Çocuk yapıyoruz falan diyeceksiniz ondan bahsetmiyorum, ikili ilişkiler konusunda çok pasifler herşeyi karşıdan bekliyorlar, hesap bile ödemiyolar, evlenince çalışmaya biliyolar, sanki bütün sistem onların rahatlığı için kurulmuş, hiç bişey için çaba sarf edip ugrasmalarina gerek yok, bedava yaşıyorlar şu hayatı
Bir de tüm bunlara rağmen din kadını küçümsüyor, aşağı görüyor diyenler yok mu? Neyse konuyu değiştirmeyeyim. Her insan kendi hayatını en iyi seviyeye getirmek için çabalamalı zaten. Bir erkek temizlik yapmayı, düzenli olmayı ve mutfakta vakit geçirip yeni tarifler denemeyi bilmeli. Bir kadın iş dünyasında olmayı, kendi ayakları üzerinde durmayı ve işini kurmayı öğrenmeli. Çocuk nasıl yetiştirilir, iyi bir insan nasıl olur ve kaliteli bir insan olmak ne gibi özelliklere sahip olmak gerekir tarzı sorulara cevap aramalı her iki cinste. Evlilik, iki insanın hayatını birleştirmesi ve yükünü hafifletmesidir. Yük olması ya da ben çok yorgunum beni de taşıyıver demesi değildir. Elbette bazı fedakarlıklar yapılır, tolere edilir bazı şeyler ama bunun da bir sınırı ve zamanı olur. Ayrıca hesap ödeme kısmına katılmıyorum. Genelde ödemek isteyen kadınlar oluyor ama erkekler bunu asla kabul etmiyor ve yeltenene de hak etmediği sözler sarf ediyor. Ben yaşamadım bizzat ama yaşayanlara denk geldim.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çocuğu olup da evi çekip çevirmek zorunda olan kadınları küçümseyip durmayın artık, hayatınız boyunca bir kere bir çocukla aynı evde kalıp bakmak zorunda kalmadan bi taraflarınızdan sallayıp duruyorsunuz. Çocuk bakmak başlı başına deli gibi yoran bir şey zaten enerji denen bir şey kalmıyor yeğenimle ilgileniyorum arada tüm gün ilgileniyorum bazen ve dünya yorucusu bir şey çocuk bakmak. Dışarda insanlar bunu bir ücret karşılığında yapıyor ve senin kazandığın hiçbir şey yok üstüne bir teşekkür bile edilmiyor ona ek olarak bulaşığıydı çamaşırıydı yemeğiydi evin alışverişiydi çocuğuydu hepsiyle aynı anda uğraşmak kadar yorucu bir meslekten ev kadınlığından bahsediyorken bir teşekkürü bile çok görüp küçümseyen adamlara tek bir şey yapmak gerekiyor. Tüm gün boyunca canavar gibi bir çocuk, dağınık bir mutfak, hazırlanması gereken bir akşam yemeği menüsü vereceksin sonra tüm bunları yapıp o dil dışarı çıkıp solumuyorsa cinsiyetini değiştirmesi için çek falan verilmeli😂
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen kanalizasyon temizlemek zorunda olan adamlara anlat bunu :) çok çok yoruluyorum çok çalışıyorum benim işim çok zor de :)
Ayrıca küçük tabi yaptığınız iş, bende çocuk bakıyorum bende evimi temizliyorum bende yemeğimi yapıyorum bulaşığı mi yıkıyorum, ulan bunlar zaten her insanın normal de yapmasi gereken şeyler ekstra bişey değil ki
Ben tenzih edilmesi gereken kadınlar olduğunu söylemeye çalıştım. Bazı çocuklar canavardan farksız, benim yeğenim öyle mesela😂 böyle bir çocuğa hem bakıp hem ev işleriyle ilgilenmek dünya zoru emin olmak. O çocuklar tüm gün aynı evde kalmadan anlayabilmeniz mümkün değil
Eşiniz illa ki yardımcı oluyordur size. Kadın olmak apayrı bir zorluk. Ben tüm bu saydıklarımızı tek balona yapmak zorunda kalan kadınları kastediyorum ve anlamanızı beklemiyorum
Çocuk bu adı üstünde yapacak ebeveynleri de ona paşa paşa bakacak, he bakamıyor musun o zaman baştan yapmayacaksin , çok sinir oluyorum böyle ebeveynlere çocuk bakmaktan bile acizler, söylenmeye hakkı yok yani kendi istediği ile yapıyor o çocuğu seve seve bakmak zorunda
İlk adımı kadın attığı zaman genellikle kolay kadın olarak görülüyor bu yüzden genellikle erkeğin adım atması beklenir hesap ödeme konusunda sadece erkek değil kadında ödemeli ya da birlikte ödenmeli ve bence her kadın evlensin ya da evlenmesin çalışmalı ve kendi ayakları üzerinde durup kimseye muhtaç olmamalı
İlk bulusmada hesabı erkek öder bana göre sonraki bulusmalarda paylasilabilir ben birkaç gün tanıştığım birisi ile böyle yapmıştım ilk bulusmada kahve içtik o ödedi sinemeya gittik bileti o aldı mısırları ben aldım tiyatro biletini ben aldım yani karsilikli yemeği o aldı felan filan
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki niye hiç hesabı sadece kadının ödediği bir seneryo yok bu denklemde?
Genelleme yapmasak. Tekim kimseden maddi manevi destek almıyorum Kira fatura gıda vb. her şey bende. Ayrıca cocugumda var Gittiğin mekanlarda ev bahanesiyle hesabı odemiskligim çok olmuştur Lütfen amaaa. aliniyorum. Sırf parayı ben veriyorum diye trip atan var.
Her kadın aynı değil, kendi ayaklarım üzerinde durmayı bir erkeğin parasına tercih ederim. Erkeğe tüm sorumluluğu yüklemek veya kadına yükleyip yan gelip yatmak düşüncesizlik acizliktir.
Tamamda bunu bize erkekler düṣündürttü. Erkekler tabiri caizse "iṣe yaramayı" sever. Bi hesap dahi mi ödeyemeyecek adamım ben, eve bakamayacak bi adam mıyım ben vs. gibi düṣünen erkek aṣırı çok. Sen böyle düṣünmüyor olabilirsin ama dünyada tek sen yoksun. O yüzden kadında erkeğin istediğini verir yani tamam sen erkeksin der hesabi ödetir, çalıṣmaz vs. yani bi suçlu arıyorsan hemcinsine bakman yeterli
Hayır bir insan neden enayi gibi herşeyi yapmak istesin, tamamen kadınların beklentisi bu yönde olduğu için erkeklerde böyleler, yoksa kadın çalışan erkek mi olur erkek adam evinde oturur çocuğuna bakar dese erkeklerde bu yönde şekillenir
Erkek evde oturup çocuğa bakacak ṣekilde asla planlanmadı ama biyolojik olarak bizden güçlüsünüz yani siz çalıṣmaya eve ekmek getirmeye yaratılmıṣsınız Bir kadın inṣaatda çalıṣamaz mesela illa masa iṣi falan olması lazım gibi gibi örnekler sunulabilinir senin argümanına karṣılık Tabi ṣimdiki zamanda her iki bireyde zaten çalıṣıyor yani benim çevremde en azından öyle çevreni değiṣtirmeni öneririm
Hanfendi ne kas gücü, mamut avlamiyoruz sonuçta, kadınlarda gayet inşaatta çalışabilir, madenlerde çalışabilir, savaşa gidebilir, şu zamanda bizim yaptığımız herşeyi sizlerde yapabilirsiniz sadece işinize gelmiyor
hayir ağırlık taṣıma babında dedim yoksa insaatta çalıṣan çok kadın var ṣimdiki zamanda ama sen boṣver takma kafana inṣ kendine uygun birini bulursun alman usulu yaṣarsiniz 😃
Yo bu düzen değişti. Hatta senin dediklerini geri getirin diye akım çekiyorlar
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
İllaki değişecek tabi ama henüz tam değişmedi hatta daha kötü bir hâl aldı önceden gene aynıydı ama en azından kadınların çok hakkı yoktu ikinci sınıf muamelesi görüyordu bir nevi, şimdi hem haklarımız eşitlendi ama hâlâ kadınlar aynı kafada aynı şeyleri bekliyorlar, mesela; Önceden hesabı erkek öderdi ama kadının gerçekten parası olmazdı, şimdi kadının parası var ama hesabı gene erkek ödesin diye bekliyor
Size kalsa, evlilik teklifini de kadın etsin diyeceksiniz zaten
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok canım hiç öyle şey dermiyiz ne haddimize, size hiç yakışır mı evlilik teklif etmek, teklifi de biz ederiz hesabı da biz öderiz, siz süs gibi durun yeter o bize