Feminizm'in belini "maskülenite" kırar mı sizce?
cv kaşe mühür imza bir de sabit pic.twitter.com/9egQMNNP6k
— rumi (@cicekkiim) October 6, 2023
Her zaman diyoruz, feminizm fıtrata aykırı, maskülenite ise fitrîdir ve her şey fıtrata döner..
Feminizm'in belini "maskülenite" kırar mı sizce?
cv kaşe mühür imza bir de sabit pic.twitter.com/9egQMNNP6k
— rumi (@cicekkiim) October 6, 2023
Her zaman diyoruz, feminizm fıtrata aykırı, maskülenite ise fitrîdir ve her şey fıtrata döner..
Çok nadir kişilerde işe yarayabilir ama belini kıracak seviyede olacağını sanmıyorum.
En baştan beri neden feminist olunmaması gerektiğini bilenlerin içinde bile çizgisini bozanlar var. Bilinçli insanlar bile bozulurken bilinçsiz olanlar balıklama atlıyor. Çok büyük bir şey/değişim olursa bilemiyorum ama şu an toplumdaki kadınlar ve erkekler fıtratından koşarak uzaklaşıyor düzelmek gibi bir niyetleri de yok.
Şöyle bir bakıyorum da bu bozuk neslin yetiştireceği çocuklar; laiklik, feministlik, lgbt vb. şeylerin bayraklarını sallayacak gibi duruyorlar.
Allah bizlere de bizim yetiştireceklerimize de hidayet etsin yoksa sonumuz felaket.
Ümitsizlik, mümine haramdır.
Başkaları bizi ilgilendirmez. Biz başkalarına, çoğunluğa bakarak motivasyonumuzu düşüremeyiz..
Çoğunluğun Cehenneme gidecek olması, bizi Cennet yolunda sarsmamalı.. Biz önce kendimizi, sonra evlatlarımızı bu uğur ve amaçta yetiştirecez.. Sonrası Allah Kerim..
Soru çoğunlukla ilgili olduğundan çoğunluğa göre cevap verdim.
Çoğunluk genelde hak değil batıl üzere olduğu için beni pek ilgilendirmiyor.
Kesinlikle, biz ve yetistirdiklerimiz doğru olursa Rabb'imiz elbet nurunu tamamlayacaktır.
👍👍
Feminizm kadın ve erkeğin eşit sosyal haklara sahip olması demek.
Örnek olarak:
- Eğitim alabilmeleri
-Sağlık hizmeti alabilmeleri
-Oy kullanabilmeleri
-Eşit işe eşit maaş almaları. (Bir çok araştırmaya göre kadın ve erkek aynı işi yapsa dahi erkek genelde daha fazla maaş alıyor.)
-Mal, mülk sahibi olabilme hakkı.
Feminizm bu tarz şeyleri savunur.
Kadınların bu hakları savunması sizi neden rahatsız ediyor?
Vah canım ne güzel kandırmışlar sizi.. Bir bak bakalım feministlerin eylemlerine bu bahsettiklerininin hangisini savunuyorlar?
Bir erkek ben Müslümanım ama 17 karım var dese de herkes İslam'ın öyle olmadığını biliyor.
Bir kadın da ben feministim dese ama feminizm aykırı bir şey dese bile bu onun demesiyle feminizmin anlamını değiştirmez.
Sen, o görüşü temsil ettiğini iddia edenlere değil görüşün kendisini araştır.
Bu arada feminist olmak farklı, feminazi olmak farklı. Senin dediğin muhtemelen feminazidir.
Neden sigorta isinde kadinlarin sigortasi bitmiyor da erkeklerin 25inden sonra kesiliyor bu mu esitlik neden erkeklerin de kesmeyin sigortasini demiyorsunuz?
Feminizm'i sizden daha iyi bildiğime eminim.
Çünkü o sizin bahsettiğiniz şey, ambalajı.. Ama siz gördünüz mü hiçbir feministin çarşaflı bir kadının hakkını savunduğunu?
