Böyle yaparsam eşim icinde bulundugum durumu anlar mı sizce?

10 aylık bebegimiz var. Ev hanımıyım calismiyorum. Atanmadan evlendim. Eşimden bazen yardim istiyorum. Ev isleri cocuk falan bazen yorucu ve bogucu oluyor.

Hani cocugu biraz oyalasa da uyusam ya da kendimle ilgilensem bakim falan yapip kadin oldugumu hissetsem. Biraz tek basima disari cikip hava alsam, kendimle vakit geçirsem, evdeki daginikligi biraz toplasa, bulasiklar bazen yiginla mutfakta duruyor onlari makineye yerlestirse.

Bunlari rica ediyorum, soyleniyorum ama pek umrunda olmuyor. Dünde yine cocugu uyuturken iki oda kaldi supuremedigim sen süpürür bir de paspas atar misin bende uyuttuktan sonra hemen yemek yapmaya geceyim dedim.

Bana senin bu yaptıklarını calisan kadinlar yapiyor. Hem çalışıyor para kazaniyor hemde her işi idare ediyorlar diye bir cevap verdi. Bir sey demedim ama baya zoruma gitti agir geldi. Yaptiklarim basit geliyor anlaşılan.

Onun ailesi de benim ailemde uzakta. Benim ailem daha yakin arabayla. Kendisi ögretmen. Bos gunleri var. Haftasonuyla beraber 3.5 günü boş. Bir bahaneyle ailemin yanina gitmeyi dusunuyorum. cocugu da kendisinde bırakıp tum islerle kendisini bas basa birakmak istiyorum. Hani kafamda bir sey var, cocugu da ona bırakmak amacli bir bahane dusundum.

Yani en fazla 1 hafta. Zaten calistigi icin Şu an daha fazla birakamam 15 tatil falan olsa daha iyi olurdu ama belki o zamanda yaparim devam ederse böyle.

Daha önce hastayim diye calistigi 3 gunde rapor alip yarim gun gitmisti sadece okula. Yine rapor alsin ya da alir diye dusunuyorum. Zaten kafamdakini açıklayınca mecbur rapor almak zorunda kalabilir cunku cocugu birakacak kimsemiz yok.

1 hafta ya da 3 gun gidecegim bilmiyorum ama tum ev isleriyle, cocukla tek basina mucadale etmenin ne demek oldugunu anlasin istiyorum. Erkek beyni empati kuramıyor galiba. O zaman bizzat yaşatmak gerek diye düşündüm.

Cocugumu bırakmak biraz zor gelse de cocuguyla nasil bas edecegini de öğrenmiş olur hem. Hemde bende biraz nefes almis dinlenmis olurum. Sizce denemeli miyim bunu? Degerimi, kiymetimi anlar mi, yaptigim işleri boş gormekten vazgecer mi? Beni kiyaslamaya devam eder mi?

Böyle yaparsam eşim icinde bulundugum durumu anlar mı sizce?