Bakın burada ikan ve hicretten yüz çevirirlerse öldürün diyor resmen. Başka ayette savaş açan müşriklerden bahsediyor ama bu ayet farklı
O münafıklar, kendilerinin küfre yuvarlandığı gibi sizin de o şekilde küfre yuvarlanmanızı ve sapkınlıkta eşit hâle gelmenizi isterler. Onlar, inanıp Allah yolunda hicret edinceye kadar sakın onları dost ve sırdaş edinmeyin. Şayet iman ve hicretten yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Savaş ganimetlerinin paylaşımı ile ilgili ayetler de var
Ben bunu sormak istedim 😅
Kadınlar ganimet olarak sayılıyor biliyorum
Araştırdıkça daha nelerle karşılaşacaksın
Karşılaşıyorum evet ama korkuyorum bir yandan da, ya gerçekse ve ben taraflı sitelerden okuduğum için yanlış anlıyorsam diye..
Gehinnom da yanarım diye korkuyorum 😅
Kendin araştır tefsir kitapları al. Ama günümüz modern yazarlarının yazdığı kitapları değil.
Sen ateist misin
Eski İskandinav inanışına göre de cehennem denen yer çok soğuk buzullarla kaplı bi yer donma ihtimalin de var 😃
Evet
😄
Sen nesin deist mi agnostik mi
Arayıştayım ben
Bir zamanlar ben de öyleydim
Müslüman mıydın eskiden
Yani dört dörtlük değildim de öyle söylüyodum. Küçüklükten beri çoğu şeyi sorguluyodum ben
Ben de aydınlanmaya başladım, ama Kur'an'ı okumadan da dini reddetmek istemiyorum sanırım hepsini okuyup agnostik olucam 😅
Sadece kuranı değil tevratı incili falan da oku birbirinin benzeri şeyler yazıyor. Ve bu kitapların hepsinde tanrının sözleri değiştirilemez yazıyor.
Ama Kur'an'a göre onlar değiştirildi
Boşuna demedim birbirinin kopyası gibi hepsi.
Tevrat daha önce yazıldı onda da değiştirilemez yazıyor. Hangisi doğru?
Bilmiyorum sjsj ne doğru ne yanlış valla artık beynim sulandı 😅
Kaç gündür ayet okuyup duruyorum bir müslüman siteden bir ateist siteden...
Kuranın kaç tane farklı çevirisi ve tefsiri var bilmiyorum kurtubiye göre farklı yorumlamış taberi ayrı yorumluyor aralarında çok bi fark olmuyor ama bazıları baya farklı
Evet, hangisine inanıcam ben
Kendine inan
Nasıl yani
Arapça bilmiyorum ki sjs
Arapça öğrensen bile değişen bişey olmayacak. Bugün o kitabı yorumlayan kişiler öğretecek sana Arapçayı senin de onlardan çok bi farkın olmayacak.
Ayrıca o kitap yazıldığı dönemlerde kaç defa toplanıp yakıldı yenisi yazıldı. Tabi bide o dönemlerde daha amerika kıtası falan da keşfedilmemişti hz. Muhammed son peygamber o dönemde başka peygamber de yok teknoloji yok bu keşfedilmeyen kıtalarda yaşayan insanlar neye göre inanacaktı. Hadi onlara önceden peygamber geldiğini kabul edelim. Ama bu sefer de din güncellendi ama onların haberi yok haber verecek olan yok orada yaşayan insanlar ne olacak?
😳🤯 napicam ben o zaman
Öyle şaşırır kalırsın. Sorgularken sadece dini değil tarihi de sorgula o dönem imkanlar nasıldı dinler nasıl yayıldı. Mesela hz isa doğumu 0 olarak kabul ediliyor. İsa ne zaman öldü? İsa öldümünden kaç yıl sonra Muhammed'e peygamberlik geldi? Bu süreçte insanlar hangi dine mensuptu İncil ne zaman değiştirildi? İncil değiştirildikten 100 yıl sonra doğanlar o kitaba inandıkları için cehenneme mi gidecek?
Hayır haberleri olmadığı için sorumlu tutulmazlar o zaman
Bu sefer de dünyanın imtihan için yaratıldığı tezi çürüyor. Madem Adem'den son insana kadar insanlar imtihan için yaratılmış neden onca insan muaf tutuluyor? Bu sefer de bize haksızlık, ben de muaf tutulmak istiyorum.
Ama her kavime bir peygamber gönderilmiş deniyor, yine din vardı o zamanki kurallardan sorumlu onlar da
Her kavime peygamber gönderilmiş ama bakıyorsun uzak doğu ülkelerinin inançlarına hiçbirinin ortadoğu dinleriyle alakası yok. Yaklaşık 5 bin yıldır aynı dine inanıyorlar.
Münafık müşrikler daha beter.
Müşrikten*
Nasıl yani
Müşrik Allaha şirk koşuyor acikca ama münafık sanki muslumanmis gibi davraniyor ama kafir. İçten içe Allaha iman etmiyor İslam dan saymıyor kendini ama görünüşte Müslüman gibi davranıyor yani içeriden oyuyor.
Hm haklısın ama konuyla ne ilgisi var anlamadım 😅
Hangi ayet bu?
Tevbe suresi sanırım
Bunu arapça Dinleyip cümleten amin diyen insanlar var şaka gibi 😀
Evet 😄
Anlamaya çalışıyorum olmuyor kafam çok karışık