Mehir şu demek
Olası bir boşanma durumunda kadının 1 yıllık ihtiyacını karşılayan para miktarı. Yanı ben aylık 10 bin harciyorsam 10×12den mevsim 120 bin olur.
Ben yabancıyım ve bizim adetlerimize göre mehir isteniyor altın yerinde ama nişanlım doğulu ve onlar için altın esastır. Acaba altın yerine para istesem kabullenebilirler mi ya da ayıp olur mu?
Siz kendisi damadin ve ailesinin yerine koyun. Atiyorum gelin altın istemedi mehir istedi tepkimiz ne olur?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Mehir böyle bir şey değil ki hangi ayette yazıyor 12 ay bilmem ne diye
Internette bak. Mehrin kelime anlamı ne diye
Mehirin kelime anlamından eleştirmedim sizi hesabınız kitabınız üzerinden eleştirdim
Mehir iddet süresi için istenir o da 6 aydır. 12 ay deyip uydurmayın.
İddet süresi ne demek? Valla bilmediğimden soruyorum, mehir falan bunları da bu sitede öğrendim zaten.
İddet süresi, kadın ve erkek ayrılacağı zaman belli bir süre ayrı yaşarlar ve bu sürede tekrar düşünürler. Ya tekrar birlikte yaşarlar veya tamamen ayrılırlar. Bu sürede kadının iaşesi erkeğe ait olduğu için önceden bir miktar belirlenir, bu da altın olur ki kadının maddi kaybı olmasın.
He tamam anladım, teşekkür ederim <3
Ne demek..🌹
Yanlış biliyorsun git internetten bak
Yaşar Nuriye bakarsan tabii ki yanlış biliyorsun dersin. Din ile alakası olmayan kişilerden fetva almaya devam edin siz.
@lizaben hayır canım adam sana yanlış anlattı. Iddet kadın kocasından boşandıktan sonra olur. Ya da kocasının vefatından sonra. Örneğin kocası onu boşamış ya da vefat etmiş bir kadın. 3 buçuk ay evde oturur. Bu süreçte erkeklerle görüşmesi helal değil. Evlenmesi de helal değil. Çünkü bilimsel olarak bir kadın kocasıyla beraber olursa cinsel anlamda. O birliktelikten 3 ay sonra bile hamile kalabilir. Eğer iddete girip hemen evlenirse ve hamile kalırsa o bebeğin eski kocadan olma ihtimali var çünkü yakın zamanda onunla beraber olmamışsa bile. Bu bilimsel bir şey internetten bakabilirsin. Iddetin sebeplerinden biri de bu.
Yaşar nuriye bakmadım ben. Mehir bizim kültürümüzde var. Ben yabancıyım türk değilim. Ayrıca internetten bak allah allah
1 yıllık ihtiyaç mı 3 aylık ihtiyaç mı... daha sözlerinde tutarlılık yok, burada sallıyorsun.
Mehr iddet süresi için verilir, bilmeyenle ne tartışıyorum ki..
Tartışmayın yav, tamam açar okurum ikinizin de dediğini de hakikaten tartışılacak bir şey yok yani.
Altın daha mantıklı ayrıca mehir altından ayrı isteniyor zaten
Altın mantıklı falan değil. Tüm kadınların altınları 5 sene sonra satılıyor. Hatta anneler çocuklarına oğlum taktiğin altınlar için üzülme kenarda köşede para biriktiriyorsun gibi düşün bir kaç seneye ihtiyacın olursa satarsın diyorlar.
Hepsi başları sıkışınca eşlerinin altınlarına sarılıyor. Onun dışında ileride altınlarımı satmak istemesem bile kötü eş olurum. Zor gününde kocasına destek olmayan kadın olurum. O altınlar hak yani hem dinenen hem kanunen. Ama karşılığını para alırsam kimse bana paranın hesabını soramaz. Ama altın istesem herkes bana sorar takmasam altınların nerde niye takmadın derler. O yüzden para daha mantıklı
Bana göre para isteyen kadın acizdir
Âciz falan değil hak bu
Ya evlendikten 2 gün sonra boşasa bizi. Belki akli fikri helal yoldan gönül eglendirmede. Bu takılan altınlar bunun garantisi
Altına mehir olur
İkisini de veriyor adam zaten
Doğuda böyle mi
Benim nişanlım mehir nedir onu bile bilmiyor
Doğuyla alakası yok ki mehir olarak biraz gram altın ve bilerzik verilir
Ben mehir olarak para istiyorum
Para bir işe yaramaz ki altın daha önemli
Hayır altın ileride satılır
mantıklı hamle :)