Üstelik sözde feminist geçinen kızların, çarşaflı kadınlara saldırdığı bir ortamda?
Bir tane feminist derneğinin de çıkıp aksi yönde açıklama yaptığı olmadı?
Şimdi ben bu ambalaja mı kanayım, yoksa içinin ne olduğunu gördüklerime mi?
Çarşaflı değilim ama tesettürlüyüm. Sigorta konusunu da devlete sorun kardeşim. Ben devlet değilim. Devlerin başındakiler de erkek.
Cevap
2Cevap
Umarim oyle olur yoksa ortada aile diye bir sey kalmayacak. Herkes fitratina gore davranmanin guzelligini gorurse, bunu gurur meselesi yapmayacak bu vesileyle daha samimi ve guzel yuvalar kurulacak.
En basindan beri videodaki kadin gibi dusunuyorum.
Hoş geldiniz :)
Hoşbuldum.😊
Bence erkekler feminizm olayından gayet mutlu... zira eril erkek görmekte zorlanıyoruz :D
Feminizmin belini kıramaz hiçbir fikir akımı.
Öyle bir kırar ki, bir daha doğrultamaz.. Çünkü kadınlar da uyanmaya başladı bu rüyadan.. Farkettiler daha fazla yük yüklendiklerini..
Komedi. Feminizm dediğin “Çocuklar Duymasın” dizisinde izlediğin bir kavram değil. Bir bilimsel öncül ve yöntem. Maskülenite hiçbir kabul görmemiş bir sosyal medya kavramı. Ayrıca feminizm ve maskülenite arasında bir zıtlık olduğunu iddia edebilmek için önce Faucoult bilmek gerekir.
Maskulenite ne yav?
Erkeğin baskın karakter olması..
Diğer adı kavvamlık..
E öyle zaten, hala oyle? Feminizm bile bunun kanitidir, erkek egemen toplumda kadinin ezilmesiyle ortaya cikan bir kavram.
Kavvamlık da kadını ezmek yok, koruyup kollamak var.. Emanet olarak sahiplenmek var.. Ama bundan rahatsızlık duyanlar var
Iste bu asagilamak demek oluyor. Koruyup kollamak, sahiplenmek demek bu aciz bir varlik demek oluyor. Bundan ote asagilama olmaz.
Tamamen tıbbi olarak konuşalım.. Bedenen erkek mi güçlü, kadın mı? Ve bütün yaratılmışlar içinde her zaman güçlü olan, zayıf olanı koruyup kollar..
Devlet de güçlüdür ve güçlü olmak zorundadır. Ve gücü ölçüsünde beni korur. Bundan neden rahatsız olayım? Güç bunun için yok mu?
Bazen çok saçma sapan düşünüyorsunuz..
Alakasiz ornek verip sacma sapan düşünüyorsunuz demek...
Bir şeyin öyle olması ile öyle olması gerektiği ayni sey degil. Kadin ve erkek esitligi mumkunse neden bunun onune set çekilsin? Yani kadin ve erkege esit hak verilmesi mumkunken neden "yoook orada dur, erkek baskin olmali" diyelim?
Erkek guclu ve baskin oldugu halde su donemde kadinlarin erkekler kadar hak ve sorumluluk alabilmesi mumkun demek ki. Dogaya aykırı, mumkun olmayan bir şey değilmiş sandigin gibi.
Erkek ve kadın arasında en basitinden güç farkı varken hâlâ eşitlik diye diretmek ahmaklık değil de nedir?
En basit bu güç farkından bile ağır sanayide neden kadın çalıştırılmadığı ortada. Çalıştırılsa bu kadına direkt zulümdür! İşte eşitlik diye savunduğunuz kadına zorbalık oluyor..
Bunun daha da detaylı tarafları var ki, şimdilik girmiycem.
Yaratılışında bile bir eşitlik olmayan cinsler arasında hiçbir şekilde eşitlik söz konusu olamaz.. Ancak adil, adaletli davranmak başka.. O da eşitlikle mümkün olmaz..
