Gizli Üye(30-35)+1 yılGaliba evet ama eksikleri var. Mesela daha inancli aile isteyebilirdim. Yani bilirsiniz ki bazi teyzelerin, dedelerin evine gittiginizde yuzunuze bir huzur çarpar, iciniz bir hos olur, buraya aidim ve burada kalmak istiyorum gibi hissederseniz. Ev mis gibi kokar ve huzur kokar.
O huzuru en bastan ailemden ogrenmek ve yasamak isterdim. Evimizde o huzur olsun isterdim. Biraz huzursuz ve karamsar bir ailem var cunku. Yani kucuklukten itibaren biraz daha islami cercevelerde yaşamak ibadetlere alistirilmak isterdim ve ailedeki bu huzuru gormek isterdim. Dini bilgiler konusunda eksik oldugumu hissediyorum ve ailemde böyle. Yani ilim ve bilim konusunda daha saglam bir aile isterdim.
Ailemi daha hareketli bir aile isterdim. Yani bir isi yapip digerine koyulmayi bilen bir aile. Standart olarak yasayan bir aile degil. Yani cok okuyan, araştıran bir ilim ya da bilim yuvasi isterdim. Kitap okusunlar bende örnek alayim isterdim. Benimle bircok konu da sohbet etsinler, kucuklukten itibaren yasima uygun bilgiler sunsunlar, bu tarz kitaplar okusunlar beni gelecege buyuk bir yatirimla buyutsunler isterdim.
Ama bizim evde kitap okunmaz, babam fakulte mezunu ama isini yapar eve gelir. Yorgunum diye yatar, kalkar oturur sonra tekrar yatar. Annem ev isleriyle, bizlerle ilgilenir aksam olur yatar. Her gun ayni senaryo. Yani hem kendilerini gelistirmeye acik hemde bizleri de boyle buyutsunler isterdim. Ve belki toplumun buyuk bir cogunlugu bu nahsettigim aile tipinde ne yazik ki.
Annemi daha guclu gormek isterdim. Her anlamda iyi bir anne Allah ondan razı olsun, babamdan Allah razi olsun ama ne bileyim annem tarafindan bir öğretmen, bir avukat kizi vs olmak isteyebilirdim ama bu da muhim degil. Diploma kendini gelistirmekte olmuyor cogu zaman.
Annem evde de kendini cok gelistirebilirdi ve bizi boyle buyutebilirdi ama tabi insanin bu ilim ya da bilim sevdasina destek olacak eşte lazim. Sadece sen olursan yani sen paril paril parlarsan ama yanindaki adam ya da kadin karanliksa sende karanliga dogru gidebiliyor ve o parlakligin sönebiliyor. Eş secimi de cok önemli.
Sen basindaki taci tek tek incilerle dizersin ama o tactan yanindaki adam tek tek sökmemeli. O yuzden annem ve babamin bircok konu da bilgi sahibi olup, evimizde bir calisma odasi olup, oranin duvardan duvara kitaplarla dolu olmasi, anne babamin oraya gidip bizlere de gostererek calisma yapmasini, kitap okumasini, kendisini gelistirmesini, ogrendiklerini bize de aktarmalarını cok isterdim.
Aklima gelenler bunlar. Daha vardir belki ama bunlar disinda aklima gelmiyor ve bunlar disinda yine kendi ailemi secerdim. Yani bu konulari sonradan kazanmak mumkun elbette ama agac yaşkende egiliyor. Aileden gormediginiz seylerin sonradan aliskanligini kazanmak zor oluyor ve bu konularda eksikliginizi farkedebilmek zamanınızı da alıyor aslinda. Ve o farkedebilme evresine de gelemiyorsaniz farketmeyip oyle bir ömür de gecirebiliyorsunuz. O yuzden bazi konularda ailelerin yani anne ve babanin ( belki diger aile uyelerininde) daha donanimli olmasi gerektigini düşünüyorum.
Gercekten bu tarz ailede buyuyen cocuklar daha donanimli, hayata daha ılımlı, daha stressiz ve bircok seyi bilen kisiler olarak yetisiyorlar ve bazen kendileri bile ben bu bilgiyi nereden biliyorum diye şaşırabiliyorlar hafizalarinda bir yerde kalmis oluyor ve kendileri de aileden bu sekilde gorduklerini devam ettirme konusunda, kendi nesline aktarma konusunda daha bilincli ve donanimli oluyorlar. Agac yas iken egilir diye bosuna dememiz atalarimiz. Bazi seyleri gercekten ailede gormek ve egitimini almak gerekiyor. sonrasinda size hicbir ogretmen ogretmeyecegi gibi kendinizde eksikte goremeyebiliyorsunuz bircok konuda.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvet aynı ailemi seçerdim tamam bazı zamanlar ters düşüyor kavga ediyorum haksızlık yaptıklarını düşünüyorum ama benim 32 sene boyunca engelli olduğum için çok kahrımı çektiler yine ben ailemi seçerdim ama babamın yapısı karakteri farklı olsun isterdim, bazı zamanlar anlaşmazlıklar çok oluyor, ancak tabiki daha kötü olan babalarda daha kötü olan ailede çok gördüm benden daha kötü durumda olan engelli bireyler olduğu gibi bu hayatta beterin beteri olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Evet yine aynı ailemi seçerdim akıllı uslu aile çekemem 🙄
18 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. İngiliz kraliyet ailesini seçerdim 😄
14 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi ki de. ben başka bir ülkede başka bir aile de doğmak isterdim.. hiç bir şekilde aynı hayatı seçmezdim. ama işte şans yok.. coğrafya kaderdir derlerdi :D
12 Yorumla- +1 yıl
Doğru bir önerme o konu biliyor musun? Taşradaki kişi sınırları dışına çıkınca sudan çıkmış balıktan hiçbir farkın yoktur, kişi bunu fark ettiğinde zaten hayal kırıklığı diyor. Özellikle gönül işleri olduğu ay daha fazla haklı isyanı olabiliyor. Maddi olarak bile kayıp da bu kişi...
- +1 yıl
Maalesef doğru..
Evet seçerdim
Her daim arkamda koşulsuz desteği bulunan bir annem ve babamın bulunması bana inanılmaz destek veriyor
Bazen hayatta tökezliyorum onlar elimden tutup kaldırıyorlar
Sevindiğimde, üzüldüğümde her duygumda arkadamda olmaları beni mutlu ediyor
10 Yorumla
+1 yılBen doğmadan önce ailemizi falan kendimizz seçtiğimiz düşünüyorum bu konular çok derin, büyük ihtimalle debeyim kazanmak için yine bu aileyi seçerdim çünkü insani yaşadıkları olgunlaştırır, eğer ben üzücü şeyler yaşamasaydım bu hayatta çabuk aldanırdım ve şımarık, deneyimsiz bir kız olurdum, hayatın gerçeklerini göremezdim. O yüzden ailemi, hatta hayatım boyunca yaşadıklarımı büyük ihtimalle tekrar seçerdim.
10 Yorumla
+1 yılSeçerdim bee. Ne kadar sinirli agresif olsa da babam iyi bir insan. Annem de tutumlu çalışkan akıllı ama bir tek fazlası çok konuşuyor herşeye karışıyor. Meraklı Melahat 🤣
14 Yorumla- +1 yıl
Bir gün otobüsle Ankara 'ya gidiyoruz annemle o zaman üniversitedeyim önde iki tane sevgili daha yeni nişanlanmışlar galiba kız adamı öpüyor annem kafayı dikiyor bakıyor kız yüzüğünü takıyor gösteriyor adama annem kafayı dikiyor bakıyor otur diyorum oturmuyor öyleydi ya gerisini sen anla şaziye 🤣
- +1 yıl
Ahahha yaşasan fena 😂
+1 yılGençliğim boyunca sitemle karışık aynı soruyu sorup durdum kendime.
Şimdilerde netleşti cevabım; aynı aile aynı yaşam.
13 Yorumla- +1 yıl
Anladığım ve saygı duyduğum için aynı aile ve aynı yaşam.
+1 yılBuna hemen cevap verilmez, üstüne düşünülmesi gerekir sayin modum.
22 Yorumla- +1 yıl
Cin baska Peri baska sayin modum
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAsla, zinhar. Hatta diyorum kendilerine, keşke beni yetimhaneye verseydiniz diye.
11 Yorumla- +1 yıl
Üzücü bir durum 😓
Hayır tabikii de ya acunu seçerdim ya da oğuzhan uğuru 😂en zengin bunlar var sevdiğim
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılPazardan secmıyoruz sonucta kısmetımızde ne varsa o secılen taraftayız
16 Yorumla- +1 yıl
Kovıtten sonra dıyorsun adas
- +1 yıl
Adını degıstırdı de geldı sımdı
- +1 yıl
Hangısınden bahsedıyrosun kı
+1 yılHerkesin ailesi herkese göre en iyisidir diye düşünüyorum : )) Hoş geldin mi diyeyim 🤔
18 Yorumla- +1 yıl
benimki değil bir daha dünyaya gelsem asla seçmem ne annemi ne babamı
- +1 yıl
Unutmamışsın : ))
- +1 yıl
@minasoykan neden?
- +1 yıl
Millet yanlış anlayacak şimdi, manyak 😂
- +1 yıl
bende diyorum bunlar ne diyor
- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılDuygusal düşünmüyorum. Daha farklı kişileri seçerdim. En azından annem iyi bir insan ama kendi benliğimi tamamlayabileceğim şartlara sahip bir aile yi daha uygun görürdüm kendime.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. O iş öyle değilmiş ama işte. Doğacağımız anne babayı şehri ülkeyi her şeyi kendimiz seçip geliyoruz dünyaya maalesef.
27 Yorumla- +1 yıl
o nasıl oluyor
u +1 yıl@üşengecimbenyaa ruh olarak kendi sınav yerimizi kendimiz seçip geliyoruz yani. Tabii dünya hayatına dalınca her şeyi unutuyor akıl.
- +1 yıl
bu ispatlanmış bir şey mi merak ettim
- +1 yıl
sanırım sadece bi teoriden ibaret
u +1 yıl@üşengecimbenyaa bilimsel değil tabii spritüel bir inanış bu
- +1 yıl
anladım ilk defa duydum teşekkür ederim😊🙏
u +1 yıl@üşengecimbenyaa rica ederim 🌟
+1 yılHayır seçmezdim. Ama şehir olarak şanslıydım güzel bir yerde doğdum. Annemi asla seçmezdim mesela.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden olsa hiç düşünmeden yine aynı ailemi seçerim derdim ama şimdi biraz düşündükten sonra aynı aileyi seçerdim diyorum.
10 Yorumla
+1 yılOnlar beni seçsin bilmediğim ayran bilmediğim sütten daha iyidir sözüne göre aynılarını seçerdim herhalde (tanımadıklarım için)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılBilemiyorum ya tam olarak %50-%50. Daha iyi olma imkanı varsa hayır demezdim ama yakın olacaksa seçerdim
10 Yorumla Kesinlikle smdiki ailemi secerdm. İki kavga ediyoruz arada die vazgececek dglm her zaman bana destek çıkıp arkamda duran ailem iyi ki varlar♥️
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSosyo ekonomik olarak daha guclu bi aile isterdim. Laboratuvarlari ve tasarim sirketleri olan, teknoloji konusunda da guclu bi aile isterdim. Musluman veya dinci istemezdim.
