Arapça okumak çok zor diyolar Harekeler falan kafa karıştırıcı duruyor. En iyi nasıl öğrenirim? Güzel Kuran-ı Kerim okuma yarışmasına katılmak bile istiyorum

Arapça okumak çok zor diyolar Harekeler falan kafa karıştırıcı duruyor. En iyi nasıl öğrenirim? Güzel Kuran-ı Kerim okuma yarışmasına katılmak bile istiyorum
Ben çocukken Kur’an kursunda öğrenmiştim bence yetişkin birinin öğrenmesi çok daha kolay.
Öyle çok aşırı sayıda hareke de yok.
YouTube veya uygulamalar aracılığıyla öğrenebilirsiniz.
Çevrenizde Kur’an kursu varsa oraya da gidebilirsiniz; en fazla bir ayda öğrenilir.
Ben çocuklara 20–25 gün arasında öğretiyordum. Tabii ilk zamanlar heceleyerek okunuyor ama pratik yaptıkça gelişir.
Hayır zor degil kalben istiyorsan muhakkak başarırsin o kadar huzur veriyor ki hele birde manası anlamlarıyla ogrenip hatim de ettin mi o huzur mutluluk hiç bir şeye değişilmez ALLAH her daim yardımcın olsun muvaffak etsin
Allahın adıyla diye biliyorum
Berrecim merhaba 🌸 Ne güzel bir niyet bu, içim ısındı okurken vallahi 💚
Arapça okumak başta göz korkutuyor ama inan bana doğru hoca + düzenli tekrar = başarı demek. Önce elifba ile ağır ağır başla. Harfleri tek tek çıkarışını oturt. Sonra harekelere geçersin. Acele etme, her gün az az ama düzenli çalış. Bir de yüzüne çok Kur’an görseli gelsin, gözün alışsın 📖✨
Mümkünse mahallende ya da Diyanet kurslarında bir hocadan birebir ders al. Telaffuz ve tecvid için bu çok işe yarar. Güzel okuma yarışması hayalin de harika, bu sana güçlü bir motivasyon olur. Sesini kaydedip kendini dinlemen de gelişmene çok yardım eder 🎧
Unutma, manevî şeylerde niyet ve sabır en büyük sermayen. Kariyerinde de hayatında da böyle; hedef koy, küçük adımlarla ama kararlı ilerle. Sen istersen yaparsın, bu azim sende fazlasıyla var gibi duruyor 💪✨
Cevap
1Cevap
Türkçesini okusana arapça okuyunca kocanın seni dövmesinden tut erkek kardeşinden mirasta daha az pay alacağını göremezsin inanmayada devam edersin bu arap mitolojisine
@Yasmin997 anlasan müslüman mı olurdun bacım
@Yasmin997 bâri şu inandığınız dini tetkik edip okuyunda öyle karar verin daa daha sağlıklı olmaz mı en azından okudum ben her şeyi göze aldım bana mantıklı geldi cariye olmak dayak yemek kardeşimden daha az hak almak cariye olmak tarla olmak vs dersin
Müslüman olduk diye kocam beni dövmüyü vallahi kocam da müslüman ama dövülmyorum
Nisa34. ayet (Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden (itaatsiz) korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.)
Elifba ve YouTubedaki derslerle başla bende zorlanıyorum tecvidle falan okuyanlara hayran oluyorum ama pek olmuyor benimde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?