geçim sıkıntısı çocuk olur sıkıntı , hayatımi düzene sokmadan kendi ev almadan düzgün bir maaş ya da kendi işimi yapmadan atılmam yaşamak istemediklerimi başkasına ve çocuklara yaşatmak istemem, o yüzden şu an en gereksiz şey uzun bir süre gereksiz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılhayır hissetmiyorum
00 Yorumla Hayır düzenimi oturtmam lazım bir de hayatımı sorgulamam gerekiyor kendimi bulmam gerekiyor aksi mümkün değil kanzi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır hissetmiyorum kesinlikle. Aynı evde yaşamak ve bir süreden sonra farklılıkları görmek, o flört döneminin tatlılığının sona ermesi, kişisel alanının işgal edilmesi çok itici geliyo bana. Birde böyle bir dünyada çocuk yapmayı hiç uygun bulmuyorum. Tekbaşınalığın çekiciliği bir başka. Benim zamanım bana ait olmalı. O yüzden gerekli değil, kim uğraşıcak
25 Yorumla- +1 yıl
f. b mi
Cevap sahibi+1 yılO ne demek
- +1 yıl
buddy
Cevap sahibi+1 yılErgen salağı
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır ben henüz o olgunlukta değilim. Sorumluluk da alamam şu an. Kendime zor bakıyorum resmen, bir evi idare edemem.
00 Yorumla Aynı evde yaşayıp, sonra karar vermek gerek. Toplumda bir kısım için dini açıdan sakıncalı bulunan inanış olduğundan , evlenince hüsran ve mutsuzluk yaşıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum
açık ilişki seviyorum , takılıyorum
00 Yorumla
+1 yılEvlilik insanın düşmaniyla yattığı tek savaştır
00 Yorumla
+1 yılCevap kiminle evlilik yapacak olduğuma göre değişir.
00 YorumlaEvlilik düşünmek için insanın hayatında önce birisi olması lazım olmadı için hayır diyorum 😂
00 Yorumla
+1 yılGönlümün isindigi sevdiği birisi olsa adam gibi adam da
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Doğru kişi olduğuna inandığım biri olursa neden olmasın :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe maddi olarak ne de psikolojik olarak hayır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHazır olmak da sorun yok ama evlilik mi Allah korusun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik düşünmüyorum özgürlük gibisi var mı bu hayatta
00 Yorumla
+1 yılGercek hislerle sevdiğimden ve sevildiğimden emin olduğum dürüst biri olursa evlenirim öyle biri de yok yani ben ölene kadar bekarım
00 Yorumla
+1 yılEvlendiğine pişman mısın demiş olsaydın çok çok evet🤣🤣
02 Yorumla- +1 yıl
@AseLYaman12 evlenenler pişman, evlenemeyenler üzgün. Neden böyle 🍕
- +1 yıl
Evlenmeden önceki insanla evlendiği zaman ki kişi aynı olmuyor değişken yapıya sahip insanlar kimseye eyvallah etmeyen biri ile yaşaması çok zor olduğu için kendim için bu böyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnce hissetmedigim için istemiyordim, simdi hissediyorum evlenecek kimse yok
02 Yorumla
Soran+1 yılDimi temiz samimi duyuları olan biri yok
Soran+1 yıl
+1 yılaradığım insanı bulursam evet
015 Yorumla
Soran+1 yılAradığınız insan kim peki nasıl biri olmalı
- +1 yıl
niye?
- +1 yıl
burası izdivaç programına döndü iyi günler
Soran+1 yılBenim kötü bir niyetim yok ve şunu unutmayınız nasibin nerden geleceği belli olmaz
- +1 yıl
nasibin nerden geleceği belli olmaz diyerek niyetinizi belli ettiniz zaten
Soran+1 yılAsıl siz niyetinizi belli ettiniz benim niyetim gerçek ki ben bunu söylüyorum ne var ya ne arkadaş olmak kadar normal bir şey mi var biraz olgun düşünün nasibiniz burada olamaz mı nasip herzaman reelde midir biraz akıllı düşünün
- +1 yıl
nasip arayarak bulunmaz kardeşin
Soran+1 yılTamam arayarak bulunmaz dimi kardeş ben oturcam nasip bana gelecek dimi kimse aramıcak oturcam ayağıma gelecek dimi
Soran+1 yılÇaba olmadan nasip olur mu emek olmadan nasip olur mu?
Soran+1 yılBiz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık İsra suresi 13. ayet
Soran+1 yılAçıkla hadi açıkla
Soran+1 yılHadi kardeş açıkla
Soran+1 yılAçıklasınıza
- +1 yıl
Nasıl birini arıyorsun
Soran+1 yılYok açıklamıyor nasip arayarak bulunmazmış ayağımıza geliyormuş ondan dolayı açıklamıyor
+1 yılÇoktan hazırım ama evlenmeyi düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılMaddi konuda hayır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
+1 yılHayır, asla da hissedeceğimi sanmıyorum.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır en az 3 yılım var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYok daha hazır değilim
00 Yorumla hayır hazır hissetmiyorum daha var o yaşa
00 Yorumla
+1 yılHayir mesleğimi elime almam gerek once
00 Yorumla
+1 yılHazırdan bir adım önce gibi falan
00 Yorumla
+1 yılKişilik olarak hazırım ama yaş olarak değil
00 YorumlaHayır hissetmiyorum
00 Yorumla
+1 yıl2-3 milyonum da olsa evet :D
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bazen evet bazen hayır..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Doğru insanı bulduğumu düşünürsem neden olmasın
00 Yorumlahayır daha çok gencim
00 YorumlaEvet
31 Yorumla
Soran+1 yılSevdiğiniz var sanırım
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayr 25. Yasındayım daha hazır degilim
10 Yorumla
+1 yılhazırım 🤠
27 Yorumla- +1 yıl
18 erken değil mi yaa
- +1 yıl
erken zaten ama 21 falan olur bence
- +1 yıl
Hazırım dedin de lnodnxodnxd
- +1 yıl
kız arkadaşın görse kırılır bence ksnwbsuckamwbss o yüzden yazmasan daha iyi
- +1 yıl
😅 Yok şaşırdım sadece 18 yaşta hazırım dediğin için
- +1 yıl
sasirilcak bir şey yok bence
- +1 yıl
Olabilir
Evet 🥲
01 Yorumla
Soran+1 yılDuygulandınız sanırım ☺️
- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılHayır...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet.
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılYok daha erken
00 YorumlaBilmiyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sen?
00 YorumlaHissetmiyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hayır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvett
00 Yorumla
+1 yılHayatımda biri olsaydı hazır olurdum
00 Yorumlahayır
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılyokk
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılHayır
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHayırr
00 Yorumla
+1 yılHazır olan hayatın mı sen mi asıl soru bu
00 Yorumla
+1 yılŞu an için hayır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılDaha çok erken
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNoooooo
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha degil
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri