Milli bagimsizlik ve reformlar hakkinda konusmuyorum bile, buyrun.

1938 senesinde Aksam gazetesinden bir paylasim. 15 senede yapilan icratlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Bildiginiz sifirdan yeni bir devlet kurmuslar.
Milli bagimsizlik ve reformlar hakkinda konusmuyorum bile, buyrun.

1938 senesinde Aksam gazetesinden bir paylasim. 15 senede yapilan icratlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Bildiginiz sifirdan yeni bir devlet kurmuslar.
Atatürk gerçekten hayatını hiçe sayarak ülkesi için pek çok fedakarlıkta bulunmuş. Bugün bir ülkenin mandası altında değilsek, hala özgürce konuşabiliyorsak, hala bayrağımıs, dinimisi rahatça yaşayabiliyorsak onun sayesindedir. Burada onu eleştiren ama aslında kıçını yıkamaktan acis insanlara da sadece acıyorum. Bu vatan haini şerefsislerle yüs gös olma arkadaşım. Sl bu şerefiss insanların yorumlarını.
Cevap
6Cevap
bunun tamamı bu kadar mı başka varsa görmek isterim🙂🙂
Gazetelerin arsivlerine bakabilirsin.
şu an o fabrikaların hiçbiri yok malum kişi sayesinde
Atatürk bu ülkenin başına gelmiş en büyük beladır bu millete yillarca Atatürkü yalan yanalis anlati
Yalan yanlis anlatip bu millete kahraman gibi gösterdiler sadece ee tabi kimse sorgulamadi milleti bu hale getirdiler ama o devir kapandi artik
Instagramda yobaz Islamcilarin palavralarini dinleyip buraya gelip bir cacik biliyormus gibi konusuyor iste...
Bence bize Muhammedi yanlis anlattilar. Dünyanin en ahlakli dedikleri, 9 yasindaki kizi tecavüz eden bir sapik Arap cikti.
Hadi ya iste o dedigin bu oluyor senin gibi beyinsizlerin beynini böyle yediler iste Atatürke Ataputculuk yapip dogru diyip Peygambere yanlis diyip saldirmak güzel kkafa yaşıyorsun o 9 yaşında dedigin şey 9 yaşında değil 19 yaşında doğruyu öğren diyecem de bir Ataputçuya da kalkip da yani bir seyler öğren demek olmaz tabi
Hayir 9 yasinda, 19 yasinda degil. Ayse'nin 19 yasinda oldugunu resmi Tarih yalan diyen Müslümler uydurmustur :D Samimi hocalar Aysenin 9 yasinda oldugunu inkar etmiyor bile :D
Ataputculuk demisken sana birsey sormak istiyorum. Ben rahat rahat Mustafa Kemal diyebiliyorum mesela. Sen ama ona selam ve salat getirmeden Muhammed diyebiliyormusun?
Atatürk mü yoksa Muhammed mi bir Put cözmek istedim sadece. Haaa bu ara bu Sakal-i Serif meselesi neydi bir aciklayabilirmisin?
Birak arastirma kardes ben sana gercekleri anlatayim.
Osmanli hükümeti korkudan titrerken bu Milleti Atatürk ve yol arkadaslari kurtardi. Ülkeyi kurup Osmanlinin 600 senede yapamadigini 15 senede yapti.
Kemalistler okudu , kendisini gelistirdi ve zenginlesti. Müslümanlar bunu beceremedi ve eziklik ve kiskancliktan Kemalistlere ve Atatürke iftira atmaya basladilar.
Iftiralara ellerinde kanit olmadigi icin resmi Tarih yalan demeye basladilar. Tabiki bu iddia icinde bir kanit yoktu. O kadar aciz ve rezil durumdalarda bulunuyorlardi ki, caresizlikten ben üc harfliler ile konusuyorum diyen raporlu bir delinin diline yapistilar.
