Neden mahrum kalayım?
Bunun mantığını söyleyin diyorum hala aynı cevaplar geliyor
Yani bu soruya mantıklı bir yanıt yok gibi. Ölen insanlara üzülmek kısmını anlarım ama İsrail taraftarı olan çok ülke var. Her türlü yani ürünleri satılmış olacak ve ceplerine mutlaka para girecek. Bunun kaçışı yok. O yüzden anlamsız. Ki tarihi olarak bakınca da ben Arap halkına üzülmüyorum. Yani çocuklar tabii ki sevimli, ne suçu var ama savaşın olduğu yerde mutlaka çocuklar da ölür. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Bir de din kardeşimiz diye diye bizim ülkeye Suriyeli, Afganları topladılar. Duyduğum kadarıyla Filistin halkını da getirmeyi düşünüyorlarmış. Onların yerine bizim Mehmetçikler savaşırken ve ölürken bir de Suriyeli olanlar "Siz sonradan yerleştiniz. Burası Osmanlı'dan önce bizimdi." gibisinden yorumlarını sosyal medyada gördüm. Her neyse, şu an önemli olan kimin olduğu. Yakında Filistin halkını da getirirler ve onlar da hak iddia etmeye çalışır. Tam olur. Hadi bunları da geçtim. Bu ülkede işsizlik sorunu var. Ben üniversite mezunuyum. Benim gibi işsiz bir sürü mezun var. İş arıyorum, dershanelerde iş yok. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde sadece iş var. Ben, İstanbul'a sadece bir kez geldim ama çarpık kentleşme olduğunu coğrafya dersleri olduğu an öğretmen hep öğretti. Her yere ev mi yapılır? Sonra bir depremle o evler de yıkılıyor.
Yani tamam bebeklere bizde üzülüyoruz ama tek ürün kola değil ki bir sürü ürün , teknoloji var hangi birini bırakalım?
Hayır yani ona bakarsan niye bizim ülke insanı bu kadar Arap sevici diye de düşünüyorum. Doğu Türkistan Müslüman değil mi? Bu kadar çok ses getirmedi. Konu Araplar olunca yürüyüşler oldu, boykotlar yapıldı. Niye İsrail malını sırf boykot ediyoruz? Dün de dediğim gibi o zaman Çin malının ilk boykot edilmesi lazım. Hem Uygurlar da Türk. Biz de Türk'üz. Uygurların katledilen çocukları yok mu?
128374828473 saat anlatsan anlamazlar boş ver
Yani öyle gibi oluyor bir yerden sonra. Dinî olarak Mescidi Aksa falan varmış. Onların yıkılması tabii ki üzücü ama sonuç da ortada. Herkesi bizim ülkeye toplayınca ne olduğunu da görüyoruz.
Birisi Danimarka örneği vermiş 🤦♂️ Danimarka ile Amerika (dünya devi) karşılaştırmak ne kadar mantıklı acaba?
Neyse, sorunun cevabına gelirsek; küçük ölçekli bir ülke değilse hiçbir şey olmaz. Araplar da bizim malları boykot etti, umrumuzda olmadı. Bu savaş mevzusu bitecek ve bittikten sonra herkes hayatına kaldığı yerden devam edecek. Mavi Marmara yaşandı, o kadar insanın ölümü unutulup "normalleşme" adımları atıldı. Mavi Marmara mevzusunu sorsan kimse hatırlamaz, öyle bir unutulma olayı yaşandı.
Problem o değil bir sürü bu alanda yerli firma var o kalitede aynı şampuanı kolayı uretirsek yerli malında vergide yüzde bir vergi muafiyeti yap İsrail malında yüksek gümrük köy aynı malın biri 50 diğeri 35 olunca gidip pahalı olan müşteri bulamaz. Bunun için içi ülke sevgisi olan hükumet gerekir
Cevap
10Cevap
Bir şey olmuyor. olan bize oluyor daha çok. zaten herkesin kendi kararı ve düşüncesi yani isteyen eder istemeyen etmez ben karışmam. ben yıllardır aldığım ürünleri almaya devam ederim hepsi bu. zaten bazıları boykut konusunu çok yanlış anlamış.. bu bir ürünü almayarak yapılır ya da o ürünlere desteği keserek yapılır. ama bazı cahiller mesela klayı alıyor yere döküyor :D gülmemek elde değil. ya sen zaten onu çoktan satın almışsın.. ister dök ister iç ister al süs olarak sakla.. bazıları da gidip McDonald's byrger king restoranlarına falan saldırıyor.. ya orada çalışanlar da türk.. yine kendilerine zarar veriyor.. gidip de saldırında ya da boykot edince ne yapacaklar? aa bizi boykotu ediyorlar hadi savaşı keselim mi diyecekler. tabi ki de yardım yapmalıyız masumların ölmemesi için ama bunu da insan gibi yapmalıyız.. önce kendileri bilmeleri lazım ne nasıl yapılır..
