En yakın arkadaşımın kardeşiyle evlilik düşünüyorum. Nasıl ikna edebilirim?

Sevgili dostlarım ben en yakın arkadaşımın kardeşinden hoşlanmaya başladım. Niyetim evlilik zaten ben 31 o 28 yaşında. Hatta nişan atmıştı önceden. Öncelerden bende kıza hiç o gözle bakmıyordum. Hatta tanıdığım iyi bir arkadaşım olsa onu bile ayarlarlamayi bile düşünmüştüm. Arkadaşımın ailesiyle de samimiyim yani arkadaşım evde olmasa dahi ailesi çağırıyor o derece samiyet var benimle. kardeşleri kardeşlerime arkadaş annem annesi ile yani birbirimizin evine girip çıkarız. Ben aynı zamanda neredeyse sülalesinin bir parçası gibiyim. Ayrıca hiçbir zaman abi felan da demedi zaten yaslarimiz da yakın diye heralde.

Neyse ben önce arkadaşıma böyle bir şey var anneme söyleyip sizinkilere sormasını istiyorum senin düşüncen nedir diye sormak istiyorum. Yani önce onun bilmeye hakkı var diye düşündüm benden duysun herşeyi. Ama şöyle bir sorun var kız bana karşılık verir mi bilemiyorum tabi ortalığı ayağa kaldırıp sonra geriye boş dönersem ailesi ile durumlar eskisi gibi olamaz. Ama arkadaşımla bişey olacağını düşünmüyorum aklı başında birisi. Başta bir şok yaşar elbet.

Ben şöyle bir hataya düştüm onun karşısında ben kazandığım parayı yine işime yatıran bir insanım dolayısı ile sağda solda pek para harcamam borç harçla dönerim hep. Ama bu param olmadığı anlamına gelmez. Bende para konuşmayı hiç sevmem övünmemde söyle böyle seylerim var diye. Arkadaşım bunu bilir tabi ailesi bilmiyor kızda bilmiyor sadece malı mülkü var yemeyi bilmiyor gibi görünüyorum çünkü. Haklı da sayılır aslında bir yere gittiğimde cebimden para çıkartmam kardeşlerime odetir onlara sonra veririm. Çünkü param cepte durunca abuk supuk ne varsa onlara harcarim akitirim sevdiğim insanlar için. evleneceğim insan rahat etsin diye belli bir gelir seviyesinin hep daha fazla üstüne çıkarmaya çalışıyorum. bu yüzden kendinden bu yaşıma kadar hep ödün verdim.

Neyse bu kız da 2 3 aydır konuşmaların dan anladığım kadarıyla dominant, erkeğin parası olmasını isteyen biri aslında paraya ihtiyacı da yok kendi çalışıyor ailesinin de durumu iyi. Ama yine de öyle istiyor gibi. Bende parayı öyle kullandığım için kız benden uzak durur mu. Ben gidip lux eşya kullanmam genelde ama o çok sever. bunda sorun yok zaten benim için. ben sadece eski kafaliyim biraz. Arkadaşım durduk yere ailesi ile otururken kardeşleri felan da hoparlörde tabi o ara burcumu felan sormuştu benim aklıma neden sorduğu hiç aklıma gelmemişti tabi. Daha sonra yine onlardayken sen zayifladin mi vücudun iyi duruyor manasında birşeyler demişti ben yine aldırış etmedim. Aklıma bişey gelmiyor haliyle.

Ne zaman konuşsak artık bul birini ne zaman paran olcak evlende oynayalım gibi şeyler söylüyor. Bende ona öyle soruyordum önceden. Birde en son konuştuğumuzda sahiplenici koruyucu bir tavrı vardı ben senin arkandayim gibisinden birşeyler söyledi. Durumlar böyle ben bu kızı nasıl ikna ederim bu yola ya da nasıl anlarım bir ihtimali var mı yok mu diye. Gerçi böyle bir durum ortaya çıkınca kızın gözlerine bakamaz oldum ortamdan kaçasım geliyor hemen

Güncellemeler
+1 yıl
Son durum: Arkadaşıma gittin söyledim eğer onunda niyeti olur mu diye kendisi gidip sormuş cevap olumsuz oldu. Arkadaşımla hiç sorun yok yine aynen devam ama evlerine felan gitmedim. Gerçi fırsat da olmadı ama yine de gitmem daha. Soru: Arkadaşımın söylemesi yanlış mı oldu acaba?
En yakın arkadaşımın kardeşiyle evlilik düşünüyorum. Nasıl ikna edebilirim?