Tahmin edin burada ne anlatıyorum?

Annem yıllar önce bana demişti ki bir gelin varmış güzelliği dillere destan, adına türküler yazılmış vs işte o bizim akrabamız dedi. Ezo gelin mi diye sordum evet dedi. E şimdi bakıyorum türkü için Gaziantep yöresi diye yazıyor. Mesela Şafak Söktü Sunam türküsü de aslında Erzurum yöresine aitken birçok yerde Malatya olduğu yazıyor. Doğru yanlış karışmış durumda. Ezo gelin nerelidir? Bilen var mı?

(Yani bizim de Gaizantep ve Suriye ile bağlantımız var ama direkt değil. Bir de bizim sülalede de aşırı güzel kadınlar var. Hatta teyzem o kadar güzelmiş ki onu zorla kaçırmışlar, kaçıran eşi de çok yakışıklı olduğu için bunların çocukları da çok güzel olmuş diyorlar. Tabi teyzem sonra doğumdan sonra avefat etmiş. Son çocuktan sonra. Dedelerin maddi durumu iyiymiş o kaçırıldıktan sonra kızım evine dön dese de o kadar iffetli ve düşünceli bir kızmış ki geri dönüp başınızı yere eğemem demiş. O vefat ettiğinde mezarından nur yükselmiş yukarıya. Annem bizzat görmüş. Onu zorla oyuna getirerek kaçırmışlar. Komşu kadin kandırmış onu. Başka köyden gelip kaçırmışlar. Kaçırırken o kadar direnmiş ki elindeki oranla bir kolunun eti sıyrılmış.) Yine benim sağ olan teyzem de çok güzeldi, onun kızları da. Bir ablam da çok güzel. Ben ise baba tarafına çekmişim. Baba tarafı kadınları genelde güzel ama suratsız.)

Tahmin edin burada ne anlatıyorum?