Sorum ailesi ile beraber yaşayanlara sizde benim gibi mecburiyetten mi?
Gerçekten her gün, aile ile yaşamanın ne kadar kötü olduğunu yaşayarak görüyorum
Sorum ailesi ile beraber yaşayanlara sizde benim gibi mecburiyetten mi?
Gerçekten her gün, aile ile yaşamanın ne kadar kötü olduğunu yaşayarak görüyorum
Yaşım daha genç. Peki neden aile evindeyim 😂 çünkü daha gencim ve ekonomi malum. Aile evinde olmamın bir sorunu yok çünkü kendi param var harciyorum. Kazanıyorum. Aileme pek yük olduğumu düşünmüyorum ki onlar annem babam yani beni büyüttüler ve para veriyorlar bana bakmak zorundalar belli bir yaşa kadar.
Sana hiç kötü davranmasalar bile aile ile yaşamak berbattir. En azından benim için öyle. Eşşek kadar adam olmuşsundur hala onların üstünden geçirirsin. Kendi ayakların üstünde duramıyormuş gibi hissedersin ki bu ozellikle bir erkek için çok gurur kırıcı bir durumdur.
Tabiki de Mecburiyetten tabi günümüz ekonomisine bağlı olarak kira fiyatları afaki olmazsa tabiki de kendi evime çıkmak isterim hem günümüz şartları hemde ailemin bana ihtiyacı olması sebebiyle ayrı eve çıkmak her gün zorlaşıyor :(:(:(:(:((
Öncelikle öğrenciyim ve ailem iyi biri evet bazen bazı konularda kısıtlamalar olabilir lafta duyuyor olabilirim ama bir çoğu gün geçirmiş insanlar bu yüz den sözlerini dinlemekte yarar vardır ve memnunum
Cevap
29Cevap
Mecburiyetten. fırsatım olsa 1 saniye durmam
Aile ile yaşamak duygusal bağlar açısından iyidir, hiç kimse sizi düşünmüyorsa bile anne ve baba veya kimle yaşıyorsanız o kişi sizi düşünür arar sorar konuşur sizinle yani +1 arkadaş. Maddi yönden çalışma zorunluluğunuz yoksa ev işi zorunluluğunuz biraz daha rahat yaşarsınız. Belli kurallar vardır düzen vardır sorumlulukların vardır.
Olumsuz yönlerine gelecek olursak o ailede büyükler geçmişinde ne görmüşse sana da aynını uygular senin de oyle büyümeni ister. Düşünce açısından geniş yapıda değilse ailedeki büyükler siz kendinizi bağımlı kısıtlı sıradan hissedersiniz. Hele ki hayallerinizin isteklerinizin pek bir hatta hiç önemi yoksa. Kendi paranı kazanıp harcamak anne baba bile olsa minnet duygusu yük olma duygusu hissetmemek için çok iyidir. Kendi evinin kendi kuralları düzeni de olabilir ama ailedeyken oraya uymak zorundasın.
Daha sayılabilir bunlar şu an içimden geçenler 😊
Ben ailemle mutlu olduğum için birlikteyim. Her ailede ufak tefek şeyler oluyor ama biz bunları aşabiliyoruz. Büyük geçimsizlik yaşayanlar umarım ayrı eve çıkabilirler.
Sosyal hayatım yok annem her türlü sorun hem hasta hem takıntılı çalışmıyorum okumuyorum hayatım sorunlu
Ailemle yaşama mecburiyetim yok ama niye boşuna kira ödeyim? Eve geliyorum yemeğim hazır çayım hazır..
Hem babam kalp hastası. Gece rahatsızlanabiliyor. Yanlarında olmam iyi onlar için..
