Nerden başlasam bilmiyorum ama biyerden başlamam şart. Erkek evladıysan babanızda esnaf ise monoton bi hayat sizi bekler. işi sevmesen bile elinden bişey gelmiyor onu tek bırakmak içinize sinmiyor kendi işinizin patronu olmak yerine baskasının işyerinde saatlik çıraklık yapmak zor geliyor kulaga ama sevmedigin bi iş bazen tek başına yapmaktan çekiniyorsun yapmak istemiyorsun ama yapmazsam esnaflıgın bi anlamı kalmaz kafamda bi dünya karışıklık varken bi de bu monoton hayatın içinde buldum kendimi uzun süredir buradayım zaten fakat olmayınca olmuyor Tohum toprağa kök bağlamıyor çokta üstelememek gerek bence bunca senedir. Babam askere git sonrasında fikrin degişecek diyor ya da başka yerde çalış zorluğu gör ozaman anlıyacaksık diyor kafamda toparlayamıyorum bazı şeyleri kolay bi iş değil
Nerden başlasam bilmiyorum desemde hep biyerden başlamam lazım detayları okurmusunuz rica etsem dertleşmeye çok ihtiyacım var?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
evet aynı karmaşa içinde bende bulundum ama şu an kendime bi yol çizdim muhtemelen şu an yaptığın işi sevmiyorsun senin isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamıyor olabilir ve babanıda yanlız bırakmak istemiyorsun onu bırakırsan sana darılcağını yalnız kalacağını düşünüyorsun bilmiyorum hedefin nedir başka ne yapmak istersin ama bir şeyleri değiştirmenin yolu kendini değiştirmekten geçiyor bazı konularda fikirlerini açıkça belirtmekten ben dilini kullanmaktan kaçınmamalısın her şey yerinde söylenmeli
Haklısınız. İsteklerimi ihtiyaclarımı karşılayamıyorum nede olsa kendi paran degil yanii babamıda bırakırsam tek kalacagını yalnız kalacagını biliyorum ailenin tek evladıyım benden başka babama sag kol olacak bi evlat yok baba dan da maaş almak olmuyor söylemedim değil ama aile içinde maaş mı olur diyor yedigimiz içtigimiz bir diyor herneyse hedefim polis olmak mezun senemdeyim tyt ile pmyo tutturmak istiyorum 2. Kez girecegim sınava ama önümde sanki engel var gibi sinava çalışamiyorum busene o sene olmasını istiyorum ama hep onume şu bu işleri çıkıyor ehliyet almak falan filan ehliyetimi alayım sınava çalismalarına öyle başlıyayım dedim ama ekim bitiyor Kasım geliyor az bi süre kaldı
ne işiyle uğraşıyorsunuz bu arada
Teksil erkek kadin giyim satış +imalat hergün dısariya mal çıkar falan içeriyi düzelt imalat a da bazen yardım et derken öyle yanii işimizin zoelugu bukadar çok yelpazesi oldugu için ve yalnızız
msü sınavınıda dene derim ve ara sıra ben burdayım bunu babana açık açık söylemesende ben dilinle anlatabilirsin etkisi olucaktır inan bana mesela bir fikir doğrultusunda bence böyle olmalı veya bunun bu şekilde olması beni daha çok mutlu ediyor gibi cümleleri kur konuşmalar arasında bir şeyi unutma bir cümleyi çok kez söylersen hayatın o yöne kayıcaktır ve etrafınada bunu bu şekilde kabul edicektir
sadece ikiniz için çok zor bir meslek türü rekabet çok eğer baktın olcak gibi değil asıl kollara yenilikler yap ticaret bu bi anda çok para kazanabilirsin de o noktoya geldimi babanın yanına eleman alırsın seninde için rahat eder hedeflerine odaklanabilirsin bende aynı 19 yaşımdayken bababma yardım diye geldim 2 yıldır hala çalışıyorum dur demeyi hayır demeyi bilmelisin şu an kendime bi yol çizdim hem çalışıp hem okuyorum bakalım hayat ne getirir
