Gizli Üye(30-35)+1 yılErkegin ergenligi bence askerlikte biter. Ozellikle turk erkekleri icin askerlik bir hayat okulu ve hayatin kac bucak oldugunu gorme yeri. Cunku turk erkekleri bu toplumda basta ailesi olmak uzere cok pohpohlanarak yetistiriliyor. Annesinin biricik oglu, babasinin paşası. Toplumda ise o erkek yahu...
Yani boyle bir durumda yetisen erkekler ve egolari nerede yerle bir oluyor? Askerlikte. Cunku orada acima yok, pohpohlama yok, gozunun yasina bakma yok, zorluk var, emre itaat etme var yani o egoyu ve gereksiz erkeklenme huylarini fena eziyorlar.
Omru hayati boyunca patates soymamışsa bile orada soyuyor. Omru hayatinda tuvalet temizlemisse bile orada yapiyor. Her seyiyle bir hayat okulu.
Benim cevremde cok erkek vardir, akrabalarimin cogu erkek. Ne zaman askere gitseler o egolarindan siyrilmis sekilde donduklerini gordum.(bedelli yapmayanlar icin soyluyorum)
Yasadiklari hayatin, anne kucaginin, evde kendilerine ait odanin bile ne kadar kiymetli oldugunu anladiklarini gördüm. O egolari da fena eziliyor ve işte tam o nokta da erkek degil adam olduklarini gördüm.
Ama askere gitmeyenler ya da bedelli yapanlar icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Daha yeni 26 gun yapip gelen bir akrabam var. nasil gittiyse öyle geldi. Cabukta adapte oldu geldiginde. Diger uzun yapanlar oyle cabukta adapte olamiyor, boyle bir sure afallama yasiyorlar.
Ama uzun sure yapip gelenlerin arasinda gitmeden once ve sonra farki net anliyorsunuz. Iki resim arasinda 10 farki bulun derler ya ayni öyle. Askerlik erkegin ergenligini bitirdigi, egosunu söndürdüğü, hayata bakis acisinin değiştiği, her zaman anasinin yaninda olamayacagini anladigi, buyudugu, olgunlastigi ve kiymet bilir hale geldigi, cocukluktan yetiskinlige, erkekken adam oldugu bir gecis kapisi bence.
Gozlemlerime gore erkekler icin egonun, simarikligin ve ergenligin bittigi yer askerlik oluyor. Bu da yoksa zaten cogunlukla bir erkek cocugu ve ergenlikte takılı kaliyorlar ve yas kac olursa olsun oyle davranmaya da devam ediyorlar. ben tabii ki herkesi bilemem kendi cevremden gozlemlediklerim bunlar ve ben boyle dusunuyorum.
23 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar katılıyorum çok doğru gözlemler yapmışsın yerimden kalktım ve ayakta alkışladım 👏👏😇
Cevap sahibi+1 yıl@çakıltaşım tesekkur ederim😊 eskiden bosuna askerligini yapmamis erkege kiz vermezlerdi. Askerlik büyütüyor çünkü erkegi.
Simdi boyle bir durum yok pek ama görücü falan geldiginde sorularimdan biri budur, askerligini yaptin mi, ne kadar sure yaptin diye.
Açıkçası askerligini yapan erkekler yorumumda saydiklarimin yani sira daha evlenilir, daha sorumluluk alabilir, baba olabilir gibi geliyor bana.
Önceden ergenlikteki bir cocukken askerlikten sonra yetiskin, olgun ve adam oldukları icin ve askerlikte fazlaca sorumluluk verildigi icin artik o evlilik gibi , koca olmak, baba olmak gibi sorumluluklari daha rahat alabileceklermis gibi de geliyor bana.
O yuzden
Evlenecegim erkekte dikkat ettigim noktalardan biridir.- +1 yıl
Allah gönlündekini hakkında mübarek eylesin doğru diyorsun askerliğin insana olgunluk ve sorumluluk kazandırdığı bir gerçek 😇
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOlgunluğa erişmiş olmak ruha, karaktere, akla ve yaşanmışlıklara, tecrübelere, ilk yirmi yılda çekilen sıkıntılara, zorluklara, imkânsızlıklara ve hatta maruz kalınan ihanetlere bağlı tüm insanlar arasından, buna okul, arkadaş, flört ve aile ile akrabalar da muazzam katkı sağlamakta.. Kadın veya erkek demiyorum yine karakter ve tecrübeler belirleyici en nihayetinde 🍀🗝️
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙂🌺☕
- +1 yıl
Rica ederim 🩵🌸
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBazılar 50 yaşına gelsede ergen kalıyor. Kimi 16 yaşında olgunlaşıyor. Kötektir meselesi fakat çoğunluk hep ergen modunda
33 Yorumla- +1 yıl
Doğru
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim sosi 🩵🧿🩵
- +1 yıl
Rica ederim muaaah 😘
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence kişiye göre değişir :D yani erkek kadın fark etmiyor aslında.. eğer bir insan hayatında zorluk görmediyse ya da kendini geliştirmediyse. o kişi olgun olmaz. yaşla ilgisi yok benim için.. ben de mesela şu an 23 yaşımda rağmen kendimi çok olgun görüyorum ve düşünüyorum. ama bazıları var ki kadın erkek hiç önemli değil yaşı kaç olursa olsun ergen gibi davranabiliyor..
Şarkı da çok güzelmiş :)
https://www.youtube.com/embed/lFRZYvhDOmY19 Yorumla- +1 yıl
Güzel ya, ne varsa eskilerde var djdj
- +1 yıl
Kesinlikle eski şarkılar duygusal oluyor sjsjs
- +1 yıl
Hayır anlamlı oluyor :)
- +1 yıl
Anlamı da oluyor tabi ki :)
- +1 yıl
Şimdiki şarkılar aynı şimdiki ilişkilere benziyor :D anlamsız, duygusuz, saçma sapan.
- +1 yıl
Maalesef öyle abla hatta aynısı bence dizi ve film için de geçerli. :D eskiden ruh vardı duygu vardı anlamları vardır şimdiki şeyler sanki hadi yapalım şarkıyı da bitsin der gibi
- +1 yıl
Yes tatlişko 😃
- +1 yıl
Uzun zamandır almıyordum iltifat ablışko :D 🥳
- +1 yıl
😌
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
Erkekler diye bir tekelleşme vurgusu yapmasak daha doğru olur. Zira bakıyorsunuz 40 yaşına gelip halen kişiliğini keşfedememiş, nerde ne yapacağını bilmeyen, ne konuştuğu hakkında bilgisi olmayan, konuştuğunu 2 saat sonra reddeden güzel mi güzel kalbi kötü kadınlarda var.
Karşı cinse ihtiyacı olduğu halde, arada zannedersiniz ki yer yüzüne yeni inmiş bir dünya canavarı gibi lanse edilmesini bir erkek olarak reddediyorum.
Tarlada mahsul toplamaya giden amcamız çürükleri ayıklayıp öyle pazara sürüyor. İçimizde ki çürük elmaların hepimizin üzerinde negatif etki oluşturmasına izin vermeyelim. İyi niyetli, kalbi güzel, anlayışlı, saygılı, yeri ve ortamına göre konuşmasını oturmasını bilen kişilikli insanlara hayatımızda yer vermeye devam edelim.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Aslında erkeklerin ergenlikten çıkma yaşı toplum genelinde belki de psikolojik anlamda 30 yaş sınırı olarak söylenir Ama gerçekte böyle midir diye bana sorarsanız bana göre değildir çünkü ergenlikten çıkma durumu tamamıyla kişilerin çevresinden etkilenmesi yaşadıklarından ve durumlarından gördükleri onlardan geliştirdiği sentezlerle kişi gelişimini tamamlayabiliyor kimisine göre ergenlikten çıkma yaşı çok daha erken olabiliyor mesela bir örnek verebilirim babasını çok küçük yaşta kaybetmiş olan bir genç ailesi ve kardeşinin rızkını toplayabilmek için çalışma hayatına atılıyor para kazanmak için kendince birtakım işlere girmek zorunda kalıyor hayatını kazanması için girdiği işte yaşadıkları zorluklar ailesinden akrabalarından görmediği destek yani sonuçta kişi tamamıyla yaşadıklarından yola çıkarak erkenden çıkabiliyor
20 Yorumla20 yaşında olup yeterli olgunluğa sahip bir erkek de var. 40 olup akşama kadar lunaparktan çıkmayacak kadar çocuk adamlar da var😂 insanın içindeki çocuğu yaşatması güzel bir şey nitekim. Ben şahsen hep olgundum. Mesaj silme huyu yoktur bende biriktiririm durur öyle geçenlerde bi sosyal medya hesabında 18 19 yaşında arkadaşlarıma attığım mesajları buldum okudum var ya gülmekten yarıldım biri de dememiş ki sen 19sun kendine gel😂😂
32 Yorumla- +1 yıl
😅😅
+1 yılKızlar, çabuk olgunlaşır Çünkü erken yaşta sorumluluk alırlar. Yemek yapmak, ütü yapmak, çamaşır bulaşık yıkamak vb. Erkekler, çabuk yaşlanır. 20'li yaşlardan sonra birçoğu ağır işlerde çalışır. Kadınlar çalışıyor olsa da nispeten daha konforlu beyaz yakalı işlerde istihdam edildiği için
Ben ihtiyarlığımı, çocukluğumda ve gençliğimde yaşadım. Şimdilerde ise akranlarımda yaşlılık belirtileri görüyorum. Bende ise sistem tersine işliyor. Bedenim yaşlanmadığı gibi ruhum da sanki yıllanmış şarap gibi. Zaman geçtikçe gençleştiğini hissediyorum uzun vadeli grafikte.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bir erkeğin yaşa göre gelişimi bebek - çocuk - ergen - çocuk - bebek şeklinde olur. Dolayısıyla ergenlikten 40 yaş gibi çıkar ve çocuklaşır. Orta yaş krizi ile de bebekliğe geri döner. Bebekliğe geri dönmeseler de ergenlikten çıkıp, antropoza giriyorlar. İnsanoğlu sürekli değişir. Çok da şey yapmayın yani 😄
13 Yorumla- +1 yıl
Bunu ben yazmış olabilirdim o denli iyi bir görüş 😃
- +1 yıl
İyi ki 😅
Gizli Üye(30-35)+1 yılOoo mert bey djdjd bu mu dnjddjj
karakter eğitimini tamamlamsıyla ilgili….
ama şu gerçek erkekler artık çocuk … sorumluluk almıyorlar çünkü öyle bir ihtıyaç da yok gerekte yok
kızlar Justin bieber seviyor çocuk seviyor…. Annelik yapacaklar ya nxnzzn
14 Yorumla- +1 yıl
Evet tanıştırayım Mert Ekin djdjs
Cevap sahibi+1 yılhaha öbür kızı tanıştır illa tanışıracaksan neydi öbür giflerdeki
- +1 yıl
Aslıhan :D
Cevap sahibi+1 yılAynen. Aslıhan’a selam olsun dndndn
+1 yılYani ben şahsen 30 olduğunu düşünüyorum çünkü bundan 10 yıl önceki halime bakıyorum 20 yaşında veya 24 yaşındaki zamanlarıma gerçekten çok cahilce şeyler yaptığımı düşünüyorum şimdiki aklım olsa kafama taktığım ve gereksiz olarak şimdiki gördüğüm konuları o zaman hiç düşünmezdim bile hatta bazen 32 yaşındayım Ama bazen öyle davranışlar içerisine giriyorum ki diyorum acaba gerçekten ben ergenlik döneminden tam çıkamadım mı? Dolayısıyla bu söylediğine katılıyorum
10 Yorumla
+1 yılDeğişir. Ama herkesi aynı kefeye koyamayız. 20 yaşında olup hayatı anlamış ve kendini yetiştirmiş biri de olgundur, 7 yaşında hayatta bir başına kalmış ve dünyayla baş başa kalmış çocuk da. Yani olgunlaşmak ve büyümek için 30 yaşına basmak elzem değil. Karakter meselesi.
10 Yorumla
+1 yılBu genelde tecrübelere göre değişir. Ne kadar çok şey yaşarsak, o kadar olgunlaşırız.
Buna ister iş hayatı de, ister aşk ilişkilerindeki sorunlar de, ister aile sorunları de, ister cinsellik de, istersen de askerlik de.. Her yaşanmışlık bir tecrübe katar insana.
10 Yorumla
+1 yılHer zamanki gibi erkeklere yönelik bir abartı söz konusu : )) Normal şartlar altında 15 felandır : ))
111 Yorumla- +1 yıl
Yiooo 😃 haklıyız susturamazsınız djdj
- +1 yıl
Kadın her zaman haklıdır 😂
- +1 yıl
Aynen bu kafayla devam 😃
- +1 yıl
Sen bunu ciddi söylediğimi düşünmüyorsun sanırım 😂
- +1 yıl
Ciddi söylediğini umuyorum :D Allah akıl fikir veree
- +1 yıl
Haksız olduğu konuda sağır sultan gelse haklı demem 😂
- +1 yıl
Bu yazdığını sağır sultan gelsin ona söyle, belki inanır djsj
- +1 yıl
İnanacak tabii ne de olsa duymuyor 😂
- +1 yıl
Eminim o bile sağır olmasına rağmen bir çelişkiye düşer 😃
- +1 yıl
😂😂😂 o kadar da değildir herhalde 😂
- +1 yıl
Öyle öyle 😒
+1 yılHepsi için söylemiyorum ama geneli yaşadıkları sürece ergenler. Her 10 yılda bir "tamam oldu" diyosun ama olmuyor. Bir erişemiyorlar bezdiriyorlar insanı.
Bunun gibi kadınlarda yok değil tabi
20 Yorumla40 sonrası 30 ne ya daha ilk adımlarını attıkları yaş o
11 Yorumla- +1 yıl
Ahahah 😃
- Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılErkek ıcın buyumek zordur kadına daha kücük yaşlarda verilen sorumluluklar erkeğe her zaman secenek olarak sunulmuştur kaçmak ister erkek o rahatlık o huzuru bozulsun istemez haklıdır da ama tek haklı olan o degıldır cogu zaman
10 Yorumla
+1 yılAsla ama asla çıkmaya niyetim yok. 😂 Hiç sorma ya halen daha olgun bir ergenim. 😅
15 Yorumla- +1 yıl
Olgun bir ergen nasıl oluyor 😃
- +1 yıl
O tam ben oluyor, çelişkili tutarsız ve nerden baksan ahmakça 😂
- +1 yıl
Gömmeseydin kendini 😃
- +1 yıl
Üşüyorum toprak atın üstüme 😃
- +1 yıl
Bize atacak toprak bırakmadın :D
Erkekler kadar taş düşsün başına :D Ben hiç ergenlik bile yaşamadım. Her yaşında olgun oldum.
13 Yorumla- +1 yıl
Beddua etme bak :D geri al çabuk
- +1 yıl
Niye ağlamamı istiyorsun ya hain
Aile & Toplum konusunda 16,6b cevap paylaştı. Ee lafa gelincede içimizdeki çocuk ölmesin yok biraz çocuk kalalım falan filan İnter Milan geçsinler bu safsataları.
113 Yorumla- +1 yıl
Çocuk başka ergen başka 😃
- +1 yıl
Neden iki sıfat var orada açıklayınız
- +1 yıl
😅 enine boyuna tartışırız bu konuyu sanıyordum dhsksk
- +1 yıl
ahaha hayır gerek yok psikolog musun sen 😃
- +1 yıl
Sen ve lahmacun küreğin
- +1 yıl
Onunla mı terapi veriyorsun 😅
- +1 yıl
😅😅
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBir erkek olarak haklı olmaya yakın olabilirsin. Ama kesinlikle geç olgunlaşıyoruz. İstisnalar elbette olabilir ama aksini iddia eden gitsin parkta oynasın...
10 Yorumla
+1 yılHayatın insanlara getirdiği standartlar aynı olmadığı için erken yaşlarda da ergenliğe veda eden insanlar oluyor ama bu konuda net bir şey söylemek doğru olmaz
10 Yorumla
+1 yılKeçeden kişiye göre değişir. Lakın aklı yaşa baş getirir, bir de insanın yaşadıkları. Genetik faktörlere değinmiyorum bile..
20 YorumlaBunun yaşla alakası yok, kimi erken olgunlasir kimi geç, yaşanmışlar olgunlaştırır insanı,
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
u +1 yıl30 unu aşmış, hala ergen erkekler dolanıyor ortalıkta.
Geç büyüdükleri kesin de neden böyleler anlamış değilim.20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence artık ergenlik yaşı hem erkeklerde hem de kadınlarda uzadı. Yani erkeklerde 30'u da bulabiliyor :d
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bizim 30 sa kadınların 40 vardır 💁♂️. İnaanlar yaşla değil yaşadıklarıyla olgunlaşır birde kişide bitiyor tabii
10 YorumlaBunun yaş ile alakası yoktur ben mesela şu an da çok olgun biri gibi düşünüyorum ve böyle düşünmeye 14 yaşında başladım
10 Yorumla
+1 yılErgenlik dedikleri şey bana bahane gibi geliyo. Bir insan olgunsa zaten genelde küçükken belli oluyo.
10 Yorumla
+1 yılBazısı 18 inde olgundur, bazısı kof ölür.
Büyük çoğunluk 28 sonrası olgunlaşır.
Avokado gibi ortama yaşadıklarına bağlı ☺️10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKimileri için 18, kimileri için askerlik dönemleri, kimileri için de belki 30'ların başlangıcı sayılabilir.
10 Yorumla
+1 yıl25 ten sonra karakter oturmaya baslıyor 30 dan sonra saglamlasıyor 40dan sonra erdem sahibi olabiliyorsun
10 Yorumla
+1 yılkarakterden bahsediyorsak eğer yaşın önemi olmuyor valla. tamamen kişisel bi durum😄
20 Yorumla
+1 yılO bile değil
Bazıları hala çocuk.
Saçma sapan işlerle uğraşıyorlar10 YorumlaAile & Toplum konusunda 900 cevap paylaştı. Ben hiç ergen olmadım çünkü yetimhanede öyle bir şansınız olmuyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Değişir o her erkek değil hatta çoğu erkek o yaşa kalmaz
10 Yorumla
+1 yıl25 ergenliğin bitişi, 30 olgunluğa giriş, 40 tekrar ergenliğe giriş. Aradaki kayıp yıllar karışık dönem
10 Yorumla
+1 yıl40 yaşında ergen olan insan tanıyorum 😁 bence yaş ile alakası hiç yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı. Hünümüz şartlarında 25 ama bizden sonrakş nesil evet ne yazık ki 30 olucak hatta kadınlar da
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılOnun yaşla alakası yok. Önce erkekleri ergen olarak gören, ergen kızlar olgunlaşsın.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
u +1 yılBazı erkeklerin ergenliği 30+ olduğunda da bitmiyor.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı. 40-50 falan bizi o yaşlara kadar idare edin söz olgunlaşıcaz 😄
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yıl- + kırk 🤣
10 Yorumla Bence o zihinde biten olay gibi. Kimisi yaşı ilerlese de ergen gibiler. 😅
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılSanayide 18 yaşında olup 40 yaşında ki ınsanlardan daha olgun olan delıkanlılar tanıyorum.
10 Yorumla Yok 45 yaşından Önce çıkmayı düşünmüyorum. 45 olayım çıkmayı düşünürüm,
10 YorumlaGayet mümkün 2 günlük dünya için ne gerek var hemen olgunlaşmaya az gırgır olsun yav🥳🥳🥳
20 YorumlaBiz erkekler tam ergenlikten çıkarken siz kadınlar da yaşlanıyorsunuz tüh asdjdk
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yaşa göre değil bu durum. Karakterine, yaşam biçimine bağlı aslında.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKadın erkek ikiside 28 den önce ergenlikten çıkamıyor artık.
10 Yorumla Askerlik ve babanın vefatı arasında hangisi önce olursa
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru aslında
+1 yılGeç büyüyoruz.
Hiç büyümemekten iyidir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEn azından bir kişiyi istisna saymışsınız bu da bir şeydir. :)
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. Yaşadıklarına bağlı. Ben ergenlikten çıkılırsa hayat sıkıcı olur bu riski kimse istemez.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle deme 20 yaşındaki erkekler 35 yaşında gibi görünüyor. Unideykende çok yaşlı ruha sahipler.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınlarda bu yaş bence
45 bile olsa naz trip
Çekilecek insan değilsiniz10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnan ki onlar her yaşta ergen gibi davranıyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 21,9b cevap paylaştı. Devir değişti erkek ve kadınların olgunlaşması +30 dan sonrası istisna bunlar
10 Yorumla
+1 yılOnlar ergenlikten çıkabiliyor mu ya😅
11 Yorumla- +1 yıl
Şüpheli
Gizli Üye(25-29)+1 yılHem erkekler hem de kızlar ergenlikten 25 yaşında çıkarlar. Beynin önünde bulunan "prefrontal cortex" dediğimiz bölge 25 yaşına kadar gelişir. Beynin bu bölgesi mantıklı düşünmeyi sağlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yıl37 oldum, bitti sanırım : )
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım djd
+1 yılKızların gençliklerinde onun bunun altından kalkmayip 30 dan sonra yumurtalarını iyi bir enayi bulayım deyip artık hanım kız rollerine girdikleri yaş, erkeklerin de olgunlastiklari yaştır.
00 Yorumla
+1 yılSiz neden kimse teklif etmiyor adım atmıyor bana
10 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler