Niye insanlar birbirine yükselmeye bu kadar müsait?
Neden her an bir polemik yaşanabilir durumda?
Sükunet niye bu kadar zor?
Niye insanlar birbirine yükselmeye bu kadar müsait?
Neden her an bir polemik yaşanabilir durumda?
Sükunet niye bu kadar zor?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Her kuşak onceki kuşağa gore daha yuzeysel düşünüyor. Derinlik sıfır. Yogunlaşmak nedir umurlarinda degil. 1 ya da 2 kelime ile herseyin cevabini verdiklerini zannediyorlar. Bu agresifligi tetikliyor.
Kendini ifade edemeyen topluluklar mı agresifleşiyor?
Tabi bu cok yönlü bir olumsuzluk. Bu basitlestiriyor kişiler. Her olaya basit yaklasan birinin bir olaya yeteri kadar yogunlasmadigi ortaya cikiyor. Hic bir olaya yogunlasamayan birinin ileride bencil bir karaktere donusmesi kacinilmaz oluyor. Bu kisinin verdigi yuzeysel cevaplar karsi taraf icin oldukca can sıkıcı oluyor. Karsi taraf onemsenmedigini ve ciddiye alinmadigini dusunebilir. Ki bu durumda karsi tarafi olumsuz etkiler ve bu tarafida bencillik yonunde ilerlemeye iter. Yani yuzeysellik= uzun vadede bencil toplum. şu an bu donemler icerisindeyiz ne yazik ki. Ben bu tur cevaplar verdigimde uffff be ne kafa ütüledin uza diyenlere denk geliyorum. Iskandinav ulkelerde yasamak isterdim acikcasi. Misalen sitresin olmadigi bir ortamda bir kahvenin detayini 2 saat konusmayi isterdim. Ama bulundugumuz cografyada benim cigkofteme cok aci koymussun diyerek adam dovuyorlar :) Yuzeyselligin ne derece toplumsal yıkıma gidecegini hickimse umursamiyor.
Bu arada hala uykuluyum bircok kelimeyi eksik ya da klavye düzeltmesi ile yanlış yazmis olabilirim kusurabakma :) sohbet eder seviyede hizlica yazdim biraz :)
Evet kilit nokta yüzeysellik, sana katılıyorum. Kendiyle yüzeysel ilgilenen insanlar yüzünden, kendinin derinliğine inmeyen insanlar yüzünden, kendisini tanımayan kendisine tahammülü olmayanlar yüzünden. Yani derdi kendisiyle olanlar yüzünden çünkü onlar bu derdi (yüzeysel oldukları için varolamamanın ızdırabını) herkese sıçratmak istiyor herkesi kendi karanlıklarında boğmak istiyor
Sadece 3 dakıka sessız kalmak yeter aslında kötu seyler olmaması ıcın
Öfkelendiğinde susmak ya da mekan değiştirmek durumu kurtarıyor o an. Ama niye böyle patlamaya hazır bombayız ruhen?
O yuzden 3 dakıka dedım bende
Nıye boyleyız tamamen yasam ve gecım kaynagı
Kendiyle yüzeysel ilgilenen insanlar yüzünden. Kendinin derinliğine inmeyen insanlar yüzünden. Kendisini tanımayan kendisine tahammülü olmayanlar yüzünden. Yani dersi kendisiyle olanlar yüzünden çünkü onlar bu derdi herkese sıçratmak istiyor
akıl saglıgımız hıc duzgun degıl ben soylıyım sana herkes palamaya hazır bomba
Siteye yeni geldim burada bile kaç tane hiç tanımadığım vatandaştan saçma sapan muhabbetlere maruz kaldım. Reelde de durum böyle zaten. Gerçekten dünya açık hava akıl hastanesine dönmüş gibi
Mesaj kutun kapalı olsun her daım
Hiç açmadım. Sorduğum sorular üzerinden maruz kaldım bahsettiğim sacmaliklara
Analdım dilersen o görüşlerı sen kaldırabılırsın
sosyal medyada oyle yukselmeye. reelde oylw bisey yok
Bense reelde çok görüyorum ondan soruyorum
Ne anladın acaba yazdıklarımdan