Ben yıllarca aile baskısından dolayı dinime nefretle dolu yaşadım. Kapalıyım ama sırf ailem istediği için hiç inancım yoktu şimdi inanmayı istediğimi fark ettim.
yani bir hayat düşünün ortaokuldan sonra zorla dışarıdan lise okutulmuş evden dışarı çıkartılmamış her hareketi incelenmiş kız arkadaşının sevgilisi var diye onunla görüşmesi yasaklanmış. Kuzenlerle konuşamamış evde bile yazmayla dolaşmak zorunda kalmış bir kız. Doğal olarak islama nefret doluydum ama artık değişiyorum elif be okumayı öğrendim ama kuran okuyamıyorum nasıl öğrenebilirim
bir de nasıl yalandan uzak şekilde dinimi öğrenebilirim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Yalansız bir din öğrenmek istiyorsan önce Kuranı anladığın dilde oku. Sonra Peygamberi öğren, hadislerini sünnetlerini...
Önce elif ba öğren bitir sonra da Kur'an'a geç okumaya başlarsın yavaş yavaş
Elif ba öğrendim ama devamını aklım almıyor
son sayfasına kadar okuduysan harflerden çıkarman lazım ama
Ama harfler değişiyor birde üstünde altında işaretler oluyor falan çözemedim
İnternette nasıl okunması gerekiyor ise videoları vardır illa onlardan dinlesen
Çok kalın kafalıyım sanırım dinlememe rağmen anlamadım :( Türkçe okumakta güzel ama Arapçanın bir ahenki var rahatlatıyor
Anlıyorum bir hocadan yardım alsan belki olabilir canım
Ne güzel bir adım. Tebrikler, internetten Elif ba videoları var.
Onlarla sadece bir yere kadar ilerleyebildim :(
O zaman diyanet Kur'an kursları var, hafta içi okul zamanı gidiliyor. Camilerde
İşte maalesef ailem ona izin vermiyor onları kandırdığımı düşünüyorlar
Aileniz muhafazakar aile mi? Hoşuna gitmesi lazım iken neden böyle yaparlar?
Ailem taklidi iman yaşıyor takva sahibi değiller veya bilinç sahibi değiller. Baskıcı korkutan sindiren bir ailem var beni kapatmaları dini değil namus davasından daha çok
Ha tabi sevinirler öğrenmek istediğime inansalar ama hep küfrederdim islama o yüzden inanmıyorlar niyetimin gerçek olduğuna
Seni gizlice namaz kılarken görseler. Samimiyetle inanırlar emin ol. Bir de sağlam bir tövbe et derim.
Namaz kıldığımı görüyorlar ama şov peşinde koşturuyorsun diyorlar haklılar tabi ama değiştiğimi görmüyorlar
Ettim :( Allahım affetsin
Valla biriyle telefonda İslami namaz kılmayı ve Kur'an okumayı siyer-i Nebi öğrenmeyi falan methetsen sana inanırlar bence. Başka türlü zor.
Allah'ın affı rahmeti sonsuzdur.
Allah razı olsun cevaplarınız için umarım bir çıkıl yolu çıkar karşıma hem hayatımı hem ahiretimi kurtarabilirim. Yoksa intiharın eşiğindeyim artık
Sağ olum deneyeceğim gösterdiğiniz yolu
Estağfurullah ne demek. Allah cümlemizden razı olsun 🤲 İnşallah kurtarırız hepimiz. Ben de iyi bir insan değilim bence. Hepimizin bir kötü tarafı mutlaka vardır. Hidayet Allah'tan. İntiharı aklınızdan çıkarın derim. Allah'ın verdiği canı almak Allah'a aittir, kendi kendinize yaşamınıza -Allah korusun - son vermek çok büyük günahtır.
Keşke çıkarabilsem çok yoruldum 25 yaşımda
Kimse benim kadar günahkar şirk koşmuş değildir. Ya toparlanıcam ya intihar edicem bakalım Allah hangi kapıyı bana uygun görecek
Allah pişman olan kulunu pişmanlığı ile affeder, kul ne kadar pişman ise o kadar affedilmiş olur.
😞 inşallah tek ümidim o
Gerçekten bu konu da yardım edebilirim. Mesleğim bu zaten
Bunu öğrenip napıcaksın bunu öğreneceğine başka şeyler öğren
Risale-i Nur okudunuz mu hiç?
İnterrnerten online öğretiyorlar
Nasıl aratırsam karşıma çıkar peki
Hayrat kuran öğrenme yaz
Kuran okutarak
Türkçe oku