Antalya'da bir ev sahibi var. Evinde engelli oğluyla bir kadın yaşıyormuş. Önce su sayaçlarını sökmüş, ardından da evin camlarını kırmış. Ev sahibi birkaç ay içinde önce kirayı 1.500'e ardından 5.000'e sonrasında da 10.000 TL'ye çıkarmak istemiş.

Antalya'da bir ev sahibi var. Evinde engelli oğluyla bir kadın yaşıyormuş. Önce su sayaçlarını sökmüş, ardından da evin camlarını kırmış. Ev sahibi birkaç ay içinde önce kirayı 1.500'e ardından 5.000'e sonrasında da 10.000 TL'ye çıkarmak istemiş.

Gerçekten yaptığı büyük vicdansızlık bunu kabul ediyorum yani hoş bir şey değil ama şöyle bir gerçek de var insanlar niye bu noktaya geldi ülkede bu kadar zam bu kadar enflasyon varken siz %25 zam sınırı koyarsanız insanlar birbirine girer maaşla düzgün zam yapmazsanız her şey yüzde yüz yüze 300 zam olmuşken yüzde yirmi beş zamla kim geçinecek?
Herkes ev sahiplerine kızıyor vicdansız olmakla suçluyor ya da başka şeylerle suçluyor peki şunu niye düşünüyorsunuz Bir insan diyelim ki örnek veriyorum Ben engelliyim 7.500 lira emekli maaşı alıyorum hayatımda da kimse yok veya annem babam da vefat etmiş evde bir kirada evim var annemden babamdan kalan ee ben onunla geçiniyorum adam gidiyor yüzde 25 zam yapıyor hadi diyelim bin liraya yakın 5.000 lira yapıyor peki bu bana yeterli olacak mı her şey günden güne zam gelirken akaryaya gıda zam gelirken ve bunlarla geçirmek zorunda kalan ev kirasıyla geçirmek zorunda kalan insanlar varken yani her zaman için ev sahiplerinde bu kadar kötü göstermek bence saçmalık, dolayısıyla bazı şeyleri adaletten ver yapmak lazım şu konumda ev sahibi de haklı kiracı da haklı...
burada yanlış olan bir nokta varsa yanlış ekonomi yönetimi ve saçma sapan %25'lik bir sınır koyması
Kafamıza taş yağsa ve Nuh tufanı çıksa hiç masumiyet rolüne girmesin kimse bence. Engelli evladı varken bunu yapıyor bir de. Bizim millet vefakarmış. Bırakın bu işleri ya... toplu yardım da varlar ama bireysel yardım da kimse ortalıkta yok. Şehirler dışında köylerde yaşayan insanlar az da olsa vefakar kaldı bence. Bir haftadır deprem bölgesine ulaşıyorum birkaç köye. Ne gelen var ne giden. Bir tane kaymakam ve bir vali bile gitmiyor. Seçim yaklaşınca yollara düşüyorlar. Ben olsam taşlarım o vakit şeytan taşlar gibi.
Bence ev sahibinin cezası belli bir yıl kira alamasın.
Mala zarar verme ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından hakkında dava açılır. İki suçta şikayete bağlı suçlardır, kiracı şikayetçi olup, şikayetinden vazgeçmediği takdirde iki suçtan da ayrı ayrı ceza alır.
Bu tipler bide israil gazzeyi bombalar diye insancıl görünmeye çalışır genelde kendileri o güce sahip olsa daha beterini yapar şekil a da göründüğü üzere insan işte gözünü toprak doyurur boşa dememişler
Cevap
24Cevap
Hiçbir ceza almaz mi bu ülkede gadası
Bence adalet yok ama iyi bir ceza almalı
Ev sahibini hapse atsınlar eve de el koyup kiracıya hibe etsinler. Bunu bir kere yapsınlar bir daha kimse cesaret edemez.
Mahkemeye verin polis çağırın zabıt tuturun zaptın örneğini yanınıza alıp savcılığa suç duyurusunda bulunun cvezasın çeksin aşşalık
Devlet hükümet kiracı ile ev sahibini birbirine soktu aradan sıyrıldı seçimi aldı rahat etti. Abi nekadar güzel bir dünya ya. Bu durumlara şaşırmamak gerek.
Haneye tecavüz gibi bir şey bu, ev sahipleri mülk kendilerinin diye istediğini yapabileceklerini sanıyor sanırım.
Kesinlikle bir cezası olmalı fakat kirada anlaşılamıyorsa kiracı yeni bir ev bulmalı.
@mayisgly teşekkür ederim 🌸 durumunu bilsek de bilmesek de herkes malının piyasa değerini almak istiyebilir gayet normal.. bir arabayı bir ay sonra bişe aynı fiyata bulamıyoruz kim bilir kaç senelik kiracı
Evet ben de aynı düşünüyorum. Bu ülkede bir haber olunca hemen hakaretler başlıyor. Diğer taraf neden yaptı diye soran yok. Yine diyorum kötü olmuş kiracı için. Ama bu kötülüğü yapan acaba kötü niyetle mi yoksa çaresizlik ile mi yaptı? Benim aklıma ilk bu geldi. Bir yorumda yak mak lazım diyen olmuş biliyor musun? Va h set resmen.
@mayisgly neyi yak diyen olmuş 😱
Ben asla haklı bulmuyorum cezasını bulsun yapan hukuki haklarını kullanıp çıkaracaktı onun da vahşilik yapmasına gerek yok
Ev sahibi olup böyle davrananlarin topuna Allah huzur vermesin. Insallah ayni seyi yaşayarak ölürler
Adalet o kadar yavaş işliyor ki , adam ceza alsa bile bu en az 5 sene sürecek. ve 5 sene bu aile cehennem hayatı yaşayacak ya da evden cıkacak
Şahsen ben olsam, bana bunu yapanın ellerini eklem yerlerinden kırarım, bir daha ekmek bile tutamaz.
haneye tecavüz resmen temel insani koşullara kısıtlama
Üç kuruş para almak için bu kadar zorbalaşmak üzücü.
Ne vicdansız insanlar var ya Allah nasıl biliyorsa öyle yapsin
Ölüm var ölum bu insanların para hırsını anlamiyorum
Bu zulümdür güzel kardeşim. İnsan olan yapar mı bunu, ev sahibi İsrail vatandaşı mıymış?
Ev sahibi olanlara canilik de promosyon olarak mı veriliyor artık şaka gibiler
bende gidip onun camını çerçevesini indirir evini ateşe verirdim
Böyle vicdansız larin ağır hapis cezası alması gerekiyor ev sahibi diye bir tarafı kalkmış herhalde
Maalesef ülkemiz çok kötü keşke bu hale gelmeseydik insanlıkta bitti
bu devirde ev sahibi olmak mı zor kiracı olmak mı zor
İşlemeyen hukuk sistemi var hiç bir şey olmaz yaptığı yanına kâr kalıyor.
Sözleşme var ise şikayet edecek
%52 kesim bayram etsi
Bütün mahallenin çöplerini toplasın
Yazık valla ne vicdansızlar var gözü açlar var ya
Cinsiyetini değiştirelim mi?
Evden çıksınlar ne diretiyolar
Ne kadar vicdansız insanlar var ya
Bence haksızlık olmuş
Allah beterinden korumasın ev sahibinin hayatını..
Bu resmen haneye tecavüz gasp ceza almalı mutlaka.
Bu ülkede ceza yok devam
Hapse girecek.
Vicdansız kadın ne diyim
@mayisgly ne yapalım madalya mı takalım bunun gibilerine
çeker vururum
linç edeceksin böylesi vicdansızları
Kendi malı suç yok
sağlam bir dövülmeli
Aynısı
Hapis
Bu ülkeye her şey müstahak
Hırt