Ben mezun olduğumdan beri hiç vermediler sürünüyorum beş parasız istemiyorum da utandığımdan onlar da düşünmüyor acaba bir ihtiyacı var mı diye
Benim gibi olanlar var mı
Ben mezun olduğumdan beri hiç vermediler sürünüyorum beş parasız istemiyorum da utandığımdan onlar da düşünmüyor acaba bir ihtiyacı var mı diye
Benim gibi olanlar var mı
Kpss döneminde kişinin ailesi olsun maksimum 1 sene para verir ama onu da yapmıyorlar. Keşke ablan olsa idi ya da abin. Halden anladıkları için cebine para koyarlardi. Başarabilirim diyorsan hem çalışıp sınava hazirlan. Ya da birini seçip karar verip hayatına devam et
Kıyamam ya al hadi şu 100 tlyi kendini ödüllendir.
Şaka bir Yana ailen sana destek olmalı sen istemeden harçlık vermeli netice itibariyle kızsın ihtiyaçların var
😖 yok ya hiç düşünmüyorlar gerçekten bu kadar da olmaz erkek kardeşim lisede ona veriyorlar harçlık da ben bu evin bireyi değil miyim ya üni bitirdim diye sildiler mi beni
Kardeşim konuda çok haklısın fakat ailen netice de fakat bunun önlemini kendin almalısın gir bir markete çalış
sınav çalışıyorum evde o yüzden başka bir işte çalışamıyorum bu sene
Anladım valla kardeşim o halde ailen ile durumu konuşup çözmelisin aksi halde bu tarz şikayetlerden yakınmaya devam edersin
çözülecek kişiler değiller ki
Peki sen ne yapmayı düşünüyorsun
ağlaya ağlaya ders çalışmaya devam
Part time iş bulalım sabahtan öğlene çalış öğlenden sonrada ders çalış
bu arada öyle işlerde de çalışmama da izin vermezler kardeşim tuhaf bir kafa yapıları var üniversitedeyken çalışmak istedim izin vermemişlerdi
Tekrar konuşmayı dene kardeşim bu şekilde nereye kadar devam edecek ki. Eğer ailen bu yolu izlemeye devam ederse seni bile isteye hataya sevk eder
Annem babamdan habersiz, babam annemden habersiz muhakkak verir. Bir de birbirlerini gaza getirirler çoçuğa harçlık versene diye🤭 Bu arada çocuk 34 yaşında çalışıyor🤭
insanın ailesinin çocuğuna karşı ince düşünceli olması ne kadar güzel bir şey olmalı 🙂
Öyle tabi mesele maddiyat değil. Kimseye minnetin olmuyor hiçbir konuda ruhen doymuş oluyorsun. Daha güçlü, daha doyuma ulaşmış, arayışsız ve beklentisiz. Hayata karşı duruşu değişiyor insanın. İyi ki varlar💕
imrendim size, keşke her aile böyle olsa. 22 yaşımda en zor süreçlerimi yaşıyorum ailem tarafından. Bu dediklerinizi onlardan beklediğimi söylesem nafile çaba olur zaten
Üzüldüm adına ama yine de konuşabilirsin. İyisiyle kötüsüyle ailen onlar senin aranızda konuşabileceğiniz şeyler bunlar
Cevap
14Cevap
Vermiyorlar hatta babam gitsin çalışsın dedi aynı sen gibiyim ben de evdeyim ve inan küçüklüğümden beri böyleydi. Babam geçen de 500 verdi o da çok ihtiyacım var dediğim için sonrada diyor ki bidaha yok isteme hatta evlenirsem bile eşyana yardım edemem ya altın ya eşya dedi bana. Bilezik bile takamazmış. Ne olursa olsun bunu duymak istemezdim elinden geleni yapmasını isterdim. Sen de yalnız değilsin canım bugünlerini atlatacağını düşün Allah insanı ailesine bile muhtaç etmesin. Canım çikolata bile istese zar zor alırdı babam hergün tatlı mı olur derdi insanın fazlasından gözü yok bi 100 lira bile düşünüp vermesini istiyor 🥺