Ailemle yaşamıyorum ve böyle gerçekten böyle iyi. Ulkemizdeki tüm kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilsin, bu konuda kadınlar için elimden gelen her şeyi yaparım
Mecburiyet ama iyi yönleride var tek başına yaşamak çok zor ve sorumluluk istiyor
Çok kotu bı düşünce ya ailenin kıymeti ne kdr önemli 1000 sevgili arkadaşa bedeldir aile
Ailemi seviyorum tabiki ama kolay bir ailem yok. Herkesin ailesi aynı değil
Boşandım küçük çocuğum var. Çevreye güvenemediğim için güvenlik gerekçesiyle mecburen aileyle yaşıyorum. Ekonomik sıkıntı da cabası.
Üç kardeşiz abim ve kardeşim farklı yerlerde ben anne babamla kalıyorum iyice yaslandilar yanlarında durunca içim rahat oluyor
Ailemle yaşıyorum çünkü henüz atanamadım. Özel sektör için de şehir dışı bana mantıklı gelmiyor. Sıfırdan yeni bir düzen kurmak çok külfetli
2 yıl 11 ay önce hayatımı değiştirmem gerekiyordu ve bunu komple memleketten giderek yaptım hayatımın en doğru kararıydı
Ekonomik olarak daha iyi ayrıca güç birliği oluyor yemek, fatura, market alışverişi herkesin görevi var
Para biriktiyorum. Onlarda sağolsun destek oluyor.
Ben mutluyum. Tek yaşama şansımda var ama ailemi tercih ediyorum. Tek başıma yaşamak istemiyorum
Ayiptir soylemesi hersey belese geliyor maddi sikintim yok oyuzden
Çalışsambile ailemleyaşarım çünkü zaman su gibi akıp, gidiyor onları doya doya ne zaman göreceğim belli değil. Tüm aile birlikte yaşıyoruz memnunum ben kalabalık aileden
Yani bekarım ailemle yaşıyorum evlenince ayrılırım tek başına. Yaşamayı sevmem
Bizim de gelenek boyle oldugu icin beraber yaşıyoruz gayet mutluyum
Bir yeri güzelleştiren oradaki insanlardır.
Sen iyiysen her yer güzelleşir.
Bende ailemle yaşıyorum çok memnun sayılmam ama iyidrrr
Aile ile iyi de nasıl bir ortam şartlar var bu önemli
Ayrı eve çıkma taraftarıyım Ayrı eve çikabilirim ama evlenene kadar çıkmayı düşünmüyorum çünkü hayat pahalı gerek duymuyorum böyle de iyi tek yaşasam her şeyi yapardım ama büyük ihtimalle
Asgari ücret alıyorum, bu paraya kira bile zor, mecburiyet kısaca
En büyük sıkıntı para sıkıntısı tabiki ama bütçem okadar fazla olursa bile ben ailemi birakabilecegimi ve kendi kendime bakabilecegimi düşünmüyorum
mecburiyet ama ayrı eve çıksam da nasıl geçincem ki iki ucu b. klu değnek
Ailemle aramda hiçbir sorun yok bana karışmazlar, rahatım.
Canım ailem le yaşayacağım tabiki evlendikten sonrada yaşayacak halim yok
AKP ayrı eve çıkma olayına hayal yaptı çünkü rüyamda gorsemde inanmam ama
Yo benimki tercih rahatım valla
Mecburiyet bide onlar benim tek varlıklarım❤️
ailemi seviyorum
Yaşam pahalı artık
Öğrenci olduğum için mecburiyetten
Henüz kendime ait bir şeyim yok çünkü
Yeterince tek yasadim.
Ev kiraları çok pahalı. İki eve birden bakamam.
Şu an bir mesleğim yok çünkü
Abimle yaşıyorm sadece en güzeli
Rahatım yerinde de ondan
Yalnızda yaşadım aile ile de
Hangisi iyi
Durumsal farklılıklar var elbette ama yalnız yaşamak
Ev kiraları maaş kadar olduğu için.
Maalesef
maddi imkansızlıklar yuzünden
Kiralar anasının nikahı olduğu için
Tamamen mecburiyetten.
para mı var oğlum