10 aylık bebegimiz var. Ev hanımıyım calismiyorum. Atanmadan evlendim. Eşimden bazen yardim istiyorum. Ev isleri cocuk falan bazen yorucu ve bogucu oluyor.
Hani cocugu biraz oyalasa da uyusam ya da kendimle ilgilensem bakim falan yapip kadin oldugumu hissetsem. Biraz tek basima disari cikip hava alsam, kendimle vakit geçirsem, evdeki daginikligi biraz toplasa, bulasiklar bazen yiginla mutfakta duruyor onlari makineye yerlestirse.
Bunlari rica ediyorum, soyleniyorum ama pek umrunda olmuyor. Dünde yine cocugu uyuturken iki oda kaldi supuremedigim sen süpürür bir de paspas atar misin bende uyuttuktan sonra hemen yemek yapmaya geceyim dedim.
Bana senin bu yaptıklarını calisan kadinlar yapiyor. Hem çalışıyor para kazaniyor hemde her işi idare ediyorlar diye bir cevap verdi. Bir sey demedim ama baya zoruma gitti agir geldi. Yaptiklarim basit geliyor anlaşılan.
Onun ailesi de benim ailemde uzakta. Benim ailem daha yakin arabayla. Kendisi ögretmen. Bos gunleri var. Haftasonuyla beraber 3.5 günü boş. Bir bahaneyle ailemin yanina gitmeyi dusunuyorum. cocugu da kendisinde bırakıp tum islerle kendisini bas basa birakmak istiyorum. Hani kafamda bir sey var, cocugu da ona bırakmak amacli bir bahane dusundum.
Yani en fazla 1 hafta. Zaten calistigi icin Şu an daha fazla birakamam 15 tatil falan olsa daha iyi olurdu ama belki o zamanda yaparim devam ederse böyle.
Daha önce hastayim diye calistigi 3 gunde rapor alip yarim gun gitmisti sadece okula. Yine rapor alsin ya da alir diye dusunuyorum. Zaten kafamdakini açıklayınca mecbur rapor almak zorunda kalabilir cunku cocugu birakacak kimsemiz yok.
1 hafta ya da 3 gun gidecegim bilmiyorum ama tum ev isleriyle, cocukla tek basina mucadale etmenin ne demek oldugunu anlasin istiyorum. Erkek beyni empati kuramıyor galiba. O zaman bizzat yaşatmak gerek diye düşündüm.
Cocugumu bırakmak biraz zor gelse de cocuguyla nasil bas edecegini de öğrenmiş olur hem. Hemde bende biraz nefes almis dinlenmis olurum. Sizce denemeli miyim bunu? Degerimi, kiymetimi anlar mi, yaptigim işleri boş gormekten vazgecer mi? Beni kiyaslamaya devam eder mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bende özel sektörde 6 yıl çalıştım, bebeğim olmasa çalışmaya devam ederdim. Eşimde pek yardım etmez ben tek başıma yaparım her şeyi. İzinli olduğu günlerde bile evden kaçar çocukla uğraşmamak için ama ben çocuğu ona bırakıp gitmem asla. Sizinse beneğiniz çok küçük bebek mahvolur. Ama şöyle yapabilirsiniz. Evde yaptığınız şeyleri yapmayın neler yaptığınızı görsün. Ayrıca o çalışıp çocuk bakan kadınlaron kocasıda yardım ediyor onuda söyleseydin
Neden çalışıp atanmayı düşünmüyorsunuz peki
Bu kadar yazdigimda buna mi takildin? Keyfimden evde degilim herhalde bunu dusunebilirdiniz. Her bolumden en az 50 bin atama oluyorda benim mi haberim yok? En fazla her sene 1000 civari alan bir bolume atamam olmuyor. En son 78 aldim. Daha da fazla almam gerek ama evdeki yogunluktan firsat buldukca calisabiliyorum. Hadi bunu gectim evli ve cocugum oldugu icin tercihlerim oldugumuz sehir, ilcesi ve cevre iller ve ilcesi oluyor. Yani oyle tercihlerin hepsini de dolduramiyorum dogu, köy falan diye. Esiminde rahat gidip gelebilecegi bir uzaklik daha kolay olur diye. Suanda elimden bu kadari geliyor. Yasli teyzeler gibi niye atanamiyorsun diye serzeniste bulunmasaydin keske. Ayrica suanki gordugum durum şu ki çalışmak benim yukumu daha da artiracak. Ve ben o noktada Şu an idare ediyorum eşimi falan ama belki o noktada yükümün fazlaligindan dolayi bosanmayi bile dusunebilirim. Esimin bana calisirken destek olacagini sanmiyorum cunku. Bir odayi süpür dememe bile etrtigi cumleyi yoruma yazdim. Sadece ben daha fazla yıpranacağım. Eger kendisini duzeltmezse atandıktan sonra ayrilmayi gercekten dusunebilirim Şu an ki hayatim berbat çünkü. Bir de calismanin yukuyle gercekten kaldirabilecegimi sanmiyorum. Ya eşim destek olmayi o zaman geldiginde öğrenecek ya da bana hicbir sekilde destek olmayan, es olmayan birino hem maddi anlamda hemde manevi, yemek, temizlik vs anlamlarda tatmin edip, kendi ömrümü harcamayacağım. Evlenmeden once de böyle degildi ayrica niye evlendin o zaman dersen diye söylüyorum
Hayır o niyetle söylemedim sinirli olduğunuz için beni yanlış anlıyorsunuz. İşe girdiğinizde o hala yapmazsa en azından boşanmayı düşündüğünüzde kendi işiniz olduğu için rahatça karar alabilirsiniz veya eşiniz size ben çalışıyorum sen evdesin psikolojisi uygulamaz diye söylemiştim. Diğer konuda evli değilim bir fikrim yok bu konuda ve evliliğiniz için yanlış bir fikir verip yönlendirmek istemedim üstelik çocuğunuz da var diye. Aramaların çok olmadığını ben de emin olun biliyorum sadece size çıkış yolu aranacak nokta bulmaya çalışıyordum yanlış anlaşılmışım kusura bakmayın umarım çözüm yolu bulursunuz iyi günler size
Git tabi hakkın