yeni gördüm mesajınızı. bizimkiler de ne alsam en ucuzunu aldırmaya çalışıyor 2 saat para hesabı yapıyorlar kitaplarımı fotokopi alıyorum mesela kaç kitap aldığımdan sayfasının ne kadara çıktığına kadar soruyor bir sürü hesap yapıp kafamın etini yiyor babam. Erkek kardeşim ise her gün istese 200-300 liralık kitap alışverişi yapıyor kartlarını alıp onlara sormadan kimse de bir şey demiyor o kadar zoruma gidiyor ki keşke az bir şey gamsız olsaydım da onun gibi takmasaydım bu davranışlarını. En son da kitap almıştım işte ne bir şey canım çeker ne bir ihtiyaç olur almam gerekir düşünüp para vermiyorlar yani. Otobüs paramı bile vermiyorlar kütüphaneye bisikletle giderm mesela. Kardeşim ise dershaneye her gün 36-40 TL otobüs parası verir bisiklete ölse binmez yani kestirip attı ben saf her şeyi kabul ediyorum boynum bükük ve ailemin işine geliyor
Doğru diyorsun aile bile çıkarcıysa diğer insanları düşünemiyorum ya. Aile senin iyi bir evlat olduğunu fark ettiği an daha da tepene biniyor ve eziyor bu arada. Evet benim gibi senin gibi olan çocuklar o kadar çok ki neden dünyaya geldiğimizi sorguluyoruz sonra
Mesaj atabilirsin utanma
İş bul diye yapıyorlar. Ama yinede genç kızsın ihtiyaçların vardır. Sormaları ve yardımcı olmaları lazım. Yoksa yanlış yola girebilirsin
doğru diyorsun umursamıyorlar artık
Çokmu zor durumdasın
0 ya utanıyorum valla artık en son üni okurken kalan kredi vardı onu kullanıyordum o da bitti de hiç düşünüp vermemeleri canımı sıkıyor yani karnın tok barınacak yerin var daha ne ihtiyacın olsun der gibi ki diyorlar da zaten 😅
olur mu öyle şey. Kişisel bakımın var.
kişisel bakım ne demek ya. Ben kitaplarımı zor alıyorum 😕
Bende mezunum bi müddet calistim vs işten çıkınca evdeyken bana para verirler babam maas aldığında ihtiyacın varsa soyl3 derler
Yazık be. Yine de çıtlat. Bu tip konularda aşırı gurur olmaz. Sonuçta ailen.
🥲 karın tokluğuna yaşıyorum evde ya. Kartı bile kullanamıyorum inan ki
Bu yaşlarda çektiğin sıkıntılar, içine attıkların birike birike ileride ciddi depresyon ve sinir problemleri ortaya çıkmasına neden olur. Bu yüzden babandan çekiniyorsan önce annene çıtlat. Ailenler neticede ve bu kadarlık ebeveynlik yapmalılar. Sonuçta lüks bir hayat istemiyorsun.
Ya daha geçen gün annemin bizim hakkımızda defolup gitmediler odaların 2 sini de aldı eşekler dediğini duydum saydırıyordu bize. Yani annem de başıma kalkmayacak biri değil. O laflarını duyduktan sonra 1 hafta yattım biliyor musun ağlamaktan. Şimdi evde yemek yerken yaşarken bile acaba ne düşünüyor acaba fazlalık mıyım diye düşünmekten bayılacağım yani üstelik daha birkaç ay önce mezun oldum 🙂 insanın zoruna gidiyor
Baban annen gibi mi? Eğer değilse ondan iste Vallahi annen hakkında iyi şeyler düşünmedim ama seni ona karşı kışkırtmak olur diye bir şey demeyeyim. Çok üzüldüm. 4 5 senedir çalışıyorum da, çalışmadan önce de aile yapım böyle değildi. Kardeşim mezun olduğundan beri 2 senedir çalışmıyor ve rahat, baskı yok üstünde, harçlığını da veriyorlar.
