Abim evlenmiyor, nasıl ikna edebiliriz?

Abim çok farklı bir insan. Duygusundan ziyade mantığı hep önde geliyo. Kimseye güvenmiyo sadece ailesine güvendiğini açıkça söylüyo. Aşırı iyi niyetli bir insan ya karınca geçerken bile bekliyo ki önce karınca geçsin :D Lisede hiç sevgilisi olmamıştı evde açık açık diyodu yani lisede sevgilim olmazsa daha hiç yapmam çünkü ergenliğin getirdiği aşk duygumu atamazsam ileride çok üzülürüm diye. Kimse takmadı ama harbiden kimseyle sevgili olmadı sonra. Kimseye ergence hissetmek istemiyorum diyo. Boylu poslu da biri yani maşallahı var. Şimdi şirketlerin başına geçti yaşı dayandı 34 e ama evlenmiyo babamlar falan çok konuştu ama kabullenmiyor. Bu yaşına kadar sevgilisi bile olmadı. bir kere sordum dedim abicim lütfen yanlış anlama sen mutluluğu çok hak eden birisin niçin evlenmiyosun diye. Gülüm ne yapayım ben de isterdim hayat arkadaşım olsun mutlu olayım diye ama iş işten geçti artık diyo. Bunu söylerken üzüldü yani dikkatimi çekti. Arkadaşlarımla falan tanıştırsam mı, bir şey yapmalı mıyım? Abime çok üzülüyorum. Ne yapmalıyım?
Abim evlenmiyor, nasıl ikna edebiliriz?