Gittiler Muhammede taptilar, cemaat ve tarikat liderlerine taptilar sonra Kemalistlere putperest dediler.
100 senelik Cumhurriyet altinda ülkeye bir civi cakmadiklari gibi, Atatürkün kurdugu fabrikalari teker teker sattip paralarini yediler millet acliktan kivranirken.
Haa senin peygamberinde 9 yasindaki kizi yataga alan bir sapikti. Yetmiyor kendi oglu Zeydin karisi yani kendi gelini Zeynep ile evlendi.
Gercekler bu, simdi yalan yalan yalan diye kivranmaya devam et.
Boş boş saçmalıyon başka bir sey degil Ataputculuk kanina oyle bir islemis ki ne desen boş yalan yanliş zırvaliklarla gelme Atatürk bir uşaktı onu kullandılar Atatürk ülke kurmadı Osmanlıyı yıktı Cumhuriyeti getirdi olan ülkenin üzerine kondu Atatürk bir tek kendisi mi savaştı başka kimse savaşmadı mı onun üstleri yok muydu da sadece Atatürk adı geçiyor Atatürk yaptı etti hala bilmeden 9 yaşını da ısrarla üsteliyon Atatürke de üsteliyon sen ölü bir kafire uşaga kalkip Ataputculuk yapiyon sonra da Peygambere saldırıyonn diger yandan senin ve senin gibilerin böyle olması cok da önemli degil
Ayse'nin 9 yasinda oldugu Islam kaynaklarinda gecen bir gercektir. Sana bunu inkar etme özgürlügünü Atatürk verdi. Seriat devleti olsaydi Islami inkar ettigin icin simdi mürted olmustun ve kelleni vururlardi farkinda degilsin.
Osmanli kendisini yikti. Ingilizler bir kursum atmadan Istanbulu isgal etti, sizin Padisahiniz mücadele bile etmedi.
Put görmek istiyorsan Mekke'de kabe denile tasa bak. Bak yakinda Ezan okunacak, Hoca sizi yine puta tapmaya cagiriyor.
Çok güzel kafa yaşıyon böyle devam et sen
Zavalli Müslüman. Kemalizme karsi elinde sadece yalan, Islami savunmak icin elinde sadece yalan.
Zavalli varliklar...
Zavallı olan sensin de haberin yok gercekler ortada ama senin gibi Ataputçu anlamiyor işte yspacak bir şey yok sen bomboş bir zırıltısın sadece boş tenekeden nasıl ses gdlir öylesin hic bir halt bilmiyorsun bilmedigini inkar edip yalanlari dogru diye diretiyorsun sadece o kadar
Gercekler ortada evet. Gercekleri ama resmi tarih yalan diye inkar ediyorlar. Aysenin 9 yasinda olduguda kanitlari ile ortada ama inkar ediyorsun iste.
Evet kardesim, gercekler kabul etmek isteyenler icin ortada.
Hala bildigin yanlışı diretiyorsun olmuyor kendin yanlis biliyorsun dogrulari carpitiyorsun sadece neyse sen böyle devam et senin böyle olmanin kimseye etkisi olmaz sadece kendine yazik ediyon o kadar
Dediklerim yanlis degil bre cahil. Kandirilmis aptall olan sensin farkinda bile degilsin.
Kanla alınan toprakları anlaşmayla verdi, ülkeyi küçülttü. Kazanılmış zaferi mağlubiyete çevirdi.
Sen Abdülhamidi anlatiyorsun kanka ;)
Ve okullarda yalan yanlış tarih anlatımıyla bu ülkenin çocuklarına en büyük kötülüğü yaptı, Abdülhamid gibi yüce padişahları kötü gösterdi
Okulda anlatilan Tarih yanlis degil, bazilari isine yaramiyor diye kabul etmek istemiyor iste. Abdülhamid Türkiye Cumhurriyetinin iki kati kadar toprak kaybedip, Kibrisi ingilizlere satmistir.
Ama sen nerden bilesin, sen Atatürkcü degilsin sen Arap Muhammede inaniyorsun. Arap Muhammed icinde kadinlar hakkinda ne demisti? Kadinlarin akli erkeklerin yarisi kadardir, yani boş ver senin kafan zaten basmaz :D
Hesabını zor ödeyeceğin sözleri söylerken daha dikkatli ol!
Ben erkegim bacim. Yarin Kemalizm yikilip ülkeye Seriat gelse seni 4. karim olarak alarim hayir bile diyemezsin.
Bir kadin olarak Atatürke laf ederken sen dikkatli ol bence, cünkü bir kadin olarak Islam altinda, senin hic bir hakkin ve degerin yok.
Her şeyde bir Hikmet vardır ama bunu sizin küçük beyinleriniz anlamaz, hangi düzen gelirse gelsin ben rahatım o ayrı, ama senin Atatürk’ünün düzeni kadınları da erkekleri de mutsuz ediyor mutlu evlilikler neredeyse hiç yok herkes birbiriyle skşyr
Iyi birsey dedin. Herkes birbirini yapiyor. Müge Anli ya da Esra Erolu izluyormusun? Programa katilan nerde bir Türbanli müslüman dini bütün kadin varsa gödünü tüm köye vermis.
Müslüman Anadolu halkinin durumu bu. Ben o programlarda bikere bile bir Laik Kemalist aile görmedim, hepsinin tipi Anadolu Müslüman Osmanli pijleri :D
Gz onlar niye kapandığını bile bilmiyor Atatürk bir gece de tüm halkı cahilleştirdi bütün medya inançsızların elinde kötü göstermek istediği şeyi kötü gösteriyor ve ben o programların Reyting yapmak için yalan hayatları gösterdiklerine inanıyorum
Bir gecede mi cahillestirdi? Kizim Osmanlida halk okuma yazma bile bilmiyordu. Eski okul sayilari ve yeni okul sayilari bak yukarda makalede yaziyor. :D
Niye kapandigini bile bilmiyormus... Kizim dini Islam olanda ne akil olur nede ahlak, buna hergün sahit oluyoruz, en büyük kanitta sensin iste :D
Bana göre de sen de akıl o işi napcaz? Osmanlı’ya dair tek bir doğru bilgin yok kalkmış boş yapıyorsun. Neyse kess senin gibi boş kafalı biriyle tartışamam günü gelince görürsün GERÇEKLERİ…
Muhammede göre ama benim aklim seninkinin iki kati. Kadinlar ile erkeklere esit diyen Atatürk ama sen onu red ediyorsun.
Osmanli hakkinda dediklerimin hepsi dogru bu ara. Senin bir cacik bildigin yok. Dizi izlemeye devam edip, Instagramdaki sacma paylasimlara inanmaya devam et sen. :D
İnstagram kullanmıyorum çünkü o kadar boş vaktim yok, aynı şekilde seninle de uğraşmıyorum çünkü boşsunn
Benim ile ugrasamazsin cünkü. Karsinda kendin gibi Tarihten ve dünyadan habersiz bir cahil yok.
Kemalizmi red eden bir kadin insan olmayi red etmistir.
Simdi bas git, Islama göre benim ayagimin altindaki pislik kadar degerin yok zaten.
İsrail sadece Filistin 🇵🇸 için değil Dünya 🌍 için büyük bir tehlike ⚠️ midir? ↗ Bu soruya verdiğin cevaptan belli vicdansız katil yanlısı
Emperyalizmin uşagı bir ulke kurdular
Hangi ülke Emperyalizm usagi mis?
Türkiye en basında geliyor. En azindan 2015 e kadar öyleydi
Papazi teslim etmek icin yarginin icinden gectiniz.
Avrupa istiyor diye Mülteci cöplügüne cevirdiniz ülkeyi.
Rusya 36 askeri öldürdü ses cikaramadiniz.
Haa en son bu olaylarda bile Israile bir ses cikartamiyorsunuz?
Gelmis bana Emperyalizm usagi bir devlet diyor. Oglum bu ülkede en büyük emperyalizm usagi olanlar kendilerine Osmanli Torunlari diyenlerdir :D
Hmmm..
Papazi teslim etmek icin yarginin icinden gectiniz diyorsun.
Onceden papazi mahkum edecek bir yargi sistemi yoktu. Cunku yargi Ataturk gibi ingiliz entelijansiyasi olan belli bir zumrenin elindeydi bu bir.
Multeci konusunda haklisin ve seninle ayni dusuncedeyim. Kati suretle alinmamaliydi vrya secici olunmaliydi bu iki
Rusya 36 askerimizi oldurdu demeyeceksin sehit etti diyeceksin. Onun iceriginin ne oldugunu bilmiyorsan yazik sana bu 3.
İsraile neden ses cikarmiyirsun diyorsun. Turkiye cumhuriyetini kuranlar zaten yahudi idi ve ataturk bunlarin en basinda gelen selanik merkezli ittihatci yahudi entelijan yapilanmanin bas neferiydi. Ek olarak ses cikarmana sunu da eklim.. Turk kisi gecirir ama yedigi ayazi unutmaz buda 4.
Akademik ve tarih bilgin elestirin cok zayif. bilgisizsin ve saf birisin.
İyi gunler
Sen git tv8 de ridvan dilmeni dinle izle bu aksam 21 maglubiyetini. ya da besiktaslilara de bakalim yiyorsa delikanlilarsa stadda bagirsinlar. Katilisrail, oc israil.. Ama gezi direnisinde soros la kavala ile is tutmayi biliyordunuz. Anlatabildim umarim
Papaz tutuklanmisti ve yargilanmak icin mahkemeye verildi. Savci ve hakimlerin koltugunu degisten Erdogandi. Sen neyin muhabetini yapiyorsun kardesim?
Hadi öldürdü demeyelim, sehit diyelim. 36 sehit icin Osmanli evladi Erdogan ne yapti? Bir kac ton domates icin 36 sehidi satti Erdogan. Tüm devlet kadrosu Putinin karsisinca yaka paca dikildi.
Senin akademik bilgin tam 0 yani koca bir SIFIR. Kaynagiz ben üc harfliler ile konusuyorum diyen raporlu bir deli. :D
Sana Akademik bir Tarih gercegi söyleyim mi? Kemalistler ve Atatürk bu Milleti kurtarirken senin Padisahin ve Halifen gödlerini ingilizlere veriyordu.
Akademik gercekler bunlar. 100 senelik Cumhurriyet Tarihinde ülkeye attiginiz bir civi yok, Kemalizm kiskancligindan iftiradan haric bir cacik biliyormsunuz.
Kemalizm degil kamalizm de ona. Yine sifir akademik bilgin
Dediklerimi dedim kardes. Fazla uzatmakta istemiyorum. Akademik gercekler ortada, ortada oldugu icinde seneler resmi yalan palavralari ile dolasti üc harfliler ile muhabet eden raporlu deliler.
Bu ülkede bir insan ya Kemalizmi secip Türk olur, ya da Osmanliyi secip Etrak-i Bi Idrak olur, Osmanlida Anadolu halkina cünkü bu denirdi.
Ne olmak istedigini sana birakiyorum, benim ama Etrak-i Bi Idraklar ile tartisacagim yok cünkü Osmanlinin dedigi gibi, akliniz bunlari zaten almaz.
Bende diyecegimi dedim
Gelde bunu bizim millete anlat
Gelde anlat mk
sonra ne oldu birden puf diye buharlaştı mı
Satildi ve yediler.
O açılan fabrikaların ve diğer şeylerin korunmasına yönelik kanun niye olmadı?
Kimden koruyacaksin fabrikalari? Kendi devletinden mi? Suc fabrikalari satanlarda, baska kimsede degil kardes.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?