O da aynı ya annem çünkü bir kere yanımda babama demişti harçlık veriyor musun hiç diye o da yok vermiyorum demişti ve yine vermedi yani farkındalar ama vermiyorlar🙂 şimdi atansam da biz seni besledik diye benden para beklerler ama çektiğim bu sıkıntıları unutmam yani. İnsanın ailesinin bile böyle olması çok koyuyor. Güzel ya aileden aileye değişiyor bu durum hepimiz şanslı olmuyoruz benim lisedeki kardeşim de mezun ona da verdikleri halde burnundan getiriyorlar bir yer kazanamıcan niye bizi uğraştırıyon tarzında. Psikolojimizi yediler, kendilerinkiyle beraber bizimkini de. Üstelik biz sınav çalışıyoruz bu süreçte psikolojik olarak destek çok önemli ama vermedikleri gibi olanı da bitiriyorlar
Kesinlikle haklısın. Her anne baba saygıyı çok hak etmiyor. Anne babanın iyisi kötüsü, saygıyı hak edeni ve hak etmeyeni var. Evet unutma bu yaptıklarını. Hiç olmazsa geleceği düşünüp anlayışli olup yardım etseler ama demek ki o da yok. Çocuğu sırtta yük görüyorlar demek. Hangi bölümü bitirdin?
anne baba ne yaparsa yapılsın onlara tapılmalı, kendilerini öyle görüyorlar hiç bu kadar kendimi fazlalık gibi hissetmemiştim. Gelecek senin geleceğin benimle ne alakası var diyor annem. Kendin için çalışıyorsun benim için mi diyor
Öğretmenlik.
Seni Dünya'ya sormadan getirdikleri için tapmani beklemeleri cahillik ve aptallık. Demek ki anne babalarından öyle görmüşler ve aşamamislar. Umarım bu dusuncesizlikleri ders çalışmanı olumsuz etkilemiyor. Hangi branşı bitirdin? Anlattığın kadarıyla annen babandan da daha odun ve beter bu konuda.
Evet kendi aileleri de onları insan yerine koymamış itip kalkmış hep. ya olan benim psikolojime oluyor hiçbir şeye değil 1 hafta baş ağrısından öldüm evde kimse umursamadı, annem onu kastetmedim dedi ama daha fazla nasıl açık olabilirdi ki 😅 defolup gitmediler odayı da aldılar dedi bize yani. Sonra babam açıklama girişiminde bulunuyor annen onu kastetmedi biz sizin çalışmanızı isteriz dedi ama neden bu şekilde söylenir ki. Gerçekten azıcık düşünceli bir ailede yaşamak isterdim ama insan seçemiyor kpss süreci daha çok psikolojik sağlamlık isteyen bir süreç ama olan psikolojimi de alıyorlar berbat hissediyorum günlerdir, gidip antidepresan almayı düşünüyorum artık onların hakaretlerine katlanabilmek için. matematik bitirdim
En azından abarttiklatini düşünüp açıklama yapma lutfunda bulunmuşlar😃 cahilliklerine ver ve psikolojini diri tut, sonuçta sınavın var. Ve kimseye imrenme, imrenmek de insanın içini yer. Herkesin hayatını kendi şartlarında değerlendirmek lazım, seninki de buymuş, elinde olmadan bu şartların içine düştün. Mesela benim ailem iyiydi ama ben de 13 18 yaş aralığında akrabalarla gerilim yaşadım. Herkesin sorunları olabiliyor, böyle derken sorununu kucumsedigimi düşünme, gayet büyük bir sorun, kafanda daha da buyutursen seni yıkar diye psikolojini diri tut diyorum. Sınavla onlardan kurtulabilirsin ve psikolojin düzgün olmazsa sınavda şansın azalır. Babandan da bir kerelik para iste bence. Güzel ve açıklamalı bir dille anlat, kendini senin yerine koyacak şekilde anlatmaya çalış. Anlamazsa sonsuza kadar bu konuyu bir daha acmazsin.