İşte beklediğim cevap buydu.👏👏
teşekkür ederim 🙏
Boykot edince noluyor demeyin 2006’da Danimarka’da yaşanan peygamber efendimizin karikatür olayı vardı o zaman boykot kararının sonucu orta doğudan gelen talep düşünce fabrikalarda işçiler çıkartılmak zorunda kaldı. Arla Food’s diye bir marka her gün milyar dolarlar kaybetti. 2013-2014 yılları arasında yine İsrail’e karşı boykot vardı ve onların ekonomisi 6 milyar dolar kaybetti hatta İngiltere’de bir banka İsrail’e desteğini geri çekmişti. Fransa’ya karşı da böyle boykot düzenlendi en önemlisi de ürünler üzerindeki kalıcı zararları.
yanii elimizden bir şey gelmiyor olabilir ama şu an bile bebekler, çocuklar katlediliyor. Bi yerden bi çelme takmak lazım.. zaten aldığın kolayı dökmek değil tabii maksat 😅 hiç almamak.
60 tane kola alıp dökersen kazançlı olunuyor :D
Ama burası Türkiye sen starbucks , Carrefour boykot edersen orada çalışan Türk kardeşlerin işsiz kalabilir
Onlar oranın maaşını beğeniyor olabilir
Bu tür boykotlar çare değil
Ha gitme mesela mc donaldsa ya da iPhone alma ama orayı taşlarsan orada çalışan Türklerde zarar görebilir
Bir şey yapılıyorsa bilinçli yapılsın , bizim ürettiklerimiz ne?
Ürünlerin hepsinin neredeyse Yahudi eli , üretimi var
Yapılması gereken bu değil bana göre
Yaptırım da yapamazsın bu ekonomide ayrıca.
Yazdığım gibi kola alıp dökmek vs değil zaten ve aynen yazdığım gibi boykotlar bir işe yarıyor. Bundan önce de yapıldı, bir yerde yapılmak zorunda. Ben içim rahat bir şekilde kola içemem. Aç bir video izle.. insanlar günlerdir su içemiyor! Elektrikleri yok vs. Bugün sen onlara merhamet etme yarın Allah bizlere merhamet etmesin. Zaten kimse kazık çakmıyor dünyaya. Ben Allah’a vereceğim hesabı düşünürüm.
Sen almayabilirsin
Herkesin merhameti , vicdanı kendine.
Aynen, merhamet ve vicdandan o duygulara sahip olmayanlar bahsetmesin. Sadece o ürünleri almazsak ölmeyiz, kola içmezsek ölmeyiz ama almazsak öldürenlere çanak tutmamış oluruz. Bu arada araştırmak lazım Türkiye’deki McDonald's misal Katar’ın diye biliyorum. Kimse gidip milletin malına da zarar vermesin Burger King gibi yerler de TAB diye bir şirkete ait. Mesela Nike, Adidas, dior, chanel gibi markaları kullanmazsak ölmeyiz. En azından bundan sonra. Rahat bir vicdan önemli.
Kelebek etkisi inanışı gibi belki kelebekten fazla bir tepkime yaratıyor aslında.
Onları içlerine koydukları bağışıklık etkisiyle sana alıştırdıkları için süreklilikle canının istemesi gayet normal.
Ramazan ayının mantığı bu aslında nefsin terbiyesi. Orucu colayla açınca nefis terbiye olmuyor işte. paketli ürünleri hayatından çıkarmayı başaran biri tekrar onları yemek istemiyor mesela. Organikliği elimizden alıp hepimizi yapay ve bağımlı yaptılar. Bağımlılık denilince akla sigara geliyor ama cola ya da cips gelmiyor. Zarara bakarsan sigara daha az zararlı diyebilirim. Misal aşılanma olayları olmadan önce otizm vb hastalıklar çocuklarda hiç diyecek kadar azdı. Bağışıklığa saldırıp kukla yaptılar aslında ama görmek istemeyene gösteremiyorsun bunu.
Her evden eksilen 1 ürün bile boykot etkisini gayet güzel yansıtabilir.
Herkes kendi elinden geleni yapmış oluyor. Belki onlara zarar gelmeyecek ki ben inanmıyorum etkilenmeyeceklerine ama en azından göz göre göre de alışveriş edilmemiş olunuyor.
senin devletin o malın parasını vermiş oluyor zaten neyin boykotuysa slsjdodne
Her şey yahudi üretimi zaten biz dışa bağlıyken neyi boykot ediyoruz onu soruyorum bunlara
Patronlar zarar eder ve sebebi olan hukumete baski uygulae
Daha az kazansınlar diye güya.
Ama bi sürü markaları var
Hepsi mal ordusu. Boş yapıyorlar.
😃😃
Daha ağır küfür ederdim de modsun sjsjjs
Alırııımm cöclfldlf
Tehlikelesin :D :D
Her türlü ahdjsskdm
Olan bizim borsaya oldu
Yaptırım uygulanmalı diyenler vardı birde dşföfld
yok bee bir şey olduğu yok😄