bugun dershanede hoca odevleri kontrol ediyordu odevleri verirken yapmayanlar okul cikisi cezaya kalip yapacak demisti bir cocukta sirf keyfinden yapmadi hoca da cezaya kalican dedi cocuk iste dersim var isim gucum var dedi hoca da ertele o zaman dedi cocuk da once odevi masaya vurdu sonra da s*kicem dedi hocanin tam karsisinda duydu tabi iste ne diyon oglum diye kavga cikti hoca da kufur etti sonra kapak yapti cocuga aha bende kufur ettim dedi sonra hoca soylendi iste size ders verdigim icin cok pismanim ben hayatimda boyle ogrenmemek icin direnen bir sinif gormedim diye cocuk da gitti hocanin yanina diyor ki ben size degil matematige kufur ettim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ödev yapmadı diye ceza vermek saçma. Hele ki dershanede... Ödevi öğrenci kendisi için yapar. Yapmıyorsa da kaybını kendisi görür. Ya da görmez. Ödev yapanı ödüllendirebilirsin.
asil dershanede cezaya birakmak olmali zaten gercekte hocalarin ogrencilerin odev yapip yapmamasi umrunda degil ki adam 2 saat matematik anlatiyor sonra cikiyor gidiyor evine dershanenin amaci ogrenmedigin konulari ogrenmektir hocalar bir konuyu anlatiyor sonra evde ders calismis olalim konuyu iyice anlayalim diye odev veriyor yapmazsan da cezaya birakip anlata anlata yaptiriyorlar bu boyle olucak su soyle olucak diye cezaya birakmazlarsa adam 2 saat matematik gorur 3. saat unutur anladin mi
ki bu sorumluluktur zaten is hayatina atilinca nasil ben bugun keyfimden ise gelmiyom diyemiyorsan odevde de diyemezsin ben yapmiyom diye
Dershane zorunlu eğitim mi ceza olsun? Arzu edip para ödeyerek gidiyorsun. Bu bilinçte biri ödevini de yapar. Yapmazsa da kendi bilir. Kaybını görür ya da belki görmez. Dershaneyi teşvik veya kendi reklamın için ödevi ödüllendirebilirsin. Bu şekilde öğrenciler, bu hocanın eğitim tarzı çok iyi diye arkandan konuşabilirler.
e tamam iste, babanin hayrina vermiyorsun ya o parayi adamlar sana bir seyler ogretmek icin aliyor al bak dershane 25 bin lira ben bu parayi neden verdim beni sinava hazirlasin temellerimi duzeltsin diye verdim ben simdi normal okulmus gibi 2 saat matematik gorsem sonra eve cikip gitsem odevleri de yapmasam bunun normal okuldan ne farki kalir? okul konuyu deftere yazdirir gecer 2-3 laga luga anlatir hocalarinda sen konuyu anlamis misin odevlerini yapmis misin umrunda olmaz kimse gelip de sana odevini yapmamissin gel bak bu boyle boyle olucak diye gostermez adam donem sonu bakar yapmadigini gorur sozlune 50 verir gecer adamin sorumlulugu ders anlatmak cunku anlatiyor dersi cikiyor gidiyo evine maasini aliyor ister ogren ister ogrenme dershane oyle degil ama okuldan daha disiplinli oyle keyfine gore odevini yapmamazlik dersi dinlememezlik yapamazsin o adam orada sana o konuyu ogretmek icin var cunku
Dershane demek misal Çince kursu demek. İstersem parasını öder kursa yazılırım ama hiç gitmem. Kimse de bana ceza veremez. Ama bu durumda Çince öğrenemem.
Avrupa'da bizdeki kadar ev ödevi olmadığı hep söylenir. Bizde de ev ödevleri azaltılmalı, ve bugünkü şeklinden uzaklaşmalıdır.
e adam kotu bir sey yapmiyor ki veriyor sana o konuyla alakali odev al diyor bu kadar test coz evde odev olarak sonra getir yapmazsan da cikista eve gitmeyip beraber yapicaz diyor bu ne odakli sana o testi cozdurme odakli cozmek zorundasin yani ogrenmek oyle 2 saatlik derslerle olmaz ha yapmicam diyorsan da dershaneye gitme o zaman her yerin bi kurali var hocanin dediklerini yapmayacaksan ne diye gidesin kursa
Öğretmen testi vermekle görevli. Testi yapıp yapmamak öğrencinin inisiyatifindedir. İsterse yapar, isterse yapmaz. İsterse dershaneye gider, isterse hiç gitmez. Kimse kimseye istemediği şeyi öğretemez. Öğrenci öğrenir. Zorunlu eğitim ise öğrenmeye mecburdur. Değilse ona da mecbur değildir.
dunya oyle donmuyor iste, ben milletin isyerinde calismak zorunda degilim milletin ameleligini yapmak zorunda degilim diyip calismamazlik yapabilir misin? istersen seve seve git istersen gitme, onda da zorunda degilsin ki kimse kafana silah dayamiyor ama gitmezsen para kazanamicaksin dershane de oyle ister yap ister yapma ama yapmazsan ogrenemiceksin eger normal okuldan bahsediyor olsaydik evet hakliydin ister ogren ister ogrenme kendi keyfine bagli ama dershanenin amaci zaten okulda aldigin egitiminden verim alamadigin icin ekstra egitim gormektir adam sana orada bir sey ogretmeye calistigi icin isterse gider 200 sayfa matematik odevi verir isterse dersini anlatir evine gider ama sen o adam sana 200 sayfa matematik odevi verse mi konuyu daha iyi anlarsin yoksa 2-3 anlatmasiyla mi? adam yazar tahtaya bu boyle su soyle diye ister anla ister anlama ama orada anlamak ugruna oldugun icin dinlemek ve yapilan odevleri yapmak zorundasin zorunda oldugun icinde adam seni istedigi gibi cezaya birakip yaptirabilir anladin mi o senin zorunlulugun cunku bizim dershanede bi cocugun ingilizcesi berbat mesela hoca bakti ingilizce 15'e kadar saymayi bile bilmiyor bu cocuk hoca dedi defterine yarina kadar ingilizce 100'e kadar yaz getir yapmazsan 200'e 300'e cikaricam dedi simdi dusun o adamin sence o cocugun 15'e kadar saymayi bilmemesi veya ingilizcesinin berbat olmasi umrunda mi? degil adam zaten ingilizce biliyor onu etkileyen bir sey yok ama o dershanedeyse eger o cocuga onu zorla da olsa ogretmek zorunda simdi cocuk 100'e kadar yazdi getirdi ve ogrendi hepsini ee hocaya bir sey oldu mu hayir ama cocuk ogrendi mi evet
Ceza veremez. Kişi yaptıklarının da yapmadıklarının da sorumluluğunu kendisi alır.
Zorunluluk yoktur. Olsaydı zaten adı zorunlu eğitim olurdu. Üniversitede dahi zorunluluk yoktur ki üniversiteye hazırlık için olan bir dershanede olsun.
tamam abicim gitme sen dershaneye ise de gitme zorunda degilsin ya
Burada bir de öğretmenin hakareti ve küfrü söz konusudur ki bu kesinlikle kabul edilemez. Öğretmene küfür edilmişse öğrenciye idari yaptırım uygulanabilir.
O ne ki bizim sınıftakiler hocanın üstüne atlamıştı. Hoca pert olmustu😂