Sorum saçma gelecek ama ben bunu çok farkediyorum laflar kavga edince bir şey yapınca
ayy çok tatlısın çok şeker çok cesur bilemem ne
Ama kurtler bir şey yapinca kavga falan
kürt işte vahşi kötü saldırgan neden ya bu ayrımcılık neden
Kürdüm
Sorum saçma gelecek ama ben bunu çok farkediyorum laflar kavga edince bir şey yapınca
ayy çok tatlısın çok şeker çok cesur bilemem ne
Ama kurtler bir şey yapinca kavga falan
kürt işte vahşi kötü saldırgan neden ya bu ayrımcılık neden
Kürdüm
neden olduğunu iyi biliyorsun. çok basit şeyler için bile kazma kürek birbirinize dalıyorsunuz. abuk sabuk şeyler için kadınları öldürüyorsunuz. hala aşiret kafasını terkedemediğiniz için bunlar oluyor. tabi hepsi için denmez ama genellikle sizinkilerde oluyor bu olaylar o yüzdende bu algı var toplumda.
Lazlardada hala geri kafalılık var zaten onlardaki geri kafalılık bizde yok
Cevap
11Cevap
Ooooooyyyy gercekten kürt damariniz var ama arabesk damarı. Hiiç kusura bakma da sürekli kendinizi ezik goruyorsunuz bu acitasyon halleriniz hic bitmiyor. Bende lazım. Bir suru kurt arkadasim var hic biriyle sorunum yok. Hic de kurt ayrimi yoktur ailemizde. Evlilik vb. Konular da da. Illa ki iki tarafta da ayrimcilik yapanlar var ama bunlar gercekten çoook nadir. Nadir olan bir durumu herkes öyleymiş gibi genellemeyin. Ya da genelleyin gitsin. Kendinize yazik ediyorsunuz.
Kemalistler müslümandan haz etmezler. Kürtler de dindardır ve onlarca sevilmez. Kürdün alevisi denilenler de aslen Ermeni olduklarından müslüman halk tarafından sevilmezler. Yani Kürt kabul edilenler her halükarda bir kesim tarafından sevilmiyorlar.
alakası yok ayrımcılık falan yok. kürtlerin çoğu aşırı özgüvenli ve cesur bu yüzden kavga çıkarmaya meyilliler. kürtlere ondan öyle deniyordur kürtlere karşı kötü davranıldığını görmedim. kötü davranılsa yıllardır işçiliğe karadenize gelmezler bizzat ben şahit oluyorum alakası yok yani
Çünkü sizlerde lazlar gibi Türklerin boyunduruğu altında yaşıyorsunuz ama Türklere yapmadığınızı koymuyorsunuz tatil beldelerinde ki olayları saymam bile yeter sana içanadoluyu hiç saymıyorum.
Kürtleri severim türküm laz bana daha itici geliyor cidden konuşma şekilleri çok saçma hareketler falan
Gözlem ve tespitlerinde haklısın. Sana sadece bir tavsiyem var. Kürt olmaktan vazgeçme. Çünkü bu hayatta ancak kürt gözüyle herşeyi doğru ve sağlıklı görebilirsin. Zaten din iman da kalmamış. Kıyamet de yaklaşmış yaklaşacağı kadar. Olay bitmiştir.
Bence saçma bir düşünce her laz da bir değil ben kürdüm sevgilim laz dediğin gibi bir problem yaşamadık.
Ben ayırmam ayrımcılık yapmam ikisinide sevmiyorum 🙏
Karadenizliler de itici geliyor çoğu zaman bence
kürt sevmem çünkü Laz'ım
Onlarda seni seviyor zaten
Umrumda değil başkası
Kaslar deniz görmüş Kürttür
Öyle uygun görülmüş
Eee bende kürdüm ne olucak şimdi
Ne alaka oyle bir şey yok
Ben çalıştığım toplumda bunu farkediyorum
Oradan Türkiye geneli bir yorum mu çıkardın😃
Ben artık umursamıyorum😏