20 YorumlaAilem bu hayattaki tek dayanağım onları seviyorum yine onları seçerdim.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle asla katiyyen seçmezdim
20 Yorumla
+1 yılAsla seçmezdim. Hayatımda ne sorun varsa hepsi annemle babamdan kaynaklı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tabiki de.. kim olduklarını biliyorum en azindan :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Seçerdim. Her ailede sorunlar sıkıntılar olur. Büyük sorunlar değilse aşılır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılSeçerdim tabiki ama aklım bir elim yağda bir elim balda olacak zengin ailelerde olurdu belki de 😅
10 Yorumla Evet ailemi çok seviyorum bu ara beni ayar etselerde😀
10 YorumlaKesinlikle ailemi seçerdim iyi ki böyle güzel bir ailem var çok şanslıyım ❤️
10 YorumlaSeçerdim, hayatta ki en büyük şanssım annemle babam.
11 Yorumla- +1 yıl
ne mutlu size
Evet değiştirmezdim yine aynı ailem olmasını isterdim
10 YorumlaEvet yine aynı kişileri seçerdim ama ailem dışında onların aikesinden birilerini istemezdim
10 YorumlaBeni yaratandan daha iyi bilemem o yüzden seçmezdim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılanna evet. baba olarak bir köpeği seçerdim. daha iyi olurdu. eşek bile olsa ama olmaz o zaman anneme yazık
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılnerden geliyor böyle sorular aklınıza çok mu düşünüyorsunuz tabi ki tekrar ailemi seçerdim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabam hariç secerdim. Annem ve kardeşlerimi çok seviyorum ama baba figürüm fiyasko
10 Yorumla
+1 yılEvwt yine ait olduğum kişilerle huzur dolu bi yerde yaşamak isterdim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılOrmanda büyümek isterdim
13 Yorumla- +1 yıl
Gıdaklayarak kendimi ifade edebilirim 😂
+1 yılEver kesinlikle Allah eksikliklerini göstermesin.
11 Yorumla- +1 yıl
Hayat nasıl gidiyor kız
+1 yılEvet yine ailemi seçerdim. Onları çok seviyorum çok aklı başında insanlar benide çok seviyorlar.
10 Yorumla
+1 yılAslında bizim ruhumuz meydana geldiği zaman ona kaderini belirleme hakkı verilmiş ve kendi kaderimizi ruhunuz seçmiş yani biz. Nasıl bir kafadaydım acaba ruhken de böyle bir kader seçtim?
00 YorumlaYine ailemi seçerdim ❤️
20 Yorumla
+1 yılBu konudan çıkamayız 🤷
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Evet yine kendi anne babamı seçerdim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSadece Babamı yine ayni seçerdim
10 Yorumla Evet yine halihazırdaki ailemi seçerdim
10 Yorumla
+1 yılAnnemi seçerdimde babamdan emin değilim
10 YorumlaHayir gelmek istemezdim
10 YorumlaPeder hariç diğerlerini seçerdim
10 Yorumla
+1 yılSadece annemi seçerdim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılyine aynı aileyi seçerdim
10 Yorumla
+1 yılEvet yine aynı ailemi seçerim
10 Yorumla
+1 yılBabam Koç ailesine içgüveysi olsun isterdim.
10 Yorumla
+1 yılAnnemi seçerdim ama baba sanmıyorum..
10 Yorumla
+1 yılHayırr tabi ki, ne aile ne akrabaları..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Her sekil isterim.
10 Yorumla
+1 yılEvet yine onları seçerdim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılDedemi evet diğerleri hayır
10 Yorumla
+1 yılEvet aynı ailemi seçerdim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. evet yine ailemi seçerdim
10 YorumlaYine onları seçerdim, seçme şansım olsaydı.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılDoğmazdım ki ahzhs
16 Yorumla- +1 yıl
Olumsuz bakmakla alakası yok ki aksine çok neşeli bir insanım ama böyle insanların olduğu bir gezegende var olmak çok da güzel değil bence.. 😄
- +1 yıl
Bireysel düşünüyorum zaten ahsh kimseyi değiştirmek gibi bir derdim olmadığı için mekan değiştirirdim diyorum bebek
- +1 yıl
✨️🥂
+1 yıla-s-l-a
12 Yorumla- +1 yıl
güncellemene gözlerim doldu gerçekten ama herkesin ailesi seninki gibi değil
- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem