Bu resmen kumar demek, yazı tura gibi bir şey :D He boşanmayanların da ne derece mutlu olduğu tartışılır bilemedim :D

Bu resmen kumar demek, yazı tura gibi bir şey :D He boşanmayanların da ne derece mutlu olduğu tartışılır bilemedim :D

Boşanmalarda yeni nesil ilişki anlayışının rolü var sanırım. İnsanlar artık birbirine bağlanamıyor, birbirlerini kullanıp atıyorlar sadece. Bir de pozitif bir etki olarak, kadınlara artık "O evden sadece cenazen gelebilir." düşüncesi aşılanmıyor, anneler de kızlarına sahip çıkıyorlar.
Boşanma sonrası da sıkıntılı ayrıca.
Bi yandan ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalan erkekler var.
Boşandığı için eski eşi tarafından katledilen kadınlar da var.
En iyisi evlenmeyin. : D Erkekler evinde pes atsın, kızlar da Sims oynasın. Bulaşmayalım bu işlere.
Evlilik zaten bir kumar. Şansın varsa mutlu olursun yoksa ya boşanırsın ya da bir bahaneyle devam edersin. Ben evliyim, mutlu muyum tartışılır. Eski sevgilime haksızlık edip ayrıldım ve her gin pişmanlığını yaşatıyor kocam sağolsun. Boktan bir hayatım var, kapalı kutuya kısılmış gibiyim. Boşanmaların ilk sebebi insanların sevdiği için değil sosyal medyada ilgi odağı olmak için ya da evlendim demek için evlenmesi. Karakterleri oturmadan evlenen genç insanlarda var. cahilken evleniyorlar 1 senede boşanıyorlar. İyice her açıdan araştırıp konuşup evlenmek lazım. O zaman ne çıkacağını biliyorsun. Ben tanımadan evlenmişim, bunu 2 sene sonunda fark ettim.
Neden ayrıldın bilmiyorum ama aklın hala eski sevgilinde gibi. d
Eşim hiç tanıdığım bini biri değil. Aklımın eskide kalma sebebi onun beni sevdiğine çok emin olmam ve gözümün içine bakmasıydı. Eşim ne beni anlıyor ne anlattıklarımı anlayıp uyguluyor nede ilgileniyor. Ben ilgi için kavga etmekten çok yoruldum. Hasta olduğumda işten izin alıp gelirdi eski sevgilim, kocam ne sevgiliyken ne nişanlıyken ya da şuanda hasta olduğumda işten izin almadı. Hasta halimle çocuğuma baktım başım yerden kalkmıyordu ağrıdan hastalıktan ama o şekilde bıraktı gitti. Kendisi hasta oldu 1 hafta zehir etti bana. Hem onunla hem bebekle ilgilendim, en sonunda serum taktım ağrı kesici sanca kendine geldi. Yani hep ilgi veren tarafım, kendimi paralıyorum ama asla kıymet bilmiyor. şu an bunları yazarken bile yaptığı haksızlığı, beni korumasını ailesi, 4 yıldır götürmediği yerleri düşünüp yine duygulandım. Verdiğim değer 10sa eğer o bana 0.5 veriyor. Çok yorucu ve yıpratıcı. Çocuğum olmadaydı kesinlikle boşanırdım.
Madem bu kadar değer ve ilgi veriyormuş neden ayrıldın ki eski sevgilinden
Cinsellik istiyor ve beni oyalıyor diye ayrıldım. Halbuki ayrılmasam 6 ay içinde nişan olacaktı
Ya bir ara evliliğe acayip hevesim vardı da şu an o heves yok. Vallahi bekar hayatimi özlemekten korkuyorum. Çevremde de görüyorum millet mutsuz. Boşanip colukla çocukla baba evine gelen mi dersin, dışarıya mutluluk pozları verip evde birbirini yiyen mi dersin. İstemiyorum. Biraz daha bekar hayatı yasayacagim. İleri yaşta belki o da anne olmak istediğim için.
Cevap
10Cevap
Hayır beni hiç bir şey korkutmaz başkalarının başarısız hayatları beni ilgilendirmiyor. kendime bakarım sadece evlilik konusunda
Yahu böyle şeylerle ilgilenmiyorum.. neden diye sor herkes kendi hayatının deneyimlerini yaşar böyle istatistikler seni boşa tedirgin eder gerek yok
Evlilik zaten günümüzde kumar ama insan aklını da kullanmalı
Ahahah yaşamış biri olarak o defteri komple kapatmama sebeğ oldu.
Korkutmuyor zaten evlenmek gibi bir niyetim yok yakın zamanda
Doğru insanla evli olmayı bekar olmaya tercih ederim ama doğru insan kocaman soru işareti 🙄
Elbette etkisi var bununda.. Kötü referanslar, iyilerden fazla..
korkutmuyor anlaşamazsam direk boşanırım ne uğraşıcam
Hayır çünkü evlilik gibi bir düşüncem yok
Tabi ki kaygılandırıyor
yok evliyim ben zaten
evlilikten korkmuyorum.
Aklımı bi kurcalamıyor değil aslında
Kadınlar nafaka için evleniyo zaten
Eskilerin deyimiyle yanlıştan örnek olmaz.
Güvenilir Kadın yok reis , bu devirde çok zor
evliliğe gerek yok ki
Hayır korkmuyorum.
Evet korkuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?