İnsanlar neden İstanbul'u Türkiye'nin en büyük şehiri sanıyor?

Arkadaşlar bunu derslerde öğreniyoruz bir şehre en büyük denmesinin sebebi nüfüs sayısıdır. Haritadan görsel olarak bakıldığında ve Google'dan da bakabilirsiniz yüz ölçümü olarak Ankara Türkiye'nin en büyük şehri İkinci olarak İzmir'dir. Ünlülerin hepsi boş zamanlarında İzmir'e akın ederler. Deniz kenarlarından evler. Çeşmesin'den yazlık alırlar. İstanbul'un Sarıyer, Beşiktaş, Şişli, Eyüpsultan, Bakırköy Üsküdar dışında nesi var? Ve Bakırköy sahilde boğaz köprüsü yok meslea Ki denize sıfır boğaz köprülü bir manzaralı yerde oturmuyorsan ne farkı var? İzmir'inde ışıl ışıl denize sıfır bir sürü İstanbul'dan daha fazla muhiti var. Şile Bir Çeşme asla etmez. Ne yani tek fark Denizin ortasında köprü olması mı deniz manzarasında? Onun dışında eğlence yerleri aynı bir kordonda bile İstanbuldan gelenler kadınların rahatlığına insanların giyimlerine güzel güzel huzurlu anlaşabilmesine şoka giriyorlar. İstanbul'un tek artısı geçmişte başkent olması bu yüzden zamanında ticaret adamları oraya yoğunlaşmış. İzmir sahillerinin de hepsine köprü dikelim alın birebir aynısı. Düşüncelerinizi bekliyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar en büyük yüz ölçümüne sahip Konya olacaktı düzeltiyorum yanlış yazmışım.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar ben 3 en çok nüfüs şehir alan şehir olarak Ankara 'yı söyledim. Yoksa Konya ve Sivas ilk 2 dedir. Konyalılara ve Sivaslılara selam olsun.
İnsanlar neden İstanbul'u Türkiye'nin en büyük şehiri sanıyor?