İlkokulda eşitlik ile denklik arasındaki fark anlatılırken (eşit küme, denk küme), bu esnada belli ki uyumuşsunuz..
Bilenle bilmeyen, yapanla yapmayan, çalışanla çalışmayan hiç bir olur mu?
Boş konuşuyorsun. Özgürlük ve hak açısından engel oluşturacak bir sey yok. Kadınlar istede de sanayide calismaz. Erkekler bile tenezzul edip çalışmıyor. Ortalama bir erkek ile kadin o kadar farkli degil artik ayni okulu okuyup ayni meslegi yapıyorlar. Sanayide calisan erkek, evde yemek yapan kadin profili cok eskide kaldi. Uctan bucaktan ornekler bulup genele yayamazsin. Sanirsin ortalama bir erkek sanayide çalışıyor.
Senin dedigin şu her isi erkekler yapsın, kadin da eskisi gibi evde erkegini beklesin cocuk dogursun, cocuk baksin.
Sebep?
Evet kadinlar daha gucsuz halleriyle okuyabiliyorlar, meslek sahibi olabiliyorlar, yonetebiliyorlar, karar alabiliyorlar.
Yapamaz dedigin seyleri gayet yapıyorlar, sanayiye gitmese de olur.
Ne oldu hani eşittik?
Ben de kadınların ağır şartlarda çalışmasından yana değilim. Hatta mümkünse hiç sanayiye uğramasınlar..
Ama eşitlik diye zırvalarsanız, erkeğin olduğu her yerde kadın da olmalı.. Erkeğin yaptığı her şeyi kadın da yapmalı.. Eşitlik dediğiniz bu? E malûm her kadın mükemmel okuyamıyor. Üniversiteyi kazanamıyor..
Para kazanması lazım ama? Ne yapacak? Ya sanayiye sizin beğenmediğiniz adamların arasına karışacak, ya TikTok ta orasını burasını açacak, ya gece başka adamların koynunda olacak ya da en güzeli helali olan kocasını evinde bekleyip, çocuklarına annelik yapıp yetiştirecek..
Hayat hep sizin baktığınız gibi toz pembe değil. Pavyonda çalışanlarla, towerlarda kahve içen kadınlar aynı pencereden bakamazlar. Feminizm, o kahve içenlerin ekmeğine yağ sürüyor, pavyonda çalışanlara, çalışmak zorunda olanlara en ufak faydası yok.
Allah allah tutturdu bir sanayi de sanayi. Diger konulara bir sey diyemedin? Sana diyorum ki neredeyse her konuda esitlik mumkun sen sanayi deyip esitligin mumkun oldugu konulari da yok saymaya calisiyorsun. Dediğinin mantıksız oldugunun sen de farkindasin da iste savunduğun fikri desteklemiyor diye alakasiz uzatiyorsun.
Siz ve köhne zihniyetiniz debelenedurun, zaten modern hayatta yeriniz yok ileride nesliniz tamamen tükenir.
Afgan hükümeti bunu beğendi :)
Afgan hukumeti zihin zihniyet degil mi yav? Devreler karisti galiba, esitlik Avrupai bir sey, afgan hukumeti ayni senin gibi düşünüyordur. Layiginiz oralar zaten, o kadar seviyorsaniz esitlikci Avrupa'yi degil lağım cukuru, cinsiyetçi orta doguyu tercih edin.
Sizin Avrupa dediğiniz tek dişi kalmış canavar değil mi? Ben İslâm coğrafyasının her bir zerresiyle iftihar ediyorum.
Asıl lağam çukuru olan Avrupa'dır..
Bak bakalım parfümler nerden ve niye çıkmış?
Aynen kesin imkanin olsa Avrupaya degil İslam ülkelerine giderdin kesin.
Evet. İmkanım oldu ve Avrupa'ya değil Kudüs'e, Medine'ye, Mekke'ye gittim.. İmkanım olsa yine giderim..
nasil yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?