Msü sınavınıda denerim kesinlikle babam anlayış gösteriyor bazen ama bazende huysuzlugu tutuyor beni hep anneme şikayet ediyor bu durumdan annem bile sıkıldı o derece sınava evde çalısmam sıkıntı olur yanii babam diyor sanki çalısan erkekler evdemi çalisiyor hepsi iş yerinde çalisiyor eve gidince ders çalisiyor falan
Üni okuyormusun pekii
evet tam benim babam gibi bi öyle bi böyle tabi ben bir kızım bana o kadar yüklenmiyorlar ben işi bırakırsam bana kızmazlarda ama bende aynı senin gibi bırakamıyorum yalnız ne yapıcaklar diye iki gün gelmesem 3. gün geliyorum o yüzden bende kendime çıkar bi yol buldum
Ankara üniversitede uzaktan eğitim bölümleri açılmıştı hemen oraya girdim şimdi ikinci sınıfı bitiriyorum yazın dgs sınavına gireceğim ve umarımki yazılım veya bilgisayar mühendisliği hedefliyorum sadece yks den o kadar yüksek alamadım ama dgs sınavı ona göre çok daha kolay o yüzden hedeflerim olur umarım seninde hedeflerin gerçek olur sakın pes ediyim deme kendine hergün hatırlat bunu yapabilmek için ne mümkün neler yapabilirim
Hmm ya aslında bazen pazar boş oluyorum oda 1 pazar evde gecirsem 2. Pazar açmak zorunda kaliyoruz sinava çalişmadanda girmek olmaz çalısmak icin ya gece saatlerini tercih edicem ya da pazar günlerini
Peki bende açıktan uni okusam 2 yıl dgs ile geçiş yapmam mümkünmü?
bu tamamen ne kadar temelin olduğuna bağlı ben mesela ayt sınavında mühendislikler gelmiyodu ama diğer bölümlerin çoğu geliyodu ama benim hedefim mühendis olmaktı kendime başka bir yol bulmalıydım vakit kaybetmekte istemiyodum hemen yerleştim benimde işime geldi tabi uzaktan eğitim işi daha önce dgs ye girmedim dgs için mezun olma şartı var çünkü ama şu an bi sayısal yaptığımda 50 soruda 40 net yapıyorum ama yetersiz neden diceksin çünkü dgs kontenjanları çok az azdan kastım nerdeyse yok kadar az her üniversite her bölüm için bir kişi alıyor diceksinki aklın mı yok neden çlışıyosun o zaman o konuya gelirsekte rakip sayısı yks ye göre çok çok daha düşük 200 bin kişi giroyor yks ye ise seneye 10 milyon kişinin girmesi bekleniyor o yüzden başka çıkar yolum yok maalesef
sende baktın msü filan gelmedi hemen ikinci seçenek bu olsun senin için kendine bir sürü yol bul kaçmak en kolay yol tabi onu tercih etmiyoruz ama ben eğer bu sene olmazsa yani dgs de başarısız olursam hemen bi b planı yapıyorum şimdiden ileri elimde tutmaya çalışıyorum o yüzden allaha güven her zorluğun bi karşılığı vardır hayat bazen sana böyle şeyler yaşatır ki ilerdeki zorluklarla daha kolay başa çık
Haklisin rabbime güveniyorum herzamn elhamdülillah imtihanımında farkındayım fakat senin dediğin gibi ilk olarak msü sınavını araştırıp girmek istiyorum
ilk msü yü dene o bi tık zormuş ama sıkma kendini o olmadı bazı okullar polislik için yetenek sınavı açıyolar onları araştır sonra zaten yks ye girersin o net kendine fırsat yarat yani olmaz diye bişey yok allahım emeğini boşa çıkarmasın dikkat et kendine umarım hedeflerine en hayırlı biçimde ulaşırsın :)
Rabbim bi kalıyı kapatır ötrkini açar hicbirzamn umudumu kesmedim elhamdülillah hayırlisı herkes için sende kendine iyi bak allaha emanet