iyi yöne çekemiyorum bir türlü 🥲 doğru diyorsun ama böyle şeylere maruz kalmaktan psikoloji diye bir şey kalmadı bu farklı boyutu bunun dışında da çok zor gelen durumlar var. Bilmiyorum imrenmeden edemiyorum ya içimde bir boşluk gibi bu ailesiyle ilişkileri güzel olan insanlara hayranlık duymadan edemiyorum. Ama evet böyle bir durumu ben seçmedim hep kendime yükleniyorum bu konuda. Anlıyorum tabi ki herkesin sorunları var ama benim akraba ilişkilerim de yok vardan yoklar yani o kadar yalnızım ki tüm sıkıntıları kendi içimde halletmeye çalışıyorum ama ailede birinden biri anlasa bile buna tutunabilirdim. Evet aslında kurtarıcım olan sınavdan da uzaklaşıyorum hepsini kendi elimle yapıyorum aslında çeki düzen vermem gerek kendime bir an önce 🙂 Utanıyorum gerçekten bu konuda istemeye geçen sene üniversitede iken kendisi gönderirdi istemeden ama uzun zamandır hiçbir şekilde düşünmüyor annem yanımda söylediği halde farketmiyor
tamam olur denerim. teşekkürler 😞 bilemiyorum nasıl olacak
ben mesaj atamadım 😢
evet xperle alakalı. bende tam anlamıyorum diyecektim. olur verebilirsin
Kızara aylık asgeri ucreti veriyorum
nerden geliyor bunun kaynağı
Lokantam var
Evli oldgm halde annem de babamda verir sagolsunalr🫶🏻
Gerçekten mi? Ne kadar şanslısın. Bence sen ailenin tek kizisin ondandir.
Bende mezun olduğumdan beri sadece birkaç kez banka hesabıma attılar daha görmedim çalışmak istiyorum artık
yaşın doğru mu
Evet
ben mezun olunca elini eteğini çektiler ya fasfakir geziyorum insanda az düşünce olur ya 😢
Ben harçlık alırdım üniversitede paranın hesabını kuruşuna kadar sorarlardı Allah'a şükür artık onlara muhtaç değilim kendi paranı kazanıyorum.
Hayır ama çok sıkışırsam isterim verirler. onlarda sıkışınca ben de veririm.
Ne düşüncesizce bişey. demek ki sana verdikleri değer az
Değer vermiyorlar ki zaten, verdiklerini zannediyorlar onlara göre değer vermek evde barınma imkanı yemek bu kadar. Psikolojik olarak neye sürüklediklerinin farkında değiller
Yani aynen öyle. bizim insanlarımız medeniyeti bı turlu ogrenemedi giti. hep cahil kalıyorlar.
Evet asla eksik etmezler
ne güzel
Çıkıyorum aslında kütüphaneye gidiyorum çarşıya gidiyorum bazen. Evin kartını alıyorum ama onda da harcama yapmama izin vermiyorlar 🙂
harçlık alma durumlarını geçtim
yaş 40 olmuş geç bi zahmet artık be daha 22 yim ben 😑
:D
Harçlık alacak yaşı çoktan geçtik.
Calisiyorum ihtiyacin yok
Ben vardım , şu an farklı bir iş yapıyorum
Ben onlarla veriyorum:)
Çalışmayı denesen?
kpss çalışıyorum işte çalışsam derslerim aksar
Vermiyorlar kendim kazanıyorum
ne iş yapıyorsun okuyor musun
Açıktan okuyorum bir yandan kasiyerlik yapiyorum